Typ dnia:
Spotkanie: New York Knicks - Houston Rockets
Typ: handicap -3,5 dla Houston Rockets
uff* był lekki stres, już dawno się tak nie cieszyłem z wygranej obstawionego typu
Kurs: 1,70
Bukmacher: Betgun
Długo zastanawiałem się nad tym meczem, i choć zabrzmi to monotematycznie szykuje się na kolejny zacięty pojedynek.
Stawiam na gości z Houston gdyż wydają się być na fali. Po zwycięstwie nad drużyną z Waszyngtonu zanotowali oni 3 wygraną z rzędu, co jest ich najlepszym bilansem od początku tegorocznych rozgrywek NBA. Rakiety wciąż grają bez Tracego McGradiego i radzą sobie świetnie. Godnie zastępują go Luther Head i Rafel Alston o Yao Mingu nie wspominając. Houston są całkiem nieźli w obronie głównie za sprawą Minga. Alston dodał, że w końcu drużyna nabrała pewności siebie i jest bardziej agresywna pod koszem przeciwnika. Yao z kolei mówił o szanowaniu piłki przez zawodników, w której czuje się równowagę gry. Swoje dodał też Head. W jego mniemaniu Rakiety grają szybciej i lepiej. Pochwał nie szczędził nawet sam trener Eddie Jordan. Widać, że chłopaki się rozumieją są skoncentrowani i gdy już uzyskują przewagę to utrzymują ją do końca.
Z kolei New York Knicks przerwali swoją fatalną passę 8 wyjazdowych porażek z rzędu wygrywając z Chicago w ich hali. Świetny występ zanotowali Eddy Curry oraz Jamal Crawford zdobywając dla nowojorczyków odpowiednio 29 i 24 punkty. Pierwszy z nich powiedział, że dość już ma przegranych meczów, z Bulsami i jak się później okazało nie rzucał słów na wiatr. Gospodarze po raz kolejny grali, bez Loula Denga mającego problemy z Achillesem. Co gorsza Andrea Nicolli był chory trafiając raptem 3 z 12 rzutów na
kosz wyspiarzy. Absencja Denga i kiepskie samopoczucie Nicolliego zrobiły swoje i choć Bulsi prowadzili prze 3/4 meczu dali się ograć. Dlaczego? Bo prowadząc już ponad 10 punktami zwolni tempo gry. Myślami byli gdzie indziej. A jak to powiedział kiedyś Ś.P. Kazimierz Górski „Gra się tak jak przeciwnik pozwoli”. Wykorzystali to nowojorczycy, których gra w ostatniej kwarcie nabrała rumieńców, co przełożyło się na końcowy rezultat gry.
Myślę, że trener Rakiet nie omieszka przypomnieć o tym swoim zawodnikom i ci, jeśli tylko uda im się uzyskać przewagę nie popełnią tego błędu, co Busli i będą bronić korzystnego wyniku do końca. Mam nadzieję, że przewaga ta będzie wyższa od 4 oczek. Oby…
Typy poza konkursem:
Boston Celtics – Charlotte Bobcats
Typ: Boston Celtics
:kwasny4565: No comments, brawo sutek
Stawiam na gospodarzy, którzy przy dopingu swoich fanów we własnej hali będą chcieli wyrównać rekord 10 zwycięstw pod rząd pamiętających jeszcze czasy niskiego i silnego skrzydłowego Larrego Birda i spółki z 1986 roku, którym to udało się osiągnąć 14 zwycięstw pod rząd. Pomimo ostrego bólu pleców, Allena który zmaga się z nim od 3 dni i skręcenia kostki przez Glena „ Big Baby” Davisa, który w ostatnim meczu z Tłokami miał decydujący udział w zwycięstwie Celtów zdobywając 20 punktów, stawiałbym na Boston.
Phoenix Suns - Indiana Pacers
Typ: Phoenix Suns
:kwasny4565: Koniec z wystawianiem typów poza konkursem ...
Suns po niespodziewanej przegranej we własnej hali na Ocla. City w swoim przedostatnim meczu wczoraj pokazali charakter pokonując Denver aż 22 punkami. Nie chce mi się już rozpisywać, kto ile punków zdobył, kto wspiął się na koszykarskie wyżyny w ich ostatnim meczu, itd. Widać rozmowa z głównym managerem Stevem Kerrem, która miała zmotywować zespół przyniosła rezultaty. Dodam tylko, że Suns znów wracają do gry. Wygrali ostatnie 5 z 6 spotkań i zanosi się na to, że poradzą sobie z rozbitą ostatnimi porażkami Indianą.
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers
Typ: handicap + 4,5 dla Cleveland Cavaliers
:kwasny4565: ajj coś czułem, że Cleveland będzie mieć dziś ciężką przeprawę stąd ten hendik chociaż liczyłem na to że mimo przegranej nie będzie ona aż tak duża.
Cleveland obecny rok zaczęło od wygranej u siebie właśnie z Atlantą 98 do 94. Był to początek serii ich 4 zwycięstw z rzędu i jeśli zagrają tak już zdążyli nas do tego przyzwyczaić nie powinni mieć problemów z przedłużeniem tej serii. Atlanta trochę rozbita 4 ostatnimi porażkami z rzędu na pewno będzie chciała się odegrać kawalerzystom za noworoczną przegraną. Jednak czy chcieć oznacza zawsze móc? Przekonamy się o tym dziś wieczorem. Gra lidera zespołu z Cleveland Leborna Jamesa trzyma poziom. Jest on ostoją zespołu i jego najlepszym zawodnikiem. Z kolei lider Jastrzębi Joe Johnson nie jest ostatnio w formie i oby tak pozostało do dzisiejszego meczu.
Edit by Jacques
Who is Andrea Nicolli
?
Edit by Sir Alex
ajj ta autokorekta w Wordzie. Zamieniło mi na Andrea Nicolli. Moje niedopatrzenie. Oczywiście miałem na myśli argentyńczyka Andresa Nocioni