Tak jak pisałem odpuszczam najbliższe dni jeśli chodzi o grę, ale wrzucę swoje przemyślenia, może ktoś skorzysta. Boston rzecz jasna dziś faworytem, ale takim samym byli Pensi dziś w nocy a wiadomo jak to się skończyło. Natomiast na przeciwko Bostonu dziś ekipa dużo mocniejsza niż dzisiejszej nocy była przeciwko Pingwinom. Dlatego w mojej ocenie granie na Boston po tym kursie nie ma sensu. Jetsi bardzo mocni ofensywnie, trochę brakuje Ehlersa i teraz w obronie brak Byfugliena, co na pewno jest sporą stratą. Ale rzucanie takich kursów raczej jest zachęceniem na granie po kursach ze strony buków, ekipy potencjałem są równe sobie, a właściwie nawet wyżej postawiłbym Jets, których widziałbym z SJS w finale konferencji, chyba że Calgary coś pomieszcza jeśli utrzyma formę. Kolega wskazuje Jets jako ekipę słabą na wyjazdach, oczywiście na swoim lodzie jest mocniejsza, ale wyjazdy nie wyglądają źle, 7 miejsce w konferencji a 3-4 spotkania na obcym lodzie mniej niż stojąca wyżej konkurencja więc pozycja jest jeszcze do poprawienia. Ostatnie wyjazdowe spotkania słabe, ale mają na rozkładzie SJS na ich lodzie, gdzie gospodarze są bardzo mocni, więc nie uważam by Jets byli słabi na wyjazdach. Natomiast Boston chwiejnie w ostatnim czasie i w wielu spotkaniach się męczą, ostatnio u siebie również porażka ze stojącymi znacznie niżej NYR. Dodatkowo dziś w bramce nie będzie Raska, który w wielu spotkaniach ratuje Boston, więc tutaj minus dla gospodarzy. Natomiast w bramce Jets dziś ma pojawić się ponownie Hellebuyck, wczoraj grali drugim bramkarzem. Jets w b2b, ale dziś to może być zaleta, bo już są w grze po tej dłuższej przerwie, natomiast Boston ostatnio mecz 9 dni temu, to dużo i ciężko powiedzieć czy ta gra będzie się dziś kleić. Spotkanie może być równe, jeśli miałbym coś tutaj grać to raczej próbował bym kierunku gości skoro kurs tak zachęcający.
Jets RT @3,4
Jets ML @2,44
Jets -1,5 @4,95
Jets/+4,5 @4,1
do ako nawet Jets 1x @1,84
wygląda bardzo fajnie jak na
NHL.
Jets over 2,5 @1,86
Odnośnie spadających kursów ciekawy był wczoraj przykład Omska, gdzie kursy jeszcze kilka minut przed spotkaniem leciały na łeb na szyję. Chyba u niektórych linia z 1,9 zeszła do 1,45 nawet a potem wynik 5:2 dla Red Star. Więc te spadki to dość ciekawy temat warty głębszej analizy