>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Październik 2017

Status
Zamknięty.
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Kosz NBA
Godz: 01;30
Spotkanie Brooklyn - Clevland
Typ: Clevland -9.5
Kurs 2.08
Buk Fortuna
Analiza: Clevland Cavaliers po wpadce z Orlando Magic pewnie pokonało Chicago Bulls, gospodarze byli zespołem lepszym we wszystkich kwartach oprócz pierwszej w której przegrali dosyć wysoko, później już było tylko lepiej i wrócili na dobre tory, bowiem goście mają bilans 3 zwycięstw oraz 1 porażki, gospodarze natomiast mają na swoim koncie po 2 zwycięstwa oraz 2 porażki, tutaj na pewno to Clevland jest zdecydowanym faworytem do zdobycia kompletu punktów, pomimo iż nie będzie grał u siebie. Clevland w poprzednich latach nie miał większych problemów z ogrywaniem zespołu Brooklynu, co prawda gospodarze w poprzednich 10 kolejkach na swoim boisku tylko 3 razy ponosili porażki,ale w tym meczu to raczej goście powinni dominować od pierwszej do ostatniej minuty z takim składem jakim obecnie dysponują. Myślę że można spokojnie tutaj pograć handicap na przyjezdnych lub over w punktach bowiem obie ekipy lubią sporo rzucać , tak więc to jest moja propozycja na jutro z NBA.

blum 70

blum

Użytkownik
Phoenix - Utah
Utah -3.5
1.88
fortuna ⛔
Znów intuicja podpowiada mi pójść w stronę Jazzmanów. Phoenix to w tym sezonie od początku klapa, generalnie drużyna, która nie trybi. Nikłe zwycięstwo z lichym Sacramento wiosny nie czyni. Jazz to natomiast dość solidna paka, która tylko w wyniku pecha (kontuzja Exuma) pozostaje na poziomie średniaka. Solidna obrona a i ostatnio, w przegranym co prawda meczu z Clippers, zabłysnął Mitchell. To daje szansę na wyjazdową wygraną, zwłaszcza, że Jazzmani będą chcieli się zrehabilitować po dość wysokiej porażce w LA. Odważni mogą nawet zaryzykować wyższe handi, jednak ja gram ostrożnie i -3.5 wydaje mi się spokojnie do pokrycia.

mkl 180,9K

mkl

Znawca - Formuła 1
Nie każdy tutaj gra w stsie za 2 zł, a podałem typ z o wiele wieksza stawką stronę wcześniej pare h przed meczem który gładko wszedł, następny wyślę Ci na PW jak będę pamietał byś nie zapomniał skoro masz ból tyłka że nie wstawiłem tego wczesniej wiedząc o 2 w nocy, że Butler nie zagra.A jak chcesz coś napisać do tego to proszę PW, nie rób śmietnika z działu.

edit: albo w sumie masz rację, nie będę tutaj nic wrzucał, ani przed.. ani po, zaraz zawiść, albo mądrości speców od boxscore vide anderson silva, czepianie się nie wiadomo czego zamiast podejsc merytorycznie do rozmowy na temat typów NBA, więc aby sobie tego oszczędzić typy bedę wrzucał do swojego tematu- tam gdzie w sumie zacząłem Je umieszczać od pierwszego posta, w ten sposób sobie oszczędzę tego wszystkiego po przez zastrzeżenie na wylączność wpisów w wątku. BEZ ODBIORU, I NIE CYTOWAĆ TEGO, TAK JAK PISAŁEM BY NIE ROBIĆ SYFU.
A ja zrobię lekki &quot;syf&quot; i skomentuje. Nic do Ciebie tak na prawdę nie mam, podajesz typy i wchodzą? Super, mam nadzieję, że dużo ludzi korzysta. Tylko, że masz jakiś problem na negatywne wypowiedzi innych. To po co wrzucasz swoje kupony w załącznikach? Czy to jest dział &quot;moje kupony&quot;? Zwisa mi to czy przerabiane czy oryginalne i myślę, że większość ludzi też ma to w dupie ile zarobiłeś ile nie, zwłaszcza jak wrzucasz kupon z typem o którym nic nie pisałeś tutaj tylko już po fakcie! Czego oczekujesz, że pochwały dostaniesz czy reputacje? Na pewno szukasz jakiegoś &quot;dowartościowania&quot; albo po prostu się chwalisz dużymi kwotami jakimi obracasz. Bardziej byś mi zaimponował wygraniem 100zł za &quot;kupon grany w stsie za 2zł&quot; niż wielkimi wygranymi solo bo masz środki do grania. W skrócie sam się prosiłeś i spowodowałeś wypowiedzi na swój temat.
Dodam też wpis merytoryczny.
Detroit - Minesota ---&gt; Towns over 23,5 fortuna ⛔ 23pkt...
Średnia w sezonie po 4 meczach to 23,3. Grają dziś b2b ale w ubiegłym sezonie w takich meczach notował średnio 25pkt, jest młody zmęczenie go jeszcze tak nie dotyczy. Drummond gra bardzo słabo. Ostatnio podawałem Embida over przeciwko niemu a Towns to bardzo podobny zawodnik - &quot;center nowoczesny&quot;. Jest od Drummonda szybszy, zwinniejszy, ma rzut i ogólnie większe umiejętności. Przeciwko Pistons wcześniej Kanter zdobył 17pkt (7/10 w 24min) co jak na niego jest sporym wynikiem i Gortat 10pkt (4/6). Jak widać forma centa gospodarzy jest dość słaba zwłaszcza w defensywie dlatego jak dla mnie fajny typ.

