A ja dziś myślę o tym, żeby pograć w kierunku Florydy. Lotnicy mocno w kratkę, w ogóle mnie nie przekonują, a Floryda w lekkim dołku po tej przerwie na all star, brakowało tez Barkova w cześci ostatnich spotkań, dziś kurs na nich wygląda całkiem przyjemnie więc próbuję zagrać w tym kierunku z kilku powodów. Przede wszystkim dla tych ekip to takie spotkanie trochę za 4 punkty, bo inne dywizje, ale ta sama konferencja i jest duże prawdopodobieństwo, że będą się obie ekipy kręcić blisko WC więc lepiej zabrać przeciwnikowi 2 punkty niż dać mu odskoczyć. Jeszcze mniej więcej po około 25 spotkań dla każdego, dwa miesiące grania, ale powoli myślenie o PO już sie musi zacząć. Więc o punktach z ekipami, ktore również walczą o WC trzeba pamiętać i o nie mocno walczyć. Potencjał Florydy oceniam w przekroju calego sezonu jak i zestawień graczy wyżej niż Lotników, do tego dzis do bramki wraca Hart, ktory jednak miał sporą przerwę i trochę tego rytmu może brakowac, mam nadzieje, że Pantery dziś to wykorzystają. W swojej dywizji mimo, że na 4 miejscu to poza WC na tą chwilę, a o wejście do 3 będzie ciężko bo jednak tuzy - Leafs, Bruins, Bolts, tak więc kontekst walki o WC w przypadku Florydy jest bardzo prawdopodobny. Metropolitalna mocno spłaszczona i różnice punktowe minimalne, tam dwa spotkania i z 6 można być na 3. Zobaczymy jak to dziś wyjdzie, ale liczę na to, że Pantery wrócą na dobrą ścieżkę po tych kilku wpadkach, a Phila jak to ma w zwyczaju po dobrym spotkaniu zagra słabsze.
Floryda RT @2,7
Floryda ML @2,15
Floryda/+5,5 @4,3
Floryda -1,5 @3,5
Floryda 1P +1,5 @3,85