>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 23/11
Winnipeg Jets - St Louis Blues

Blues kończą road trip w Winnipeg, gdzie dzisiejszego wieczoru w MTS Centre zmierzą sie z Jets. Goście wystąpią jako b2b i zagrają dziś z backupem Allenem między słupkami. Blues ostatnimi dniami wydają sie łapać zadyszke, choć może to mieć też związek z tym że grają długą serie wyjazdową. Wczoraj ograli Senators, jednak nie była to wygrana w dobrym stylu. Dobrze spisał sie Elliott i to w głównej mierze dzięki niemu udało sie zgarnąć komplet. Wcześniejsze występy w Bostonie i Montrealu były bezbarwne i jak w jednym tak i drugim przypadku Blues musieli uznać zdecydowaną wyższość rywali. Miejscowi Jets ten sezon rozpoczęli względnie dobrze i sądze że tak jak poprzednimi laty tafla w Manitobie będzie im sprzyjać. W bramce Pavelec, który zawodził w ostatnich występach, lecz coach Maurice daje mu dzisiaj kolejną szanse. Jeśli jej nie wykorzysta to może stracić tymczasowo pozycje startera na rzecz Hutchinsona. Blues w ostatnich trzech wyjazdowych meczach wyglądali na przygaszonych i bez tego powera, który odpalają we własnych ścianach. Gospodarze z kolei prezentują aktualnie solidny poziom i w mojej ocenie bedą w stanie spiąć sie na wyżyny, co poskutkuje pokonaniem teamu z Missouri na własnym terenie.
Typ: Jets OT (2:4) ⛔ :zoltakartka: dla Pavelca.
Kurs: 2.03

Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 24/11
New York Islanders - Philadelphia Flyers

Na Long Island zawitają Flyers, gdzie w hali Nassau Coliseum podejmą lokalnych Isles. Gospodarze zaliczyli udany dwumecz z Penguins, zgarniając komplet punktów. Dziś przyjdzie im sie zmierzyć z kolejną ekipą rodem z Pensylwanii. Flyers przystąpią do tego meczu z Masonem między słupkami. Na pewno nie jest to żaden wirtuoz wśród bramkarzy, jednak miewa dobre momenty i dziś może być mocnym punktem gości. Faktem jest że Isles idą ostatnio jak burza. Ofensywny i skuteczny hokej znajduje zastosowanie przez co zespół stale pnie sie w góre tabeli. W starciu z Flyers może wyglądać to jednak nieco inaczej, gdyż goście to również ekipa propagująca ofensywny styl. Jak na razie spisywali sie słabo na wyjazdach, co według mnie było przyczyną słabej postawy formacji defensywnej, która w raz z bramkarzami nie była w stanie skutecznie zatrzymać naporu rywala. Ostatnio zauważyłem nieznaczną poprawe w tym elemencie, co od razu poskutkowało mniejszą ilością straconych bramek. Flyers myśląc o wywiezieniu punktów z Uniondale muszą pójść do przodu i zagrać najlepiej jak potrafią. Nie będzie to łatwe, ponieważ gospodarze od tego sezonu mają w bramce Halaka, ale Giroux i spółka mają możliwości i chęci by dzisiejszego wieczoru sprawić małą niespodziankę i ograć Isles na ich terenie. Kurs zachęcający, tak więc z dużym przekonaniem celuje w gości.

Typ:
Flyers OT (1:0 SO) ⛔
Kurs: 2.44

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 25/11
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets

Ostatnie trzy dni w moim wykonaniu to jedno wielkie pasmo niepowodzeń. No cóż, wygląda na to że Listopad drugi rok z rzędu nie będzie dla mnie zbyt udany. Pod dzisiejszą analizą obrałem spotkanie w Ohio, gdzie tamtejsi Jackets podejmą przyjezdnych z Winnipeg. Goście w ostatnim spotkaniu polegli u siebie z St Louis, prezentując brak większego zaangażowania w defensywie oraz łapiąc głupie kary, które to poskutkowały utratą dwóch bramek. Zgodnie z moimi przewidywaniami w ich bramce zobaczymy dziś Hutchinsona, który tym samym po raz kolejny otrzyma szanse. Między słupkami gospodarzy stanie nominalny starter Bobrowski, który przed tygodniem powrócił do gry po kontuzji palca. Jak narazie niespecjalnie widać jego obecnośc w wynikach, gdyż Jackets przegrali trzy razy z rzędu. Trzeba tutaj jednak zaznaczyć, że grali z zespołami na ten moment mocniejszymi od siebie. Jets są według mnie jak najbardziej w ich zasięgu, ponieważ to co prezentowali ostatnio nie wyglądało zbyt ciekawie i w dniu dzisiejszym nawet z ambitnym Hutchinsonem mogą mieć problemy na tafli w Columbus. Gospodarze powoli wracają do swojej dyspozycji. Uważam że dziś w raz z pomocą co raz lepiej czującego gre Bobrowskiego bedą wieść prym w starciu z obniżajacą loty ekipą gości. Gram na przełamanie swoje oraz gospodarzy.
Typ: Jackets OT (2:4) ⛔
Kurs: 1.93

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 26/11
Tampa Bay Lightning - New York Rangers

Do Tampy na Florydzie przylatują dziś Rangers. Będzie to dla nich okazja do rewanżu na gospodarzach za wysoką porażke przed kilkoma dniami w Nowym Jorku. Wygląda na to że Rangers wkońcu łapią regularność i zaczynają grać na właściwym poziomie. Świadczy o tym fakt, że nie stracili bramki w dwóch poprzednich spotkaniach. Tak jak dawny kapitan Rangers, Callahan miał coś do udowodnienia w NY, tak dziś były kapitan Lightning, St Louis wraca na stare śmieci. Ostatnie spotkanie, w którym Rangers zostali zdominowani miało specyficzny charakter. Niby to pare dni, ale jednak tendencja zaczeła sie obracać w strone dzisiejszych gości. Jeśli chodzi o bramkarzy, to wystąpi ten sam duet co przed kilkoma dniami, a wiec Lundqvist i Bishop. Nie spodziewam sie dziś takich błędów po Lundqviscie, jak ostatnio. Bishop z kolei miał wtedy bardzo mało roboty, dostał bagatela 16 strzałów. Jestem pewien że Rangers dadzą mu sie tym razem mocno we znaki. Sądze że bardzo udane spotkanie z Canadiens na tyle zmotywuje cały zespół, że i dziś bedą w stanie to podtrzymać. Lightning to w tym sezonie mocny team, także całkowicie rozumiem faworyzowanie ich w tym spotkaniu. W mojej szczerej ocenie jednakże nie należy skreślać gości, którzy mają dziś swoje rachunki do wyrównania oraz wychodzą na prostą bo bardzo nierównej grze w pierwszym kwartale obecnego sezonu. Po raz pierwszy w sezonie stawiam na Rangers w delegacji. Wierze, że i tym razem mnie nie zawiodą.
Typ: Rangers OT (4:3) ⛔
Kurs: 2.35

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/11
Nashville Predators - Edmonton Oilers

Moja niemoc trwa dalej, lecz nie mam zamiaru sie poddawać i w dniu dzisiejszym biore pod lupe jedyne spotkanie na rozkładzie, a więc starcie Predators i Oilers. W tabeli obie ekipy dzieli przepaść i potwierdzają to również ostatnie dwa spotkania, które dzisiejsi gospodarze wygrali pewnie. Dziś zmierzą sie po raz trzeci i ostatni w bieżącej kampanii. W bramce Preds zobaczymy Rinnego. Nominalny starter zespołu z Tennessee w tym sezonie wrócił do pełni zdrowia i po dwuletniej przerwie znów prowadzi swoją ekipe do fazy postseason. Po drugiej stronie tafli wyjedzie Fasth. Solidny Szwedzki netminder zaliczył udane wejście do ligi w Ducks. Sytuacja z goła odmieniła sie po przejściu do teamu z Alberty, gdzie kompletnie nie potrafi sie odnaleźć. Słabe staty bramkarzy gości wiążą sie bezpośredni ze tragiczną postawą defensywy, która jest dziurawa dosłownie jak sito. Gospodarze są w tym sezonie mocni w każdym aspekcie hokejowego rzemiosła. Największy postęp poczylinili jednak w ofensywie, gdzie prym wiodą Neal i Forsberg. Oilers jak zwykle nie mają innego wyjścia jak pójść do przodu i spróbować zaskoczyć renomowanego startera miejscowych. W przeciwnym razie gospodarze ograją ich do jednej bramki. Tym razem odpuszczam typowanie stron, gdyż faworyt wydaje mi sie tylko jeden i bynajmniej nie są nim goście. W ostatnich spotkaniach Oilers nie mieli zbyt wiele do powiedzenia. Dziś przeczuwam lepszą skuteczność po ich stronie i wybieram opcje overową.
Typ: Over 5,5 (1:0) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 2.23

