>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Styczeń

Status
Zamknięty.
slander 10

slander

Użytkownik
Utah Jazz-Detroit Pistons Typ: Utah Jazz over 98,5pkt ✅✅✅ (99-82) :jezora:
Od kilku spotkań Utah gra niemal w optymalnym składzie. W miejsce Carlosa Boozera świetnie spisuje się Paul Millsap. Jazz są obecnie bardzo mocni w ataku. W ostatnich 5 meczach zdobyli średnio 112,4pkt/mecz, a grali m.in. z tak dobrze broniącymi teamami jak Lakers, Houston(bez dogrywek 96pkt) czy Hornets. W tych 5 meczach tylko raz byli poniżej dzisiejszej lini po 48 minutach gry. Było to z Houston(115pkt po 2 dogrywkach) i warto dodać, że było to spotkanie na wyjeździe.
U siebie Jazz są jeszcze bardziej skuteczni. W ostatnim meczu rozgromili Hornets różnicą 26pkt zdobywając 116pkt. Defensywa NOH jest według mnie(i statystyk) porównywalna z Pistons.
W tym sezonie oba teamy spotkały się już w Detroit i po 2OT Jazz wygrali 120-116. Bez dogrywek zdobyli 98pkt. Jest to sporo jak na parkiet w Detroit, ale po oddaniu Billupsa, Pistons już tak bardzo nie kojarzy się ze świetną obroną. W porównaniu do tamtego spotkania w ekipie Tłoków zabraknie dziś dwóch dobrych obrońców: Ripa Hamiltona i Rasheeda Wallace&#39;a. Szczególnie odczuwalny może być brak tego drugiego, który stanowi ostoję pod bronionym koszem Pistons.
W tak słabym składzie Detroit dawno nie gościło na trudnym terenie w Salt Lake City. Jazz są w świetnej dyspozycji strzeleckiej w ostatnim czasie i dziś powinni zobyć więcej niż 99pkt.

dzuda 2

dzuda

Użytkownik
Ostatnie moje typy niestety na minus, ale może dzisiaj będzie lepiej. ;)
Na pierwszy ogień spotkanie Washington - Charlotte. Tutaj zagram na under 180,5/ Oby dwie drużyny to outsiderzy NBA, a Wizards u siebie ostatnio grają bardzo nisko. dokładając do tego Bobcats, które rzuca najmniej w całej lidze wychodzi mi under.
Spotkanie: Washington - Charlotte
Typ: under 180.5
Kurs: 1.91
Buk: Betgun
Drugie spotkanie na dzisiejszą noc to Houston - New York. Rockets to drużyna chimeryczna, która potrafi zagrać bardzo różnie. Ale myślę, że dzisiejszej nocy dostosuje się do stylu Mike D&#39;Antoniego, czyli New York. Gra szyba, krótkie akcje i dużo rzucania. Będzie wynik w miarę wysoki, a over 204,5 w przypadku Knicks zawsze warty do zagrania ;)
Spotkanie: Houston - New York
Typ: over 204.5
Buk: Betgun

slander 10

slander

Użytkownik
W Suns może odpocząć Shaq. Poza tym Clipps przegrali 10 meczy z rzędu i grają u siebie, więc każdy chce wygrać. Czasem ambicja może zdziałać cuda i buki o tym wiedzą.
Na dziś proponuje:
LA Lakers-Miami Heat Typ: Miami Heat +10,5pkt ✅✅✅ (108-105)
Spory handicap, który Miami powinno pokryć. Oba teamy spotkały się już w tym sezonie w Miami 19/12/2008. Co ciekawe wygrali Heat 89-87, a Kobe nie trafił rzutu na wagę dogrywki. W porównaniu do tamtego meczu Lakersi wystąpią bez Odoma(zdobył wtedy 3pkt), Waltona(2pkt) i Farmara(12pkt). Farmar nie gra już od jakiegoś czasu. Odom i Walton nie popisali się w tamtym meczu, ale i tak lepiej, że ich zarbaknie. Miami zagra bez odczuwalnych osłabień.
Bez dwóch skrzydłowych LAL nie radzą już sobie tak dobrze. Przegrali z Hornets(116-105) u siebie(Odom grał tylko w pierwszej połowie), wygrali zaledwie 8pkt z Warriors w Oakland i wymęczyli zwycięstwo z Indianą 121-119 w Staples Center. Kobe był zmuszony rzucić game-winnera. Pacers mieli jeszcze okazję żeby odpowiedzieć, ale hm… zesrali się. W dzisiejszym meczu będzie Wade i prawie na pewno zdąży przynajmniej oddać rzut.
Co do formy Miami, to grają swoje, a należy zauważyć, że jest to całkiem niezły poziom. Spotkania w LA z pewnością dodatkowo mobilizują, ze względu na klimat i obecność wielu znanych osób na meczach Lakers. Ze względu na Wade’a dziś też zainteresowanie powinno być spore.
Skoro Indiana potrafiła grać cały mecz z Lakersami na styku, to czemu Miami nie może? Mecz z pewnością nie będzie tak jednostronny, żeby Heat nie pokryli handi.

rondo 23

rondo

Użytkownik
VS.

Typ: Bucks -3 ✅
Buk: Bwin

Analiza:

Dzisiejszej nocy w Waszyngtonie spotkają się drużyny gospodarzy Wizards, oraz drużyna Milwaukee Bucks. Czarodzieje od początku sezonu muszą radzić sobie bez swojego team lidera - G. Arenasa. Odrazu widać jaką wartością dla drużyny jest Gilbert. Wizards przegrali do tej pory 28 spotkań oraz odnieśli 7 zwyciestw. W ostatnim meczu ulegli u siebie ekipie Bobcats po wyrównanym meczu 92-89 choć przez 3 kwarty prowadzili. Widać, że bez numer &quot;0&quot; drużyna ze stolicy nie radzi sobie i notuje najgorszy początek sezonu od lat. Przed meczem z Bucks nastroje są jeszcze gorsze gdyż Arenas ogłosił, że jest jeszcze daleki od wyleczenia kontuzji kolana. Faktem który mnie przekonał do grania na Bucks z handicapem -3 jest to iż A. Jamison zagra w meczu, jednak jest on po urazie prawego kolana, także jest pewne że nie zagra pełnego wymiaru czasowego. W przypadku szybkiego odskocznia przez ekipe z Milwaukee najprawdopodobniej Jamison siądzie na ławce by nie obciążać jego kolana. Tu właśnie upatruję szans Milwaukee. Stevenson nadal nie wyleczył kontuzji pleców jednak jest on tylko zmiennikiem. Nie zagra także Haywood. Co do Bucks przewidywany jest powrót A. Boguta, który już w ostatnim meczu zagral 28min. Tak więc dziś powinien zagrać pełny wymiar czasowy. Bucks w ostatnich meczach pokazało, że grać potrafią. Z Minesotą która jest na fali 5 wygranych meczy w nowym roku przegrali zaledwie dwoma oczkami. Myślę, że dzisiejszej nocy powinni gładko pokonać ekipę Czarodziejów, a handik powinien się spokojnie pokryć.

slander 10

slander

Użytkownik
Chicago Bulls-Portland Trail Blazers Typ: Portland -2,5 ✅✅✅ (95-109)
Co tu dużo pisać. Pomiędzy tymi teamami jest przepaść. Kurs na PTB wysoki i handi niewielkie. Naprawdę nie mam bladego pojęcia dlaczego. Obie ekipy spotkały się już w tym sezonie. 19/11/2008 lepsi okazali się Blazers demolując u siebie Bulls 116-74.
Ostatnia podróż Portland po wschodniej konferencji zakończyła się bilansem 4W 1L. Przy czym porażka z Celtics(wtedy w wielkiej formie) z pewnością hańby nie przynosi, a zdobycie Detroit czy Toronto budzi respekt. Potem nastąpił minimalny spadek formy Blazers(była też kontuzja Roya), ale obecnie wydają się wracać na właściwe tory. Kolejna podróż na wschód powinna być równie jeszcze bardziej obecna niż poprzednia.
Co do Bulls to hmmm... Przegrali z Oklahomą u siebie. Grają bez Denga i Hinricha. Brakuje też Graya(taki tam sobie rezerwowy, ale zawsze coś). Wygrywają niemal wyłącznie z teamami ze swojej konferencji i najsłabszymi z zachodu. Teoretycznie jest to drużyna perspektywiczna, ale do dobrego play-offowego poziomu jeszcze im daleko.
Stawiam na Blazers z handicapem, bo oba teamy dzieli różnica klasy, albo dwóch. Portland w pełnym składzie(bez ważnych osłabień) powinno wygrać ten mecz minimum 10pkt.
EDIT: Jednak Hinrich i Deng mają grać. Nie zmieniam swego zdania co do tego meczu. Deng po kontuzji ma nie będzie grał na 100% możliwości. Hinrich z kolei to niewielkie wzomocnienie, bo akurat Bulls nie potrzebują wsparcia na obwodzie.

michal5g 5

michal5g

Użytkownik
✅popieram powyższy typ, to jedna druga mojego dubla na dzis:

Milwaukke Bucks- Washington Wizards✅✅✅
typ: 1 (-2,5)

Chicago Bulls - Portland Trail Blazzers✅✅✅
typ: 2(-2,5)

ako:3.65
stawka:10

oraz drugi kupon:

Boston Celtics - Toronto Raptors typ: 1✅✅✅
New Jersey Nets - Oklahoma City Thunder typ: 1✅✅✅
New Orleans Hornets - New York Knicks typ: 1
⛔⛔⛔
ako:1.78
stawka 20
buk:expekt

W trzech powyższych meczach przewiduje pewne zwyciestwa gospodarzy. Boston mimo kryzysu ktory przechodzi zaledwie wczoraj wygral z Toronto na wyjeździe wiec u siebie nie powinni miec problemow z pewnym zwyciestwem. New Jersey ma ujemny bilans w swojej hali chyba 8-12 wiec mecz z Oklahoma jest swietną okazja aby poprawic ten bilans, Oklahoma ostatnio co prawda wygrala na wyjeździe z Bulls ale dzisiaj powinni ulec gospodarzom. No i NOH u siebie kontra najsłabsza obrona ligi, jak dla mnie pewna 1

rondo 23

rondo

Użytkownik
Grają bez Denga i Hinricha.
po pierwsze primo Deng zagra. Po drugie primo gdzie tutaj taka &quot;przepaść&quot;? Bulls to drużyna własnego prakietu. W tym sezonie odprawiali z kwitkiem już takie zespoly jak Utah. Zresztą na ostatnie 10 meczy na wlasnej hali przegrali tylko 3. Ostatnio pechowo z Thunder, jednak w tym meczu grali bez Denga. Portland wcale nie musi tego wygrać, a co dopiero powyżej 10 punktów. Handik nie jest bez podstawnie tak nisko ustawiony. Ja bym się skłaniał ku Bullsom.

Masz tu info odnośnie Denga: &quot; Luol Deng-G/F- Bulls Jan. 12 - 9:27 am et

The Bulls expect to have Luol Deng (ankle) back in the lineup on Monday. &quot;

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Utah tez jest druzyna wlasnego parkietu,wiec wyjazdowe porazki nie powinny dziwic :]
ja mysle ze portland dzis wygra ???? moze nie 10cioma ale paroma ???? pokrywajac handi ????

slander 10

slander

Użytkownik
po pierwsze primo Deng zagra. Po drugie primo gdzie tutaj taka &quot;przepaść&quot;? Bulls to drużyna własnego prakietu. W tym sezonie odprawiali z kwitkiem już takie zespoly jak Utah. Zresztą na ostatnie 10 meczy na wlasnej hali przegrali tylko 3. Ostatnio pechowo z Thunder, jednak w tym meczu grali bez Denga. Portland wcale nie musi tego wygrać, a co dopiero powyżej 10 punktów. Handik nie jest bez podstawnie tak nisko ustawiony. Ja bym się skłaniał ku Bullsom.
Ja nie znalazłem żadnego info o tym, że Deng gra. Jeśli nawet to i tak PTB pokryje to handi, a wygrana 10pkt nie powinna stanowić problemu.
Owszem pokonali Jazz, ale nie byli oni w takiej formie jak obecnie. Pokonali też Dallas, ale to było na początku sezonu i Mavs grali niezłą kaszanę.
Nie wiesz gdzie jest różnica klas? Bilans. Policz ile spotkań z trudnymi rywalami wygrali w tym sezonie Blazers. W play-offach będą bić się o półfinały konferencji albo i dalej, a Bulls raczej pojadą na wakacje po regular season.
Poza tym oglądam trochę meczy i uważam, że trójki Gordona i wjazdy Rose&#39;a, to trochę za mało na Portland.

rondo 23

rondo

Użytkownik
Poza tym oglądam trochę meczy i uważam, że trójki Gordona i wjazdy Rose&#39;a, to trochę za mało na Portland.
W handik +10 na Bulls wszedł bym w ciemno ???? Osobiście przeanalizowałem sytuacje i stwierdzam że dla mnie +/- 2.5 w tym meczu w żadną stonę mnie nie skłania. Osobiście traktuję ten mecz jako &quot;NO BET&quot; jednak jeśli miał bym stawiać postawił bym na Bulls. Po ostatnim meczu z Thunder są napewno zmotywowani gdyż słabiutka Oklahoma podrażniła ich ambicje. Chcieli ten mecz wygrać niskim nakładem sił, myśląc już o mecz z PTB i to się zemściło. Gdy w połowie 4 kw prowadzili 11 oczkami odpuścili by ostatecznie przegrać w dogrywce. Mówisz mało na PTB. A co takiego PTB pokazuje na wyjazdach? Fakt grali z mocnymi LA czy Det, jednak porażki 14/8/9 puntkami nie mogą mówić o dobrej formie wyjazdowej Portland. Zmęczyli 6cioma oczkami słabych Czarodziejów oraz ledwo rzutem na taśme jednym oczkiem z Raptors, które ma gorszy bilans od Bulls. PTB dawno nie grało wyjazdowego meczu. Ostatni przegrany z LA tydzeiń temu. Zresztą ostatni mecz z GSW które ma w składzie szpital wygrali zaledwie 13 gdzie handik był w granicach 14-15. Zwycięztwo Bulls jest bardzo możliwe, a wygrana PTB wyżej jak 5 oczkami będzie nielada zaskoczeniem.

PS. Pamiętaj, możesz mieć kilka zwykłych informacji które i tak nie zastąpią Ci dobrego info z pewnego źródła ???? Deng zagra, przekonasz się

.kb 31

.kb

Użytkownik
Po ostatnim meczu z Thunder są napewno zmotywowani gdyż słabiutka Oklahoma podrażniła ich ambicje
uwielbiam takie argumenty ???? sama ambicja tego meczu nie wygraja a to jest jeden z dwoch twoich argumentow. drugi to wlasna hala. no i jescze ten Luol Deng. strzasznie malo ;p najwazniejsza i byc moze kluczowa dla losow tego meczu przewaga Blazers: Oden-Aldridge vs Gooden-Thomas. kiedy ostatnio Bulls wygrali z druzyna mocna na deskach? bo tak patrze w terminarz, patrze, same przegrane. o i jest. Utah Jazz. 20 grudnia, troche dawno, Jazz bez formy. no ale wygrali ????
btw Oklahoma wcale nie jest slabiutka.. to naprawde solidny zespol ktoremu brakuje przede wszystkim doswiadczenia. a juz na pewno nie sa gorsi od Chicago ????

rondo 23

rondo

Użytkownik
Grają bez Denga i Hinricha.
WIADOMOSC Z OST CHIWLI. DENG I HINRICH ZAGRAJĄ!!!! Wiadomość z godzin 5:59 czasu amerykańskiego = 23:59 czasu polskiego
W tym wypadku wygrana Bulls staje się jeszcze bardziej prawdopodobna
&quot;As expected, Luol Deng (ankle) will return from an eight-game absence Monday.&quot; Jak przewidywano Deng powróci po 8 grach nieobecności w ponedziałek!
&quot;Kirk Hinrich (thumb) will return from a 31-game absence Monday against Portland.&quot; Hinrich powróci po 31 grach nieobecności w poniedziałek przeciwko PTB
&quot;Thabo Sefolosha will return on Monday after missing one game with the flu.&quot; Sefolosha powróci w poniedziałek po nieobecności w jednym meczy z powodu grypy.
HINRICH I DENG zagrają przeciwko PTB. W tym przypadku wygrana Bulls staje się bardziej prawdopodobna i handik 4.5 na korzyść Chicago powinien się okazać trafnym wyborem. Pokusiłem się o drobną sumę włożoną w zakład na wygraną Bulls 1-5 oczkami, kurs 4.75 w BWIN
źródło info. http://blogs.chicagosports.chicagotr...h-deng-se.html
Faktem który mnie przekonał do grania na Bucks z handicapem -3 jest to iż A. Jamison zagra w meczu, jednak jest on po urazie prawego kolana, także jest pewne że nie zagra pełnego wymiaru czasowego.
-Jamison was a game-time decision with a sore knee but will go. He hasn&#39;t missed a game all season.
-Interim coach Ed Tapscott said he will continue to try and monitor the minutes played by Jamison and Butler with the idea of keeping in the 34-37 minute range.
Jak się spodziewałem Jamison jednak zagra, jak pisze poniżej jego gra ma być ustalona na 34-37 minut. Z tym że nie wiadomo jak po urazie będzie mu się grało. Bywa i tak że zawodnik jest wystawiany w wyjściowym składzie po czym musi zejść gdyż po paru minutach gry uraz się odnawia. Will see... ???? Typ utrzymuję!
źródło. http://voices.washingtonpost.com/wizardsinsider/2009/01/wizards_7-29_vs_bucks_18-21.html?wprss=wizardsinsider

rondo 23

rondo

Użytkownik
Spotkanie: Orlando - Kings ✅
Typ: Orlando -8.5

Analiza:

Kolejna ciekawa zależność której się doszukałem. Knigs grają dziś u siebie z Orlando które w tym sezonie gra naprawdę imponujący basket. Ale do rzeczy. Analizowałem ostatnie mecze grane na własnym parkiecie przez drużynę z Sacramento. Otóż ciekawą informacją jest to iż za każdym razem kiedy swój mecz wygrywali w kolejnym spotkaniu na swoim parkiecie przegrywali z kretesem. Weźmy np. mecz z LA gdzie Kings wygrało 113:101, by po 4 dniach przegrać z Knicks&#39;ami 24 oczkami. Kolejna wygrana z Minesotą 118:103 i co się dzieje? Przegrana w kolejnym spotkaniu z Raptors różnicą 6 oczek. Itd wygrana z Clippers, porażka co prawda po dogrywce ale zasada zachowana w meczu Heat Dwa dni temu wygrali różnicą 7 z Dallas. Dziś przychodzi pora na naprawde mocne Orlando. Wiem że to tylko &quot;głupia&quot; teoria. Ale nie tylko na tym opieram swój typ, to tylko dodatek. Orlando jest na fali, grają jeden z najlepszych swoich sezonów. Bilans 30-8 mówi sam za siebie. Są trzecią drużyną po LA i Cavs z najmniejszą liczbą przegranych jednak drużyna Lebrona Jamesa wygrała o 2 mecze mniej od Orlando. Magicy zachwycają, grają otwarty basket. Ostatnio oglądałem kilka ich meczy. Miło było oglądać Gortata w akcji, szczególnie jego zbiórki pod tablicami. Turek i Howard punktują jak się patrzy. Nelson także nie zostaje z tyłu z dobrym wynikiem prawie 17 oczek &quot;per game&quot;. Magicy na fali 4 wygranych z rzędu nie powinni się zatrzymać na słabych Kingsach. Pytanie tylko czy handicap -8.5 nie okaże się za wysoki. Już jutro Sacramento zagra wyjazd z GSW gdzie mogą powalczyć, zwłaszcza że w ich składzie nie ma kontuzji. Dlatego też uważam, że w przypadku szybkiego przejęcia inicjatywy przez ekipę w której gra Gortat, Sacramento odpuści i będzie się skupiać już na meczu przeciwko GSW oszczędzając siły. Bardzo podobnie zachowali się w meczu z Celtami gdzie przegrywając odpuścili, przegrali mecz ponad 40stoma oczkami by po 2 dniach pokonać u siebie Clippers.Magic bez poważniejszych ubytków kadrowych. Wystąpi podstawowa 5tka, która powinna ograć Kingsów wyżej niż ustawiony handik na -8.5.

........................................................................................................................

Spotkanie: Atlanta - Phx Suns ⛔
Typ: Suns -6.5

Analiza:

Analiując ten mecz zauważyłem ciekawą rzecz odnośnie zespołu Atlanty w ostatnich meczach. Mecze na własnej hali grane są z niemal identyczną skutecznością. Mecz z Orlando (FG 47%, 3-pointers 38%) przyrównajmy do meczu z Sixers (FG 47%, 3-pointers 36%). Jednak gdy weźmiemy mecze wyjazdowe, gdyż taki czeka ich dziś z PHX widzimy skuteczność na poziomie (FG 34%, 3-p 40%) z meczu z Nets. Atlanta ostatnio w dołku stąd ta skuteczność. Pamiętamy wspaniały początek sezonu. Jednak do tej formy Atlancie daleko. Trzy przegrane mecze z rzędu nie rokują najlepiej zwłaszcza przez meczem z PHX. Ostatnia wygrana wyjazdowa z Dallas 128-100 (gdzie Dallas notuje identyczny wynik spotkań 22-14 jak Atlanta) pokazuje że Suns u siebie są mocni. Atlanta to solidny zespół dobrze rokujący na przyszłość jednak odrodzenie nie powinno nastąpić w meczu z PHX. Handik może nie jest najniższy ale -6.5 powinien zostać pokryty. Co więcej, Atlanta gra jutro mecz z Clippers w którym powinna szukać zwycięstwa. Pod tablicami jak zwykle szalał będzie Shaq, z drugiej strony Z. Pachulia który gra dobrze, jednak w pojedynku z Onealem może mieć problemy. Nowy nabytek z przed miesiąca Richardson rozrzucał się na dobre (ppg 17.8 ). S.Nash i A. Stoudemire także grają na poziomie. Suns wzmocnione od trade&#39;u Richardsona, powinni wygrać bezpieczną przewagą. W ekipie PHX nie widzę narazie info o kontuzjach. Jeśli coś się pojawi odrazu dam znać na forum. Atlanta także bez wiekszych osłabień.

..................................................................................................................

Spotkanie: Dallas - Denver ✅
Typ: Dallas +5.5

Analiza:

Dlaczego na Dallas dosyc niskim handikiem? Po pierwsze, co pewnie każdy wie, Denver gra bez swojego SF Carmelo który złamał rękę. Ta wiadomość sprawiła że Denver musiało diametralnie zmienić nastawienie na mecze. O ile z Heat jeszcze udało się wygrać o tyle z Detroit nie było już tak kolorowo choć Billups wychodził z siebie rzucając aż 30 punktów. Widać że Denver ma kłopoty i to nie małe. Pojawiła się niedawno informacja, że ich SF Kleiza siądzie na ławce w meczu z Dallas a w jego miejsce zostanie wstawiony R.J Smith (który normalnie gra jako Shooting Guard) co według mnie będzie rzutowało na grę. Nie da się pryzwyczaić zespołu do nowej taktyki od tak. To wymaga czasu i treningów. Ta zmiana w taktyce może przynieść efekty za miesiąc ale nie już w pierwszym meczu. Trener Orzeszków liczy na to że Smith wejdzie w gre na tej pozycji i szybko uda mu się z nią oswoić. Jednak w obecnej sytuacji nie widzę szans na wysokie zwycięstwo Nuggets z Dallas mimo przewagi wlasnego parkietu. Billups też nie będzie w stanie co mecz ciągnąć gry. Każdy ma lepsze i gorsze dni. Myślę, że Dallas które nie ma poważniejszych kłopotów kadrowych będzie starało się o zwycięstwo nad Denver. Może im się to nie uda, ale Orzeszki nie powinny odskoczyć na 6 oczek.

zynio20 0

zynio20

Użytkownik
..................................................................................................................
Spotkanie: Dallas - Denver
Typ: Dallas +5.5
Analiza:
Dlaczego na Dallas dosyc niskim handikiem? Po pierwsze, co pewnie każdy wie, Denver gra bez swojego SF Carmelo który złamał rękę. Ta wiadomość sprawiła że Denver musiało diametralnie zmienić nastawienie na mecze. O ile z Heat jeszcze udało się wygrać o tyle z Detroit nie było już tak kolorowo choć Billups wychodził z siebie rzucając aż 30 punktów. Widać że Denver ma kłopoty i to nie małe. Pojawiła się niedawno informacja, że ich SF Kleiza siądzie na ławce w meczu z Dallas a w jego miejsce zostanie wstawiony R.J Smith (który normalnie gra jako Shooting Guard) co według mnie będzie rzutowało na grę. Nie da się pryzwyczaić zespołu do nowej taktyki od tak. To wymaga czasu i treningów. Ta zmiana w taktyce może przynieść efekty za miesiąc ale nie już w pierwszym meczu. Trener Orzeszków liczy na to że Smith wejdzie w gre na tej pozycji i szybko uda mu się z nią oswoić. Jednak w obecnej sytuacji nie widzę szans na wysokie zwycięstwo Nuggets z Dallas mimo przewagi wlasnego parkietu. Billups też nie będzie w stanie co mecz ciągnąć gry. Każdy ma lepsze i gorsze dni. Myślę, że Dallas które nie ma poważniejszych kłopotów kadrowych będzie starało się o zwycięstwo nad Denver. Może im się to nie uda, ale Orzeszki nie powinny odskoczyć na 6 oczek.
odniosę się niejako do tego spotkania,gdyż sam typuje odwrotnie. Dallas gra kiszkę od kilku spotkań to po 1. Po drugie ze składu wyleciał Howard (dziś na te chwile figuruje jako OUT), do tego Kidd problemy z łokciem, choć najprawdopodobniej mimo to zagra (wg mnie). Ostatnia sprawa, tyczy się braku Melo, oraz występu J.R Smith&#39;a czy też Kleizy w jego miejsce. Otóż przecież grali już 3 spotkania bez Anthony&#39;ego w okresie między 20 a 28 grudnia. Wygrali 2 z nich (wtopili natomiast wyjazd z Portland). W meczach tych występował jako Starter J.R Smith notując średnio ok 15-17 pkt na mecz. Tak więc argumentowanie w ten sposób uznaje za pozbawione najmniejszego sensu. Kwestia natomiast jest taka że J.R to gość który potrzebuje się wstrzelić. podobnie z Kleizą. Mają to do siebie że są nieregularni i po słabym otwarciu ciężko im się wstrzelić. Z pistons przegrali na własne życzenie i dzięki cwaniactwu Tłoków. Nie wiem czy to prowadzenie i kontrolowanie gry taki wpływ miało, w każdym bądz razie nie ważne. W tym mecuz zarówno Smith jak i Kleiza mięli problemy ze skutecznością. Dallas w grze obronnej w porównaniu z Pistons to jednak spora różnica obecnie i uważam że dziś wspomniani strzelcy powinni mieć zdecydowanie lepsze skuteczności.
Ostatnia sprawa jest taka, granie Terry&#39;m jako Starterem bynajmniej dla mnie nie jest dobrym rozwiązaniem bo wtedy brakuje ognia z ławki. Ponadto Dirk ostatnio zdecydowanie poniżej oczekiwań, bo notować ok 15 ppg w 3 ost. spotkaniach i to z Kings, Knicks i Suns - nie wypada. Dla mnie dziś wygrana Nuggets z handi.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Mnie z kolei co raz bardziej interesuje mecz Rockets - Lakers. Moim zdaniem gospodarze nie są bez szans. Goście mają świetną pierwszą piątkę ale z powodu kontuzji Waltona, Odoma (możliwe że wróci w tej sytuacji), Vujacica i Farmara ławka wygląda słabo. Dość powiedzieć, że nie ma zmiennika dla rozgrywającego Dereka Fishera. &quot;Staruszek&quot; wątpię czy zagra więcej niż 40 minut. Tak czy siak Kobe będzie musiał zagrać więcej minut + wziąć się za rozgrywanie :? Jackson zapowia &quot;I did say that Vlade [Vladimir Radmanovic] may have to play guard,&quot; Jackson said. &quot;At that point, everybody kind of rolled their eyes.&quot; że w razie czego jest jeszcze Radmanović ale kompletnie sobie tego nie wyobrażam. Gospodarze bez McGrady&#39;ego i Artesta ale może to lepiej bo ta dwójka ostatnia więcej psuła niż przynosiła dobrego ...
Co do Smitha to jest to taki zawodnik ,że da sobie radę i na SF. Wielokrotnie grał na tej pozycji, ma ku temu warunki (zwłaszcza gdy przeciwnicy bez Howarda) więc akurat w tym przypadku @ Rondo się z Toba nie zgodzę.

rondo 23

rondo

Użytkownik
Tak czy siak Kobe będzie musiał zagrać więcej minut + wziąć się za rozgrywanie
Tak jak mówisz. Wiąże się to także z większą liczbą punktów. W tym przypadku dobrym typem jest Bryant -6.5 vs. Ming po kursie około 1.7 ✅

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
A ja jakoś o Lakers jestem dzisiaj spokojny.Ławka wygląda słabo ale na tle słabo grających rakiet wcale nie stanowi takiego problemu.Napewno kluczem dzisiaj będzie gra Kb i Gasola.Jeżeli skutecznie wyłączą Yao z gry to praktyczne mecz wygrany.Yao zacznie faulować i po ptokach.Przynajmniej tak ja to oodbieram

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Detroit Pistons @ Indiana Pacers
Portland Trailblazers @ Philadelphia 76ers
Chicago Bulls @ Toronto Raptors
New Jersey Nets @ Boston Celtics
Washington Wizards @ New York Knicks
Miami Heat @ Milwaukee Bucks
Utah Jazz @ Oklahoma City Thunder
New Orleans Hornets @ Dallas Mavericks
Los Angeles Lakers @ San Antonio Spurs
Sacramento Kings @ Golden State Warriors
Atlanta Hawks @ Los Angeles Clippers

ciekawy rozkład ale trudny..dosyć trudne i wyrównane niektóre ze spotkań ????

S 0

shaway

Użytkownik
76 Philadelphia u Portland Trailblazers
Typ: 1
Ciężki do wytypowania mecz. Jestem jednak za 76 gdyż nie raz pokazali jak należy grać, poza tym ich 4 wygrane pod rząd mówią same za siebie w tym wygrana z Rakietami, natomiast Portland ma 3 wygrane pod rząd. Na plus dla 76 trzeba dopisac grę przed własną publicznością plus całkiem dobra historia wczesniejszych spotakć z Blazersami
Prawdopodobieństw trafu: 60%
Boston Celtics u New Jersey Nets
Cetlowie wciąż zamierzają obronic tytuł mistrzowski,pomimo małego kryzysu wciąż wierzę w drużynę z Bostonu, sam Carter nie jest w stanie pociągnąć całego teamu Netsów, poza tym ci drudzy nie mili nigdy szczęścia do Celtow ( ostatnie 7 meczy miedzy drużynami wygrali Celtowie)
Prawdopodobieństwo: 80%
New York Knicks u Washington Wizards
Typ:1
Co tu dużo mówić obie druzyny wyglądają blado... Kiepskie występy Wizardsów i passa 5 przegranych meczy to duży minus należy także dodac ze Czarodzieje nie specjalnie radzili sobie z Knicksami , grając na wyjeździe nie mają zbyt dużych szans na zwycięstwo, a brak Arenasa daj znać i to bardzo
Prawdopodobieństwo: 85%
Milwakue Bucks u Miami Heat
Typ: 2
Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie że to jest spotkanie tzw na przekór bukmacherom, co prawda z forma u ekipy Wadea jest różnie jednak potrafili wydostać się z gorszych opałów Bucksi grają niezbyt ciekawie LWLWLW to dość nierówna forma...
Prawdopodobieństwo 45%
SA Spurs u LA Lakers
Co sie stało ze bucy dali aż ponad 2 złote na Lakersów którzy są w kapitalnej formie! 4 wygrane mecz z rzędu robi wrażenie, nieźle mecze wyjazdowe plus historia spotkań zaś przemawia za Jeziorowcami, podczas gdy Spursi ostatnio przegrali z Magicsami, być może jest to początek złej passy?
Prawdopodobieństwo: 65%
LA Clippers u Atlanta Hawks
Rany co za mecz.... ciezko co kolwiek powiedzieć radziłbym odpuścić ten emcz, jednak jeżeli już coś to hardkorowcom radziłbym postawić 2 na Hawksow, moze w końcu przerwa swoja passe z beznadziejnym Clippersami
Prawdopodobieństwo: 50%
GS Warriors u Sacramento Kings
Kolejny mecz typu nic nie wiadomo, stawiałbym jednak na Warriorsów potrafili urwać punkty może sprawią niespodziankę swoim fanom wygrywając z kiepskimi Kingsami...
Prawdopodobieństwo: 50%

rondo 23

rondo

Użytkownik
Spotkanie: Toronto Rators - Chicago Bulls
Typ: Raptors -4 ⛔

Analiza:

Ciekawy mecz zapowiada się w Toronto. Zacznę od Chicago, które jest na wyjadach bardzo słabe. Ostatnio wygrali tylko ze słabymi Kingsami i równie słabymi Wizards którzy topią wszystko bo sezon dla nich jest przegrany i będą szukać dobrej pozycji przed draftem. Chicago prócz tych wygranych nie pokazało nic by grać na nich choćby handicapem +4. Szczególnie mecze wyjazdowe są na fatalnym poziomie. Sromotna klęska z Cavs 25 oczkami, 12 z Hawks, pojedyńcza wygrana z Nets którzy także sezon mają na bardzo niskim poziomie, i znów 13 z Heat, 6 z Pistons którzy lubią grać close game&#39;y i są wycwanieni w rzutach na taśmę więc to że nie odskoczyli na więcej oczek to tylko dlatego że to ich styl gry, kolejna porażka z Bostonem i nawet z Bobcats... Jednym słowem kiszka na całej linii. Teraz coś o Toronto. Zagrają bez swojego PG Calderona oraz centra O&#39;Neala, jednak pod tablicami mają dobrego zmiennika w postaci Andrea Bargnani&#39;ego który notuje podobny bilans ppg. Toronto gra w kratkę jednak ostatnie mecze na własnej hali rokują optymistycznie na mecz z Bulls. Odprawiali już takie marki jak Houston 21 oczkami!, czy nawet Orlando całkiem niedawno 6 punktami, co pokazuje że Toronto jest ciężkim terenem nawet dla czołówki NBA. Celtics miał problemy jednak zdołał ograć 6cioma Raptorsów. Kontuzja Calderona to napewno cios dla Raptors jednak w takim meczu jak z Bulls nie musi się to przełożyć na wynik. Myślę, że handicap ustalony na -4 jest do pokrycia. Jeśli tylko zmiennicy zagrają na miarę oczekiwań, a Chicago zrobi to co zawsze na wyjeździe czyli zagra kichę powinno być pewnie, gładko i wysoko

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom