Dziś rzeczywiście cztery ciekawe spotkania w
NHL choć jak dla mnie trudno oczywiste typu. Jak dla mnie może to być noc dogów. Przede wszystkim kierunek Canucks, myślę że Phila już ma tych zwycięstw sporo i czas przerwać passę. W końcu zaskoczyli i rzeczywiście wyglądają lepiej, nawet jeszcze mogą pomyśleć o PO, ale myślę że dziś kursowo Canucks niedocenione jak ostatnio z Colorado i warto spróbować.
Canucks RT @3,3
Canucks/+5,5 @5,2
Canucks -1,5 @4,85
Goldobin???? - krążek na kiju i 3/4 pustej bramki i nie wiem nad czym myślał, chyba czekał aż Hart zdąży się odwrócić...
Jeśli chodzi o spotkanie w Toronto ja tutaj przyjmę kierunek gości, po tym kursie byłoby grzechem nie spróbować. O ekipie Anaheim już wiele razy pisałem, mają swoje problemy, ale również mają ekipę, która potrafi dobrze zagrać, jak dla mnie równe piątki. Ciężko powiedzieć co tam nie gra, czy jakieś problemy w szatni. Ostatnio miazga w Winnipeg w pierwszej tercji, fatalny mecz Gibsona. Jeszcze bramka dziś nie potwierdzona ale jeśli Gibson ponownie to liczę na to, że drugi raz nie zagra tak słabo. To bowiem jeden z lepiej radzących sobie bramkarzy w lidze, potrafi zagrać naprawdę świetne spotkania. Oczywiście faworytem dziś Toronto, jednak nie wydaje mi się, żeby aż taki kurs rzucać, w
NHL takie kursy to dla mnie śmiech i często wychodzą bokiem. Według mnie granie po tym kursie gospodarzy nie ma sensu. W ostatnim meczu ograli Pens, jednak ostatni okres nie jest pokazem super formy, pojawiają się wpadki, Toronto potrafi zawalić spotkania z ekipami stawianymi w roli przeznaczonych do pożarcia. Wydaje mi się że gwiazdy Toronto z lekką zadyszką. Auston nie zachwyca, Tavares w ostatnich spotkaniach też przygasł. Obrona od początku ma spore problemy i bardzo często ratowana była przez Andersona. Oczywiście typ ryzykowny, jednak po tym kursie dla mnie warty próby, dlatego gram w kierunku Kaczek, choć nie wykluczam, że zbiorą dziś kolejne lanie jeśli ofensywa Toronto zagra to co potrafi.
Ducks RT @4,85
Ducks ML @3,25
Ducks x2 @2,31
Ducks -1,5 @7,3
Ducks/-6,5 @6,6
Co do pozostałych spotkań myślę, że Dallas dziś wezmą mecz, u siebie są mocni, ostatnio znów radzą sobie lepiej, a muszą punktować. Natomiast NYR - LAK myślę, że każdy wynik możliwy. NYR u siebie stosunkowo mocni ale nie skreślałbym LAK nadal na dnie tabeli, jednak w grze nie wyglądają aż tak źle. Myślę, że można się tutaj zakręcić w okolicach remisu
NYR - LAK X @3,9