NBA 2016/2017 5-5-0
3,655j
Uważałbym z hurraoptymizmem w kierunku Cleveland. Oni przegrali w zeszłym roku 4 z 5 spotkań w Kanadzie. Tak więc tutaj ten kurs jest jak najbardziej prawidłowy. Ale jeżeli hc dojdzie do poziomu 4-4,5 punktów to będę grać w stronę Toronto.
Cleveland Indians @ Toronto Raptors
under 206 1,909 3/5 pinnacle
185
W zeszłym sezonie na 5 spotkań w Toronto ani razy ta linia nie została przekroczona. Zespoły nie powinny diametralnie zmienić swojej gry, bo też nie wiele zmieniło się w offseason.
Biorąc cały poprzedni sezon pod uwagę tylko 2x na 7 spotkań linia została wystawiona powyżej 200 (201 i 206). Dlatego uważam, że ta linia jest za wysoko tym bardziej, że mimo początku sezonu to bardzo prestiżowe spotkanie, które jednej drużynie może dać kopa a drugiej trochę podciąć skrzydła na początku sezonu.
Orlando Magic @ Detroit Pistons
under 195,5 1,98 3/5 pinnacle
190
Orlando pokazało to co w sumie można było się spodziewać. Momentami dobrą obronę z licznymi błędami oraz indolencje w ofensywie i brak dobrze wyuczonych schematów. Nie spodziewam się by na tym trudnym terenie rzucili wiele punktów bo Detroit to ekipa, która będzie broniła solidnie i do tego będzie bardzo ciężko o ofensywne zbiórki z takim rimm protectorem jakim jest Drummond.
Detroit bez Jacksona będzie cierpieć w ofensywie a Orlando tak jak pisałem wielokrotnie to ekipa mająca potencjał na bycie czołówką jeżeli chodzi o defensywę. Niestety póki co brakuje im stabilności w defensywie zespołowej, brakuje asekuracji, pomocy ale to zacznie działać bo indywidualnie naprawdę mają kim straszyć.
Biorąc pod uwagę powyższe to ja nie widzę tutaj wielkiej strzelaniny i ta linia wygląda mimo, że już spadła, bardzo obiecująco i chętnie ją pobiorę.
Phoenix Suns @ Oklahoma City Thunder
over 208,5 1,961 3/5 pinnacle
223
O Phoenix już trochę pisałem. Generalnie to tak jak pisałem ekipa, która ma strzelców ale może nie mieć solidnych zagrywek. I to może być problem tego zespołu bo defensywa, kiedy masz młody zespół to zawsze będzie spory problem na poziomie NBA. Jednak w tym matchupie wydaje mi się mają szansę porzucać, bo jak to powiedział jeden z ekspertów: "the Suns have another run-and-gun fun bunch of fast-paced youngâuns on the rise". A w tym matchupie powinno to mieć o tyle znaczenie, że pewnie znając życie zagrają na słabej skuteczności ale powinni oddać więcej rzutów.
A linia patrząc na zeszły sezon i linie niziutko bo tam notowaliśmy 3x over na liniach 212,5x2 i 214,5 a ostatecznie w tych meczach padło 228, 216 i 227 punktów. Ok OKC ofensywnie straciło wiele po odejściu Duranta, ale wciąż tam jest szansa na rozłożenie się tych punktów na kilku innych graczy, plus jak wiemy Westrbrook przeciwko takim ekipom potrafi kręcić niewiarygodne cyferki.
Na takiej linii to nie można tego nie zagrać wg. mnie.
Houston Rockets @ Dallas Mavericks
Dallas Mavericks 1,934 3/5 pinnacle
106:98
Zostało praktycznie wszystko napisane. Ja dodam jedno. Dallas to ekipa cwaniaków i weteranów. Tacy w meczach z zespołami klasy Houston i stylu Houston potrafią się odnaleźć i mając to na uwadze to taki kurs pobieram z chęcią. Wystarczy zobaczeć jak zagrali z Indianą. Wszyscy są nimi zachwyceni a oni dawali się wyszumieć o dochodzili.
Trzeba spróbować.
Los Angeles Lakers @ Utah Jazz
over 201 1,94 3/5 pinnacle
185
Lakers pokazali jak będzie wyglądała ich gra. Nie sądzę by mogło to wyglądać inaczej bo po prostu po poprzednich sezonach nie została żadna podstawa obrony. Ten zespół będzie się powoli tego uczyć a w ofensywie widać, że poukładano to lepiej. Wiem, że Houston to żaden wyznacznik, ale na pewno są jakieś pomysły. Utah bez swoich podstawowych obrońców(chociaż jest szansa, że Favors zagra dzisiaj kilka minut) to nie sądzę, by od początku grał na pełnych obrotach. Chociażby spotkanie z PTB pokazało, że z takimi ekipami przy takich osłabieniach raczej będą notować wyższe wyniki. Często wystarczy by wypadł jeden klocek z obrony i ona już cierpi a co dopiero dwa podstawowe.
Linia ustawiona nisko więc warto spróbować.
Golden State Warriors @ New Orleans Pelicans
Golden State Warriors over 116 1,819 3/5 pinnacle
122
W zeszłym sezonie jak się nie mylę to była ich średnia. NOP to nie jest ekipa co będzie w górnej połówce jeżeli chodzi o def eff. Zresztą w pewnym sensie pokazał to pierwszy mecz a na pewno preseason. GSW będzie maszynką do robienia punktów i patrząc w jakim kierunku to zmierza to ta linia jest mimo wszystko za nisko. Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że Wojownicy przegrali pierwszy mecz więc tym bardziej spodziewam się sportowej złości i dużo lepszego spotkania. Obrona widać ucierpiała mocno w offseason, więc nie będę się ładować w double digits hc bo NOP jednak ciągle ma Davis'a, który już pierwszej nocy zrobił 50+.
Dodatkowo gram taki tripel jako początek pewnego testu. Takie dodatki będą już bez analizy.
Indiana Pacers @ Brooklyn Nets 1,44
94:103
Phoenix Suns @ Oklahoma City Thunder 1,256
113:110
Golden State Warriors @ New Orleans Pelicans 1,128
122:114
AKO: 1,98 3/5 pinnacle 
Gdybym się załapał na dodatnie hc na Charlotte to bym grał ale teraz to już odpuszczam kiedy są faworytami.
Utah też nie powinno wygrać aż tak wysoko z LAL ale nie wiem jak ta młoda ekipa zagra away więc wolę tylko zostawić dużo wg. mnie pewniejszy over.
Powodzenia !
NBA 2016/2017 9-7-0
1,352j
KUPONY 0-1 -3j