A tu co tak Pusto?? Kilka dnich bez analiz...niedobrze, niedobrze...o
Hokej trzeba dbac:-D Pozdrawiam:spokodfhgfh:
No faktycznie troche lipa... To pozwolę sobie wkleić moje przemyslenia na dziś.
TBL- CAR
Rano analizowałem ten mecz i nic innego mi nie wychodzi jak tylko win Tampy. I sądzę, że regulaminowym czasie gry. Dlaczego? Jest kilka argumentów jakie mnie przekonują. W historii meczów między tymi ekipami był bardzo rzadko remis. Jak dla mnie Tampa ten mecz wygra w regulaminowym czasie albo popełnią jakieś błędy i wtopią to. Jednak drugiego scenariusza nie przewiduje. Mocno zdziwie się jak Tampa to przegra. Choć juz wiele rzeczy mnie dziwiło.
Tampa przełamała się w meczu z BOS. Powinni wygrać w reg. czasie gry z OTT. Jednak fenomenalna końcówka w wykonaniu Senatorów a zwłaszcza Alfredssona spowodowała dogrywkę i karne, w których jednak mniej mylili się gracze Błyskawic. Huragany z kolei ostatnio wygrały na wyjezdzie 0-4 ze Strażnikami. Ale można było to przewidzieć jako przełamanie i zmazanie blamażu z meczu wyjazdowego z Szabalmi gdzie wtopili 8-1.
W tym sezonie Błyskawice już pokonały okazale Huragany. Tak się składa, że w podpisie mam link do skrótu z tego meczu. Nie jest to przypadek bo kibicuje Tampie, a link już miałem wcześniej ???? Można sobie obejrzeć wycinek tego meczu CAR może grać lepiej w defensywie. Ostatnio bramki dla Błyskawic nie strzela "magiczne trio", czyli Lecavalier, St. Louis, Richards. Ale chyba dziś już czas na gola Viniego i myślę, ze także strzeli dziś Vaclav Prospal.
Ciekawym akcentem jest to, że w składzie Huraganów dziś wystapi Stillman. Dla mnie to jeden z tzw. "zawodników klucz". Co ciekawsze to straszny farciarz. Przyszedł na jeden sezon do Tampy i zdobył z nimi Puchar Stanleya. Z Tampy poszedł do Caroliny z zaraz zdobył kolejny Puchar. A dla porównania inni doskonali zawodnicy zmieniali kluby...szukali szansy na to żeby z jakim klubem podnieść Puchar i im się nie udało. Np. Paul Kariya ( obecnie STL). Zmienia kluby i jakoś nie może zdobyć swojego Pucharu.
A tak już pół żartem pół serio.
Ostatnio jak grałem Tampe z Bostonem także rano kurs był 2.20 na bet365. Wieczorem wzrósł do 2.25. Mecz wygrały Błyskawice. Dziś rano zagrałem Tampe po kursie 2.20. A teraz na bet365 jest 2.25. Czyżby powtórka z rozrywki? Oby...
Będę szukał linka, żeby móc obejrzeć ten mecz.
Kilka słów jeszcze o 2 meczach które są godne uwagi moim zdaniem.
NYR- TOR
Myślę, że z tego meczu warto wybrać między underem lub win Strażników. Dlaczego?
TOR jako drużyna tracąca sporo goli ostatnio troche lepiej spisuje się w obronie. Choć to raczej mniej goli traci z powodu zwyżki formy Toskali (G). Poza tym po ostatniej porażce NYR u siebie z CAR Lundqvist (G) powinien się postarać o rehabilitacje. Bo nie sądze, żeby dziś w bramce wystąpił Valiquette. Więc under? ????
No i myślę, że Strażnicy dziś win. Dlaczego? Porażka do zera z CAR. Zmazanie tej porążki jak najbardziej potrzebne. Liście grają strszną padakę. Udało im się przełamać i mają teraz serie 3W. Ale nie sądzę, żeby to starczyło na Strażników.
Jak NYR miałby lepszego bramkarza na miare Brodeura, dorzucić do tego może obrnońce Lindstroema to mieliby GIGA skład. A tak mają MEGA skład ???? Co powinno i tak wystarczyć w dziesiejszych okoliczonościach, żeby pokonać TOR.
BOS-
MON
Tutaj krótko. Nie zgadzam się z kolegą wyżej. Widzę, Twój avatar i może nie jesteś obiektywny? ???? Choć po moim podpisie można myśleć, że nie jestem obiektywny w sprawie Tampy ???? Jak będzie zobaczymy.
Murray, Kessel, Savard ( wszyscy BOS) nieźle sobie radzili w ostatnich meczach. Wczoraj grałem na nich po to żeby przełamać serie W NJD. Po 1 tercji było bardzo dobrze ale ostatecznie jednak remis 60' i porażka po OT. MON ma kiepską passe ostatnio. Natomiast niezły bilans spotkań na wyjeżdzie. Tak samo w pojedynku obu drużyn minimalnie na korzyść Kanadyjczyków. Gram na przełamanie słabej serii zwłaszcza ostatnio serii win in road MON. Kurs zachęcający. Rano był 2,70 na
unibecie, 2,60 na bwin. Teraz widzę, że spadły.
To tyle ode mnie...
Powodzenia i pozdrawiam!