jonaf
Użytkownik
Buffalo Sabres @ Columbus Blue Jackets
Szable o awansie do PO mogą zapomnieć i raczej będą dołować tak jak w poprzednim sezonie. Swoją drogą ciekawi mnie, czy pozyskanie Briana Gionty to będzie strzał w "10". Zawodnik, który przecież w kilku ostatnich sezonach grał w Montrealu będzie musiał odnaleźć się w innych realiach, ale wątpię, by był w stanie wprowadzić Szable chociażby do pierwszej dwunastki w konferencji.
Kurtki ostatni sezon całkiem fajny, co prawda odpadli w pierwszej rundzie PO po potyczkach z Penguins, ale awans można uznać za sukces, skoro potrafili odebrać awans Liściom, Diabłom, czy hokeistom ze stolicy. Ciekawe, na co będzie stać drużynę w tym sezonie.
Mimo, że to pierwsza kolejka, to wydaje mi się, że Jenner, Dubinski, czy Foligno powinni zapewnić Kurtkom zwycięstwo.
Blue Jackets (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) / 1.80 / bet365
A ja stawiam w przeciwną stronę.
Po pierwsze trzeba odrobić pracę domową przed pisaniem analiz ???? Z wymienionych zawodników tylko Foligno będzie grać. Dubinski przeszedł operację brzucha i wypada na parę tygodni. Dodatkowo na liście kontuzji widnieją: Brian Gibbons, Boone Jenner, Ryan Murray , Nathan Horton. Trzeba zanaczyć, że coach przyjezdnych mówi także o absencji Ryana Johansena [82 mecze, 63 pkt w zeszlym sezonie]. Dlaczego? Ponieważ w pre-sezonie nie trenował, zaczął treningi dopiero co. Więc tak wygląda przypuszczalny skład Jackets:
Hartnell-Anisimov-Dano
Foligno-Johansen-Atkinson
Calvert-Letestu-Wennberg
Skille-Chaput-Boll/Tropp
Johnson-Savard
Erixon-Wisniewski
Tyutin-Prout
Bobrovsky
Foligno-Johansen-Atkinson
Calvert-Letestu-Wennberg
Skille-Chaput-Boll/Tropp
Johnson-Savard
Erixon-Wisniewski
Tyutin-Prout
Bobrovsky
No dobra, ale nie można stawiać tylko po stratach rywali.
Buffalo zaliczyło dramatyczny sezon, więc ściągnęli sobie co nieco do zespołu. Andrej Meszarosz z Flyers/Bruins, Andre Benoit z Avalanche oraz Josh Gorges z Canadiens to nowi obrońcy. W ataku Sabres będziemy mieć Gionta'e, Reinhart'a [rookie], Moulson'a, McCromick'a, Hodgson'a oraz Ennis'a . Bolączką był atak, może teraz się coś zmieni. Obsada bramek może mieć tu znaczenie. Nie lubię Bobrovsky'iego, ale na MŚ robił robotę.