Houston Rockets - Oklahoma City Thunder
Wynik serii z sezonu regularnego 3:1 [Rockets:OKC].Oglądałem wszystkie te spotkania i WB ma te swoje TD i ogólnie jest świetnym graczem, ale jako drużyna oni nie mają podjazdu. Rockets sypnie 70-80 pkt do przerwy i najzwyczajniej OKC nie ma takiej siły ognia, żeby nadążyć za shooterami Rakiet - sam Harden zdobędzie z 20-30 pts, a jeszcze są m.in. Anderson, który ma chory zasięg rzutu, Gordon - prawdopodobnie 6th Man of the year, Ariza który na dobrym spotkaniu wbija z 15pts oraz L.Williams, który też z ławki potrafi walić po 20-30 pts, więc OKC nie mają prawa dogonić Rockets. Oczywiście w sezonie raz wygrali, ale myślę że to tak samo ich limit w PO. Co prawda mecze były close, ale z racji tego, że Rockets odpuszczali np. 30 punktową przewagę, żeby dać odpocząć starterom.
Houston -2.5 [seria] @2.5 - kurs zaczerpnięty z STS
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers
Kolejne interesujące spotkanie, jak dla mnie GSW raczej zmieści się w 6 grach, chociaż po cichu kibicuję Portland. Bilans sezonu reg. 4:0 [GSW
TB]. Dużo będzie zależeć od stanu zdrowia Nurkic'a - bez niego Portland nie dadzą rady contestować. Jeśli dobrze pamiętam ostatnim razem jak te teamy się spotkały w PO seria zakończyła się 4:2 na korzyść GSW. Myślę, że Portland się postawią,a Lillard już pokazał co jest w stanie zrobić jak np. sam praktycznie zabił Spurs kilka tygodni temu z 59 punktami na tablicy.
Portland +2.5 [seria] @3.1 - kurs zaczerpnięty z STS
Washington Wizards - Atlanta Hawks
Z jednej strony rewelacyjni w tym sezonie Wizards, z drugiej żałośni w ataku, ale o dziwo wygrywający Hawks. Sezon reg. 2:2. Wizards wyciągnęli Bogdanovic'a z Nets, co znacznie poprawia ich ławkę, która w trakcie sezonu była często powodem ich porażek, bo czasem mieli problem zdobyć 20 punktów. Ja osobiście nie cierpię Hawks, więc średnio obiektywna opinia, aczkolwiek Wizards mogą ich nawet odprawić w 4 grach. Są lepsi ofensywnie, a w obronie nie odstają im tak mocno. Atlanta jednak pokazała, że to oni są Wizards w lidze, jak trafiając
kosz raz na 4-5 rzutów ograli Cavs na wyjeździe, jednak PO to PO.
Wizards -2.5 [seria] @3.4 - kurs zaczerpnięty z STS
Los Angeles Clippers - Utah Jazz
Jak dla mnie Clippers wygrają doświadczeniem, aczkolwiek tutaj wg mnie zobaczymy pierwsze game 7. Sezon reg. 3:1 [LAC;Jazz]. Utah stylowo podobni do Spurs, chociaż jak dla mnie troszkę lepsi zza łuku. Clippers trochę tracili przez kontuzje Griffina i CP3, ale już jest ok. Utah natomiast bardzo zależne od dyspozycji starterów, jednak koniec końców uważam, że przegrają. Bez wątpienia jedne z ciekawszych zestawień 1 rundy.
DW Clippers 4:3 @4.0 - kurs zaczerpnięty z STS
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks
Sezon reg. 3:1 [TOR:MB]. Lowry powraca po kontuzji, ale widać było, że nie ma żadnych problemów i wraca na swój poziom, jednak jeszcze nie oglądaliśmy 100% mocy obecnego składu Toronto. Bucks są ciekawym teamem, ale Giannis nie pociągnie ich dalej niż 2 gry, ponieważ Toronto to prawdopodobnie jedna z najbardziej wszechstronnych drużyn w tym momencie w lidze. Są co najmniej solidni w każdym aspekcie gry, co w PO okaże się miażdżące dla niektórych drużyn.
DW Toronto 4:2 @5.0 - kurs zaczerpnięty z STS
Pozostałe 3 spotkania:
DW Cavaliers 4:1 @2.5 - Cavaliers ostatnio ciency w obronie, ale w PO LBJ odpali kosmitę i PG13 ugra, max 2 spotkania, ale na klasycznym trybie Króla Lebrona Cavs pójdą po 4:0, gdzie jedna gra im ucieknie na wyjeździe wg mnie.
DW Spurs 4:1 @2.5- Tutaj Grizzlies marnie widzę, jedna gra to ich limit tak na sucho, ale zobaczymy, jednak Popovich szybko ich przeczyta i odeślą ich w max 6 spotkaniach.
Chicago +1.5 @2.35 - Zgadzam się z postem wyżej, że awans Bulls jest prawdopodobny, ale boje się trochę, że Butler strzeli focha, na ew. przegraną po game 7 też jest ciekawy kursik, a zawsze jakieś zabezpieczenie.