W nadchodzącej nocy 5 meczów, postaram się do każdego z nich coś podrzucić, zobaczymy co z tego wyjdzie. Kursy według
Fortuna.
1. NY Islanders vs Pittsburgh Penguins: NY Islanders wygra mecz lub remis (RT) Kurs: 1.55
W szeregi Isles niedawno dołączył Bo Horvat, który trochę ożywił ekipę z Nowego Jorku. Wyniki trzech ostatnich meczów Islanders dość mierne, bez wygranej, zdobyte dwa punkty po dogrywce i karnych. Penguins w trzech ostatnich spotkaniach dwukrotnie zwyciężyli, tyle że z zespołami ze znacznie niższej "półki" niż ich kolejni rywale. Drużyny te spotkały się już w tym sezonie w bezpośrednim meczu, gdzie padł wynik 5:1 na korzyść Isles, ponadto znacznie dominując rywali nie tylko pod względem wyniku, ale i jakości gry. Ciekawe zestawienie, ja stanę po stronie gospodarzy, lecz z podpórką na wypadek remisu w tym pojedynku.
2. Ottawa Senators vs Chicago Blackhawks: Ottawa Senators wygra mecz (RT) Kurs: 1.65 //
Wynik 3:4 po OT, mimo prowadzenia 3:1 w końcówce meczu
Senators w ostatnim czasie bardzo zaimponowali mi swoją postawą na lodzie. Bardzo solidna gra, która zaowocowała równie dobrymi wynikami. Blackhawks pomimo świetnego (jak na oczekiwania wobec nich) stycznia, w lutym już grają tak jak przyzwyczaili nas w bieżącym sezonie. Ciężko mi sobie wyobrazić, aby gospodarze nie zdobyli kompletu punktów, mam nadzieję, że nie będzie tutaj niespodzianek, a mecz zakończy się pozytywnie dla Senators już po regulaminowym czasie gry.
3. Minnesota Wild vs Dallas Stars: Roope Hintz (D. Stars) powyżej 0.5 punktów kanadyjskich w meczu (ML) Kurs: 1.50
Bukmacherzy dają dość równe szanse obu zespołom w tym meczu. Wild obecnie bez formy, Stars natomiast nie wypadli źle w ostatnim czasie patrząc na ich bardzo mocnych rywali. Niedawno widzieliśmy bezpośredni pojedynek tych drużyn, gdzie zwycięsko z meczu wyszli Stars wygrywając na własnym terenie 4:1. Jeżeli miałbym wybrać potencjalnego zwycięzcę, postawiłbym na gości w tym spotkaniu, natomiast poszukam tutaj trochę innej opcji. W ostatnim czasie po stronie ekipy z Dallas do gry wrócił Hintz, który jest jednym z głównych punktujących gości. Bramek nie powinno być dużo w tym spotkaniu, ale liczę na co najmniej kilka trafień Stars, a wierzę, że przy jednym z nich swój udział będzie miał Roope Hintz. Dla kogoś kto chciałby coś z większym kursem na ten mecz, warto zastanowić się również nad golem tego zawodnika.
4. Anaheim Ducks vs LA Kings: LA Kings wygra mecz + handicap: Kings -1.5 (RT) Kurs: 1.90
Patrząc na ostatnie występy Ducks, dość trudno wyobrazić sobie scenariusz, w którym Kings nie mieliby wygrać tego spotkania. Gospodarze ostatnio odnieśli trzy miażdżące porażki, gdzie stracili łącznie 20 goli. Goście natomiast po przerwie na All Stars, wrócili bardzo mocni i wygrali swoje dwa mecze 6:0 z Penguins i 5:2 z Sabres. W tym sezonie oczywiście ekipa z Los Angeles pokazała się, ze znacznie lepszej strony niż ich nadchodzący rywale. Nie widzę tutaj dużych szans dla Ducks, stąd typ na zwycięstwo Kings wzmocnione dodatkowo handicapem na wygraną co najmniej dwoma golami po 60'.
5. Edmonton Oilers vs NY Rangers: NY Rangers wygra mecz + powyżej 5.5 goli w meczu (RT) Kurs: 3.70 //
Wynik 4:5, lecz niestety po rzutach karnych
Na koniec jak dla mnie najciekawsze spotkanie tej nocy. Nie za bardzo rozumiem rozstawienia kursów przez bukmacherów. Według mnie to Rangers są faworytami tego pojedynku. Goście w świetnej formie, 6 wygranych meczów z rzędu, gdzie przewijali się przeciwnicy tacy jak Flames, Hurricanes czy Knights. Oilers natomiast zawiedli w swoich dwóch ostatnich meczach, najpierw dając się pokonać Canadiens aż 6:2, potem przegrać w karnych przeciwko Red Wings. Oczekiwania były wobec tej drużyny znacznie większe niż tylko 1 punkt. Moim zdaniem to przyjezdni powinni zgarnąć dwa punkty w tym meczu, a dodatkowo poszukam tutaj przynajmniej 6 goli w meczu, ponieważ to spotkanie powinno przynieść pokaźną liczbę bramek. Kurs najwyższy ze wszystkich dzisiejszych propozycji, ale na prawdę nie czuję, aby ryzyko było aż tak wygórowane względem pozostałych typów.