Zgadzam się z kolega powyżej, że poważną stratą dla NYR jest brak Zibanejada, ale bez niego muszą radzić sobie już dłuższy okres, natomiast wypadnięcie Niclasa to już poważna strata dla gości, często ostatnie kluczowe podanie u niego. Buki znów idą tym samym tropem co w ostatnim czasie i istotnie nie doceniają Strażników. W mojej ocenie kurs na Caps kompletnie od czapy, zejście tutaj poniżej @2 w ogóle dyskwalifikuje grę w tym kierunku, a kurs na ML to śmiech na sali. Nie wykluczam ich wysokiego zwycięstwa, bo są ogolnie w dobrej formie a Henrik tez potrafi puścić w tym sezonie babole, ale na pewno proponowany kurs nie jest warty ryzyka. Natomiast myślę, że jednak dzis zakręci sie to w strone overka, bo Caps ostatnio raczej bramkowo, obrona NYR temu sprzyja więc BTS 1P za @2,3 i każda strzeli 3+ za @2,21 , do tego moze właśnie wspomniany Kakko +1,5 za @4,25 Co do grania na zwycięzcę odpuszczam, równiez interesował mnie remis bo Stołeczni maja ich ostatnio sporo, historia spotkan też ku temu przemawia więc powodzenia dla kolegi.
Nie zgodziłbym sie natomiast z kolegą, ktory proponuje nam Caps, że NYR są w dołku. Na tyle na ile miałem okazje ich ostatnio oglądać i na dłuższym dystansie i w skrótach to zdecydowanie było dużo gorzej na poczatku tego sezonu, obecnie gra wygląda momentami naprawdę fajnie powalczyli mocno z Panterami, ograli Pingwiny, zebrali lanie w Amalie, ale tam kazdemu gra sie trudno a i Bolts byli podraznieni wczesniejsza porażką z tą ekipą 4:1.
W drugim spotkaniu niestety również marny kurs na gospodarzy, którzy jednak myślę że dziś to powinni na spokojnie ogarnąc, bo mimo że Sens wyglądaja lepiej to jednak dziś B2B obie ekipy, habs podrażnieni, w bramce dziś Price, u gości Andersson, który nie gra dobrego sezonu. Do tego dochodzi smaczek tych spotkań mobilizacja jest tutaj na 100% więc nie zdziwie sie jak gospodarze wczoraj trochę sobie odpuścili wiedząc, że dziś czeka ich to spotkanie. Jeśli Habs chca mysleć o PO to musza brac punkty w takich meczach, historia tez po ich stronie.
Habs RT @1,81
Habs/+5,5 @2,55
Habs -1,5 @2,1