>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2010/2011

Status
Zamknięty.
K 28,6K

krachoo

Użytkownik
Wydaję mi się, że w tym zakładzie z punktami special teams chodzi o TD po kickoff albo punt return, bo przy podwyższeniu po przyłożeniu formacja special teams też jest na boisku. To, że będzie field goal jest raczej pewne. W tym przypadku kurs 2,35 byłby za wysoki. Ja stawiam na Packers.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Special Team TD or Defense TD - o takie coś chodzi.
Logika matematyczna wyjaśnia działania alternatywy zadań , więc przechodzę do następnego punktu.
To , że INT będzie jest pewne [całkiem niezły secondary GB i chociażby Polamalu w Blitzburgu].
Dołóżmy sackowanego niemiłosiernie od lat Bena [pocket QB] i passing GB.
Rok temu TD deffu NO [pożądne secondary]
2 lata temu INT Jamesa Harrisona [100 yardów] - Pittsburgh na Warnerze
4 lata temu Kickoff return na otwarcie + INT TD
SB z 2003 =&gt; 3 INT TD [Tampa] + zablokowany punt
Difens Tampy z tamtym roku był jednym z najlepszych w historii NFL.

K 28,6K

krachoo

Użytkownik
Masz rację Grzesio. Na korzyść Green Bay przemawia na pewno fakt, że ostatnio tych def TD zdobywają całkiem sporo. W ostatnich dwóch meczach. Najpierw przechwyt z Falcons na Mattie Ryanie pod koniec pierwszej połowy, a ostatnio B.J Raji (defensive linieman) z Chicago Bears. Po drugiej stronie Troy Polamalu, który według mnie jest najlepszym obrońcą ligi i przechwyty przychodzą mu z niebywała łatwością.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Nie mam weny , do pisania , a chyba wiadomo jaki mecz , kto gra etc.
Stara prawda mówi , że &#39;&#39;Defensywa zdobywa mistrzostwo , a ofensywa sprzedaje bilety&#39;&#39;.
W nawiasie będę podawał przy Steelers osiągnięcia sprzed dwóch lat , gdy wygrywali Super Michę
Sezon temu , defensywa nie była taka dobra i Postseason też nie było
Pittsburgh , 14.5 punktów straty na mecz [13.9] , Green Bay 15 [Pittbsurgh najlepszy w lidze , Green Bay nr 2]
Gdy Pittsburgh zdobywał SB 2 lata temu to mieli 13.9 [Arizona - finalista - 26.6 i byli daleko w lesie]
Yardy na mecz - obydwie w TOP 5 , Blitzburgh - 276.8 [240] , GB - 309.1 [prowadzi San Diego]
Tracone rushing yard na mecz =&gt; Bliztburgh 62.8 [80 yardów 2 lata temu] , Green Bay 114.9 , druga drużyna - Chicago 90.1 [prawie 30 jardów różnicy między Bears a Steelers].
W tym sezonie Pittsburgh grało 7 meczy w RS , gdzie przeciwnikiem była ekipa z dobrym rushing game lub preferującą biegi.
Przegrali raz u siebie z Baltimore 14-17. Pozostałe mecze wygrali [Titans , Tampa , Miami , Oakland , Buffalo , Baltimore] oraz znowu z Baltimore w Postseason.
Przegrali w sezonie 4 razy - z Jets , NE i NO oraz z wymienionymi wczesniej Baltimore.
NO i NE to typowe drużyny , gdzie się rzuca , Jets - ich też można uznać pod tą kategorię.
Tracone passing yards na mecz GB - 194.2 , P - 214.1 [156.9].
Znowu prowadzi San Diego z 177.8 , druga drużyna - Oakland z 189.2 [sam sie zdziwiłem]
Interception - GB - 24 , Pittsburgh - 21 [20]
Sacks - Pittsburgh - 48.0 [51], GB - 47.0
W postseason GB ma 6 INT i 10 sacków , ale dają o 80 yardów więcej niż Pittsburgh średnio na mecz. Packersi mają mecz więcej rozegrany , jako , że mają seed numer 6.
Pittsburgh gra typowy fizyczny futbol , są dobrze przygotowani do każdego meczu , co widać po numerkach i wynikach.
Ben sackowny 1 raz więcej , ale z powodów oskarżenia o napaść seksualną grał 3 mecze mniej niż Rodgers [Aaron ma 15 występów].
Packers powiedzmy sobie szczerze nie ma RB , Grant połamał sie w Week 1 i od tamtej pory Rodgers głównie rzuca. Steelers ma Mendenhalla czy jak mu tam. Jak widać po statystykach , to prawdopodobnie mecz rozegra się akcjami biegowymi.
Kontzuje [ważniejsze]
C Steelers Maurkice Pouncey
WR Pakcers Donald Driver [ma Probable , więc pewnie zagra].
Mecz rozegra się moim zdaniem w tych punktach :
- gra biegowa [Packers musi powstrzymać grę biegową Steelers , na odwrót się nie martwię]
- celność rzutów QB [Defensive Backs czekają tylko na INT w obu ekipach , nie tylko Polamalu]
- dyscyplina
Mimo , że kibicuje Packers to jednak faworytem wydaje się być Steelers
Steelers 2.34 @ Pinnacle [3/10]
Will any defensive player win MVP? @ 5.63 @ Pinnacle [0,5/10]

W ostatnich 15 latach tylko 3 razy defensor wygrał MVP - Ray Lewis w 2001 roku , Dexter Jackson 2 lata póżniej [Tampa w 2003 miała defesnywe z innej galaktyki] i Larry Brown w 96&#39;.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
PIT win @2,26
Rashard Mendenhall powyżej 72.5 Rushing Yards @1,85
Rashard Mendenhall powyżej 13.5 Receiving Yards @2,10

Nie mogę przejść obojętnie obok takiego kursu na Steelers. Wierzę, że PIT całkowicie powstrzyma grę biegową GB ( PIT pozwala tylko na 3yds na próbę ) a Rodgers dzisiaj popełni kilka błędów ( dużo się mówi, że dzisiejszy mecz, to będzie pass-heavy game plan w wykonaniu Packers a jako zaletę takigo grania podaje się słabą postawę CB Steelers oraz grę pod dachem). Mam także nadzieję, że def PIT trochę go sponiewiera. (Packers są 0-3, w przypadku gdy Rodgers doznał kontuzji w czasie meczu. A jak wiadomo, filarem def PIT jest James Harrison, który w tym sezonie aż 13 razy został ukarany za nielegalne starcia )
Może to bardzo odważne stwierdzenie, ale GB powinno przegrać finał konferencji z Bears. Przez 3 kwarty jechali z nimi strasznie, ale zdobyli tylko 14 pts, gdyby CHI miało QB z prawdziwego zdarzenia, wygraliby wtedy z Packers.
Menndenhall jak dla mnie dzisiaj MVP @7,00 ( def GB vs rush jest bardzo przeciętny i pozwala na średnio 115 yds na mecz i 4,9 yds na próbę przy 1st down) . A przy dobrej obronie Packers, Ben bedzie zmuszony posłać kilka podań do swojego RB.( Ben rzuca do niego średnio 1,5 - 2 podania na mecz, a przy blitzu GB, podania do R.M w strefie 1-10 yds to będzie świetne rozwiązanie )

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
W takim meczu jak Super Bowl statystyki całego sezonu nie mają większego znaczenia. Liczą się przede wszystkim staty osiągane przez drużynę na wyjazdach. Packers mieli zdecydownie trudniejszy kalendarz wyjazdowy. Po drugie troszkę czytania linii. Oddsmakerzy to naprawdę łebscy goście a buki zawsze wiedzą wiecej, dlatego porównując to co piszecie do tego jaka jest linia wystawiona na to spotkanie, to dla mnie Steelers ten mecz przegrają i to zdecydowanie. Znając życie tuż przed game time linia skoczy do 3.5 ptk. Oczywiście wszystko i tak rozstrzygnie się na boisku. Ja kibicuję Packers z kilku powodów. Przede wszystkim mam to tej drużyny sentyment jeszcze z dzieciństwa. Po drugie, fantastyczna jest struktura własności tego klubu. Właścicielem nie jest żaden multimiliarder, tylko społeczność niewielkiego jak na warunki amerykańskie miasta Green Bay. Dlatego zagrałem Green Bay✅ dla emocji. Do tego parę innych betów na ten mecz dla emocji, które i tak są gwarantowane.

over 4.5 FG @ 2.40⛔⛔
Jordy Nelson -2.5 rec yd over Emanuel Sanders @ 1.74✅✅
Jordy Nelson to score a TD @ 3.40✅✅
AJ Hawk +1 tackli i asyst over James Farrior @ 1.83✅✅
AJ Hawk powyżej 6.5 tackli i asyst @ 2.10⛔⛔
Crosby over 7.5 points @ 1.83
⛔⛔
czysto rekreacyjnie
Powodzenia

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Wspaniały mecz na zakończenie świetnego sezonu - emocje do ostatniej minuty, świetne zagrania, właściwy team jako zwycięzca i właściwa osoba jako MVP. Packers byli drużyną lepszą w całym meczu z wyjątkiem 3 kwarty i zasłużenie wygrali to spotkanie. Offense funkcjonował bez zarzutu (jedynie do czego można się przyczepić to sporo dropów po stronie receiverów - gdyby nie one, Packers wygraliby jeszcze wyżej). Zadziwiająco dobrze grała O-line Packersów, której defense Steelers nie mógł przeforsować. Świetnie zagrał również RB James Starks. Defense Packers zagrał świetny mecz (2 INT, w tym jedna na TD oraz fumble) a kiedy trzeba było stanął na wysokości zadania, pomimo kontuzji w secondary. Co najbardziej cieszy poza wygraną - Packers to strasznie młoda drużyna a Super Bowl wygrali bez Ryana Granta i Jermichaela Finleya.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Nikt nie wspomina o coraz bardziej nadciągającym lockoucie***.
Niby termin rozmów związku zawodników z ligą mija 3 marca bodajże , ale mała szansa , że się dogadają.
Zmienia to nieco sytuację draftu , który odbędzie się , ale zawodnicy będą nieco w próżni z powodu braku umowy.
Kolejny problem to kasa , czyli ograniczenie ilości pieniędzy dla rookies.
Punkt numer dwa , to propozycja 18-meczowego sezonu na , który nie godzą się zawodnicy [2 mecze w sezonie więcej , a aki to jest kontuzjogenny sport nie muszę chyba mówić]
***NHL z przed paru lat się kłania.

S 18

skiper

Użytkownik
18 meczy to na pewno problem, ale jak się mówi w Stanach tamtejsi kibice wcale nie chcą tych extra 2-óch meczy sezonu zasadniczego, natomiast CHCĄ zlikwidowania przynajmniej 2/4 meczy preseason, które widocznie są na karnetach i fani płacą za nie ciężką kasę, a w których to mało co się dzieje.
Do tego liga nawet jeśli naciska na 18 meczy, to dodatkowo...nie chce dać niczego w zamian !! A że pozycja negocjacyjna związku zawodników jest piekielnie mocna (oglądalność NFL przebiła w tym momencie wszystko i jeszcze ma potencjał wzrostowy), to pewnie nas jeszcze trochę w niepewności potrzymają, np. do końca lipca.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Offseason w pełni , więc może mała zabawa ??
http://www.sporcle.com/games/fbscolleges.php
12 minut na wpisanie wszystkich drużyn z NCAA 1 Division [120]
Oczywiście bez Google&#39;a
Mój wynik w przedziale 70/80 [73 dokładnie , ale o paru zapomniałem , jeden nie wpisałem , mimo ze byłem przekonany , że to zrobiłem]

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Wczoraj odbyła się pierwsza rudna draftu NFL.
Numer jeden powędrował do rozgrywającego uczelni Auburn Cama Newtona. [Carolina Panthers]
W ostatnim czasie byl on numerem jeden w wielu pre-rankingach.
Dziwi mnie to co zrobiły Pantery , ponieważ rok temu pozyskali byłego rozgrywającego Notre Dame Jimmy&#39;ego Clausena.
Nie pasuje mi on do tej dywizji , a druga sprawa to rozegrał tylko jeden dobry sezon w NCAAF.

Z numerem drugim poszedł do Denver LB Von Miller - bardzo dobry wybór , naprawdę porządny defensor.
Patrick Peterson z LSU poszedł do Arizony z numerem 5.
Były kolego Matthew Stafforda z Georgii - A.J. Green poszedł do Bengals , jakby Ci nie mieli wystarczająco dużego korpusu WR.
Rozgrywający :
- Jacke Locker do Titans z 8-ką
- Blaine Gabbert do Jaguars z dychą.
- Christian Ponder do Vikings z 12-tką

Mnie dziwią dalekie numery Prince&#39;a Amukamary , który poszedł do Giants z 19-tką , Adriana Claybrona [20].

Dzisaj runda druga , rozpoczyna ją New Englans

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Amukamara dla Giants z numerem 19 to największy steal tego draftu. Panthers zaskoczyli i mnie, bowiem Newton to taki Mario Balotelli footballu amerykańskiego - zadufany w sobie gwiazdor, który potrafi popsuć atmosferę jeśli coś nie będzie szło. Green do Bengals jest uzasadniony, bowiem Ocho chce odejść, a jak Ocho odejdzie to pewnie i T.O. Może to być też ruch w kierunku zatrzymania Palmera. Świetny ruch to Robert Quinn do Rams. Genialny pass rusher. Gdyby nie dyskwalifikacja w zeszłym sezonie, byłby na bank w Top 5 draftu. Całkiem ładny draft Saints - dostali pass rushera, którego potrzebowali i dostali Ingrama RB, którego też potrzebowali z powodu ciągłych urazów Busha i Thomasa. O Millerze Grzesio napisał. Costanzo OT do Colts to ukłon w stronę Manninga. Zaskakujące że aż 4 QB poszło w 1 rundzie. No i wypadli z 1 rundy Akeem Ayers LB z UCLA i DeQuan Bowers DE z Clemson.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
O jedenej rzeczy zapomniałem - D-Line Detroit będzie kosmiczny w tym roku.
Tylko zdrowy Sttaford i mogą być playoffy , jak nie teraz to za rok

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom