>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Styczeń 2012

Status
Zamknięty.
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Boston Celtics – Orlando Magic
Nie widzę szans po stronie Celtów w tym meczu. Raz że mogą być osłabieni. Rondo po tej kontuzji nadgarstka chyba jeszcze nie będzie gotów do gry (póki co jest questionable) :
http://espn.go.com/boston/nba/story/_/id/7489836/rajon-rondo-boston-celtics-wrist-2nd-game-row
natomiast wczoraj z Wash zszedł z boiska Allen.
http://boston.sbnation.com/boston-celtics/2012/1/22/2725904/ray-allen-injury-update-celtics-vs-magic-2012-nba-news
Tak wiec ta dwójka złapała urazy i nawet jeśli zagrają to na super występy bym nie liczył.
Z nie do końca dysponowanym Ray&#39;em nie będzie takiego zagrożenia z dystansu bo nie sądzę żeby Pierce zaliczył drugi zajebisty występ z rzędu, to nie ta forma. Z kolei RR zastępuje Bradley i może dokłada te pare asyst i zbiórek ale w ostatnim meczu z gry 1-8, z wolnych 1-4, kompletnie nie widzę tego jak on ma pociągnąć grę Bostonu
Druga sprawa to b2b Celtics. Może Garnett czy Pierce długo z Wizards nie pograli ale młodzi już nie są i mogą być trochę podmęczeni.
Wydaje mi się że po Bostonie nie będzie co zbierać bo jeśli nawet graczom Orlando nie będą wychodziły rzuty z obwodu to od czego jest Howard? Centra Orlando czeka dziś łatwe zadanie bo kto niby ma go zatrzymać? J.O&#39;Neal ? Bass? KG? ???? Magic pewnie zmiażdzą Celtów na tablicach więc aby gospodarze powalczyli będą musieli zagrać na bardzo wysokiej skuteczności w co bardzo wątpię. Dodatkowo w szeregi drużyny z Florydy wraca Hedo :
http://www.orlandosentinel.com/sports/orlando-magic/os-orlando-magic-news-0123-20120122,0,3567501.story
Jasne, Boston grający w TD Garden ale nie widzę jakichkolwiek szans by coś z Magikami osiągneli. Ostatnie h2h u siebie wygrali i dziś koniec serii.
Magic ML @ 1,54 ⛔
Magic -4 @ 1,91 ⛔
Howard over 21,5 @ 1,85 ⛔
wszystko Unibet
// kompletna klapa

toudi 715

toudi

Użytkownik
Jedyna szansa dla Celtów to szybki foul trouble Howarda bo absolutnie nikt z Celtics nie jest w stanie chociaz trochę ograniczyć Dwighta. O&#39;Neal to po pierwsze nie center a po drugie gra bardzo słabo w tym sezonie. Bass to półdystansowiec i tyle, broni i zbiera przeciętnie. KG swoim wzrostem i doświadczeniem niby coś tam moze zrobić ale widać po nim trudy tego sezonu a do tego dzis b2b i wczorajsze przepychanki z cyrkowcami z Waszyngtonu trochę sił musiały kosztować. Stiemsma to dobry shotblocker ale pamiętam jak na poscie Gortat nim raz czy dwa zakręcił tak, ze Doc go od razu odkleił od Marcina. Do tego ten Bradley to straszny leszcz, takie nie wiadomo co, rzut przeciętny, podanie przeciętne, penetracja przeciętna, nawet osobiste przeciętnie rzuca. Daniels rusza się jak panienka i tak dalej. Orlando powinno to easy wygrać.

U 0

Usunięty użytkownik 69974

Gość
Zgadzam się w 100% z typem na Orlando. Boston b2b, występ Rondo i Allena pod znakiem zapytania, Orlando gra dość dobrze, uważam że Howard zniszczy dziś Celtów pod tablicami, swoje dorzuci Anderson i Reddick, poza tym wraca Hedo, także dla mnie typ na Orlando to pewniak. Do tego over 21 Dwighta również wygląda dość zachęcająco.
Poza tym wg mnie bardzo kusząco wygląda wg mnie opcja na over 18 Boozera przeciwko Nets.. W Bulls nie zagra Deng, występ Rose&#39;a wciąż pod znakiem zapytanie, dlatego też wydaje mi się, że Carlos może być opcją nr 1 w ataku Bulls.W ostatnich 3 spotkaniach pod nieobecność Rose&#39;a za każdym razem pokrywał tą linię, dziś nie powinno być inaczej.
Zagrałem również na over Gortata przeciwko Dallas. Marcin jest w dobrej formie, gra w każdym spotkaniu ponad 30minut, dużo rzuca, na dobrym procencie skuteczności. Kilka tygodni temu przeciwko Mavs 22 pkt, liczę że dzisiaj 15pkt potrzebne do pokrycia linii powinien spokojnie rzucić.
Reasumując:
Orlando 1.56 Betsson
Howard over 21 1.85 Tobet
Boozer over 18 1.85 Tobet
Gortat over 14.5 1.85 Betsson

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Jak wszyscy na Magic to też się przyłączę ;)

Magic 1.56
Pinnacle, Betgun, Betsson
5/10

Magic -4.5 1.952
Panbet, Marathonbet
3/10

Wg mnie to pewa nad pewy na dziś. Parę cytatów na początek:

Rajon Rondo (sprained right wrist) is hopeful that he can play vs. Orlando on Monday.
&quot;It’s really on me,&quot; Rondo said. &quot;Whenever I feel I can be productive, then I can come back ... Right now I don’t think I can [hit the ground] without hurting it a lot worse. And with the way I play, I definitely hit the ground a lot.&quot; The Celtics play four times this week beginning with two games vs. the Magic, on Monday and Thursday. At this point, Rondo is a gamble in leagues with weekly lineups.
Ray Allen (ankle) is listed as a game-time call for Monday&#39;s game against the Magic.
Allen &quot;jammed&quot; his ankle against the Wizards on Sunday. Considering the back-to-back and his age, we wouldn&#39;t be surprised if the Celtics erred on the side of caution here. After Monday&#39;s game, the Celtics don&#39;t play again until Thursday. Mickael Pietrus came off the bench for 14 points in 34 minutes Sunday.
Ray Allen jammed his left ankle during the second quarter of the Boston Celtics&#39; win over the Washington Wizards on Sunday afternoon and was forced to leave the game. Allen did not return and was later diagnosed with the ankle injury.

&quot;I know it&#39;s a sprain,&quot; Celtics coach Doc Rivers said following the win. &quot;I was joking with Flip when the same guy the third time knocked him down, I asked him if they had a hit out on Ray. [The trainer] said he jammed his ankle.&quot;

After the game, Allen told reporters that he will be a game-time decision on Monday night when the Celtics return home to host the Orlando Magic and former teammate, Glen Davis.

&quot;I was excited to come back out on the floor and work through it, but I feel too much tightness and pain [in the back of my ankle] right now,&quot; Allen said after the game. &quot;I think it&#39;s a blessing that we played earlier and have the rest of the day to [heal]. I had an X-ray, and the doctor, from what he said, that there&#39;s not too many problems with my ankle, nothing new.&quot;
Hedo Turkoglu (back) expects to play in Monday&#39;s game vs. the Celtics in Boston.
Turkoglu has regained mobility but isn&#39;t sure how his back will react to full game action, which makes him a riskier proposition in fantasy leagues. It sounds like he&#39;ll be a true game-time decision.
To tylko cytaty. Wg mnie Hedo zagra, Rondo zagra, ale nie wiem ile wytrzyma, szczerze mówiąc to patrząc na to ile bawi się piłką oraz jak często leży na ziemi to myślę, że jest duże ryzyko, że uszkodzi się bardziej w trakcie gry. Allen nie sądzę, że zagra. Dla Celtics jest też jedna ważna rzecz, następny mecz grają dopiero w czwartek, więc jeżeli dziś nie zagrają Ray i Rajon to będą mieli sporo odpoczynku i na następny mecz spokojnie zdążą się wykurować. Zwłaszcza się to tyczy Allena.

Magic ostatnio dobrze sobie poradzili z Lakers, którzy są na ten moment wg mnie mocniejszą ekipą od Celtics. Howard szalał, choć Bynum trochę go ograniczył. Ale dziś Jermaine go zdecydowanie nie ograniczy, Howard zrobi z nim co będzie chciał. Bass też pogra z pewnością trochę na Howarda, ale to też nie ten level. Ciekawie będzie też Anderson vs Garnett, czy Kevin będzie nadążał za wychodzącym na trójkę Andersonem. Gasolowi to średnio wychodziło, zupełnie nie radzili sobie też z tym Stoudemire czy Aldridge. A Anderson jest w tym sezonie on fire, więc zatrzymanie go to ważna sprawa. Obwód wg mnie mniej więcej równo jeżeli nie zagra Allen. Nelson, Reddick, Richardson vs Rondo, Pietrus, Pierce to w obecnej chwili wg mnie nawet wyrównane trójki.
Boston jak pisałem następny mecz w czwartek, mogą więc się wymęczyć. Magicy mecz jutro niby z Indianą, ale wg mnie w takim meczu jak dziś z Bostonem nie będzie żadnego odpsuszczania kosztem jutrzejszego spotkania. Celci to jedna z tych ekip, którym się nigdy nie odpuszcza.

Wg mnie dziś Magicy powinni ten mecz spokojnie wygrać, ja gram dość solidnie.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Wizzards +12.5 1.952
Pinnacle
4/10

Wizzards 10.00
PaddyPower
1/10

Elton Brand (gastroenteritis) is listed as a game-time decision for the Sixers on Monday.
Brand didn&#39;t go through Monday&#39;s shootaround, and given his mediocre play there&#39;s not much incentive to gamble on him in fantasy lineups. Philly&#39;s frontcourt is in shambles right now, due to injuries, and guys like Tony Battie and Andres Nocioni will have to step up big.
Nikola Vucevic (strained quad) won&#39;t play in Monday&#39;s game vs. the Wizards.
Vucevic&#39;s injury wasn&#39;t considered very serious when it happened and he could return for Wednesday&#39;s home game.
Spencer Hawes (Achilles) has been ruled out for the 76ers on Monday.
Hawes&#39; blazing start to the season has been doused by back and Achilles issues, but the good news is that he&#39;s still considered day-to-day. Philly is also down Nikola Vucevic (quad) and Elton Brand (virus) is questionable, so they&#39;ll have their hands full vs. the Wizards&#39; frontcourt.
Tak więc Hawes i Vucevic bankowo out, Brand możliwe, że też skoro dziś nie trenował. Z wysokich zostają Young, Battie i Nocioni. Young jeszcze normalnie gra i to gra nieźle, ale pozostali dwaj słabo. Nocioni zagrał 6 spotkań (z 16 76ers), średnio po 5 minut. 1.7 ppg, 1 rpg. Battie całe 9 spotkań po 9 minut, 1.6 ppg, 2.2 rpg. Słabo to wygląda. Są jeszcze Lavoy Allen i Craig Brackins, ale to już powiedzmy, że ich pominę. Problemem będzie wzrost, Young ma 2.03, Nocioni 2.01, Battie 2.11. Spójrzmy na Wizzards, Blatche 2.11, Lewis 2.08, McGee 2.13, Seraphin 2.06, Vesely 2.11. Będzie tu naprawdę bardzo ciężko. Zwłaszcza, że Nocioni i Battie lubią sobie pofaulować trochę. Obwodowo wiadomo, że Phila wygląda lepiej, Holiday, Iggy, Williams, Turner, Meeks. Ale Wall, Young, Crawford i Singleton wcale też źle nie grają. Wg mnie mogą nie nadrobić tego co stracą pod koszem. No i warto spróbować na Wizzards.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Suns 3.10
Panbet
2/10

Suns +5.5 1.97
Panbet
2/10

Pinn przykładowo 2.84. No jest różnica. Jak powszechnie wiadomo:

Dirk Nowitzki (knee) is still targeting Sunday for his return.
Nowitzki did some work at shootaround on Monday as he attempts to regain health in his knee and rhythm with his game. Lamar Odom will start the next three games at power forward. We wouldn&#39;t expect Dirk to be limited at all in terms of minutes once he gets back on the court.
PPG 17.5
RPG 5.40
APG 2.3

There is no timetable on a return for Vince Carter (foot).
Carter is a notoriously slow healer that was hurting the Mavs more than helping anyway. Delonte West will continue to log heavy minutes at shooting guard for the foreseeable future.
PPG 9.5
RPG 2.70
APG 2.1

O ile za Cartera wszedł do składu West, który sobie nieźle radzi, to Dirk dopiero ostatnio dostał wolne i odpoczywa. Zresztą Dirk jest nie do zastąpienia. Odom może i trochę tam rzuci, ale to nie to samo. Mavs bez Dirka dużo tracą. Wg mnie bardzo dużo. A Suns ostatnio sobie ładnie radzą. Boston rozklepali, wcześniej wygrana z NYK. Gortat ostatnio wymiata, szaleje niesamowicie. Naprawdę super się oglądało ostatni mecz z Bostonem jak robił tam co chciał. W ostatnich 7 meczach miał 7 double-double i naprawdę gra jak jeden z czołowych centrów ligi. Nash w końcu ma następce Stoudemire&#39;a z którym może grać. Nie mówię, że Gortat gra w ataku tak jak STAT, bo z tym jeszcze poczekajmy, ale patrząc na pick&#39;n rolle jakie gra ten duet to wygląda to świetnie. Dziś powinni zaliczyć kolejny dobry mecz. Zwłaszcza, że muszą się zrewanżować za poprzednią porażkę w tym sezonie. Wtedy było 89:98, a dla Mavs 20 punktów rzucił Dirk i 7 Carter. Sporo też zbierali i asystowali. Więc mieli duży wkład w tą wygraną. A polsko-kanadyjski duet :?: Marcin 22 punkty i 10 zbiórek, 10/15 z gry. Nash 15 punktów i 12 asyst, z czego 5 do Gortata. Dlaczego dziś miałoby być inaczej :?: Wg mnie dziś będzie tak samo, a Phoenix bardzo poważnie powalczą o wygraną, a jest duża szansa, że wygrają.

Pisałem już o Marcinie wyżej, dorzucam:

Gortat over 25 points + rebounds 1.85
Tobet
4/10

Nets +13.5 1.97
Panbet
2/10

Ok, ok, było ciut wyżej do pogrania, ale nie siedzę cały dzień przed kompem, a wg mnie nadal warto.

Luol Deng (wrist) will not play in Monday&#39;s game against the Nets.
Deng was at the doctor during the Bulls&#39; shootaround after spraining his left (non-shooting) wrist on Saturday. There&#39;s no sign that this is a serious injury, but he may need at least few days to get the soreness out. Coach Tom Thibodeau wouldn&#39;t name a replacement at small forward, but Kyle Korver and Ronnie Brewer are candidates to share time.
PPG 15.9
RPG 7.50
APG 2.6

Taj Gibson (high-ankle sprain) will not play against the Nets Monday.
Gibson, who was averaging 1.4 blocks and 4.2 rebounds in just 19.3 minutes per game, is looking at an extended absence. Joakim Noah, Carlos Boozer and Omer Asik will all see a boost in minutes.
PPG 7.2
RPG 4.10
APG 0.6

Derrick Rose (toe) will be a game-time decision for Monday&#39;s game against the Nets.
Rose&#39;s toe remains a &quot;little sore,&quot; but participated fully in shootaround. The MVP figures to test out the toe in warmups again, making him a true game-time call. We&#39;ll know his official status about an hour before the 8 p.m. ET tip. Explosive C.J. Watson will start if Rose can&#39;t go.
Czyli Rose zagra, ale ostatnio mówił, że tak kostki nie miał jeszcze skręconej, więc myślę, że może jednak odpuścić trochę dziś. Nie zagrają Deng i Gibson, Noah ma już zagrać. Ale minuty będzie trzeba zagospodarować, zwłaszcza duże minuty Denga - 38. Korver to nie jest zawodnik na tyle minut. Większe minuty dostanie pewno Watson, a Rip pogra na trójce. Ale wiadomo, że to zawsze jeden mniej w rotacji, do tego jeden naprawdę dobry co dużo wnosi. Ja tam spróbuję lekko bo wg mnie warto.

slander 10

slander

Użytkownik
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks Atlanta Hawks -6.5⛔

Buk: Bet365

Bucks grają back-to-back po wyjazdowym zwycięstwie w Miami. Z pewnością robi wrażenie, ale też myślę, że można liczyć na zmęczenie gospodarzy. Można odnieść wrażenie, że Bucks grają ostatnio lepiej, bo wygrali 2 mecze z rzędu, ale dla mnie pokonanie słabych Knicks nie ma żadnego znaczenia. Wygrana z Heat, to z kolei wynik wybitnej mobilizacji, braku Wade&#39;a i niemocy LeBrona w 4 kwarcie. Na razie nie jestem jeszcze przekonany o sile Bucks.
Hawks z kolei po stracie Horforda grają nieco gorzej, ale nadal jest to jedna z czołowych drużyn na wschodzie. Ostatnie 2 wyjazdy to przegrane z mocnymi Pacers i Sixers. Mimo, że przeciwnicy do słabych nie należeli, w Atlancie czują niedosyt i jest silna motywacja przed meczem w Milwaukee.
Hawks mieli dzień odpoczynku po wysokiej wygranej z Cavs, gdzie najwięcej minut grał Joe Johnson - 30, a pozostali liderzy mniej. Myślę, że spokojnie są w stanie pewnie pokonać zmęczonych Bucks.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Ogromna masówka idzie na te Orlando :/ Wiele sytuacji było, że ekipy osłabione brakiem swojego lidera/ najlepszego zawodnika nawiązywały walkę. Boston gra teraz u siebie. Bradley nie jest strzelcem. On kreuję grą całego zespołu. Każdy jest wykorzystywany, w ataku. Ale fakt jeśli Rondo i Allen nie zagrają, to wiadomo, co to znaczy dla gospodarzy... Howard też człowiek i może rozegrać słabszy mecz. Wszyscy stawiają go, że on wygra mecz. Jeśli jednak jemu wyjdzie słaby mecz, to kto może przejąć tam rolę lidera i tego kto wygra mecz?
Gra Rajona prawdopodobnie przed samym meczem zapadnie. Ja tego meczu nie tykam i trzymam się z daleka, ale czekam co napiszą na blogu TBT przed meczem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Jak wszyscy na Magic to też się przyłączę

Magic 1.56
Pinnacle, Betgun, Betsson
5/10
Magic -4.5 1.952
Panbet, Marathonbet
3/10
Wg mnie to pewa nad pewy na dziś. Parę cytatów na początek:
Ja jednak skłaniałbym się ku opcji Boston +5,5 pkt (linia urosła). Sądzę, że Celtowie powalczą dzisiaj z Magikami. Przepraszam, że nie będę się rozpisywał (ostatnio też tego nie robiłem i na szczęście się udało ???? ), po prostu polecam ten typ ???? Pozdrawiam i życzę wygranych ????
A właśnie! Oczywiście Orlando może to swobodnie wygrać - nie twierdzę, że tak nie będzie jednakże +5,5 pkt na Celtów godne zagrania. Peace ????

Olo
prosimy o jakiekolwiek argumenty

edit: Odwrócę tę sytuację if You don&#39;t mind ???? Kontuzje... Do gry na Orlando poza ich formą skłaniają kontuzje w Boston, tak? Rondo, Ray nie wiadomo czy zagrają. No ależ czyż te same argumenty nie przemawiały za Atlantą gdy gościła u siebie Heat bez Wade&#39;a i James&#39;a? Ano te same czyli kontuzje.
Choć przyznam, że najbardziej liczyłbym na motivational factor ze strony Boston, myślisz, że ciągle mają ochotę dostawać od każdego kto przyjeżdża do TD Garden? Szczerze wątpię, tym bardziej, że przyjeżdża contender (choć tu bym nie przesadzał), więc motywacja na takie mecze może być jeszcze większa. Z Bulls i Thunder się nie udało, ale może się udać z Orlando. Wiem, brzmi to prozaicznie do bólu: może się udać może się nie udać, ale jednak nie polecam tu gry na czysty win Boston i nie twierdzę, że na pewno wygrają. Nie odbierałbym im szans po prostu, może jednak Rondo i Allen zagrają :] Besides, polecam handicap +5,5 pkt - a niech sobie Orlando i wygra, ale handicap Celtowie mogą pokryć swobodnie ???? Podsumowując, przekonamy się rano, na ewentualną odpowiedź nie będę mógł już odpisać bowiem uciekam już stąd, sorry ???? Prosiłeś o argumenty, więc przytoczyłem słuszne wedle mojej oceny :] Pozdrawiam
Aha! Zarówno Twój -4,5 jak i mój handi +5,5 mogą wejść ????

edit: Przedobrzyli ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
money 52

money

Użytkownik
dla mnie jedynym argumentem moze byc Pierce nic wiecej...ale to moze nie strczyc na pokrycie handi,Paul zaczyna wchodzic na swoj poziom po kontuzji i moze ciagnac ten wozek

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets over 197 -&gt; 1,95 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 107 - 92 Houston Rockets win

Dzisiaj Wilki podejmować będą u siebie ekipę Rockets czyli były zespół Ricka Adelmana który teraz trenuje zespół gospodarzy a wcześniej był coachem Rakiet. Oba zespoły w porównaniu do tamtego sezonu spisują się dużo lepiej. Gospodarze znacznie poprawili grę w obronie. Do zespołu dołączył rookie Ricky Rubio, który z każdym meczem udowadnia że jest jednym z lepszych zawodników pozyskanych w drafcie. Podaje, asystuje, na dobrym wskaźniku procentowym wykonuje rzuty wolne. Niewątpliwie liderem Wilków jest Kevin Love, człowiek na którego zawsze można liczyć. Osoba, która zbiera mnóstwo piłek na obu tablicach, dobrze gra na dystansie, i równie dobrze prezentuję się pod koszem oraz wykonuje wolne. Luke Ridnour też potrafi walnąć za &#39;&#39;trzy&#39;&#39; na wskaźniku 38%. Co do gości dzisiejszego spotkania to trudno wskazać tam jakiegoś lidera, raczej jest to zespół w którym każde ma swoje zadania i je świetnie wykonuje. Kevin Martin zaczyna coraz lepiej grać, Scola już od początku rozgrywek prezentuje równy poziom, Lowry też może spokojnie pociągnąć drużynę gdy inni zawodnicy nie mają dnia. Dlaczego over? Obie ekipy lubią koszykówkę widowiskową, szybką, ciekawą dla oka. Obie bardzo dobrze potrafią rzucać za trzy, na półdystansie też się nieźle sprawują. Odnośnie ławki obu zespołów to Goran Dragic na pewno zapewni nam szybki mecz, bo on lubi takie akcje. Dlatego stawiam na over 197 pozdrawiam Rambo131

Otrzymane punkty reputacji: +3
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Kursy już są mizerne na Magic,ale chyba nadal warto zagrać.Genialnie że jest ten before tip. Ja spróbuję handi -6,5 na magic. Patrząc na rooster celtów jest tylko 10 zawodników,a w magic tylko turkoglu nie zagra

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Na Magic rzeczywiście niski kurs, ale Allen odpadł a obrona Magic to nie Wizards gdzie pozwalają na paręnaście sekund swobody

dawtom91 1,5K

dawtom91

Użytkownik
Witam! Zdecydowałem zarejestrować się tutaj, ponieważ trochę już gram i przyznam, że czas poprawić rezultaty tejże gry. Nie chcę kreować spamu, więc po prostu pozdrawiam Wszystkich i Życzę sobie korzystnej i pozytywnej współpracy z Wami! ????

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Suns - Dallas
Dallas 2.80 William Hill
Wiadomo Dallas u siebie, mistrzowie itp. itd. Ale jak też wiadomo grają bez swojego lidera Dirka Nowitzkiego oraz VC. O ile samo ich zastąpienie nie będzie wielkim zmartwieniem trenera gospodarzy, bo West poczyna sobie całkiem przyzwoicie, Odom po przejściu z LA wydaje się nieco zagubiony, jednak to cały czas solidny player. Problem pojawia się gdy spojrzymy na rotację Mavs - zmiennikiem na PG będzie Beaubois, a na pozycjach 3 i 4 najpewniej minuty z ławki dostaną Cardinal i Wright, a podstawowym zmiennikiem dla Haywooda będzie Mahinmi, czyli wygląda to słabiutko. Jedynym poważnym zagrożeniem z ławki Mavs będzie uznany 6th man Jason Terry, ale on sam sprawy nie załatwi. Odwrotnie przedstawia się sytuacja w drużynie z Phoenix - trener Alvin Gentry zastosował ciekawy manewr, przestawiając do s5 Ronniego Price oraz rookie Morrisa, aby wzmocnić ławkę osobami Fry&#39;a i Dudley&#39;a. Do tego swoje minuty dostają S. Brown, R. Lopez i Warrick, a zostają będący ostatnio poza rotacją Redd i Childress. Trener Suns znacząco wzmocnił w ten sposób ławkę, a za zdobywanie punktów w pierwszych minutach jest duet Nash-Gortat oraz weteran Hill. Gracze z Arizony łapią ostatnio dobrą formę co potwierdziły wyjazdowe zwycięstwa nad ekipami z Nowego Jorku i Bostonu i po takim kursie naprawdę szkoda tego nie zagrać ;) Dallas jak wiem na początku sezonu prezentują się bardzo mizernie, a absencja ich niemieckiego lidera na pewno im nie pomoże. Osobiście liczę także na kolejny dobry występ Polish Machine ???? ????

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Ja już wypatrzyłem sobie typ na kolejną nockę.
Dallas Mavericks - Phoenix Suns
2 (+7)✅
1.75
Pinnacle
5/10
93:87
+3.75j

Charlotte Bobcats - New York Knicks
Typ: 2(-4)
Kurs: 1.93
Buk: Pinnacle
Stawka: 5/10
Można rzecz, że oba zespoły są siebie warte. Zespół Knicks zajmuje 10 lokatę na wschodzie z bilansem 6-10. Bobcats są przedostatnim zespołem w konferencji wschodniej z bilansem 3-14.
Mecze Bobcats przed własną publicznością 2-6, Knicks na wyjazdach 4-6.
Ostatnie 10 meczy, to bilans 1-9 Charlotte, a New York Knicks 3-7.
Zespół z Nowego Jorku ma serię aż sześciu porażek z rzędu.
Gorsi pod tym względem jest tylko ekipa Toronto z konferencji wshodniej, a na zachodzie 8 porażek z rzędu ma zespół New Orleans Hornets.
Każda seria ma swój koniec. Uważam, że właśnie najbliższej nocy nastąpi przerwanie serii porażek drużyny D&#39;Antoniego.
Przede wszystkim, jak zawsze, grając przeciwko Bobcats i najczęściej są to ekipy, które mają większy arsenał pod koszami. Tym razem ponownie liczę, ze Knicks w Charlotte wykorzystają swoją przewagę pod obręczami.
Zła wiadomość jest taka, że w drużynie gospodarzy zabraknie prawdopodobnie DJ Augustina. Rozgrywający Bobcats w 17 rozegranych spotkaniach notuje średnio blisko 14 punktów, 7 asyst i 3 zbiórki. DJ Augustin opuścił już parkiet w pierwszej połowie meczu, gdy Bobcats grali przeciwko Nets. Brak jego był aż nadto widoczny. Dlatego, że ekipa Charlotte Bobcats nie ma porządnego rozgrywającego, który da tyle zespołowi co DJ. Uważam, że rozgrywający stanowi 60% siły z Bobcats.
Charlotte na swoim parkiecie notuje w ataku średnio 90 punktów, a w obronie traci 97.
Knicks na wyjazdach notują średnio 93 punkty, a tracą w obronie 94.
Liczę na pobudkę Melo. Przy braku DJ&#39;a zagrożenie w ataku przez Bobcats znacznie maleje.
Mam nadzieję, że zawodnicy poprzez słaby występ w Charlotte nie będą chcieli dołożyć cegiełki, by D&#39;Antoni opuścił ten zespół.
Spodziewam się podobnego public betu, jak było przy okazji Boston - Orlando. Jednak o ile braki Allena i Rondo, Boston miał kim zastąpić i zatuszować obroną, tak więc prawdopodobny brak Augustina będzie znaczniej odczuwalny dla gospodarzy. Niech tylko Knicks zagrają na dobrej skuteczności, to handi powinno być spokojnie pokryte.
Powodzenia!
PS. Spodziewałem się takiej rzeźni w Bostonie i jak widać cała drużyna Orlando zawiodła ???? .

toudi 715

toudi

Użytkownik
Popieram typlejera.

Knicks -4 1.93 Pinnacle✅

Idealna okazja na bounce back dla Knicks, lepszej juz mogą nie miec. Amare wreszcie musi zagrać dobry mecz a to jest idealna okazja bo wysocy Bobcats nie nalezą do najlepszych. Melo ostatnio tez słabsza forma i problemy z kontuzjami ale z Bobcats powinien sobie poradzić bo dobrych obrońców tam nie widzę. Bez Augustina Kemba Walker będzie musiał organizować grę a to rookie i fajerwerków się nie spodziewam. Roster Bobków bez Maggette i Augustina wygląda naprawdę bardzo słabo, Knicks jak tego nie wygrają to playoffy będą zagrozone.

M 14

macilius

Użytkownik
Co do wczoraj... Tak rzeczywiscie Orlando miażdzy Boston - zdobywając po 10 pkt w ostatnich kwartach , a Dallas bez Nowitzkiego ma poważne problemy.. Bzdura. Zreszta Dallas grywalo juz gdzie Nowitzki zdobywał po 5 pkt i spokojnie wygrywało. A na dziś New York powinno wygrac z Charlotte i w koncu sie przełamac, choc wczorajsze wyniki (plus wygrana Memphis cudem), są najlepszym dowodem na to ,że 100 procentowe analizy okazują się byc fiaskiem...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ja tego meczu nie tykam i trzymam się z daleka,
PS. Spodziewałem się takiej rzeźni w Bostonie i jak widać cała drużyna Orlando zawiodła .
Wrócił stary Steve Nash. Od meczu trzyma się z daleka, ale jednak przewidział masakre w Bostonie...Litości.
Swoją drogą Orlando zagrało ładny piach...Skuteczność poniżej krytyki. Celtics tak ogromnie osłabieni i wygrywają 30 pkt. Szok.

omn1a 8

omn1a

Użytkownik
Magic jakby w tym meczu zapomnieli jak się gra. Howarda tak ładnie pokryli, że po za 1 kwartą był kompletnie bezradny. Jedyne pkt które zdobył w pozostałych trzech kwarach to z rzutów wolnych, ale skuteczność też nie porażała. Czasem miałem wrażenie, że Howard widząc nieporadność swoich kolegów odpuszczał. Ale reszta koszykarzy Magic przy tym co robił Nelson to mały pikuś :O Plątał się w kozłowaniu, gubił piłkę. Aż żal było patrzeć na to co wyprawia..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom