Dyscyplina:
Hokej na lodzie -
NHL
Godzina: 1:00
Spotkanie: Toronto Maple Leafs - New York Islanders
Typ: obie drużyny strzelą przynajmniej po trzy gole w meczu
Kurs: 3,05
Bukmacher:
Betclic
Inne typy na ten mecz:
obie drużyny strzelą przynajmniej po cztery bramki w meczu @7,80
Betclic
remis i powyżej 4,5 bramek w meczu @8,40
Betclic
remis i powyżej 6,5 bramek w meczu @22,00
Betclic
Typy na
, jak na złość Hutchinson bronił jak natchniony, obronił 33 strzały. I jak tu nie kochać
NHL ????
Analiza:
Warto oglądać mecze drużyny Toronto Maple Leafs, bo ich styl gry jest bardzo miły dla oka. Jest to jedna z najbardziej ofensywnie grających ekip w lidze. Zwłaszcza w ostatnim czasie robią wysokie wyniki. Weźmy pod uwagę ich pięć ostatnich spotkań: zwycięstwo 6:3 na wyjeździe z Winnipeg Jets, wygrana 4:1 na wyjeździe z Minnesotą Wild, 4:4 w regulaminowym czasie gry u siebie z New York Rangers, 4:4 w regulaminowym czasie gry na wyjeździe z New Jersey Devils czy wreszcie ten niesamowity mecz z Caroliną Hurricanes, który to Toronto Maple Leafs wygrali na swoim lodzie 8:6. Co tu dużo mówić- Toronto jest w rewelacyjnej formie jeśli chodzi o ofensywę, jednak sporo bramek też tracą. W tym spotkaniu również mogą sporo stracić, bo w ich bramce ma stanąć Michael Hutchinson, który w tym sezonie broni po prostu słabo. Jego procent obron jest naprawdę niski, gdyż nie ma nawet 90% obronionych strzałów, a jakby tego było mało, to do tych 90% wcale tak mało nie brakuje, gdyż ma 88,3%. Jak na bramkarza
NHL takie statystyki są po prostu fatalne. Od dłuższego czasu ten bramkarz wpuszcza po przynajmniej cztery bramki na mecz, wyjątkiem jest mecz z Detroit Red Wings, w którym to wpuścił tylko jedną bramkę, ale jak wiadomo Detroit Red Wings to jest najgorsza drużyna w lidze. Przeciwko New York Islanders ten bramkarz powinien mieć kłopoty i nie zdziwię się jeśli znowu wpuści jakieś cztery bramki, choć oczywiście jak to w
NHL bywa może mieć lepszy dzień, trzeba to mieć na uwadze.
New York Islanders w defensywie są lepsi od Toronto, w ich bramce stanie solidny Varlamov, ale mimo wszystko ofensywa Toronto Maple Leafs jest w takim gazie, że naprawdę trudno ich powstrzymać. Leafs grają bardzo szybko, świetnie konstruują swoje akcje, grają pomysłowo. Mam nadzieję, że New York Islanders podejmą wyzwanie i że zobaczymy kolejny piękny, ofensywny mecz, w którym będzie dużo bramek.
Drużyny te grały już ze sobą w tym sezonie, było to w połowie listopada, gospodarzem byli New York Islanders. Wtedy mecz zakończył się zwycięstwem New York Islanders 5:4. Liczę na podobny overowy przebieg tego spotkania. Jeśli chodzi o to kto wygra, to pachnie mi tutaj remisem i dogrywką. Toronto gra u siebie, są w świetnej formie, ale Islanders mają rekompensatę w postaci lepszego bramkarza i solidnej defensywy. Bardzo fajnie wyglądają kursy na remis w połączeniu z liczbą bramek, dlatego według mnie warto spróbować takich typów, bo według mnie wysoki remis nie będzie w tym meczu niczym zaskakującym.