>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2010/2011

Status
Zamknięty.
J 37

jrpl

Użytkownik
Spotkanie: Tennessee Titans (3-2) @ Jacksonville Jaguars (3-2)
Typ: Jacksonville Jaguars +3
Kurs: 1,9
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Pojedynek dwóch, bardzo specyficznych zespołów z NFL. David Garrard w kolejce drugiej i trzeciej zachowywał się jakby kompletnie zapomniał jak się gra w futbol amerykański. Po czym w kolejnych pojedynkach zagrał naprawdę bardzo dobrze (5 przyłożeń, 1 strata, prawie 80% skuteczności, 341 jardów zdobytych podaniami). Obrona Titans pozwoliła rozgrywającym w ostatnich trzech meczach na zdobycie w sumie 1133 jardów podaniami. Jeśli utrzymają tak niski poziom to Garrard powinien mieć kolejne udane spotkanie. Zresztą podobnie będzie z akcjami biegowymi. Pierwsza linia obrony gości jest relatywnie mała jak na standardy NFL, więc nic dziwnego, że aż trzykrotnie pozwolili running backs przeciwników na zdobywanie ponad 5 jardów na akcję. Wprawdzie Titans są na 11 miejscu przeciw akcjom biegowym, jednak ta pozycja jest wypaczona przez mecz z Broncos. &quot;Niesamowici&quot; Laurence Maroney oraz Correll Buckhalter zdobyli w sumie 8 jardów w 17 próbach. Zatem wydaje mi się, że Maurice Jones-Drew może mieć bardzo dobry mecz. I będzie to o tyle ważne dla Garrarda, ponieważ Titans prowadzą w lidze pod względem ilości sacks (mają ich 22 na koncie). Zatem aby zmniejszyć nieco presję na grze powietrzem, Jones-Drew powinien szybko pokazać, że jest sporym zagrożenie. I powinien być w stanie to osiągnąć.

Chris Johnson w końcu zaliczył występ na jaki wszyscy czekali. Robił co chciał z obroną Cowboys zdobywając 131 jardów, 2 przyłożenia przy średnie prawie 7 jardów na akcję. I pierwszy raz od otwarcia sezonu wyglądał na zawodnika, który zdominował boisko. Poprawa formy przyszła w świetnym momencie. Jaguars słabo bronią akcje biegowe. Skoro Fred Jackson i C.J. Spiller byli w stanie zdobyć 104 jardy w 17 próbach, to można sobie wyobrazić co będzie w stanie zrobić Johnson. Dzięki temu łatwiej będzie się grało rozgrywającemu. Vince Young już skorzystał na postawie swojego running back w meczu z Cowboys, gdzie zagrał naprawdę skutecznie i bez większych błędów. A secondary Dallas jest dużo lepsze niż Jacksonville. Jaguars są w końcówce ligi przeciw podaniom.

Jak zatem można zauważyć mecz powinny zdominować ofensywy jednego i drugiego zespołu i sama siła tych formacji nie daje żadnemu z nich większej przewagi. Niemniej wydaje mi się, że w tym spotkaniu większe szanse na wygraną mają Jaguars. Wprawdzie bardzo często zachowują się jako najbardziej leniwy zespół w NFL, jednak na mecze z rywalami z własnej dywizji wchodzą na zupełnie inny poziom. I pomimo tego, że będą grać na własnym boisku, to Titans są uważani za faworyta. Zapewne ma na to wpływ niedawny sukces tego zespołu z Cowboys. Jednak czy po, zaskakującej wiele osób, wygranej, uda im się wykazać taką samą mobilizację i chęć walki od samego początku spotkania? Chyba nie, myślę wręcz, że to trudny mecz dla nich z punktu widzenia psychologicznego bo siłą rzeczy może przyjść małe rozluźnienie. Natomiast dla Jaguars jest jeszcze jedna istotna rzecz. To pierwszy mecz jaki będzie rozegrany w Jacksonville w ramach Monday Night Football od 2007 roku. Po trzech latach przerwy, wszyscy będą chcieli się pokazać przed całym krajem, zawodnicy będą ogromnie zmotywowani a fani będą ich wspierać intensywnym dopingiem. Moim zdaniem, gospodarze wygrają to spotkanie.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
DPI nie ma, zgoda, natomiast co do OPI nie jestem przekonany 50/50 call, może 60-40 na korzyść gwizdka, ale nie mam takiego doświadczenia w NFL żeby decydować. Kontakt był, ale czy na tyle? Nie wiem.

Jedną wypowiedź gościa z dwóch serwisów (Football Outsiders i ESPN) co znalazłem wklejam poniżej.

Trudno polemizować z kolesiem, który jest KIMŚ na ESPN czy SportingNews. On powiedział swoje zdanie. A przepis jest dość jasny - pushing off thus creating a separation in an attempt to catch a pass. Mam przepis, mam film i sam mogę ocenić czy był OPI czy nie. Nie wiem czy Barnwell grał kiedyś w football, ale jego wypowiedz swiadczy raczej o tym, że nie. Sam często gram pozycje WR/TE, CB,S i mam świadomość tego, że na szybkości nawet lekkie szturchnięcie wybija z rytmu, a tu Flowers dodatkowo jest w momencie odwracania głowy/szukania piłki. Nie mniej jednak już jest po meczu, wynik zmianie nie ulegnie, ale dla mnie był OPI;)

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Michigan State @ Northwestern

Northwestern po bye weeku, 2 tygodnie na przygotowanie do tego meczu, drużyna bilans 5-1. Strasznie ciężki teren do gry. Spartans mają za tydzień ważniejsze i prestiżowe spotkanie z Iowa Hawkeyes, więc mały look ahead może się pojawić. Myślę, że wszystko rozstrzygnie się w granicach TD. Northwestern +7 @ 1.74

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Bardzo ciekawy typ moim zdaniem:

Jamaal Charles (KC) pow. 70,5 rushing yards @1,85✅
Betsson

Charles jest w formie od początku sezonu. Średnio powyżej 10 prób i spokojne wyniki w granicach 90 yds na mecz. Obrona JAX dała już popis w ostatnim tygodniu, średnio 111 rush yds allowed.

i jeszcze coś takiego:

Brandon Marshall (MIA) powyżej 76.5 Receiving Yards @1,85⛔
Betsson

Po prostu C.Henne nie ma innej, lepszej opcji w ataku jak Marshall. PIT jak dotychczas świetnie broni przeciw grze biegowej, tak więc na pewno dużo piłek trafi do WR.

shen 408

shen

Użytkownik
Atlanta-Cincinatti 1(-3,5) 1,95
Mecz zostanie rozegrany w Georgia Dome.Matt Ryan Qb Falcons wygrał 15 z 16 spotkań w w Georgia Dome,do tego ostatnie 11 spotkań z rzędu.Michael Turner RB Falcons średnio 104 jardy na mecz w Georgia Dome.Falcons po zeszłotygodniowej fatalnej porażce w kiepskim stylu z Eagles powinni zagrać zdecydowanie lepiej.Bengals po bye week i porażkach z Buccaners i Browns must win
z Falcons.Zapowiada się wyrównany mecz,ja stawiam na Falcons którzy powinni wygrać różnicą TD,Bengals jak na moje nie mają za wiele argumentów poza defensywą przed tym meczem,do tego Falcons prowadzą w NFL z 11 Interceptions w tym sezonie więc Carson Palmer może mieć ciężki mecz dzisiaj.
Miami-Pittsburgh 2(-3) 1,95
Steelers najlepsza obrona NFL,średnio 12 punktów na mecz oraz najlepszy rushing defense,średnio 64 jardy/mecz.Po powrocie Big Bena ofensywnie też powinni zagrać zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu.Miami na Sun Life stadium 0-2 w tym sezonie(Jets,Patriots),do tego przegrali ostatnie 4 spotkania ze Steelersam .W skrócie Big Ben&gt;Chad Henne,Steelers Def&gt;Miami Def.Zapowiada się bardzo wyrównany mecz,Dolphins jak zawsze powinni zakręcić się koło remisu i minimalnie przegrać różnicą jednego TD.
Titans-Eagles 1(-3) 1,95
Titans w meczach z drużynami z NFC w ostatnich 2 latach 11-0.Ekipa z Tennesee ma najlepszy pass rush w NFL(24 sacki)oraz najlepszego Running backa ligi Chrisa Johnsona(7TD)wygrali też swoje 2 ostatnie mecze w tym sezonie,dodając do tego Kevina Kolba,Offensive Line Eagles oraz brak Deseana Jcksona i Michaela Vicka oraz serie 3 porażek Eagles z Titans są faworytami i powinni wygrać więcej niż 3 punktami

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ja podobnie jak Shen skłaniam się ku Falcons..martwią mnie tylko dwie rzeczy. Pierwsza - Bengals są po bye weeku, mieli 2 tyg na przygotowanie do must-win game. Druga to brak Dunty Robinsona. Z drugiej strony, Bengals nie mają żadnego pass rushu, więc Ryan powinien miec sporo czasu na szukanie White, Jenkinsa czy Gonzo.

Pittsburgh Steelers -3 - Miami to fajny team, który czasami potrafi zaskoczyć. Jednak to w tamtym sezonie lepiej prezentowali się z drużynami lepszymi. W tym sezonie wygląda to słabo, pomimo że mają Marshalla. Gra biegowa Miami funkcjonuje słabo, a jakoś nie wierze w to, żeby Henne był w stanie wygrać ten mecz dla Miami..

Washington Redskins +3 - coraz bardziej podoba mi się ten pick. Wszyscy znamy walory O-line Bearsów - Giants robili z nią co chcieli. Podobnie może być dzisiaj, a Brian Orakpo powinien jeździć na Cutlerze jak na sankach. Obrona Bearsów jest wg przereklamowana. Szykuje się high scoring game. Myslę,że Redskins wygraja.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ja podobnie jak Shen skłaniam się ku Falcons..martwią mnie tylko dwie rzeczy. Pierwsza - Bengals są po bye weeku, mieli 2 tyg na przygotowanie do must-win game. Druga to brak Dunty Robinsona. Z drugiej strony, Bengals nie mają żadnego pass rushu, więc Ryan powinien miec sporo czasu na szukanie White, Jenkinsa czy Gonzo.

Pittsburgh Steelers -3 - Miami to fajny team, który czasami potrafi zaskoczyć. Jednak to w tamtym sezonie lepiej prezentowali się z drużynami lepszymi. W tym sezonie wygląda to słabo, pomimo że mają Marshalla. Gra biegowa Miami funkcjonuje słabo, a jakoś nie wierze w to, żeby Henne był w stanie wygrać ten mecz dla Miami..

Washington Redskins +3 - coraz bardziej podoba mi się ten pick. Wszyscy znamy walory O-line Bearsów - Giants robili z nią co chcieli. Podobnie może być dzisiaj, a Brian Orakpo powinien jeździć na Cutlerze jak na sankach. Obrona Bearsów jest wg przereklamowana. Szykuje się high scoring game. Myslę,że Redskins wygraja.
dobra..rezygnuje z tych typów i biorę Cincinatti Bengals ML

Bengals są po bye week, 2 tyg na przygotowania, TO i Chad, must-win game, Falcons bez Robinsona sporo straci w secondary.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Niezłe jajca dzisiaj..Saints dostają po dupie u siebie z Browns, Ravens u siebie z Buffalo..

A ja obiecuje, że już nigdy nie postawie pieniędzy na Carsona Palmera ???? pierwsza myśl najlepsza

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
to fakt, że interesująco dzisiaj. A KC przebiegło już dzisiaj 146 yds, szkoda, że Charles tylko 9 z tego ????

a tego co robi BAL, chyba nie da się racjonlanie wytłumaczyć ????

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Nie no jaja w tym tygodniu..Bengals 3-24 do przerwy, po trzeciej kwarcie jest 26-24 dla Bengals..

a Kenny Britt, który miał nie grać, rozgrywa mecz życia..ponad 200yd, 2 czy 3 TD...

shen 408

shen

Użytkownik
O w mordę ale kolejka,w Atlancie mecz sezonu,Carson Palmer 412 jardów na liczniku i 3TD,Roddy White mój nygus z fantasy 200 jardów i 2 TD,Adam Jones strips the ball-najlepsza niezamierzona szydera na Pacmana :grin:.Bills i ich QB Fitzpatrick wyglądają jak Brady i Patriots z 2007
Cała prawda o NFL w 2010:grin:

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
CLEVELAND:
  • PASS: McCoy 9-16, 74 yds, 0 tds
  • RUSH: Hillis 16 car, 69 yds, 1 td
  • REC: Robiskie 3 rec, 25 yds, 0 tds

NEW ORLEANS:
  • PASS: Brees 37-56, 356 yds, 2 tds
  • RUSH: Ivory 15 car, 48 yds, 0 tds
  • REC: Colston 10 rec, 112 yds, 1 td

Gdybym nie znał wyniku, to patrząc na to wyżej w życiu bym nie uwierzył, że Święci dostali baty ????
Bardzo ciekawa kolejka, mnóstwo punktów dzisiaj. Atlanta chyba sprawdzała gotowość miejscowych lekarzy i ich reakcje na stany przedzawałowe wśród kibiców.
Collins z Tennessee zaczął mecz słabo, walił głównie po autach. Szukał, szukał i w końcu znalazł... Kenny&#39;ego Britta. Dalej już wiemy jak się potoczyło. W tym nocnym klubie, który Britt zwiedzał jakiś dobry towar musiał dorwać.
Jacksonville po raz kolejny udowodniło, że drużynę mają beznadziejną. Jak oni wygrali już 3 mecze w tym sezonie?
Poza tym same wyrównane i obfitujące w punkty mecze. Buffalo to dziwna drużyna. Największy opór stawiają tym teoretycznie lepszym zespołom. Powinni mieć już jakieś zwycięstwo, a znów dali się wydymać.
P.S. Kolejny ciekawy mecz. Broncos chyba zostali w szatni bo Oakland już 24-0 ????

S 18

skiper

Użytkownik
Kolejka niesamowita....od siebie dodam
- 4 interceptions DeAngelo Halla (wytównał rekord NFL)
- Raiders zabili mojego survivala i prowadzą 38-0 w 2 kwarcie
- Chargers 2 najgłupsze fumble w tym sezonie...dwukrotnie zostawiając żywą piłkę leżącą na boisku w prezencie dla Pats...raz gość był na ziemi bez kontaktu, a raz nielegalne podanie Riversa

a jeszcze nie grali choćby mistrzowie pomyłek Cowboys

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
McFadden 4 TD, ponad 150 rushing yd, 30 rec yd, 43 ptk fantasy..5 min do końca 3 kwarty...a podobno miał dostać lekki workload w tym meczu, bo po kontuzji.. ???? ...niesamowita kolejka spotkań

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Dzisiaj bardzo mocno zastanawiam się nad: Romo over 270 yds i ogólnie over, jakikolwiek by nie był.
Co o tym myślicie ? Tony u siebie z kim kolwiek by nie grał, zawsze sporo rzuca...

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Nie czuje tego meczu, jeśli chodzi o ilość ptk..tyle razy grałem już overy w meczach, w których Dallas miało wspólnie z inną drużyną zaprezentować fajerwerki i zazwyczaj konczyło się na wynikach 21-17 albo podobnych. Generalnie strasznie ciężki mecz do typowania wg mnie. O-line Cowboys nijak ma się do D-line Giants, dlatego będzie to bardzo ciekawy matchup faworyzujący Giants. Z kolei Dallas to 4 obrona vs. pass i bardzo dobra obrona vs. rush (Petersonowi na wyjeździe dali tylko 70yd), więc zakładam, że Bradshaw dzisiaj nie pobiega. Nicks ma zagrać, więc powinno być ciekawie. Z tej pary lubie Giantsów, ale gdyby zamiast Eli był Peyton..dziwnie jest to, że Boys są 3 ptk faworytem..

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Ja to spotkanie widzę tak:

DAL ( -4,5) @2,10⛔
over 44,5 @1,85✅
Romo over 270,5 @1,85⛔

DAL narazie zdecydowanie poniżej oczekiwań ale moim zdaniem, to drużyna ze sporym potencjałem. NYG przyzwoita obrona vs. pass ale z drugiej strony nie grali dotychczas ze specjalnie silnym QB. Romo popełnia błędy lecz trzeba mu przyznać, że yds ma na całkiem pryzwoitym poziomie.
Podsumowując: dużo błędów, dużo punktów i must-a-win DAL wygrywa z przewagą TD.

No niestety, Romo się wział i kontuzjował ale buka to nie obchodzi...

shen 408

shen

Użytkownik
Jeśli ktoś z was nie jest fanem Giants po wygranej z Cowboys to po tym video już jest :grin: jakby ktoś nie wiedział to nie Eli Manning ale każdy chciałby mieć takiego QB
http://www.youtube.com/watch?v=-AtmpP-4Jm8&amp;amp;feature=player_embedded
Ted mi tam nie szkoda Romo i Cowboys,podobno jest tam nowy plan na wywalczenie SB,Jerry Jones i coach Dallas mają asa w rękawie,nie wiem czy to prawda,jak na razie nie sprawdzone info ale kto wie,to może wypalić:grin:

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Maurice Jones-Drew (JAX) powyżej 82.5 Rushing Yards @1,85
Betsson

W tym tygodniu zaufałem swojemu RB z Fantasy.
DAL pozwalają na 117 yds/mecz jeśli chodzi o grę biegową a ja szczerze wątpię, że zawodnik pokroju MJD pozwoli sobie na trzeci z rzędu słaby występ.

EDIT: Się tak zastanawiam nad NYJ(-6)@1,91. Jets mieli bye, w GB jest szpital. To może być jednostronne widowisko. I jeszcze STL(-2,5)@1,89. Wygrana Rams róznicą FG, po takim kursie to moim zdaniem spory prezent.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom