NHL 1/1
Washington Capitals - Chicago Blackhawks
Faktem jest, że nie zwykłem grać tak medialnych spotkań jak dzisiejszy Winter Classic. Z racji wczorajszej nieobecności postanowiłem zrobić jednak w tej kwestii wyjątek. Przejde o razu do rzeczy. Caps na własnej ziemi pod gołym niebem podejmą renomowany zespół z Chicago. Prognozy pogody w Stolicy nie przewidują opadów śniegu ani ujemnych temperatur. Także można stwierdzić iż wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na overowe spotkanie. Jedni i drudzy posiadają błyskotliwe formacje ofensywne, zaś bramkarze nie należą do ścisłej ligowej czołówki. Blackhawks rozpoczną od samego początku mocne natarcie, gdyż są ekipą bliższą doskonałości w stosunku do Caps, ale też nie idealną. Gospodarze bedą chcieli sie dobrze zaprezentować przed licznie zgromadzoną własną widownią i uważam że również kilka razy pokonają niemrawego Crawforda. Hawks z kolei konsekwentnie pójdą do przodu, gdyż szyki defensywne gospodarzy nie należą do zbyt szczelnych. To będzie otwarte spotkanie, w którym musi paść więcej niż pięć bramek. Polecam Serdecznie.
Typ: Over 5,5 (3:2) Pokazówka i tyle w temacie.
Kurs: 2.17
Buk:
Pinnacle
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings
Podrażniony wtopą na Winter Classicu postawiłem przyjrzeć sie drugiemu i zarazem ostatniemu spotkaniu na dzisiejszym rozkładzie
NHL. Kings zakończą swój trip po zachodniej Kanadzie na tafli w Vancouver, gdzie bedą na nich czekać Canucks. Aktualni mistrzowie złapali w ostatnich dniach jakiś niespodziewany dołek. W ostatnich dwóch występach w Calgary oraz Edmonton wyraźnie nie byli sobą. Dziś nie przewiduje dla nich lepszych wiadomości niż ostatnio. Gospodarze wyszli z kryzysu, jaki to gnębił ich pare tygodni temu i grają zauważalnie lepiej. Rozbici Kings, bo inaczej nie da sie tego nazwać zostaną zdominowani przez ekipe miejscowych. Coś wyraźnie w zespole gości sie zacieło i by pokonać ten problem bedą potrzebowali powrotu na własne śmieci. W bramce gości ujrzymy Quicka, którego dawno tak bezradnego nie widziałem. Mimo iż nie puszcza dużo to jego koledzy przed nimi walą ślepakami na bramce rywala co dziś bedzie wodą na młyn dla netmindera gospodarzy, który z tak schematycznymi strzałami nie ma żadnych problemów. Nie widze tutaj innej opcji jak wygrana gospodarzy. Obrońcy tytułu potrzebują resetu, który może dokonać sie tylko w Staples Center.
Typ: Canucks OT (2:3) Kiepski początek roku.
Kurs: 1.85
Buk:
Pinnacle