A ja dzisiaj proponuje zagrac:
WSH@MTL Washington ML 1.602 5-1
BUF@BOS under 5 1.833 1-2
AKO 2.94
Washington to zespol ktoremu bardzo dobrze wychodzi gonienie wyniku, Caps sa na 1. miejscu w
NHL pod wzgledem ilosci zwyciestw odniesionych w meczach przegrywanych dwoma golami, w ostatnim starciu z Habs przegrywali juz trzema a mimo to wygrali. Wcale nie dziwi mnie taka umiejetnosc Stolecznych, zazwyczaj jest tak ze najlepsi zaczynaja dawac z siebie wszystko dopiero kiedy maja noz na gardle... A wg mnie obecnie Caps sa w ciezkiej sytuacji, tylko jedno zwyciestwo w meczach u siebie mozna uznac za porazke, i wlasnie dzisiaj powinni dac z siebie wszystko zeby odebrac Montrealowi home ice advantage.. Z pewnoscia sa w stanie to zrobic, Backstrom i Ovechkin sa hot, a nie sadze zeby Habs byli w stanie drugi raz z rzedu tak zaskoczyc goalie Washingtonu w pierwszych minutach meczu..
W drugim spotkaniu nie ma wielkiej filozofii, opieram sie glownie na statystykach.. Pewnie pojawia sie glosy ze przeciez w ostatnim starciu tych druzyn padlo az 8 goli, jednak trzeba pamietac o tym, ze Miller nieco przekombinowal przy dwoch bramkach Bostonu, co wiecej dwa z nich strzelil obronca Zdeno Chara, zawsze gdy Boston strzela duzo goli mam wrazenie ze to glownie przypadek, w koncu team ten ma najgorsza srednia w bramkach strzelanych na mecz... Dzisiaj Miller powinien stanac na wysokosci zadania, a nie sadze zeby Rask mialby mu ustapic... Z tym Vankiem to nie wiem jak jest, czytalem ze calkiem mozliwe ze wystapi, jednak nie przywiazuje do tego zbyt duzej wagi, obrona Bruins nie przebiera w srodkach i na pewno wystep Austriaka nie zrobi na niej wiekszego wrazenia...
edit: Vanek raczej nie zagra, a nadal kontuzjowani sa Hecht i Savard z Bostonu.. to chyba dobra prognoza
AWAY GOALS ML (OT INCLUDED) 1.813 9-8
Stawiam na gosci. Wyzej rozstawione teamy beda chcialy, aby home ice advantage wrocilo do nich.. Po pierwsze licze na dobry wystep Caps o czym juz napisalem. Po drugie podobnie jak Seku(L)ar mam wrazenie ze Canucks wygraja z Kings. A po trzecie Sabres..
edit: Caps wywalczyli taka przewage, ze nawet porazki Buffalo i Vancouver nie zaprzepascily tego typu
PLAYOFF STATS:
single bets 3-0-2 [100%] +307,3 units
2-team bets 3-3-0 [50%] +203 units