Południowe spotkania jak zwykle są zdradliwe, dlatego delikatnie ze stawkami, ale zagram w stronę ekip, które ostatnio poległy. Dziś w
USA święto, dzień wolny od pracy, może ekipy postarają się również o nieco radosnego hokeja w związku z tym.
Pierwsze spotkanie Avs - Preds, kursy wystawione równo, jednak potencjał ekip po stronie Preds, którzy dysponują jednym z najlepszych bloków obronnych w całej lidze. Do tego zbilansowana ofensywa i bardzo równe piątki. Brakuje zawieszonego Johanssona z pierwszego ataku, to na pewno osłabienia, gracz, który potrafi ładnie zagrać ostatnie podanie. Po drugiej stronie Avs, jak wiadomo uzależnieni od pierwszego ataku, który potrafi sam wygrać mecz, jednak poza tym ekipa ze sporymi brakami. Jeśli pierwszy atak zawiedzie to raczej są problemy z pozytywnym wynikiem. Co ciekawe to ekipa, która raczej nie radzi sobie na swoim lodzie wyjątkowo dobrze. Ostatnio miazga na LAK, po takich meczach często jest gorsze spotkanie i na to dziś liczę. Natomiast Preds po dwóch porażkach, ostatnio znów nieco słabszy okres, ale pójdę dziś w ich kierunku.
Preds RT @2,47
Preds -1,5 @3,35
Preds/+5,5 @3,85
Preds ML @1,87
Niestety Colorado okazało się zbyt słabe, żeby zrobić z Predsami over, liczyłem że dwie bramki dadzą radę, ale ogólny rozrachunek na plus
Druga opcja to mecz Los Angeles i tutaj pójdę w kierunku gospodarzy, kurs na nich zadowalający, zbliżający się do 3 więc można spróbować. Ekipa po tym bardzo słabym okresie ostatnio potrafiła już zagrać kilka lepszych spotkań. Na pewno w tym sezonie liczyli na więcej i włączenie się w walkę o PO. Jeszcze jest na to szansa, tabela na zachodzie bardzo ciasna więc wiele może się tam wydarzyć. Dziś po drugiej stronie Nutki, które swoją grą mnie nie przekonują. W bramce Binnington, który wydaje się, że wygryzł Allena z bramki, a szkoda, bo gdyby był teoretycznie pierwszy bramkarz dziś na lodzie w LA to bym szedł mocno w gospodarzy. Ale mimo tego próbuję kierunku gospodarzy, którzy po blamażu w Colorado liczę, że pokażą coś więcej a Quick zagra to co potrafi.
LAK RT @2,79
LAK -1,5 @4,15
LAK/+4,5 @3,9
LAK/+5,5 @5,5
LAK ML @2,08
LAK -2,5 @7.25
Nie polecam innym do gry, oba spotkania na ryzyku, a w południe w Stanach dzieją się cuda
Colorado powinno ugrac z Tygrysami , granie bez przerwy bez dnia odpoczynku da sobie we znaki, co innego Colorado 2 dni przerwy. Grac na Colorado puki mozna ????
Obie ekipy grały ostatnio w sobotę, tylko Avs w południe a Pred wieczorem. W
NHL często lepiej idzie gra w rytmie niż po przerwie, ale tutaj akurat nie ma żadnej różnicy bo ten sam dzień ostatniego spotkania. Ja myślę tak jak napisałem, że Preds dziś górą