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 28/11
Florida Panthers - Ottawa Senators

Senators po sensacyjnym, ale i również szcześliwym zwycięstwie w Missouri zmierzają na Floryde, gdzie po raz drugi w tym sezonie zagrają z tamtejszymi Panthers. Trzeba przyznać że goście w tym sezonie pozytywnie zaskakują. Po odejściu Spezzy skazywano ten zespół na ogon tabeli. Sprawcą takich a nie innych wyników ekipy z Ottawy jest geniusz ich trenera Paula McLeana, który bardzo umiejętnie potrafi wykorzystać potencjał posiadanych zawodników. W bramce gości stanie broniący na równym poziomie Anderson, a u gospodarzy tym razem Montoya, a więc zmiennik kontuzjowanego Luongo. Dzisiejszy starter miejscowych to bramkarz nierówny. Czasami potrafi zagrać na jako takim poziomie, lecz z reguły jest dziurawiony przez rywali. W dniu dzisiejszym skłaniam sie zdecydowanie ku tej drugiej opcji, Sens są ambitni i zaparcie dążą do celu. Doświadczeni Bobby Ryan i Clarke McArthur wspierani przez utalentowanych debiutantów prowadzą zespół ze stolicy Kanady do kolejnych zwycięstw. Tymbardziej Gospodarze bez Luongo bedą mieli spory problem, by zatrzymać Sens, którzy wyjadą mocno podbudowani wygraną w St Louis. Ponad miesiąc temu, kiedy to obie ekipy spotkały sie po raz pierwszy prym wiedli bramkarze. Dziś może to wyglądać nieco inaczej, także spodziewam bardziej otwartego meczu. Goście jednak są konsekwentni w czynach i moim zdaniem nic nie stanie im na przeszkodzie, by wygrać po raz drugi w tym sezonie na tafli w Sunrise.
Typ: Senators OT (3:2) ⛔
Kurs: 1.95

Otrzymane punkty reputacji: +5
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 29/11
Minnesota Wild - St Louis Blues

Blues po męczarniach z Oilers zmierzają na ciężki teren do St Paul, gdzie przyjdzie im sie zmierzyć z Wild. Dwie typowo defensywnie ekipy są w sytuacji b2b i wczoraj solidarnie wygrywali swoje spotkania po dogrywkach. Jak wiadomo gospodarze to zespół nieprawdopodobnie mocny we własnych ścianach. Mają świetne formacje ofensywne z takimi gwiazdami jak Zach Parise i Thomas Vanek. W normalnym układzie byli by tutaj faworytami, gdyby nie fakt że mieli wczoraj bardzo trudny mecz w Dallas, gdzie puścili mecz z prowadzenia 3:0, ostatecznie jednak go wygrywając. Co prawda goście tez grali dogrywke wczoraj, ale w tym wypadku grali u siebie i nie poświecili aż tyle energii. W bramce Blues stanie Allen, który wypadł wczoraj słabo i dziś licze na rehabilitacje z jego strone. Po stronie gospodarzy wyjedzie prawdopodobnie Backstrom. Co do jego postawy należy stwierdzić że definitywnie najlepsze lata ma już za sobą. Obie ekipy prezentują zbliżony poziom, jednak dzisiejsza sytuacja skłoniła mnie do grania gości, którzy wydają sie bardziej przekonywujący.
Typ: Blues OT (2:3 SO) ✅
Kurs: 2.13

Otrzymane punkty reputacji: +16
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 30/11
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks

Mecz za kilka chwil, więc do rzeczy. Canucks przylatują do Detroit, które bedzie kolejnym przystankiem w trakcie ich road tripu na wschodzie. W bramce zobaczymy standardowo Millera, zaś u Red Wings będzie to Howard. Jedni i drudzy w ostatnim czasie prezentują skuteczny i ładny dla oka hokej. Dziś spodziewam sie otwartego meczu. Gospodarze dobrze wiedzą jak zakończyć passe startera gości, który od 120 minut nie wpuścił bramki. DRW mają w składzie wielkie ofensywne talenty, takie jak choćby Tatar,Jurco czy Nyquist, nie liczą oczywiście wsparcia doświadczonych Datsyuka oraz Zetterberga. Jedno jedyne spotkanie na rozkładzie, wiec zakładam że padnie tutaj troche bramek na dobre zakończenie miesiąca.
Typ: Over 5 (5:3) ✅
Kurs: 1.74

Otrzymane punkty reputacji: +8
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/12
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes

Na pierwszą analize w nowym miesiącu wybrałem spotkanie, które odbędzie sie o 3 czasu polskiego w hali Rexall Place w Edmonton. Tamtejsi Oilers po raz drugi w tym sezonie podejmą na własnym lodzie ekipę Coyotes. Gospodarze, jak już zresztą dzieje sie od kilku sezonów byli zmuszeni aktualną kampanie spisać na straty już w listopadzie. W zeszłym miesiącu ich największą klęską należy uznać fakt, iż na własnej tafli nie udało sie wygrać choćby jednego meczu. Grudzień rozpoczynają jednak na luzie i z innym nastawieniem. Ich dzisiejszy rywal z Arizony to również zespół okupujący dół tabeli i w mojej ocenie jest to dobra okazja do przełamania gospodarzy. W ostatnim spotkaniu między tymi zespołami na tafli w Albercie górą byli Coyotes, lecz w bramce gości stał wówczas dobrze znający swoich dawnych kolegów były bramkarz Oilers - Devan Dubnyk. Dziś wystąpi Smith, który jest słabym punktem swojej ekipy oraz nie ma tego atutu co jego backup w poprzednim starciu. Po stronie gospodarzy zobaczymy Fastha, póki co wydaje być sie nieco lepszą opcją od Scrivensa, jednakże przy tak słabej postawie defensywy trudno wyciągać jakiekolwiek dalej idące wnioski. Już najwyższy czas, by gospodarzy spięli poślady i sprawili radość swojej publice jakimś efektowniejszym zwycięstwem. Mają do tego możliwości, gdyż ofensywa posiada ogromny potencjał, oraz ma wszystko by dosłownie podziurawić słabo broniącego Smitha. W dniu dzisiejszym jest ku temu spora okazja. Nowy miesiąc, nowy tok myślenia. Uderzam w przełamanie gospodarzy.
Typ: Oilers OT (2:5) ⛔ Oilers w rozsypce.
Kurs: 1.95

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/12
Carolina Hurricanes - Nashville Predators

