Pittsburgh Penguins @ Columbus Blue Jackets
Penguins OT @2,35 bet365
5-2 Pełna kontrola od początku do końca.
GŁÓWNY BET
Przez ostatnie kilka dni byłem nieobecny, ale dzisiaj wracamy z wielką pompą (mam nadzieję). Pingwiny po dwóch ostatnich porażkach przyjeżdżają do Ohio na mecz z Kurtkami. Ostatni mecz z Flyers frajersko przegrany i mam nadzieję, że goście wyciągną wnioski. Mimo osłabień w defensywie wciąż mimo wszystko wyżej oceniam Pingwiny, przede wszystkim jako całokształt. Goście są w moim odczuciu lepszą organizacją.
Pens nie grają w tym sezonie nic specjalnego, ale wkraczamy w newralgiczny punkt sezonu, teraz wszystkie mecze ważą, a Kurtki są bezpośrednim rywalem w walce o awans do post-season dla ekipy z Pittsburgh. Za gośćmi stoi przede wszystkim potężne doświadczenie i wiele lat grania z rzędu o najwyższe cele. Crosby z pewnością włączy beast-mode, pytanie tylko, czy to się stanie dzisiaj.
Co do Kurtek to można, a wręcz trzeba je chwalić. Ostatnio kapitalnie w klatce gra Bober, w dwóch z trzech ostatnich spotkań shut-out, co jest rzeczą niezwykłą. Wiadomo też jednak, że nie będzie tak bronił cały czas i w końcu musi przytrafić się mecz, w którym guma regularnie będzie pruła siatkę strzeżonej przez niego bramki. Z drugiej strony, muszę pochwalić gospodarzy, bo zrobili kilka mądrych ruchów kadrowych, między innymi sprowadzili z Ottawy Dzingela. Moim zdaniem spore wzmocnienie tej kadry.
Musimy wszyscy zgodnie przyznać, że Pens mają kim straszyć i z pewnością Kurtki się o tym dzisiaj przekonają. H2H po stronie gości. Mecz o dużą stawkę, bo tych spotkań nie zostało zbyt wiele, a w tabeli konferencji wschodniej jest dość tłoczno. Według mnie w tym spotkaniu kursy są źle wystawione, co zamierzam skrzętnie wykorzystać, a @2,35 na win Pens OT, który wystawił "szczwany" biorę z pocałowaniem ręki.
Joe Pavelski (San Jose Sharks)
Over 0,5 punktu @1,68 Unibet
Słaby mecz w wykonaniu nie tylko Joe, ale całej ekipy Sharks.
Świetny kurs na punkt
Little Joe. Napastnik Rekinów znajduje się ostatnio w kapitalnej dyspozycji. W ostatnich siedmiu spotkaniach zdobył 6 goli i odnotował 5 asyst, w tym gol i dwie asysty z Bruins, czyli ekipą, z którą dzisiaj ponownie zmierzą się hokeiści z Kaliforni. Ci, którzy mnie znają, doskonale wiedzą, że bardzo lubię grać typy, którym towarzyszy prawo serii. Joe jest zdecydowanie "hot", więc jego ewentualne punkty w dzisiejszym meczu po prostu muszę zaatakować.
Powodzenia!