Knicks under asyst 19 1.85 betsson 

Knicks  przedostatnie w klasyfikacji asyst tuż przed Bobcats. Średnia  15,8 nie  może dziwić ze względu na obecność Melo, J.R. Smitha, Feltona.   Uwielbiają drivy pod 
kosz po których asyst nie można zapisać na  niczyje  konto. Mecze z Bostonem bardzo underowe co również nie sprzyja  asystom. W  tym sezonie z Celtami 23, 11, 12, 19 oraz 14 i 13 w PO.  Myślę iż  tendencja zostanie utrzymana i większość pkt zostanie zdobyta  po  indywidualnych akcjach graczy Knicks.
Lakers under asyst 20,5 1.85 betsson 

Długo  myślałem jak ugryźć ten mecz. Ostatecznie na razie coś takiego   wymyśliłem. Absencje dwóch rozgrywających u gospodarzy muszą się odbić   na liczbie asyst. Dwóch Steve'ów zapewniało te 6-8 asyst na mecz. Liczę   na duży egoizm i brak doświadczenia zmienników. Dotychczas 18, 15,18   asyst przeciwko Spurs (nie liczę pozostałych meczy ponieważ składy   różniły się od obecnych). 
Boston- Knicks over 92,5 pkt 1. połowa 1.90 bet365 

Boston  siadał w MSG w drugich połowach. W 1. wyglądało to w miarę dobrze.  Pierce i Melo to mistrzowie 1. kwart i zdobywają sporo punktów dla  swoich drużyn. Statystycznie we wszystkich meczach Bostonu z Knicksami  overy w 1. połowach były pokryte. Obie drużyny mają wielu wiekowych  graczy więc z każdą minutą zmęczenie będzie rosło, a co za tym idzie  skuteczność będzie spadać, bo w zaangażowaniu w obronie nie ma problemu
Dwudrogowy: 
GSW(+2)- Denver 1.92 betsson 

Dosyć podskoczyło  na gospodarzy i teraz każdy czeka na informacje o  Currym. Mam nadzieję,  że dzisiaj wystąpi. Denver w poprzednich dwóch  meczach niespodziewanie  bardzo się męczyło, czego efektem zwycięstwo po  ostatniej akcji oraz  wyraźna porażka. Przede wszystkim Nuggets nie gra  swojego basketu. Widać  że ofensywa nie jest poukładana i totalna  improwizacja. Dodatkowo  najlepsza drużyna w transition offence utraciła  swój ogromny atut w czym  duża zasługa Goldenów, którzy świetnie się  ustawiają i pilnują. Goldeny  przyzwoicie się zaprezentowały. Curry  świetne mecze, no może prócz 1.  połowy 1. meczu. Każdy dokłada swoją  cegiełkę do wyników i naprawdę  wyglądają lepiej po tych dwóch meczach.  Jestem ciekaw zaprezentuje się  na wyjeździe najlepsza drużyna na  własnym parkiecie w sezonie  regularnym. Nuggets nie imponują na  wyjazdach i porażka u siebie może im  bardzo skomplikować sytuację.  Ponadto widać że goście w 1. meczach na  wyjeździe w tym sezonie mają  spore problemy. Jedynie Miami wyłamało się i  wygrało 1. mecz w  Milwaukee. Na pewno martwi absencja Lee, ale widać że  na GSW nie  zrobiło to wrażenia i bez niego znakomicie zaprezentowali  się w 2.  meczu. Podsumowując Denver totalnie zawiodło mnie podczas  meczów na  własnym parkiecie, wygląda jakby to PO ich trochę przerosło.  Szkoda  gdyż upatrywałem w nich czarnego konia rywalizacji na zachodzie,  ale  jeżeli nie przypomną sobie gry z sezonu zasadniczego mogą zakończyć  już  swój udział na 1. rundzie.
Bogut under 9,5 pkt 1.85 betsson 

Bogut  na 34 mecze taką linię przekraczał 8 razy. W PO na razie 9 i 6  pkt. W  1. meczu gdzie zaliczył 9 pkt dużo dawały ponowienia ze zebranej   tablicy, teraz wraca Faried więc powinien mieć mniej okazji. Strefa   podkoszowa z Koufosem, Javalem i Fariedem wygląda w obronie imponująco i   nie powinni na zbyt dużo pozwolić w ofensywie, zwłaszcza że Andrew ma  przede wszystkim skupić się na obronie pomalowanego.
Nash under 6,5 asysty 2.15 betcity ZWROT
Serwisy prześcigają się  w informacjach odnośnie stanu zdrowia Nasha.  Jeżeli wystąpi nie będzie w  100% przygotowany i nie wierze w duże  ilości minut na parkiecie. W  dwóch ostatnich meczach 6 i 3 asysty.
Pierce over 5,5 asyst 1,65 betcity

Myślałem  czy dać over pkt czy na asysty. Ostatecznie zdecydowałem się  na to  drugie. Paul po kontuzji Rajona zaczął kreować grę drużyny. Widać  że  rzuty to nie jest dla niego jedyna opcja. Niestety ostatnio rzut  średnio  siedzi i mam nadzieję na częste dzielenie się piłką i  stwarzania  dobrych pozycji rzutowych dla kolegów. W meczach z Knicks 6,  5, 6, 7.  Nie biorą pod uwagę meczów z udziałem Rondo. 
Bogut over 9,5 zbiórki 2.00 betcity 

Goldeny  bez Lee czyli Bogut rządzi na tablicach. W ostatnim meczu  niesamowita  skuteczność, wysoki wynik, problemy z faulami a zebrał 8  piłek. Dziś już  nie może popełnić błędu z PF i jeżeli tak będzie to  powinien bez  problemu urwać 10 zbiórek. Nie wierzę poza tym w kolejny  mecz na takiej  skuteczności obu zespołów.
Garnett double-double 2.85 betsson 

Gram  delikatnie. Value. Over 9,5 zbiórki 1.85. W ostatnim meczu 11zb.  12pkt.  Co prawda ostatnio nie jest w najwyższej formie, ale koło  podwójnej  zdobyczy dwupunktowej często się kręci. Dziś ważny mecz must  win, czeka  ich niezwykle ciężkie zadanie i żeby osiągnąć zamierzony  efekt KG musi  zagrać co najmniej dobrze.
Bradley under 3,5 asysty 1.85 betcity