Z dzisiejszej bogatej oferty najbardziej spodobało mi sie spotkanie w Raleigh, gdzie miejscowi Hurricanes podejmą świetnie prezentujących sie do tej pory gości z Nashville. Gospodarze są trakcie pięciu-meczowego homestandu, który rozpoczeli przedwczoraj od porażki z Penguins. Dziś przyjdzie im zagrać z rewelacjom tego sezonu w konferencji zachodniej. Goście ze świetnie dysponowanym Rinne idą jak burza, co sytuuje ich w czubie tabeli. Spotkanie z pozoru łatwe dla gości, gdyż Canes prezentują sie w tym sezonie dosyć przeciętnie, jednak przeczuwam że takie rozumowanie może być w tym przypadku drogą do nikąd. Predators zaliczyli świetne dwa miesiące i według reguły powinni zacząć łapać zadyszkę. Już ostatnie mecze były wygrane po męczarniach, także dzisiejszy wyjazd do Północnej Karoliny może przelać czarę goryczy. Canes z pewnością mają potencjał i motywacje by stworzyć dobrze działający kolektyw. Tacy gracze jak Gerbe, Eric Staal czy też utalentowany Lindholm są w stanie pociągnąć ten zespół i nieco poprawić słaby bilans podczas tego homestandu. Ponadto Ward między słupkami, który broni aktualnie lepiej w porównaniu do tego co pokazywał choćby w październiku oraz całym zeszłym sezonie. Idę dziś w stronę gospodarzy. Na pewno nie stoją oni na straconej pozycji i twierdze że wykorzystają atut własnego lodu, by zatrzymać rozpędzonych Preds.
Typ: Hurricanes OT (2:1) ✅
Kurs: 2.21

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/12
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers

Oilers po kolejnej druzgocącej klęsce przed własna publiką zmierzają dziś do prowincji Manitoba, gdzie spróbują zakończyć koszmarną passe w pojedynku z tamtejszymi Jets. Między słupkami tym razem szanse dostanie Scrivens, a zatem nominalny starter w tej organizacji. Póki co zawodzi na całej linii wraz z formacjami defensywnymi, także według mnie dziś dobra okazja do przełamania lodów, gdyż gospodarze to również team usposobiony ofensywnie. U nich będzie dziś bronił Pavelec. Aktualnie najlepszy czeski netminder ten sezon broni na wysokich jak na siebie statystykach. Moim zdaniem nie potrwa to długo, ponieważ Ondrej to bramkarz bardzo przeciętny. Oilers w dniu dzisiejszym powinni zagrać uważnie z przodu i nie tracić bramek przy własnej grze w przewadze. To był właśnie ich gwoźdź do trumny w starciu z Coyotes. Co do gospodarzy to miewają oni spore wahania formy, dlatego też wydaje mi sie że lepszą opcja na startera w ich szeregach jest Hutchinson. Czarna seria teamu z Alberty powinna sie w mojej ocenie wkońcu zakończyć. Jeśli i dziś polegną to o przełamaniu bedą mogli pomysleć dopiero za kilkanaście dni, ponieważ na najbliższym rozkładzie mają tyranów dywizji pacyficznej, których z tak słabą postawą niezwykle ciężko bedzie ograć. To jest moje drugie i ostatnie podejście do przełamania teamu z Alberty. Każda passa sie kiedyś kończy i sądze że będzie to miało miejsce dzisiaj.
Typ: Oilers OT (3:2 OT) ⛔ Są na dobrej drodze do pobicia rekordu najgorszej passy w NHL.
Kurs: 2.64

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/12
Carolina Hurricanes - Washington Capitals

Canes kontynuują serie na własnym lodzie i dzisiejszego wieczoru podejmą ekipe ze Stolicy. Caps jak do tej pory grają to samo, do czego przyzwyczaili już na przestrzeni ostatnich lat. Chodzi mi oczywiście o ofensywny styl gry, który bynajmniej nie wychodzi im na dobre. Dziś na tafli w Raleigh spotkają sie z zespołem, który ustabilizował nieco swoją forme i potrafi zagrać na solidnym poziomie. W bramce gospodarzy kontuzjowanego Warda zastąpi dziś Khudobin. Rosyjski backup bronił w pierwszym starciu obu ekip, gdzie po dogrywce wygrali dzisiejsi goście. W moim odczuciu to właśnie on może być najmocniejszym punktem po stronie gospodarzy. Khudo zna dzisiejszego przeciwnika bardzo dobrze i to powinno go zmotywować do efektywnych interwencji. Tak niestabilni Caps są łatwym celem nawet dla ligowych średniaków pokroju Leafs czy też właśnie Hurricanes. Szkoleniowiec gości Barry Trotz oprócz ujarzmienia ofensywnych zapędów swojego zespołu , powinien również zadbać o całkowite przebudowanie formacji defensywnej wraz z bramkarzami, gdzie Holtby po dobrym wejściu do ligi spuścił z tonu i według mnie nie nadaje sie na dłuższą mete na startera, zaś Peters to kompletna porażka, tak więc już teraz powinien wrócić tam gdzie jego miejsce, czyli do AHL. Ogółem rzecz biorąc goście to zespół bardzo chaotyczny i nieułożony. Na ławce trenerskiej mają speca od defensywy, jednak sami Caps już z defensywą mają nie wiele wspólnego. Wychodzący z kryzysu Canes powinni pójść za ciosem po świetnym meczu z Preds. Pokazali naprawde świetny hokej i sądze że i dziś bedą w stanie to podtrzymać.
Typ: Hurricanes OT (1:2) ⛔
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/12
Minnesota Wild - Anaheim Ducks

Do St Paul w Minnesocie zawitają dziś Ducks, którzy tym samym rozpoczynają krótki dwumeczowy trip wyjazdowy. Będzie to drugie starcie obu teamów w obecnej kampanii. Poprzednio góra byli Ducks, którzy skromnie na własnym terenie pokonali dzisiejszych gospodarzy. W dniu dzisiejszym nie przewiduje innego wyniku, jak zwycięstwo gości. Są oni po prostu niewygodnym rywalem dla Wild, gdyż są zespołem elastycznym, takim w którym potrafi zapunktować dosłownie każdy zawodnik. W bramce gości po raz czternasty z rzędu stanie Andersen, a więc &quot;Świeża krew&quot; w szeregach ekipy z Kaliforni. Niemalże od strzału zdobył mocną pozycje w zespole i stał sie fenomenem. Po stronie gospodarzy Kuemper, a więc sytuacja całkiem podobna do historii Andersena, tyle tylko że starterowi miejscowych przydarzają sie wciąż większe bądź mniejsze wpadki. Gospodarze zagrają dziś po raz drugi z rzędu bez lidera defensywy w osobie Ryana Sutera. O tyle w meczu z Canadiens udało sie osłabionej formacji wyjść obronną reką, to w dniu dzisiejszym oceniam że przyjdzie im zapłacić frycowe. Ducks prezentują finezyjny i otwarty hokej, który zaskakująco skutecznie przekłada sie dla nich na korzystne rezultaty. Wild z niepewnymi tyłami bedą mieli spore problemy, by przeciwstawić sie aktywnie grającej ekipie gości. Tym razem stawiam na Ducks.
Typ: Ducks OT (4:5) ✅
Kurs: 2.17

Otrzymane punkty reputacji: +7
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/12
Dallas Stars - Montreal Canadiens

W dzisiejszy mikołajkowy wieczór swój wzrok kieruje do Teksasu, gdzie tamtejsi Stars podejmą bedących w sytuacji b2b gości z Montrealu. Gospodarze pogrążeni są w całkowitym kryzysie. Ich defensywa jest kompletnie rozmontowana, co najlepiej widać po statystykach startera Lehtonena, jak i backupa Lindbacka. Canadiens, którzy ostatnie spotkania przegrywali nieznacznie bedą dziś w dobrej sytuacji by zapomnieć o ostatnich niepowodzeniach. W bramce gości zobaczymy Tokarskiego. Dobrze rokujący backup gra na dość przyjemnych statystykach i sądze że dzisiejszy rywal nie bedzie go za bardzo nękał. Goście są teamem lepszym i mimo ostatnich niepowodzeń bedą w stanie ograć miejscowych bedąc b2b. Funkcjonuje u nich ofensywa prowadzona przez Parentau. Zaś z tyłu mają spory potencjał, który nie zawsze wykorzystują. Stars po zeszłosezonowych nadziejach totalnie sie pogubili i i wygląda na to że bedą potrzebować zmian. Celuje w gości.
Typ: Canadiens OT (4:1) ⛔
Kurs: 2.17

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/12
Ottawa Senators - Vancouver Canucks

Canucks po blamażu w Toronto zmierzają do stolicy Kanady, gdzie o pierwszej czasu polskiego skrzyżują swoje kije z Senators. Jedni i drudzy w sytuacji b2b, gdyż gospodarze grali wczoraj w Pittsburghu. Na papierze znacznie lepiej wyglądają goście, ale w moim przekonaniu zaczynają dawać im sie dać we znaki trudy długiego roadtripu. Będzie to dobra okazja do przełamania złej passy Senators, którzy nie zdobyli kompletu od pięciu spotkań. W bramce Anderson. Nominalny starter zespołu z Ottawy zaliczy drugi start pod rząd w świetle kontuzji backupa Lehnera. Po przeciwnej stronie tafli stanie Lack, który zmienił wczoraj mającego słaby dzień Millera. Backup gości prezentuje sie ostatnio nadzwyczaj dobrze, lecz w dniu dzisiejszym jego zadanie będzie według mnie trudniejsze niż w Pittsburghu, gdzie to udało mu sie zaliczyć S/O.
Coach gospodarzy McLean mimo posiadania niezbyt mocnego składu potrafi na tyle to wszystko poukładać, by stworzyć jako tako działający kolektyw. Trudno choćby takiego McArthura porównać do braci Sedinów bądz Vrbaty. Zakładam że wczorajsza wpadka w Toronto nie była wypadkiem przy pracy, lecz skutkami zmęczenia co otwiera tutaj szanse dla gospodarzy. Stawiam na Sens.
Typ: Senators OT (4:3 OT) ✅
Kurs: 2.30

Otrzymane punkty reputacji: +15
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/12
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils

Po raz kolejny pod lupe biore spotkanie Hurricanes, którzy dzisiejszej nocy kończą homestand starciem z Devils. Goście przybyli do Raleigh znacznie osłabieni brakiem czołowych defensorów Larssona i Salvatora oraz lidera ofensywy, Camallieriego. Canes, którzy z pewnością tego sezonu nie mogą jak na razie zaliczyć do udanych bedą dziś mimo sytuacji b2b w dobrym położeniu, aby zakończyć serie przed własną publiką pozytywnym akcentem. Miedzy słupkami niezmiennie Ward, bronił on wczoraj i nie zaliczył zbyt dobrego występu. Dziś zmierzy sie z teamem grającym znacznie wolniejszy i bardziej schematyczny hokej. Moim zdaniem powinno być to dla niego dobrym prognostykiem. Po przeciwnej stronie Schneider. Jest on bezwzględnie eksploatowany przez coacha gości, gdyż póki co zaledwie raz zastępowął go Clemmensen. Ogółem rzecz biorąc uważam, że goście nie bedą mieli wystarczającego powera, by stawić czoła rządnych krwi gospodarzy. Mimo, że grali wczoraj sądze że na ten moment mają wiecej do zaoferowania, aniżeli Devils. Goście w całym swoim swoim całokształcie są ekipą lepszą, ale na pewno nie dzisiaj. Zmęczony Schneider + brak kilku znaczących graczy może pogrążyć tą ekipe w kryzysie. Nie pozostaje mi nic innego jak celować zdecydowanie w gospodarzy.
Typ: Hurricanes 60&#39; (1:2) ⛔ Geniusz Jagra jeszcze raz dał o sobie znać.
Kurs: 2.54

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/12
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers

Wracająca z tripu po zachodnim wybrzeżu ekipa z miasta Braterskiej miłości zaliczy międzylądowanie w Columbus w stanie Ohio, gdzie po raz trzeci w sezonie przyjdzie im sie zmierzyć z Jackets. Gospodarze powoli wychodzą z kryzysu, wygrali ostatnie trzy spotkania przeciwko zespołom z Florydy. Do składu powróci dziś Dubinsky, a więc jeden z czołowych graczy miejscowej ekipy. Goście z kolei na ciężkiej Kalifornijskiej ziemi zdołali urwać punkty jedynie w ostatnim meczu na tafli w Staples Center. Oglądając ich musze przyznać, że świetnie zagrał niewidoczny ostatnio lider i główny motor napędowy Claude Giroux. Tafla w Ohio do ciężkich terenów nie należy, więc uważam że tym razem Flyers bedą w stanie pokazać więcej swoich możliwości. W ich bramce zobaczymy Masona, który łapie dobry rytm co w dużej mierze umożliwiło gościom wygranie w LA. Vis a vis Bobrowsky, a więc nominalna jedynka w bramce gospodarzy po kontuzji prezentuje sie również na dobrym poziomie, lecz sądze że prowadzona przez Giroux ofensywa gości bedzie w stanie przerwać jego zwycięski marsz. Flyers ostatnio prezentowali sie kiepsko. Teraz nadeszły jednak lepsze dni i podbudowani zwycięstwem z obrońcami tytułu pójdą dziś za ciosem. Celuje w gości.
Typ: Flyers OT (3:2 OT) ⛔ Kolejna wtopa w dogrywce.
Kurs: 2.12

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/12
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs

Podrażniony ostatnimi wtopami kieruje swój wzrok w strone hali Joe Louis Arena w Detroit, gdzie dzisiejszego wieczoru lokalni Wings zmierzą sie po raz piąty w sezonie z gośćmi z Toronto. Przyjezdni są dziś co prawda w sytuacji b2b, ale ostatnie dni to w ich przypadku najlepszy okres w tej kampanii. Tym razem między słupkami ujrzymy nierównego Reimera. Gość jest w stanie wygrać mecz w pojedynkę, lecz tylko wtedy gdy właściwie nikt tego od niego nie wymaga oraz gdy jego zespół jest z góry skazywany na klęske. W roli gospodarza wystąpi dziś team bardzo doświadczony, oparty na błyskotliwych weteranach wspieranych przez świeżą krew. W bramce Howard, ostatnimi czasy łapie na solidnym poziomie i jest stałą podporą defensywy. Oba teamy zaliczały w ostatnim okresie małe wpadki. Miejscowi z Panthers, zaś goście zostali zaskoczeni przez Devils. Faktem jest, że obecnie ich poziom jest bardzo zbliżony, także Leafs mimo b2b nie bedą tu na straconej pozycji. Kursy wystawione przez bukmacherów nie odwzwierciedlają w pełni tej sytuacji, tak więc bez dłuższego namysłu strzelam w doga.
Typ: Leafs OT (1:2 SO) ✅ Reimer wygrał mecz.
Kurs: 2.75

Otrzymane punkty reputacji: +6
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/12
Buffalo Sabres - Calgary Flames

Kolejnym przystankiem teamu z Alberty podczas tripu na wschodzie będzie Buffalo, gdzie przyjdzie im zagrać z miejscowymi Sabres. Gospodarze po słabym starcie wyraźnie odżyli i w rezultacie czego przeżywają bardzo dobry okres. Tak jak trafiłem początek tego świetnego czasu od wygranej z Leafs, tak dziś ośmielę się stwierdzić, że ten świetny czas ligowego kopciuszka właśnie dobiega końca. Goście podrażnieni ostatnimi dwoma gorszymi występami bedą wręcz gryźć tafle by zdominować to spotkanie. Ich wysoka pozycja w tabeli mówi sama za siebie. Młodzi gracze z Calgary grają ambicją, która pozwala osiągać im okazałe rezultaty. W bramce Ramo, opcja na ten moment z pewnością lepsza od Hillera. To jego czas i mimo nieco gorszego spotkania z Sharks dziś poprowadzi swój team do zwycięstwa na tafli w pobliżu wodospadu Niagary. W całej swojej szczodrobliwości nie spodziewałem że Sabres bedą w stanie tak odpalić, także tym bardziej jestem pewien że ten czas właśnie dziś dobiegnie końca. Enroth to nie jest materiał na długotrwałego startera i dziś ofensywnie nastawieni Flames to srogo zweryfikują. W drodze wyjątku ide w gości regulaminowo.
Typ: Flames 60&#39; (4:3) ⛔ Tego to ja sie nie spodziewałem :;/:
Kurs: 2.04

Do góry Bottom