Waszyngton już przez wielu tzw. fachowców (ESPN itp.) był uważany za czarnego konia Playoff w zeszłym roku. W tym roku już jako najlepszy zespół sezonu zasadniczego był podzielił los wielu ekip ostatnich lat co odpadali w I rundzie.
Sezon zasadniczy a Playoffy to dwa różne światy. Przypadkiem nikt nie wygrywa Pucharu Stanleya. Trzeba okazać się po prostu najlepszym w kampanii Playoff.
W poprzednim roku typowałem finał Boston - Detroit
>Klik< . W tym roku też sądzę, że Detroit będzie w finale. Myślę, że przeciwko nim będzie Boston lub Pittsburgh.
Jeszcze zanim przejde do dzisiejszego typu wlacze sie do dyskusji
Jak dla mnie, Washington juz w poprzednim sezonie byl w gronie faworytow do reprezentowania Wschodu w
Stanley Cup Finals, dwa lata temu mial byc czarnym koniem, ale wtedy na nosie zagral im Joffrey Lupul, strzelajac OT GWG w meczu nr 7, wprowadzajac tym samym do drugiej rundy playoff Philly.
W tamtym sezonie stawialem na final
Chicago vs Pittsburgh, jednak Hawks okazali sie jeszcze troche za slabi, wg mnie w finale na Zachodzie przeciwko Detroit zabraklo im przede wszystkim doswiadczenia... W tym roku stawiam dokladnie tak samo
Chicago w pierwszej rundzie gralo troche w kratke, ale w decydujacych momentach pokazalo klase, a zeby wygrac
Stanley Cup trzeba grac na najwyzszym poziomie wlasnie w tych najwazniejszych momentach, to wlasnie wtedy najwieksze gwiazdy powinny swoimi zagraniami przechylac szale zwyciestwa na strone swojego teamu. Jak narazie najwieksze dziala zarowno Hawks:
Kane, Hossa i Toews, jak i Pens:
Crosby i Gino, pokazauja sie z najlepszej strony i decyduja o wynikach meczow. Dla porownania mozemy wrocic do Washington Capitals, gdzie byl Semin? Gdzie byl w decydujacych momentach Ovechkin? Sezon 2009/10 to potwierdzenie mojej tezy, ze najlepszym hokeista swiata jest wlasnie
Sidney Crosby - wygral Stana rok temu, wygral zloty medal olimpijski, natomiast Ovi przegral wszystko w cwiercfinalach, bedac cieniem samego siebie:grin: Wracajac do playoffow, oczywiscie wolalbym zeby to Lotnicy zagrali w
Stanley Cup Finals, niestety w finale na Wschodzie przyjdzie im zmierzyc sie ze swoimi katami z ostatnich sezonow, czyli z Pittsburgh Penguins:-|
Reasumujac:
DET@SJ Detroit 4-2
VAN@CHI Chicago 4-3
MTL@PIT Pittsburgh 4-1
PHI@BOS Philadelphia 4-2
Pozdrawiam