Millwaukee Bucks @ Detroit Pistons
under 195,5 1,90 4/5 pinnacle 181
W tym matchupie na takiej linii zawsze będę szukać undera bo wg. mnie tutaj powinniśmy widzieć twardą koszykówkę. Po pierwsze. Bucks może nie wygląda defensywnie jeszcze zbyt stabilnie, ale ta ekipa wie jak bronić i rotacje jakie poczyniono powinny temu pomóc. Przede wszystkim Monroe na ławkę bo ten robił kosmiczne dziury. Wg.mnie ten zespół ma wszelkie podstawy bronić dobrze. W ofensywie na pewno zabraknie Middletona, to poważne osłabienie ich siły ofensywnej.
Detroit opisywane było wielokrotnie. Nie przywiązywałbym aż tak wielkiej wagi do wyniku z Orlando, tam bardzo szybko było po meczu i zaczęła się dosyć luźna gra i o mało nie rozwalili undera, który był tam przez długi okres meczu niezagrożony. Detroit będzie miało problemy dopóki nie wróci Jackson, bądź nie nauczą się grać bez niego. A to musi potrwać. Póki co na pewno jest problem. Andre też nie musi mieć dzisiaj łatwo bo po drugiej stronie mierzący 227cm Henson.
Spodziewam się tutaj o wiele więcej obrony aniżeli zwykliśmy widywać ostatnimi czasy w NBA, plus obie ekipy mają swoje problemy po atakowanej stronie tablicy.
Goście b2b, ale to początek sezonu więc raczej byłbym spokojny o formę fizyczną, w
USA koszykarze to niesamowici atleci.
Millwaukee póki co 2x over w tym sezonie a w tym matchupie w ostatnich 3 latach 5 z 8 spotkań zakończyło się underem. W zeszłym sezonie notowały te ekipy pomiędzy sobą wyniki 197, 197, 193 i 183.
Golden State Warriors @ Phoenix Suns
Golden State Warriors over 118 2,02 4/5 106
Były dwie opcje. Szukać overa na linii 222,5 albo over Warriors. Wg. mnie druga opcja o wiele lepsza. Po pierwsze pisałem, że w zeszłym sezonie GSW notowało średnio ok 116 punktów na mecz. Tutaj linia minimalnie wyższa i ja ją pobieram.
O gościach pisać nie będę. Wzmocnili S5 niesamowicie, ale ucierpiała obrona i ławka. Mimo to potencjał ofensywny uważam za wiele większy(mogą lepiej rotować wielką trójką tak by zawsze mieć podstawowego strzelca na parkiecie). Phoenix pokazało w tych dwóch spotkaniach, że z tą młodą ekipą będą biegać dużo i mimo, że z GSW to zabójstwo to ja nie widzę tutaj opcji by zwalniali tempo. Dobrze im to wychodziło z Thunder, ale mieli za duże przestoje. Dlatego też postanowiłem odpuścić over, bo gospodarze zwyczajnie grają zbyt radosną koszykówkę bez wielu schematów, o czym też pisałem w preseason. Masa shoterów ale brak jakiejś myśli. Wydaje mi się, że linia na GSW powinna tutak oscylować w okolicach 120-121 punktów.
Los Angeles Lakers @ Oklahoma City Thunder
Los Angeles Lakers +8 1,952 4/5 pinnacle 96:113
wynik nie do końca mówi jak wyglądało spotkanie. Ale nie da się trzymać kontaktu z takimi przestojami.
Los Angeles Lakers póki co jest jednym z milszych zaskoczeń sezonu. Wygrana z Houston i całkiem niezła gra na trudnym terenie w Utah. Na pewno. Był to mimo wszystko całkiem wyrównany mecz, gdzie pokryli +9. A ja Utah cenię wyżej w tym sezonie a mamy bardzo podobny hc na OKC, które wymęczyło dwie wygrane z 76ers i Phoenix i trzeba szczerze powiedzieć, że ich gra nie zachwyciła. Szarpane tempo, masa niedokładności. Tam potrzeba jeszcze czasu i to ewidentnie po odejściu Duranta. Lakers to młoda ekipa, ale pomysł tak jak pisałem jest. Posadzenie na ławce Clarksona to było dobre posunięcie i wg. mnie może dać dużo więcej drużynie z ławki.
Nie wydaje mi się by to był moment kiedy OKC powinno być tak wyraźnym faworytem w sytuacji kiedy tak bardzo zmienił się ich roster i w momencie kiedy pokazali, że póki co nie do końca sobie z tym radzą.
Washington Wizards @ Memphis Grizzlies
Memphis Grizzlies +2,5 1,934 5/5 pinnacle 103:112
wyszło na moje
Cooooooooo ? Drużyna, która jest stawiania poza PO na wscho
dzie, drużyna bez ławki, drużyna po prostu słaba jest faworytem w Memphis ? Pogięło ich ? Co z tego, że goście są b2b to jest początek sezonu i to nie ma aż wielkiego znaczenia. Poza tym tylko Gason i Green zagrali po 30 minut. Memphis cenię o wiele wyżej i sądzę, że powalczą o PO na zachodzie. Wielu ekspertów widzi ich nawet na 5-6 pozycji.
A Washington ? Zawsze z problemami w delegacjach. Brak ławki co jest niezwykle ważne w tej lidze. Pierwszy mecz bezpłciowy przeciwko Atlancie. I nagle od tak stają się faworytami na tak trudnym terenie ? Bądźmy poważni jeżeli tutaj nie ma nic pozasportowego to taka linia nie ma prawa bytu.
Memphis bez Allena. Nie wiadomo co z Parsonsem. Ale to nie są kontuzje o których nie było wiadomo. A mimo to u siebie pokonali mocniejsze wg. mnie Wilki.
Wiem, że nie miałem grać full stake w tym miesiącu jeszcze ale tej linii po prostu nie rozumiem. Wg. mnie gdy tylko Amerykanie wstaną to ona musi polecieć.
Kontynuacja testu:
Utah Jazz @ Los Angeles Clippers 1,299 75:88
Golden State Warriors @ Phoenix Suns 1,121 106:100
San Antonio Spurs @ Miami Heat 1,337 106:99
AKO: 1,952 3/5 2,856
NBA 2016/2017 14-9-0 10,224j
KUPONY 1-1 0,144