Gucci Mane
Forum VIP
Sezon ogórkowy w NBA. Tu możemy sobie podyskutować o najważniejszych kwestiach międzysezonowych.
Co do Twojego pytania to czytalem wczoraj , ze Cavs w razie odjescia LJ'a beda budowac drużyne od nowa i beda chcieli handlować Lovem w zamian za 1 w drafcie . Pewne jest jedno : lato w nba bedzie bardzo ciekawe ????Ciekawi mnie jeszcze jedno- co z Cleveland, gdyby LeBron jednak odszedł? Czy wtedy w jego miejsce mogliby sprowadzić jakiegoś dobrego gracza albo dwóch, czy raczej tankowanie?
LBJ nie lubi się z Irvingiem, a szkoda. Gdyby doszło do takiego transferu, to mogliby spokojnie powalczyć z GSW. Ewentualny trade Irvinga przez Boston też wchodzi w grę, ale wątpie.A co gdyby tak LeBron przeszedł do Celtów skoro miałby już zostać na wschodzie ? (tak wiem czysta fantazja :cwl ???? . Czy raczej gorący klimat ostatnich kilku lat między obiema drużynami nie sprzyja temu ruchowi?
Niemniej jednak ekipa wyszła by ciekawa, może i nawet na mistrzostwo?
Waszyngton ma całkiem zabity cap space więc podpisanie Lebrona jest dla nich praktycznie niemożliwe.Gdzie jest ekipa na wschodzie która po dojściu indora i paru solidnych zmienników będzie prawie kompletna?
A no Waszyngton ???? Jest dwóch starów ,pozbędą się Gortata z jego przepłaconym kontraktem, wywalą jeszcze Morrisa, dobiorą jakiś zmienników i jest fajny skład na walkę o mistrza i zawsze to stolyca. Ja jednak myślę, że Cavs za wszelką cenę będą chcieli go zatrzymać, on chyba tez na to pójdzie ale muszą mu sprowadzić ze 2 starów i solidne wsparcie z ławki. Myśle że może to być George i nie wiem kogo tam się da urwać to też zależy kogo uda się wywalić a tam paru ma konkretnie przepłacone kontrakty....
Ciekawa opcja to też NY, jest tam lider Łotysz, solidni podkoszowi Noah i Kanter, Mudiay na 1, dojście Lebrona i np. PG13 plus jacyś ciekawi ławkowi też zrobi drużynę mogącą sporo namieszać w lidze. No i zawsze to NY miasto które nigdy nie śpi ????
No po mojemu to drużyna jaką proponujesz, czyli powiedzmy: Van Fleet, Middleton, James, Giannis, Maker oraz Snell, Delli, Zeller, Bellinelli, Young itp. miałaby znacznie mniejsze szanse na mistrzostwo niż obecny skład Cavaliers. Myślę, że nawet wygrać wschód byłoby trudno, bo przeciez 76ers i Cs będą jeszcze lepsi w następnym sezonie.A co do Bucks. To tak mamy świetnego trenera w postaci Budenholzera. On już miał dość przebudowy i chciał mieć cuekawszy projekt w rękach. Dobry fachowiec z warsztatem w rękach. Niestety przed klubem trudne decyzje, tak więc mieaca w salary mało a trzeba się jakoś pomieścić. Żegnamy panów Bledsoe (jak dla mnie totalny niewypał) oraz Parkera. Szkoda gościa, ale nie jest warty maksa. Zostajemy z Antkiem i Middletonem. Do tego bierzemy Lebrona. Trzon drużyny już mamy. Z rezerwy dalej mogliby wchodzić Snell, Dellavedova, Zeller czy Maker. Przydalby sie jakiś center i rozgrywajacy. Na rozegranie można próbować Freda Van Fleeta czy Rondo tak żeby było komu się pogodzić z rolą 4 czy 5. Na centra za czapke gruszek bierzemy kogoś do zbiórek. W sumie jakiś walczak za mała kase by sie przydal. Może Monroe? : D ktos kto bedzie zbierał i blokował by się przydał. Faried szkoda ze go Denver nie wykupi...Do tego bierzemy dwoch strzelcow dystansowych na lawke. Belinelli i swaggy p : D i jest paka na mistrza! Co wy na to?
Dokładnie. Dlatego ja bArdzo cenie Warriors a zwłaszcza KD i Stepha. Przeciez przed przyjściem Duranta, nikt w Oakland nie dopuszczal do siebie mysli , ze Stephen moglby komus oddac miano strzelby nr 1 w zespole , a on przekonal Duranta , ze bedzie mial w druzynie taka pozycje jak on bo licza sie pierscienie a nie Indywidualne staty. Jesli dla kogos sa wazniejsze statystki indywidualne i srubowanie rekordów to koncza tak jak Westbrook, który ma jakies smieszne średnie TD a pierścien moze zobaczyc na palcu Duranta jedyniePanowie. My tu myslimy kto ma kase zeby wziac Lebrona, ktory klub ma druzyne itd. Prawda jest taka ze gdyby James mial olej w glowie a nie trociny to zgodzilby sie na nizszy kontrakt ppdobnie jak Durant i zostalaby kasa na jakiegos pozadnego grajka. James jest egoista i tyle. Szanuje go za umiejetnosci bo jest najlepszym koszykarzem na swiecie. Gdzie nie pojdzie to od razu druzyna staje sie pewniakiem do finalow konferencji. Jest wybitnym sportowcem, ale fatalnym kolega, trenerem i GM,em .