>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Dziś z powodów technicznych nie będzie analizy ani typu. Życzę wszystkim odwiedzającym Szczęśliwego Nowego Roku i zapraszam po kolejne analizy w Nowym 2015 roku.

Otrzymane punkty reputacji: +22
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Statystyki za Grudzień (1.12 - 31.12)

Typy podane : 27
Typy trafione : 15
Typy nietrafione : 12
Po rozczarowującym Listopadzie wracam powoli na właściwe tory i druga połowa Grudnia jest dobrym prognostykiem na drugą cześć sezonu. W Styczniu zamierzam jeszcze lepiej ustabilizować skuteczność i co najmniej powtórzyć wynik sprzed roku. Tak więc do dzieła ????

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/1
Washington Capitals - Chicago Blackhawks

Faktem jest, że nie zwykłem grać tak medialnych spotkań jak dzisiejszy Winter Classic. Z racji wczorajszej nieobecności postanowiłem zrobić jednak w tej kwestii wyjątek. Przejde o razu do rzeczy. Caps na własnej ziemi pod gołym niebem podejmą renomowany zespół z Chicago. Prognozy pogody w Stolicy nie przewidują opadów śniegu ani ujemnych temperatur. Także można stwierdzić iż wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na overowe spotkanie. Jedni i drudzy posiadają błyskotliwe formacje ofensywne, zaś bramkarze nie należą do ścisłej ligowej czołówki. Blackhawks rozpoczną od samego początku mocne natarcie, gdyż są ekipą bliższą doskonałości w stosunku do Caps, ale też nie idealną. Gospodarze bedą chcieli sie dobrze zaprezentować przed licznie zgromadzoną własną widownią i uważam że również kilka razy pokonają niemrawego Crawforda. Hawks z kolei konsekwentnie pójdą do przodu, gdyż szyki defensywne gospodarzy nie należą do zbyt szczelnych. To będzie otwarte spotkanie, w którym musi paść więcej niż pięć bramek. Polecam Serdecznie.
Typ: Over 5,5 (3:2) ⛔ Pokazówka i tyle w temacie.
Kurs: 2.17

Buk: Pinnacle

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings

Podrażniony wtopą na Winter Classicu postawiłem przyjrzeć sie drugiemu i zarazem ostatniemu spotkaniu na dzisiejszym rozkładzie NHL. Kings zakończą swój trip po zachodniej Kanadzie na tafli w Vancouver, gdzie bedą na nich czekać Canucks. Aktualni mistrzowie złapali w ostatnich dniach jakiś niespodziewany dołek. W ostatnich dwóch występach w Calgary oraz Edmonton wyraźnie nie byli sobą. Dziś nie przewiduje dla nich lepszych wiadomości niż ostatnio. Gospodarze wyszli z kryzysu, jaki to gnębił ich pare tygodni temu i grają zauważalnie lepiej. Rozbici Kings, bo inaczej nie da sie tego nazwać zostaną zdominowani przez ekipe miejscowych. Coś wyraźnie w zespole gości sie zacieło i by pokonać ten problem bedą potrzebowali powrotu na własne śmieci. W bramce gości ujrzymy Quicka, którego dawno tak bezradnego nie widziałem. Mimo iż nie puszcza dużo to jego koledzy przed nimi walą ślepakami na bramce rywala co dziś bedzie wodą na młyn dla netmindera gospodarzy, który z tak schematycznymi strzałami nie ma żadnych problemów. Nie widze tutaj innej opcji jak wygrana gospodarzy. Obrońcy tytułu potrzebują resetu, który może dokonać sie tylko w Staples Center.
Typ: Canucks OT (2:3) ⛔ Kiepski początek roku.
Kurs: 1.85

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/1
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning

Zespół z Florydy po raz drugi i ostatni w tym sezonie zawita na tafle w Pittsburghu. Gospodarze już w znacznym stopniu uporali sie z epidemią Świnki i ich problemy kadrowe powoli ustępują. Dzisiejsze spotkanie to starcie na szczycie konferencji Wschodnie, gdyż goście liderują a gospodarze zajmują drugie miejsce za ich plecami w tabeli. W bramce Pens zobaczymy dziś Greissa, a zatem backupa. Jest on w mojej ocenie zwykłym przeciętniakiem, który na dłużej w żadnej ekipie miejsca nie zagrzeje. U gości oczywiście Bishop, a więc ich starter. Przy pomocy swoich nietuzinkowych gabarytów oraz niezwykłej mobilności osiągnął już wiele. Dziś będzie twardą przeszkodą na gospodarzy, którzy to jeszcze nie wrócili do pełnej dyspozycji po ostatnich zawieruchach. Goście nie wygrali w Consol Energy Center od playoffów w 2011 roku. W moim przekonaniu dziś wkońcu bedą w stanie postawić sie miejscowym. Wiedzą o co grają, ponieważ ewentualna porażka pozbawi ich pozycji lidera konferencji. Stamkos i spółka notują dobry sezon i taki rywal jak Pens nie jest im teraz straszny. Stawiam na gości.
Typ: Lightning OT (6:3) ⛔ Tampa w Pittsburghu to jednak nadal ciężki temat.
Kurs: 2.16

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/1
San Jose Sharks - St Louis Blues

Jak narazie początek nowego Roku nie jest dla mnie zbyt łaskawy. Z tego właśnie powodu na dziś przygotowałem typ, na który szykowałem się już od kilku dni, jeśli nastąpią przewidywane wcześniej prze zemnie okoliczności. Te sprzyjające okoliczności nastąpiły, także dziś biore pod lupe właśnie to spotkanie. W SAP Center w San Jose miejscowi Sharks podejmą będących b2b gości z St Louis. Przed kilkunastoma dnia ekipy grały ze sobą i z tamtego spotkania górą wyszli gospodarze. Dziś przewiduje odmienny stan rzeczy, ponieważ Blues od tamtego czasu odzyskali swojego startera Briana Elliotta, który wrócił po urazie. Elliott jak wspominałem w jednej z wcześniejszych analiz będzie swoistą stabilizacją sytuacji ekipy z Missouri między słupkami. Goście mimo porażki zagrali wczoraj świetne spotkanie w Anaheim. Problemem który przeszkodził w zdobyciu kompletu był nie kto inny jak Brodeur. Gospodarze tego spotkania mimo z pozoru łatwej wygranej w derbach nie grają w tym momencie na najwyższych obrotach i tak grający Blues sa jak najbardziej w stanie zrobić tu niespodzianke. Zgodnie ze swoimi wcześniejszymi założeniami postanowiłem zaufać gościom.
Typ: Blues OT (2:7) ✅ Pierwsze zwycięstwo w roku.
Kurs: 2.28

Otrzymane punkty reputacji: +6
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/1
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets

Przyznam szczerze, że dzisiejsza oferta nie należy do najłatwiejszych, tak więc i wybór nie był łatwy. Ostatecznie zdecydowałem sie przyjrzeć spotkaniu, które odbędzie sie w Pepsi Center w Colorado. Zawitają tam Jackets, będący b2b po wczorajszej wpadce w Glendale. Pierwsze co mi sie od razu rzuciło w oczy to duże faworyzowanie gospodarzy tego spotkania. Według mnie takie faworyzowane bardzo przeciętnych Avs w starciu z tak zdesperowanym teamem jak Jackets jest tutaj ciosem poniżej pasa i trudno byłoby mi z tego nie skorzystać. Goście polegli wczoraj dość znacznie w Arizonie, jednak nie sądze by miało ich to wybić z rytmu, który prezentują od kilku tygodniu. W bramce ujrzymy dziś prawdopodobnie McElhinneya, który jest co prawda średniakiem, ale od czasu do czasu potrafi zapewnić spokój na tyłach. Tak było np w niedawnym spotkaniu z Bruins. Gospodarze notują najzwyczajniej słaby sezon i ich dwie ostatnie wymęczone wygrane z Flyers oraz outseiderem z Edmonton nie są tutaj żadnym światełkiem nadziei. Jackets również nie mają zbyt kolorowo z tą różnicą, że próbują walczyć ze swoimi problemami i jak na razie wychodzi im to całkiem przyzwoicie. Goście mimo b2b są w stanie pozytywnie zaskoczyć na tafli w Pepsi Center. To spory dog, lecz w mojej ocenie warty spróbowania. Proponuje ekipe z Ohio.
Typ: Jackets OT (3:4) ✅
Kurs: 2.61

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/1
Winnipeg Jets - San Jose Sharks

W dniu dzisiejszym nie miałem żadnego problemu z wyborem spotkania. Wybór padł oczywiście na jedyne zaplanowane na dzisiaj starcie w którym Jets podejmą na własnym lodzie gości z Kalifornii. Gospodarze mimo potężnych braków w defensywie radzą sobie bardzo przyzwoicie. Zawdzięczają to większej mierze objawieniu tego sezonu między słupkami w osobie Michaela Hutchinsona. Były już zmiennik Pavelca przebojem wdarł sie do bramki ekipy z Manitoby i wygląda na to że na stałe sie tam zadomowił. Jets z nim w bramce grają bardzo pewnie i osiągają korzystne rezultaty. Dla Sharks to nie będzie łatwe spotkanie, gdyż nie prezentują sie ostatnio zbyt zachwycająco. W bramce Niemi, który ostatnio zaliczył blamaż i dziś spróbuje sie w jakimś stopniu zrehabilitować. Nie twierdze, że mu sie uda, ponieważ Jets zwietrzyli swoją szanse na występ w postseason i w MTS Centre są trudni do pokonania. Uważam, że gospodarze dziś zagrają dużo ostrożniej niż ostatnio z Leafs. Sharks są groźni i nie należy ich w żadnym stopniu lekceważyć. W wykonaniu gospodarzy spodziewam sie rezultatu podobnego do meczu z Bruins, w którym to udało im sie wygrać. Dziś nie jestem pewien co do ich wygranej, ale jeśli chodzi o bramki to nie padnie więcej niż pięć i tak też dziś zagram.
Typ: Under 5,5 (2:3) ✅
Kurs: 1.65

Otrzymane punkty reputacji: +5
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/1
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators

Flyers po długim road tripie wracają na własne śmieci i na pierwszy ogień zagrają z Senators. Jedni i drudzy to ligowe średniaki. Gospodarze ostatnich dni nie mogą zaliczyć do udanych. Road trip rozpoczęli od trzech zwycięstw, by potem przegrać wszystko jak leci i łapiąc ponadto kare finansową za świąteczny wyjazd do Nashville. Dziś zagrają wkońcu we własnych ścianach i zakładam że bedą chcieli zaprezentować sie przed własną publicznością w dobrym świetle po tej dłuższej nieobecności. W mojej ocenie nie powinno być o to trudno, gdyż dzisiejsi goście są jak najbardziej w ich zasięgu. W bramce Flyers zobaczymy Masona. Puszczał ostatnio sporo, jednak pojedynki z Senators zazwyczaj dobrze mu wychodziły i dziś z uwagi na sytuacje i sportową złość również powinien stanowić dobre zabezpieczenie. Po przeciwnej stronie ujrzymy z kolei Andersona. Starter gości trzyma swój solidny poziom, jednakże obrońcy których ma przed sobą nie ułatwiają mu zbytnio pracy i widać to w jego statach. Flyers to jak wiadomo ekipa usposobiona typowo ofensywnie. Preferują otwarty hokej skutkujący dużą ilością bramek. Jeśli zastosują to w pełnym wymiarze, to nic nie stanie im na przeszkodzie, by odprawić gości z kwitkiem. Nie przewiduję tutaj dogrywki i proponuje ich wygraną w regulaminowym wymiarze czasu.
Typ: Flyers 60&#39; (2:1 SO) ⛔ Nie dali rady w 60&#39;.
Kurs: 2.32

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/1
Anaheim Ducks - New York Rangers

Rozpędzeni Rangers rozpoczynają trzy-meczowy trip w Kalifornii i na pierwszy ogień złożą wizyte w Honda Center w Anaheim. Sam teren nie był ostatnio szcześliwy dla gości, gdyż przed rokiem zaliczyli tu kompromitującą porażke w stosunku 0:6. Dziś sprawy mają sie z goła odmiennie. Ducks wystawiają w bramce Bryzgałowa, który to w mojej obiektywnej ocenie znacznie ułatwi zadanie gościom. Rosyjski weteran rodem z Togliatti wypalił sie już sportowo i w jego pobycie w Anaheim nie chodzi o nic wiecej, poza zarabianiem pieniędzy. U Rangers między słupkami rozpocznie Lundqvist, który broni w ostatnim czasie koncertowo i także dziś spodziewam sie po nim dobrej partii. Jedni i drudzy wystąpią w pełnych formacjach, a zatem możemy spodziewać sie ciekawego widowiska. Gospodarze są zespołem grającym hokej nastawiony bardziej na ofensywe, a to oznacza że w starciu ze świetnie broniącymi Rangers bedą mieli ciezką przeprawe szczególne, gdy z tyłu zamiast regularnego Andersena stanie dziurawy Bryzgałow. Goście czują krew i również dzisiaj pójdą za ciosem by wygrać na gorącym terenie na przedmieściach Los Angeles. Polecam ekipe z Nowego Jorku.
Typ: Rangers OT (1:4) ✅
Kurs: 2.12

Otrzymane punkty reputacji: +15
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/1
Nashville Predators - Dallas Stars

Do Nashville w stanie Tennessee zawitają dziś Stars. Ekipa z Teksasu wyszła z kryzysu i zaliczyła zwycięski marsz, który to jednak został zatrzymany kolejno przez Blackhawks i Jackets. Dziś na tafli w Nashville czeka ich trudne starcie, lecz w świetle zaistałej sytuacji moge śmiało założyć, że goście szykują tutaj coś specjalnego. W ostatnim meczu z Jackets ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wystawili w bramce Lindbacka, który rzecz jasna spotkanie przegrał, jednakże miało to na celu przygotowanie Lehtonena na 100 % do dzisiejszego starcia. W bramce gospodarzy wystąpi nie kto inny jak Pekka Rinne. Po urazie z zeszłego sezonu nie ma już śladu i fiński netminder wrócił do absolutnego topu na swojej pozycji, tak i też w tym sezonie jest murowanym kandydatem do Veziny. Stars najgorsze dni w tym sezonie mają już za sobą i dniu dzisiejszym powinni postawić twardy opór gospodarzom, którzy wyjadą osłabieni brakiem lidera ofensywy Jamesa Neala. Jak do tej pory goście największe problemy mieli w defensywie, gdzie wyglądają w mojej ocenie dość blado na tle regularnego kolektywu Predators. Sądze jednak, że dziś bedą te braki w stanie zniwelować i zakończą dobrą passe gospodarzy na lodzie w Bridgestone Arena. Spodziewam sie ze strony Stars szybkiego ataku, który wprowadzi chaos w szeregi Preds i tym samym wybije ich z rytmu. Stawiam na gości z Dallas.
Typ: Stars OT (3:2 OT) ⛔
Kurs: 2.37

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/1
Calgary Flames - Florida Panthers

Flames na zakończenie homestandu zmierzą sie z będącą b2b ekipą z Sunrise.
Goście grali wczoraj w Vancouver, gdzie dość sensacyjnie pokonali tamtejszymi Canucks. Dziś zawitają do Alberty i tam moim zdaniem będzie im dużo trudniej o korzystny rezultat aniżeli wczoraj. W bramce gości Montoya, a zatem nominalny backup Luongo. Jak dotychczas nie za bardzo może sie odnaleźć w ekipie z Florydy i dziś również nie będzie trudną przeszkodą dla ambitnych i błyskotliwych napastników miejscowej ekipy. Z moich obserwacji musze stwierdzić że Panthers, poza własną taflą grają bardzo schematycznie i niemrawo. Zdążają sie od tej reguły oczywiście wyjątki. Tak było miedzy innym wczoraj oraz niespełna dwa miesiące temu w Anaheim. Flames mają tutaj swój interes i nie pozwolą gościom zbyt mocno rozwinąć skrzydeł. Między słupkami stanie Hiller, a więc ich starter, który w ostatnim spotkaniu z DRW wszedł z ławki zmieniając kontuzjowanego Ramo i jak sie po tym okazało brak koncentracji z jego strony doprowadził do porażki ekipe z Alberty. Dziś stanie jednak od pierwszych minut i oczekuje po nim interwencji na wysokim poziomie, tak jak przyzwyczaił nas do tego w październiku i listopadzie. Przewiduje tutaj dominacje gospodarzy od pierwszych minut. Ich tafla to dla nich rzecz święta i każdy przeciętniak ze wschodu, bedący w dodatku b2b nie ma tutaj większych szans. Regulaminowe zwycięstwo gospodarzy to jak dla mnie jedyny racjonalny kierunek, także to jest moja propozycja na dzień dzisiejszy.
Typ: Flames 60&#39; (5:6) ⛔ Nie wiem gdzie myślami był Hiller, bo napewno nie w Calgary.
Kurs: 2.13

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/1
Minnesota Wild - Nashville Predators

Kończący homestand Wild zmierzą sie na własnym lodzie z Predators. Ostatni czas to niewątpliwy kryzys ekipy z Minnesoty. Absencje czołowych graczy oraz notoryczne problemy z bramkarzami ciągną sie za nimi już od miesiąca. Dziś po raz drugi zmierzą sie z rywalem dywizji, który notuje fantastyczny sezon. Przed trzema tygodniami Predators również grali w St Paul i udało im sie wygrać tamto spotkanie po dogrywce. Dziś wedle mojej oceny gospodarze zagrają z większą uwagą. Do składu dzikich powróci dziś Parise, który po śmierci ojca dostał kilka dni wolnego. W bramce stanie Backstrom. Doświadczony fin zawodzi na całej linii, ale w tak ważnym z puntu widzenia na układ sił w dywizji spotkaniu powinien spiąć poślady. Goście na własnej tafli wygrywają praktycznie wszystko, lecz na wyjazdach nie są już tak błyskotliwi.
Między słupkami niezmiennie Rinne, co z pewnością będzie sporym wyzwaniem dla ofensywy gospodarzy. Sądze jednak że już najwyższy czas na przebudzenie Wild, którzy muszą sie wsiąść w garść i wrócić do swojego właściwego poziomu. Czas ucieka, mamy już połowe sezonu a Wild jak narazie są daleko od ósemki premiowanej awansem do postseason. Według mnie gospodarze zawsze byli i są zespołem typowo domowym, także spodziewam sie po nich w dniu dzisiejszym udanego spotkania i pokonania lidera tabeli z wykorzystaniem własnego lodu.
Typ: Wild OT (1:3) ⛔
Kurs: 1.91

Otrzymane punkty reputacji: +9
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/1
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild

Wild po kolejnym blamażu przed własną publiką zmierzają do Chicago, gdzie po raz trzeci w sezonie zmierzą z Blackhawks. Z pozoru będzie to dużo trudniejsze spotkanie dla ekipy z Minnesoty niż wczoraj. Są b2b i na papierze raczej są skazani na pożarcie. Ja przyglądając sie bliżej ostatnim poczynaniom gospodarzy moge jednak stwierdzić, iż murowanym pewniakiem do wygrania tego spotkania bynajmniej nie są. Wild mimo wczorajszej porażki nie zagrali najgorzej. Główną przeszkodą jaka stanęła im na drodze był nie kto inny jak świetnie dysponowany Pekka Rinne. Dziś w bramce Hawks zobaczymy Crawforda, który również przed kilkoma dniami w świetnym stylu zatrzymał dzisiejszych gości. Należy jednak stwierdzić fakt iż od poziomu bramkarza Predators dzieli go przepaść. Wild rozpoczną dzis po raz kolejny z Backstromem między słupkami, a to oznacza że jeśli myślą o wygraniu tego spotkania to bedą musieli pójść do przodu i zaskoczyć gospodarzy. Moim zdaniem są w stanie tego dokonać, ponieważ Hawks mają teraz słabszy okres i można z nimi wygrać nawet w United Center, co udowodnili niedawno Avalanche. Nie mam tutaj większego punktu zaczepienia, lecz kursy wystawione na gości są znacznie zawyżone i dlatego też uważam że warto raz jeszcze spróbować przełamania ekipy z Minnesoty.
Typ: Wild OT (4:1) ⛔ Wild w głębokim kryzysie. Czas na zmiany.
Kurs: 3.10

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 12/1
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning

Ekipa z Miasta Braterskiej Miłośći po raz trzeci i ostatni w tym sezonie zmierzy z przyjezdnymi z Tampy, którzy to w dzisiejszym dniu rozpoczynają dwu meczową serie wyjazdową. Jak narazie w starciach z gospodarzami zgarnęli wszystko co było do wzięcia. Obydwa dotychczasowe spotkania rozstrzygnięte na ich korzyść w czasie regulaminowym. Goście tym samym staną dzisiaj przed szansą zaliczenia sweepu sezonowego nad Flyers. W mojej ocenie im sie to nie uda. Gospodarze na własnym lodzie potrafią zagrać na pełnych obrotach i dziś bedą mieli sporą szanse, ponieważ w bramce Lightning stanie wypalony Nabokov. U samych Flyers zobaczymy z kolei w po raz drugi Robba Zeppa. 33-letni Niemiec w obliczu słabej formy Emerego i kontuzji Masona otrzymał kolejną szanse na występ w NHL, tym razem przed własną publiką, także ośmiele sie stwierdzić że będzie podwójnie zmotywowany w porównaniu do debiutu w Winnipeg przed niespełna miesiącem. Goście z Florydy od niespełna dwóch lat mają patent na Flyers. Każda seria jednak kiedys sie kończy i moim zdaniem dziś nadeszła ta chwila. Giroux i spółka wiecznie batów dostawać nie bedą i mimo że ofensywne usposobienie drużyny nie przyniesie im w tym roku awansu do playoffów to od czasu do czasu stać ich na naprawdę solidne zawody. Lighntning na wyjazdach nie są tak wyrachowanym i regularnym zespołem jak u siebie, także bez chwili zwątpienia postanowiłem zaufać gospodarzom.
Typ: Flyers OT (7:3) ✅
Kurs: 2.29

Otrzymane punkty reputacji: +6
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/1
Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche

Z dzisiejszej bogatej oferty najbardziej wpadło w oko spotkanie rozgrywane w Raleigh, gdzie tamtejsi Hurricanes podejmą bedących b2b gości z Denver. Goście rozegrali wczoraj solidne zawody w Stolicy i mimo porażki zostawili po sobie dobre wrażenie. Dziś zmierzą sie z ekipą, która ten sezon może już spisać na straty. Hurricanes w tym sezonie prezentują sie przeciętnie i niczego tym samym nie urywają. W bramce dziś Khudobin, a zatem backup Warda. W starciu z ofensywnymi Avalanche może mieć spory problem, ponieważ obrońcy bedący przed nim nie stanowią wystarczającego wsparcia. Między słupkami gości stanie Pickard, który został stałym zmiennikiem Warłamowa w świetle słabej dyspozycji Reto Berry. W ogólnym rozrachunku to co prezentują aktualnie goście jest jak najbardziej do przyjęcia. W ich grze widać większą pewność siebie, co odrazu można wywnioskować po ostatnich wynikach. Co do gospodarzy tak jak mówiłem. Z przodu jeszcze jako tako, lecz w defensywie leżą i kwiczą. Avs z ambitnym Pickardem nie pozostawią tutaj złudzeń. Celuje w ich sweep sezonowy nad gospodarzami.
Typ: Avalanche OT (3:2 SO) ⛔
Kurs: 2.22

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 14/1
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens

Jackets po trzech dniach odpoczynku zagrają po raz kolejny na własnym lodzie i tym razem ich rywalami bedą Canadiens. Goście tym samym rozpoczynają b2b, który to zakończą jutro w Ottawie. Jedni i drudzy przegrali po dwa spotkania z rzędu. W przypadku Jackets przyczyna było według mnie zmęczenie road tripem, ale jeśli chodzi o Habs, to należy przyznać że znów łapią dołek. Jackets na własnej tafli to zespół zadziorny i nieustępliwy. W ostatnim spotkaniu z Isles było po nich widać zmęczenie, co od razu można wywnioskować po wyniku i strzałach na bramke. Dzisiejszego dnia przewiduje powrót do poziomu, jaki prezentowali w Grudniu, czyli bezpardowa ofensywa i pewny Bobrowski z tyłu. Canadiens słyną z tego, iż miewają okresy bardzo dobrej gry, by potem naraz wpaść w dołek i przegrać kilka pod rząd podobnie zresztą jak Leafs. Dziś w ich bramce zobaczym nominalnego startera, a więc Careya Prica. Poziom jaki prezentują jest według mnie podobny do tego, co prezentuje Bobrowski, lecz to starter dzisiejszych gospodarzy częściej ratuje swoją ekipę z opresji. Popularni Habs są faworytem tego spotkania, jednakże wracający Jackets powinni ich dzisiaj niemile zaskoczyć. Od powrotu Bobrowskiego i kilku czołowych zawodników po urazach są niezwykle zdesperowani i są w stanie wygrać z dosłownie każdym. Proponuje gospodarzy.
Typ:
Jackets OT (2:3) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 2.11

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 15/1
Buffalo Sabres - Minnesota Wild

Wild kończą druzgocący road trip w Buffalo, gdzie przyjdzie im sie zmierzyć z tamtejszymi Sabres. Obie ekipy przegrywają w ostatnim czasie wszystko jak leci i dziś jedna z nich zakończy niemoc. Po dokładnym przyjrzeniu sie temu spotkaniu muszę przyznać, że to gospodarze bedą mieć wiecej do zaoferowania. Goście z związku z słabą dyspozycji Backstroma sprowadzili wczoraj Dubnyka z Coyotes. Były starter Oilers jak dla mnie nie będzie zbawcą dla zespołu z Minnesoty. Dobrym netminderem nigdy nie był i oczywiście już nie będzie. Wild ponadto zagrają dzisiaj bez zawieszonego lidera defensywy w osobie Ryana Sutera. To wprowadzi chaos na tyłach i otworzy droge rządnym przełamania gospodarzom do podziurawienia Dubnyka. Ekipa z St Paul potrzebuje zmian od zaraz. Pierwsze co powinni zrobić to bezzwłocznie zwolnić trenera Mika Yeo, który mimo posiadania perspektywicznego składu nie potrafi wydobyć z niego choćby połowy potencjału. Sabres po kilku słabym spotkaniach znów zaczynają grać i lepiej, tak więc dziś spodziewam sie po nich kolejnego wystrzału. W bramce Enroth, który prezentuje sie solidnie i według mnie powinien być dziś solidną podporą swojej ekipy, miedzy innymi dlatego, że będzie bronił strzały dobrze znanych sobie byłych graczy Sabres Vanka i Pominvilla. Wild są pogrążeni w głębokim w kryzysie i na ten moment nie ma tam czego zbierać. W moim odczuciu Sabres mają wszystko by dopełnić na gościach dzieła zniszczenia i tak też dziś gram.
Typ: Sabres OT (0:7) ⛔ Sabres nie byli zainteresowani wygraniem tego meczu. Najgorszy bet w sezonie.
Kurs: 2.54

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 16/1
Nashville Predators - Washigton Capitals

Capitals zawitaja dziś do Nashville i będzie to tym samym sentymentalny powrót ich trenera Barrego Trotza do miasta, w którym miał okazje od 1998 roku budować i rozwijać ekipe, z którą dzisiejszej nocy zmierzą sie jego obecni podopieczni. Predators to w tym sezonie pany i władcy własnej tafli. Od początku sezonu przegrali tu zaledwie trzykrotnie w tym raz po dogrywce. Tworzą solidny defensywny kolektyw ze świetnym bramkarzem oraz dostatecznie skutecznymi formacjami ataku. Caps to całkowite przeciwieństwo w porównaniu do stylu gry miejscowych. Ich gra nastawiona jest na otwarty hokej, co przeważnie wpływa negatywnie na najważniejsze spotkania sezonu. Właśnie dlatego, by zmienić wizerunek teamu na bardziej defensywny ściągnięto do stolicy trenera Trotza. Gospodarze na przestrzeni ostatnich dni stracili na miesiąc ojca dotychczasowych sukcesów w osobie Pekki Rinne. Zastępujący go Hutton to już nie ta półka i z nim na tyłach Preds nie zagrają już tak pewnie jak dotychczas nas do tego przyzwyczaili. Jeśli chodzi o gości, to trzeba przyznać że praca ich nowego szkoleniowca wkońcu przynosi rezultaty. Świetną dyspozycje złapał Holtby i wyrasta na pewnego startera w ekipie Stołecznych. Moim zdaniem Predators wkońcu zaliczą blamaż i w mojej ocenie dzisiejsi goście są tym zespołem, który zgarnie na tafli w Tennessee komplet punktów. Ich gra w ostatnim czasie naprawde zadowala i zmierza w dobrym kierunku. Ovi i spółka nie pozostawią dziś złudzień i sprowadza gospodarzy do szarej rzeczywistości. Stawiam na gości.
Typ: Capitals OT (4:3) ⛔
Kurs: 2.04

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 17/1
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes

Hurricanes po bezbarwnym meczu z Canucks jadą do Ottawy na spotkanie z tamtejszymi Senators i będzie do dla nich sytuacja b2b. W bramce zawodzącego Warda zmieni łapiący dobrą forme Khudobin. Dzisiejsi goście z nim &quot;na pokładzie&quot; wygrali trzy spotkania pod rząd. Senators z kolei wrócili po długim road tripie i przed dwoma dniami zaliczyli okazałą wygraną nad Canadiens i dziś na tle przeciętniaków z Raleigh są wg buków mocnym faworytem. Ja osobiście nie moge sie z tym zgodzić. Canes grają całkiem przyjemny dla oka hokej, wszyscy zawodnicy są zdrowi co bynajmniej nie dyskwalifikuje ich na tle równie przeciętnych gospodarzy. Gospodarze od czasu do czasu potrafią co prawda odpalić, ale w starciu ze zdrowymi i rządnymi gry gośćmi powinni zostać sprowadzeni na ziemie. Wizerunek obu ekip jest dla mnie zbliżony, dlatego też bez większego namysłu wchodze w zadowalające value na gości, którzy na pewno nie stoją dzisiaj na straconej pozycji.
Typ: Hurricanes OT (2:3) ✅
Kurs: 2.54

Do góry Bottom