bejrut 1,5K

bejrut

Użytkownik
Miami Heat - San Antonio Spurs
Spurs - 4,5 ( z ewentualną dogrywką) 1,84✅✅✅

W Miami mały szpital, na pewno nie zagra Whiteside, niepewne są występy Waitersa i Dragica. Trzon zespołu poza grą. O ile Dragic według rotoworld może zagrać, to co do występu Waitersa decyzja zapadnie zapewne tuż przed meczem. Niestety nie ma czasu czekać więc podaję typ teraz. Poza tym nawet z Waitersem i Dragicem faworytami moim skromnym zdaniem są Spurs. Pomimo braku Leonarda i Parkera trzyzwycięstwa, Minnesota +8, Chicago +10, Toronto+4. Świetni w defensywie, tracą mało punktów, Miami będzie miało ciężko pod koszem. Heat do tej pory bilans 2-1 ale zwycięstwa z Atlantą czy Indianą nie są do końca wyznacznikiem formy. Dzisiaj pierwszy poważny test i myślę że będzie oblany. Bez Waitersa typ wchodzi myślę na luzie, z Waitersem może być ciężej ale te pięć punktów przewagi San Antonio powinno wypracować.
A co do sytuacji z ygtrece i całego napięcia to powinno się banować sępów co nie podają żadnych typów tylko ciągłe pytania a co stawiacie, co myślicie itp. Jak ktoś się nie zna i nie ma własnych przemyśleń to niech nie gra. Robią syf w działach i jeszcze pretensje. Admini powinni coś z tym zrobić.

Otrzymane punkty reputacji: +5
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
John Wall
over 24,5
1,75
efortuna⛔

Niby najprościej byłoby zagrać dziś Cleveland, Memphis oraz Washington w treblu, ale czasem nos podpowiada - odpuść. I też tak zrobię, bo Nets nie gra wcale źle a Cleveland faluje, Dallas musi w końcu coś wygrać a Lakers nie przegrywają dwa razy w ciągu jednego tygodnia jak mawia ojciec pewnego dzieciaka ????
I właśnie skupmy się na meczu w mieście Aniołów. Janek Wall wypowiedział się jednoznacznie, że są czasem takie mecze gdzie nie trzeba się specjalnie motywować.. No i zaufam mu grając na jego over. Skuteczność w meczu z Denver nie zachwyciła, więc liczę że po pierwsze dziś będzie lepiej a po drugie z uwagi na up-tempo Lakers i rzutów będzie z 5-6 więcej. 25 oczek to nie mało mając BB obok siebie więc ze stawkowaniem proponuję ostrożnie. Wierzę, że w okolicy śniadania Wizz i Marcin będą mieli 4-0 a Janek Wall będzie kluczową postacią tego spotkania.
Jak zwykle plusowej nocy życzę ????

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Typ oparty trochę na przeczuciu - Rockets wzmocnili podczas offseason defensywę, zwłaszcza na SF wyglądają mocno pod tym względem. Luc Mbah a Moute i PJ Tucker to topka stoperów na tej pozycji... ale trochę przekornie gram na overki Simmonsa. Już w pierwszych dwóch meczach czuć było bijący od niego potencjał i w końcu zrozumiałem czym zachwycali się skauci - bo osobiście nie jarały mnie poczynania w słabej LSU, gdzie prowadził one man army. Co tu dużo mówić - Ben to kopia LeBrona i porównania z pewnością nie są przesadzone. 208 centymetrowy point-forward dominuje piłkę, ma świetny przegląd parkietu i z łatwością przedostaje się pod obręcz. Dzięki swoim warunkom nie ma problemów ze zbieraniem i wraz z kontuzją i odesłaniem na ławkę Fultza pewnym jest kto ma w pierwszych miesiącach decydować o atakach przebudowanych 76ers (nowa era dopiero się rozpoczyna). Spójrzmy na cyferki - 18-5-10 przeciwko mocnemu defensorowi, jakim jest Otto Porter, 11-5-11 przeciwko Celtics, którego w tamtym meczu krył Horford, 18-8-10 z Raptors i 21-10-12 z Pistons. Cztery mecze - cztery razy double-double, w tym w swoim czwartym występie w NBA zanotował triple-double i w żadnym z tych meczów nie grał przeciwko jakiejś dziurze w defensywie. Dwa ostatnie spotkania, gdzie tańczył z TD wyraźnie wskazują, że Ben łapie pewność siebie, wyleczył kontuzję stopy i zwyczajnie jest w formie. Mimo tego, że dzisiaj będzie miał ciężkie zadanie, bo siadać na nim będą - jak już wspominałem - Mbah a Moute i Tucker - sądzę, że ponownie wykręci dobre liczby i pokryje mi overek.
Ben Simmons over 33,5 pkt+asysty+zbiórki @ 2,00 ⛔
1xbet
30

Over Walla to dziś w nocy faktycznie dobra inwestycja. Z tego co kojarzę to Janek otwarcie mówił przed sezonem, że chciałby, aby mówiono o nim w kontekście MVP. Tym, co mocno mnie przekonuje do pogrania overu nie są jego dotychczasowe cyfry ani tym bardziej linia, która jak na zawodnika o dość słabym jumperku jest wystawiona bardzo wysoko, a słowa LaVara, który wspominał o tym, że Lonzo zje Janka, a Lakersi pokonają Wizards. Coś mi się wydaje, że ze zmotywowanym (podwójnie) Wallem będzie zupełnie odwrotnie, sam Wall nie zabrał głosu w &quot;dyskusji&quot;, a zrobił to za niego... Gortat, który jest przekonany, iż Wall przez 48 minut będzie po prostu nękał Lonzo. Nie nazywam Lonzo bustem, na pierwszy rzut oka widać w nim ogrom posiadanego potencjału i przez jego ojca w pewnym stopniu naprawdę mi go szkoda - robi mu czarny PR. Wiadomo, o koszykarskich Kardashianach się mówi, Big Baller Brand będzie coraz bardziej się rozkręcać, sęk w tym, że natrafiając na przeciwnika z dużo większym stażem w lidze może skończyć się to opłakanie - wszyscy mamy w pamięci co zrobił z Lonzo Patrick Beverley. Dodajcie do tego posiadany przez Walla talent... cóż, cyferki przeciwko niebroniącym Suns nie robią na mnie wrażenia, dzisiaj kolejny sprawdzian dla Lonzo i nie sądzę - zwłaszcza w defensywie - aby był w stanie zdać go na piątkę.
John Wall over 26 punktów @ 1,9
1xbet
Październik 2017
0/4

dziki25 166

dziki25

Użytkownik
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers
Typ: Kevin Love over 18.5pkt
Kurs: 1.80
Bukmacher: STS
Cavs b2b, bez Wade, Rose, Thomas (od dłuższego czasu), wynik prawdopodobnie będzie overowy, Cavs nawrzucają coś w okolicy 120pkt, LeBron na pozycji PG bardzo mi się podoba, widzi bardzo dużo wolnych pozycji, będzie pierwszą opcją w ataku, ale to Kevin dzisiaj będzie miał dużo okazji do zdobycia punktów, bo Nets radzą sobie słabo ogólnie z obroną, a obroną zawodników podkoszowych radzą sobie TRAGICZNIE.
⛔⛔

chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Pisze z fona wiec sry.
Dzisiaj proponuje wam:
1) Memphis wygra mecz (regulaminowy czas) @1.6o⛔
Misiaczki bez większych urazow. Odpoczywa Parsons, ale to nic wg mnie nie wnosi. Dallas moim faworytem do bycia Lakersami poprzedniego sezonu. Bez Setha sam Barnes nie ogarnie.
2) Lonzo Ball over 13.5 pts @1.8⛔
Golden boy Jeziorakow to mój typ dnia. 14 pkt to nie jest nic specjalnego jak na grajka który dostanie tyle minut co on, a chlopina poczul ze oczekują od niego więcej niż asysty i zbiórki, wiec stuknie te 18 żeby zaspokoić wiarę.
3) Howard over 12.5 pts @1.8✅
Pussy radzi sobie w Szerszeniach,póki co bardzo dobrr wejście w sezon. Mimo mentalności,jest on bardzo solidny jeśli dziela się z nim piłka oraz jest numerem 1 do faulowania jeśli w 4 kw trzeba gonić wynik. Dodatkowo fizycznie gasi polowe kiepow pod koszem,świetnie wali punkty w trumnie odpychajac grajkow jak szmaty.
Howard gładko, fenomenalny sezon jak do tej pory. Ball tragedia zaledwie 6 pkt. Grizzlies na wyjeździe pizda po całości.
Kursy z Fortuny. Powodzenia

lax 1,2K

lax

Użytkownik
Wow co za noc, Gordon uratował mi dupę game winnerem, parę niespodzianek jak Nets i Lakers. Jak już wspominałem, trzeba mieć na uwadze te młode szybkie drużyny. Jeszcze Orlando mi się rzuciło w oczy ostatnio, naprawdę dobrze grają stać ich na niespodzianki jak niedawno z Cavaliers.
Dziś już zagrałem Pelicans za 2.08. Jak zobaczyłem kursy to pomyślałem że to chyba żart ???? Nie są faworytem przeciwko Kings? Proszę... Nawet bez Davisa poradzą sobie easy. Cousins zmotywowany, nie muszę pisać co to oznacza. Co by nie mówić Sacramento to jedna z najsłabszych drużyn w lidze i nie widzę tu szansy dla nich.
Oprócz tego smakowicie wygląda over 200 w meczu Bulls - Hawks. Ale to jeszcze do przemyślenia.

psychol32 490,9K

psychol32

Użytkownik
Dziś już zagrałem Pelicans za 2.08. Jak zobaczyłem kursy to pomyślałem że to chyba żart ???? Nie są faworytem przeciwko Kings? Proszę... Nawet bez Davisa poradzą sobie easy. Cousins zmotywowany, nie muszę pisać co to oznacza. Co by nie mówić Sacramento to jedna z najsłabszych drużyn w lidze i nie widzę tu szansy dla nich.
Netsi też mieli być słabi.

aldialdi 0

aldialdi

Użytkownik
Panowie, a co sądzicie o takiej kombinacji ?
Milwaukee Bucks - Boston Celtics - 1,5
Chicago Bulls - Atlanta Hawks - 1,6
Portland Trailblazers - Los Angeles Clippers - 1,6
Ewentualnie wyrzucić z tej trójki Chicago ?

lax 1,2K

lax

Użytkownik
Wszystkie trzy spotkania wbrew temu co twierdzą bukmacherzy nie mają wyraźnego faworyta. Jak wejdą ci wszystkie trzy to masz dużego farta. Gdybym miał się podjąć typowania któregoś z tych meczów to grałbym jedynie bez wielkich nerwów na Hawks ;)

kamil7600 40,8K

kamil7600

Użytkownik
Najwieksza niespodzianka tej nocy dla mnie to po wygranej Nets (gdzie Ci Cavs maja zagrozic GSW w finalach, ja tego nie widze, wiadomo jeszcze sporo czasu, ale jest za duzo niewiadomych, w jakiej formie wroci Thomas? brak spacingu w konfrontacji z obroną Goldenów? Wade i Rose go z pewnością (spacing) zniszczą swoim przyjsciem, jak bedzie wygladac obrona? czy kolejny sezon LeBron James da rade na takich obrotach? wiem, ze to robot, ale jednak) przegrana Memphis, bo wystartowali niesamowicie, wygrane z Golden State +10, Rockets na wyjezdzie +8, Pelicans+12 i bilans 3:0 na starcie, zachód jest najmocniejszy w historii, dlatego tez wiekszosc ekspertow twierdzila ze Grizzlies nie zmieszczą sie w PO, ale oni chyba sa jak starzy Spurs, wszyscy mowia ze to juz ten rok, gdzie spuchną, przycienują, a oni dalej mimo kontuzji, koleny rok sa w tych PO i nikt nie chce na nich trafic w 1. rundzie. Najdluzszy taki streak z iloscia PO z rzędu maja oczywiscie Spurs, bo 20 lat z rzedu są w PO, niesamowite, druga jest Atlanta z 10 sezonami i w tym roku ta seria sie skonczy, a Grizzlies mają poki co 7 lat, i myślę, że spokojnie wydlużą do 8 (tymbardziej jak sie McLemore z Greenem wykurują, niedlugo powinni wrocic) kombinacja Gasol + Conley są po prostu gwarantem rozgrywek posezonowych imo to są bardzo niedoceniani gracze w tej lidze a dzis razem prawie 50 punktów. Tymbardziej brawa dla Mavericks, Dennis Smith Jr to bedzie kocur. Dzisiaj obie druzyny grają ponownie między sobą i bedą back to back, ale gramy w Memphis. W Memphis nie zagra JaMychal Green oraz McLemore, w Dallas Curry i McRoberts, troche bardziej oslabieni Grizzlies, ale mysle ze dzis to nie będzie mieć znaczenia, bo bez tej dwojki juz wygrywali np. z Rockets i GSW + zagra dziś Parsons zobaczymy czy ten gracz sie odbuduje po pasmie kontuzji. Fajnie z ławki początek sezonu zaczął Tyreke Evans, gracz troche zmarnowany, to jest PG w ciele SF-a i mial potencjal na duzą karierę, niestety kontuzje i brak oczekiwanego rozwoju sprawily, że wlasciwie nic w lidze nie osiagnął, niemniej dobra robota Grizzlies w offseason ,ze pozyskali go i McLemore&#39;a w miejsce starszych juz Tonny Allena (odszeld do Pelicans), i Zacha Randolpha, ktory poszedl do Kings i juz w trakcie offseason zostal złapany z wielką torbą jarania i otrzymał nawet zarzut nie tylko posiadania ale i sprzedazy marihuany,z tego co tu piszą miał tylko uncję(http://www.przegladsportowy.pl/koszykowka/nba,zach-randolph-sacramento-kings-ukarany-za-posiadanie-marihuany,artykul,814049,1,299.html), ale wydawalo mi sie ze jest tego wiecej, ciekawe czy w Kings lubi sobie przypalic z ziomkami z druzyny, jesli tak to raczej nie jest to dobry wpływ i mentoring dla młodych graczy Sacramento. Ruchy w zespole z miasta Elvis na pewno na plus. Dziś przeczucie mówi mi, że wynik pojdzie w druga strone, a ostatni mecz to byl tylko wypadek przy pracy dla Mem. Mavs wczoraj wygrali 9-ma punktami i myśle, że jesli Grizzlies zagraja na swoim normalnym poziomie to takie handi mogą dziś spokojnie pokryć, tymbardziej jak juz wspomnialem wczesniej, pomimo ze grali z czolowka ligi i mistrzem na starcie, gdzie nie byli faworytem, wygrywali i to dość wysoko. Nie uważam też, by Smith Jr. mial powtórzyć tak świetnie spotkanie 19-5-1 na 66% i 3/6 za 3, bo to jest rookie i takim graczom brakuje regularnosci i powtarzalności. U Dirka rowniez widac już wiek, nie ma juz takiego impactu i gra po 20 pare minut na mecz. Memphis to jest druzyna Grit &amp; Grind i swoim defensywnym stylem naprawde potrafią obrzydzić granie drużynie przeciwnej, zawsze maja ciasną obronę i tracą mało punktów, najwiecej stracili 103 w sezonie 17/18 własnie wczoraj i myśle, że Mavs będzie cięzko rzucić dziś nawet 95 punktów tymbardziej w gosciach, chyba ze tempo meczu bedzie bardzo szybkie. Stawiam więc ze Dallas rzuci maksymalnie 95 puktów. To wszystko przemawia za wygrana gospodarzy plus fakt, ze Memphis nie przegrali jeszcze u siebie w tym sezonie (2-0) i Dallas są ogolnie w słabej formie, zaczeli sezon 4-ma porażkami z rzędu, to ze przegrali z GSW i Rockets to zrozumiale (jednak Mem potrafili zdecydowanie z tymi teamami wygrac ;]), ale przegrane z Hawks i Kings to objaw naprawde slabej formie, bo te dwie druzyny to bottom 5 ligi. Po wczorajszej wygranej jeszcze nie odbili się od dna, są 1:4 i na ostatnim miejscu w konferencji zachodniej. Mam nadzieje ze po tym meczu umocnią się na dole z bilansem 1:5, choc ogolnie w przyszłości życzę tej drużynie dobrze, ale nie dziś.
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks
handi -8,5 Mem @1,96

serio, 3 kursy po 1,6? kazde spotkanie to niewiadoma, bo zwyczajnie w kazdym graja bardzo wyrownane druzyny, jak dla mnie to wszedzie minimalnym faworytem sa goscie, postawilbym szybciej ako Celtics, Hawks, Clippers i masz podobne szanse wygranej,a kurs 3 razy wiekszy. moim zdaniem nie ma szans by gospodarze wszystko wygrali, nie gralbym tego.

mkl 180,9K

mkl

Znawca - Formuła 1
Najwieksza niespodzianka tej nocy dla mnie to po wygranej Nets (gdzie Ci Cavs maja zagrozic GSW w finalach, ja tego nie widze, wiadomo jeszcze sporo czasu, ale jest za duzo niewiadomych, w jakiej formie wroci Thomas? brak spacingu w konfrontacji z obroną Goldenów?
Dobrze, że Warriors prezentują wybitną i mistrzowską formę ;)
Ja gram Pelicans @1,95 fortuna ✅
Bilans niby słaby ale porażki były z dobrymi zespołami w tym ostatnio -10 z Portland ale bez Davisa. Nawet bez niego powinni sobie poradzić z młodymi Kings. W dodatku Boogie w Sacramento zapewne będzie podwójnie zmotywowany.Sporo kontuzji ale podpisali Josha Smitha, jestem ciekaw na ile będzie w stanie pomóc bo kiedyś był baaardzo dobry.

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Ja również kurs na NOP traktuje jako spore Value. Poczekam jednak do wieczora i po pracy trochę poczytam, a następnie wrzucę analizę. Mimo, że kibicuje Bucks to dzisiaj bym ich nie grał. Tam Giannis nie ma za dużo wsparcia póki co. Nie wiadomo co ze Smartem i Brogdonem. Giannis póki co największe problemy miał właśnie przeciwko Bostonowi, gdzie krył go Brown.

Jakoś koło północy spodziewajcie się paru słów na dzisiejsza noc ode mnie.

