kubson21
Użytkownik
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins
Bójka w meczu : TAK @ 2.75 betsafe
W pierwszej tercji była ogromna okazja,niestety nie udało się...
Zacznę od tego że jestem mocno wzburzony tym że w rosterze Pingwinów na dzisiejszy mecz nie ma Sestito,który został zakontraktowany tylko po to żeby dodać drużynie agresji i obić kilku przeciwników,no i oczywiście chronić Sidneya.Teraz przejdźmy do sedna.Crosby i Dubinski to gracze którzy nie darzą się sympatią (swoją drogą też już się lali między sobą),w przedostatniej potyczce Crosby dostał kijem w głowę od wspomnianego Dubinskiego,co skończyło się dla Sydneya kontuzją,Dubiński dokończył mecz i został ukarany dyskwalifikacją na 3 mecze bodajże (jeśli dobrze pamiętam)w następnym meczu między tymi drużynami Crosby nie grał,doszło do 2 bójek,Dubinsky brał udział w jednej z nich.Dzisiaj Crosby w końcu zagra przeciwko Jackets i jestem bardzo ciekawy jak bd wyglądały spięcia na linii Crosby-Dubinsky.W zespole Kurtek jest sporo fighterów i na pewno dzisiaj bd prowokować Pingwiny.Bardzo żałuje że Pingwiny nie biją się zbyt często,ale uważam że dzisiaj jest na to spora szansa,bo Crosby nie jest typem grzecznego zawodnika,ale myślę że bardziej można liczyć na walke Wilsona lub powracającego Fehra.Bardzo żałuję że Pens nie wystawili dzisiaj Sestito,to wg mnie właśnie na takie mecze został sprowadzony,ale rozumiem że wygrana w tym meczu jest priorytetem dla trenera.Tak czy siak gram,jednak za mniejszą stawkę.
Pozdrawiam