kamil7600 40,8K

kamil7600

Użytkownik
Wow co za noc, Gordon uratował mi dupę game winnerem, parę niespodzianek jak Nets i Lakers. Jak już wspominałem, trzeba mieć na uwadze te młode szybkie drużyny. Jeszcze Orlando mi się rzuciło w oczy ostatnio, naprawdę dobrze grają stać ich na niespodzianki jak niedawno z Cavaliers.
Oprócz tego smakowicie wygląda over 200 w meczu Bulls - Hawks. Ale to jeszcze do przemyślenia.
No tez bez przesady, Pelicans to nie sa jacys mocarze,a bez Davisa to traca polowe wartosci i wygladaja gorzej niz Kings... dodatkowo nie ma Rondo, S.Hilla, Jacksona, Ajinca, Asika, nie bedzie Davisa to kto tam zagra na PF? kto z ławki? w takim skladzie to jest po prostu slaba druzyna.. Kings u siebie powalcza, Rockets ledwo 5-ma punktami wygrali, z Phoenix na wyjezdzie tez walczyli do konca, przegrywali wysoko, bodajze 15-ma punktami w 4 kwarcie i o malo by nie wygrali, potrafili ukluc nie tak slabych przeciez Mavs na wyjezdzie. Kings nie sa tacy slabi jak sie ich maluje, maja dobra mlodziez: Fox, ktory juz wiadomo ze bedzie kozakiem, Jackson, Bogdanovic, Labissiere, Cauley Stein, moze z Hielda cos jeszcze bedzie, weteranow przede wszystkim G.Hilla, Cartera Koufosa, zjaranego Randolpha, Temple, mloda utalentowana druzyna z solidnymi weteranami, z dobrym trenerem, nie jednego faworyta w tym sezonie zaskoczy, ich najwiekszym problemem jest to ze graja na zachodzie, na wschodzie to pewnie by sie bili o PO. Tak jak pisales o tych niezlych mlodych szybkich druzynach, to Kings maja szanse sie czyms takim stac, jak nie w tym to w nastepnym sezonie. Zobaczymy tez jak Cousins zagra przeciwko swojej bylej druzynie, (bo to ze graja z Kings wcale nie znaczy ze zagra bardzo dobrze, moze pojsc wlasnie w druga strone) to juz chyba lepszych partnerow mial w Kings, porownujac do tak oslabionych Pelicans, a nawet nie potrafil ani razu wejsc z nimi do PO na 7 sezonow, rok temu myslalem ze NOP po transferze Cousinsa zalapia sie do osemki a skonczyli chyba na 11 miejscu. Na poczatku bylem pozytywnie nastawiony na polaczenie Davis - Cousins, ale chyba to nie wypali, Gentry to jest zly trener do tej druzyny, obrona nie jest dobra, traca mase punktow, Cousins zabiera posiadania Davisowi, a jednak gra sie jedna pilka i obaj nawzajem marginalizuja swoje atuty, mimo ze DMC to swietny podajacy, nie da sie chyba wykorzystac w 100% ich atutów gdy graja razem. Ciagle kontuzje, okropnie przeplacony Holiday, slaby obwod i slaby support dla DMC-AD coraz bardziej sie przekonuje, ze to nie wypali, skonczą na 10. miejscu i Cousins latem odejdzie. Wracajac jeszcze do meczu, to dla mnie to jest ruletka troche, nie mowie ze Pels nie wygraja, ale chyba nie warte stawiania to jest, Kings sa nieslusznie lekcewazeni co im sprzyja, jak juz za mala stawkę, ale zycze powodzenia, bo na Kings nie zagram.
Dobrze, że Warriors prezentują wybitną i mistrzowską formę ;)
No na razie przegrali wygrany mecz z Rockets 1 punktem i wlasnie z Memphis, porownujac to do porazek z Orlando i Nets i meczenie sie z zalosnie slabymi Bulls bez polowy skladu to chyba nie jest tak zle? I tak te 60-65 W zrobią. To Cavs dostali 4:1 w finalach i to oni powinni sie poprawic mocno zeby w ogole startowac o cos wiecej w finalach niz sweep. Na razie sa bez formy, nie maja Kyriego, Thomas nie wiadomo kiedy wroci i w jakiej formie, sciagneli Wade i Rose chyba tylko za nazwiska, z czym do ludzi? To ja juz wole Nicka Younga, który sypie trojki aż milo, a Cavs wola sciagnac 2 graczy do rotacji bez rzutu za 3 do Jamesa, ktory tez nie jest specjalista od trojek, bez tego sie misia nie wygra w dzisiejszej lidze, tymbardziej z GSW ktorzy wyznaczaja ten trend. Liga ewoluuje w kierunku rzucania jak najwiecej za 3, co pokazuje przyklad chocby Rockets, tymbardziej nie rozumiem tych ruchow, a w Cavs nie ma dobrego spacingu i miejsca na wjazdy dla LeBrona, jeszcze Korver i Love ratują sytuację. Na razie Cavs to jest wielka niewiadoma, moze sie ogarna i beda grac lepiej niz rok temu z Kyriem, ale poki co nie wyglada to za dobrze. LeBron ma szczescie ze gra na wschodzie i polamal sie Hayward, bo z Celtics w pelnym skladzie mieliby naprawde ciezko,a tak jak zwykle spacerek przez wschod az do finalow, gdzie na zachodzie byloby prawdopodobnie 1st round exit, bo mamy GSW, Rockets, Spurs, OKC i z kims z nich by zagrali w 1 rundzie.

bejrut 1,5K

bejrut

Użytkownik
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks
Memphis -5,5
1,60 Totolotek⛔⛔⛔
Memphis świetnie weszli w sezon. Trzy wygrane, z New Orleans +12, Golden State +10 i Houston +8. Zwłaszcza wygrane z GSW i Houston robią wrażenie. Przegrali dopiero wczoraj i to właśnie z Mavericks. Teraz czas na rewanż. Dallas słabo jak na razie. Przegrane z Sacramento, Atlantą, GSW i Houston. Dopiero zMemphis pierwsza wygrana. Zdziwiło mnie to zwycięstwo, faworytem było Memphis a tu niespodzianka, co ciekawe żaden z zawodników Dallas nie przekroczył 20 punktów. Dzisiaj o takązdobycz będzie jeszcze ciężej. Grizzlies u siebiebardzo mocni. Mocni w defensywie, mistrzowie ofensywy z Golden State rzucili tylko 101 punktów, New Orleans z Cousinsem i Davisem tylko 91. Czuję że Dallas nie przekroczy dzisiaj 90 punktów. W Memphis bardzo dobrze wszedł w sezon Marc Gasol, nie gorzej gra Conley. Nie daje dzisiaj większych szans Dallas. Będzie rewanż zapierwszą porażkę w sezonie. Gram bezpiecznie -5,5 chociaż myślę że wynik zakręci się gdzieś w okolicy +10. Oczywiście dla Memphis.

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Chicago Bulls - Atlanta Hawks
over 200.5 @ 1.80 ⛔⛔⛔
91:86
Typowanie tutaj zwycięzcy to jak wybieranie między dżumą a cholerą. Gdyby grał Schoreder to jeszcze może skłaniałbym się do Hawks, jednak bez niego drużyna traci bardzo dużo. Over 200 wydaje się być mały, to zaledwie po 100 punktów po obu stronach, a obie drużyny w obronie nie są potentatami. Chicago póki co przegrało z Raptors 100:117, ze Spurs 77:87 i Cavs 112:119. Bardzo niski wynik ze Spurs ale to wiadomo ogromna dyscyplina gry SAS pod okiem Popa i nie ma co tu porównywać ich do Hawks bo to dwa światy. Gra bardzo prosta, zero kombinacji, dużo rzutów za 3 punkty, grają dosyć szybko. Praktycznie cały skład może rzucić trójkę. Hawks również gra bardzo szybko jednak zawodzi skuteczność. W meczu z Byki powinno być lepiej bo obrona gospodarzy na dużo pozwoli. Dużo wjazdów pod kosz, ale też można odrzucić na obwód bo jest komu rzucać za trzy jak Bellenelli, Muscala, Prince, Bezemore czy Babbitt (może nie tyle co potrafić póki co trafić ale nie boją się oddać rzutu ???? ). Hawks od początku sezonu ma road trip, porażki w Charlotte 91:109, na Brooklynie 104:116, w Miami 93:104. Będzie szybki mecz z obydwu stron, zero obrony, wynik na pewno ponad 200.

mfl 439

mfl

Użytkownik
Miwaukee Bucks - Boston Celtics ✅
Boston @ 2.70 William Hill
Krótko: Gram, oglądam NBA już ładnych pare lat. Nie potrafię jakoś barwnie pisać analizy w NBA. Jeśli chce się wygrywać w NBA trzeba przewidywać przyszłość, mieć czuja, a nie kierować się tym co było. Forma ekip to zmienna, trzeba wyczuć kiedy nastąpi odbicie, kiedy kto komu może utrzeć nosa.
Kurs 2.70 na Boston wygląda ładnie. Nieco mniej doswiadczeni gracze wejdą w te marne 1.50 na Bucks, a tu trzeba grać Boston! Niby Bucks tak ładnie wyglądają, kursy spadają a tu czuć smród.

Otrzymane punkty reputacji: +25
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom