>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Marzec

Status
Zamknięty.
matred21 0

matred21

Użytkownik
✅No więc tak jakoże dziś mamy sporo meczy a wczoraj skupiłem sie na jednym, a moje wypociny niestety sie nie sprawdziły, i zabrakło Kawalerzysta jednej trójeczki do pokrycia handi to dziś bez większych analiz ale za to pare typków. JAKO GŁÓWNY.
Indiana - portland typ 2 1.75 ✅
no tu sprawa wydaje sie być prosta - walka o 4 miejsce dające przewagę boiska w play off, pozatym indiana generalnie mnie do siebie nie przekonuje - choć nie jest to stwierdzenie obiektywne to jednak.... w tym meczu wygra chęć zwycięstwa i motywacja krótko PORTLAND
Houston - detroit typ 2 (handi +8,5) 1.9✅
prawdopodobny powrót iversona, do tego jeżeli zagra a raczej tak bedzie hamilton i wallece to brak jakichkolwiek absencji do tego jednak nie do końca jeszcze pewne miejsce w play off no i detroi to chyba najbardziej nieobliczalna drużyna nba ostatnia porażka z memphis... a co do houston to oglądałem ich ostatni mecz z nOH grają dobrze ale jednak czegoś mi tam brakuje, może T.M. dla mnie handi powinno wejść na luzie

Do tego pewniaki czyli zwycięstwa
charlote z sacramento 1.1✅
new orlean z minesotą 1.1✅

moje typy nba 0/1 statystyka równa 0 ---- póki co:pP

===========================================
&quot;Gdy nie można zawrócić, trzeba iść na przód&quot;

xael 83

xael

Użytkownik
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors
Typ: Over 231 points ⛔

Obie drużyny miały jeden dzień przerwy , jednak faworyt tutaj jest tylko i jest nim LAL. Ja jednak dopatrzylem sie tutaj totala a mianowicie over 231 puntków. Jeżeli chodzi o kontuzje to w GSW nie zagra Biedrins , ale nowością to nie jest. W drużynie LAkersów na questionable jest P.Gasol. Jeśli chodzi dzisiaj o mój typ to ma to i zalety i wady. Z jednej strony jest to teraz center i ma on z Odomem dobre warunki na zbieranie. Brak jego może byc wiekszą liczba offense rebound ze strony Golden State , a co za tym idzie wiecej rzutów/pktów. Jednak nie podoba mi się że za niego na 85% wskoczy Dj Mbenga który też ma dobre warunki , a do tego będzie sie chciał bardzo pokazac. NA szczescie GSW to drużyna która w większosci skupia sie na ofensywie. Powrót Ellisa do składu jest niewątpliwie plusem. Jako że Warriors ma słaba obronę , powinien to wykorzystac Kobe jak i Ariza robiąc kilkanascie wjazdów pod ich kosz i punktując. Ten drugi czyt. Ariza ostatniop prezentuje się bardzo dobrze. Lakersom gra Golden State przypasowuje. Dowodem są m.in wyniki jakie z tymi sezonie osiągali.

29/12-08 L.A. Lakers 130 - 113 Golden State Warriors 243
08/01-09 Golden State Warriors 106 - 114 L.A. Lakers 220
19/02-09 Golden State Warriors 121 - 129 L.A. Lakers 250

Kibice zapewne lubią oglądac pojedynki z dużą ilościa punktów , bo jest i lepsze widowisko jak i ładniejszy mecz. Linia jednak nie wiem czemu spada bo było dzisiaj juz 234, może o czymś nie wiem , ale wątpie , lepiej dla mnie. Moge przypuszczac że LAkersi dziś będą chcieli zamazac plame jaką była porażka na własne życzenie z PHiladelphia , kiedy to sobie ich w koncowce lekko zlekcewazyli. Jako że gospodarze mają dosc duzą prze3wage w konferencji a GSW walczy juz praktycznie o nic to mecz powinien byc na luzie. Dośc ciekawe jest a zarazem dla mnie wielki plus to to że w ostatnich 5 meczach Golden State rzuciło 612 pkt co daje aż 122,4 pkt na mecz. A w LA w roli faworytów powinni też dołozyc swoje trzy grosze. Jako że bardziej wole obstawiac handi w NBA to dzisiaj kusze sie na ten totalek i myślę żę te 2 ekipy mnie nie zawiodą i rzucą razem te 231 oczek.:spokodfhgfh:

B 0

bpg1410

Użytkownik
Spotkanie: Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers
Typ: Portland Trail Blazers
Kurs: 5.63
Bukmacher: expekt
Analiza: Godzinę po północy w Quicken Loans Arena mistrzowie własnego parkietu ( bilans 30-1 jedyna porażka z LAL http://www.cbssports.com/nba/gamecen...090208_LAL@CLE ) będą podejmować objeżdżające stany Wschodnie Portland. W tym sezonie drużyny spotkały się 1 raz gdzie górą byli Kawalerzyści http://www.cbssports.com/nba/gamecen...090121_CLE@POR. Czy CC mają szanśe grając żelazną 5 wygrać ten mecz? Często i gęsto rozjedzaja oponentów w ostaniej kwarcie, jednak Portland Trail Blazers gra w tym sezonie ponad przecietnie. Moim zdaniem dziś są duże szanse na to by goscie wzieli rewanż za porażke u siebie. W wczorajszym meczu nie tracili sil, kontrolując spotkanie. Zresztą nie sądze by to wyśrubowane osiagniecie własnego parkietu miało się poprawiać. rawo dużych liczb jest obiektywne i każe upatrywać żwyciestwa przyjezdnych.

magiki 42

magiki

Użytkownik

Cleveland Cavaliers vs. Portland Trail Blazers / under 187 / kurs: 1,90 ⛔ wynik: 97:92
Cleveland bez wątpienia zagra defensywnie. Spotkania w Q Arena trzeba bardziej analizować pod względem gości bo Cavs po części lubią dostosowywać się do gry przeciwników. PTB na wyjazdach nie świecą pod względem gry, ale co jest ważne, że przy tym dużo nie rzucają. CC kontrolując spotkanie nie pozwoli na szarżę Portland, pewnie wyrobią lekkie prowadzenie i potem gra na poziomie przeciwnika. PTB porównując spotkania z zespołami pokroju Cavs, można powiedzieć, że przegrywać przegrywa, a nawet dostaje spore baty:

Atlanta Hawks vs. Portland Trail Blazers 98:80 / 178
San Antonio Spurs vs. Portland Trail Blazers 99:84 / 183
Houston Rockets vs. Portland Trail Blazers 98:94 / 192

Ostatnie spotkania wyjazdowe PTB z zespołami poziomu Cavs. Mimo, że z Houston linia została przekroczona, ale to ze względu prowadzonej gry przez Houston. Rockers u siebie w całości podlegają gościom, ponieważ nie chcą grać na aferę, liczy się tylko zwycięstwo. CC gra podobnie tylko tyle, że umieją zachować bezpieczny dystans i bronić wyniku przy czym goście mało punktują. Spotkania Cleveland w Q Arena odnośnie totali wchodzą na styk, więc mam nadzieję że będzie chociaż podobnie W Cavs oprócz Bena wykluczony jest Szczerbiak, który świetnie rzuca zza linii. To jeszcze bardzie premiuje mój typ. PTB zagrają w optymalnym składzie.

.... no nie rozumiem, kolejny raz dogrywka:kwasny4565: bez dogrywki under wchodzi jak w masło, ale niestety liczy się całość....
... dzisiaj chyba obstawie remis:jezora: bo widzę, że ładnie wchodzą ???? ...

michalciesla 0

michalciesla

Użytkownik
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 1 (-5.5 handi) @ 1.91 (Paddy) ✅✅✅

Nie lubie stawiac na tzw. masowki, ale dzis nie ma wyboru. Gra moj ulubiony team w tym sezonie, swietnie broniaca Atlanta ktora gra wybornie u siebie (26-7), ostatnio loi kazdego przeciwnika. Dzis koncza serie 7 meczow u siebie (6W 0L) i na pewno beda chcieli zrobic to w wielkim stylu zanim pojada grac z Cavs w sobote.
Przeciwnikiem bedzie 8. na Zachodzie zespol Mavs, ktory ostatnio pokonal Detroi na wyjezdzie dwoma punktami, ale Pistons grali bez Hamiltona, Iversona i Wallace&#39;a. Nawet bez Rasheeda Detroit wygrali walke pod koszami i to znacznie- Dallas przegrywa walke o zbiorki ostatnio z kazdym, podczas gdy Atlanta dokladnie odwrotnie- w ostatnim meczu z Sacramento mieli o 16 rebs. wiecej niz przeciwnicy.
Atlanta u siebie narzuca kazdemu swoj styl gry, czyli mocna defensywa w ktorej pogubili sie i Utah i Portland etc. Ostatni mecz obu druzyn tutaj skonczyl sie 101-94 dla gospodarzy, ale w Dallas wygrali Mavericks 100-98 6. grudnia ubieglego roku.

Podsumowujac, obie druzyny beda zmotywowane, Atlanta zeby zakonczyc mecze w domu 7-0 i zrewanzowac sie za porazke w 1. meczu plus utrzymac 4. miejsce dajace przewage w 1/4 Playoffow; Dallas chce spokojnie utrzymac 8 lokate na Zachodzie. Dzis Atlanta musi wyeliminowac Dirka Nowitzkiego zmusic go do trudnych rzutow, wygrac znow tablice i trumne (ostatnio rzucili 65pkt spod kosza!) i wypracowac solidna przewage do 4. kwarty- wtedy Mavs dadza sobie spokoj bo graja z Indiana juz jutro.

matred21 0

matred21

Użytkownik
Witam dziś mam do polecenia kuponik i od razu zaznacze, że kursy mogą byc troche zawyżone bo grane dzis u buka naziemnego w profesjonalu - żeby była jasnośc okej to zaczynamy na poczatek kupon
INDIANA - DALLAS typ 2 kurs 1.9
TORONTO - CHARLOTTE typ 2 kurs 2.00
NEW JERSEY - MIAMI typ 2 kurs 2.05
NEW YORK - SACRAMENTO typ 1 kurs 1.26
DETROIT - CLIPPERS typ 1 kurs 1.35
NEW ORLEAN = MEMPHIS typ 1 kurs 1.14
HOUSTON - MINESOTA typ 1 kurs 1.13
SAN ANTONIO - BOSTON typ 1 kurs 1.45
DENVER - WASHINGTON typ 1 kurs 1.1

AKO 27.23

O ile w przypadku denver, houston new orlean i new york swojego wyboru nie trzeba chyba zbytnio uzasadniac to w przypadku detroit rządnych win po 3 L kurs uważam przy powrocie do własnej hali za bonus tak samo kurs na SAN antonio na który kurs w chwili obecnej jest tak wyskoki tylko dlatego iż mają wypracowana marke i graja z obecnym mistrzem, oczywiscie doceniam potege i cała dume bostonu ale dla mnie 1.45 to dobry kurs do grania mimo wszystko.MIAMI zagra z NJ w którym brak bedzie harrisa pozatym licze na przełamaanie Miami.Choc nie ukrywam iz z mych typówwlasnie ten wydaje sie najmniej pewny. INDIANA DALLAS ogladałem ostatnie 2 mecze indiany u siebie z portland i na wyjexdzie z toronto i musze stwierdzic ze ta drużyna prezentuje sie po prostu tragicznie a dallas przy tak zaciekłej walce o pozycje w konferencji musi wygrywaac mecze wyjazdowe aby poprawic swa sytuacje i wogóle byc pewnym gry w play off a gdzie wygrywac jak nie w indianie z beznadziejnie grajacymi pacers Dirk sam moze roztrzygnac ten mecz.No i ostatni mecz jak dla mnie perełka prawdziwa która w ostatnim czasie powala mnie na kolana. ŻYCZE TEJ DRUŻYNIE Z CAŁEGO SERCA PLAY OFF i jestem przekonany że dzis poradza sobie w kanadzie z a Toronto których pare dni wczesniej pokonali 26 punktami martwi mniejedynie mozliwa kontuzja wallace jednakze rozpedzone charlot udowodni dzis ze potrafi wygrywac takze poza wlasnym parkietem polecam szczególnie ten mecz.

---------------------------------
NBA
kursy 1.1 - 1.49(2/2 - 100%)
kursy 1.5 - 2.49(2/3 - 66.6%)
kursy 2.5 - (0/1 - 0 %)

xael 83

xael

Użytkownik
Toronto Raptors - Charlotte Bobcats
Typ: Under 194 points ✅I$$I 191 pkt

Linia bardzo spada , ja to już wczensiej zagrałem jak bylo 196, jednak podaje 194 bo przeczuwam że ten jeden kosz dzisiaj nie zaważy na overze. No więc tak. OBie drużyny grały ze sobą przedwczoraj , ale wtedy gospodarzem była drużyna Bobków i gładko wygrała na własnym parkiecie dużą ilością punktów( wtedy by ten wynik przekroczyl dzisiejszą linie). Dzisiaj grają w Kanadzie w Toronto. Charlotte jest to drużyna która u siebie gra bardzo dobrze , otwarcie , często atakują jak i się bronia. Natomiast na wyjazdach większą uwage skupiają niewątpiliwe na defensywie. Raptors grając z drużynami defensywnymi też potrafią się dostosowac i nie rzucac masy pktów. Niewiadomy jest występ G.Wallace ( czołowa postac Bobcats ) który ostatnio rzuca powyzej 20 pktów , a ewentualny jego brak może dobrze wplynac na dzisiejszy wynik. Dla mnie Radmanovic nie jest w stanie go godnie zastąpic. Jeżeli chodzi o skład TOR to bez żadnych osłabien. Jeżeli chodzi o niecelne rzuty to ma kto zbierac z obu zespołó. Okafor się do tego nadaje , jak i Bosh(ten to punktowac też umie). Mimo tego że Toronto w ost meczach rzucało ponad setke to dzisiaj sie zatną i rzucą podobnie jak w Charlotte , z tym że goście rzucą troche mniej.

Przykro mi dzuda , jednak trzeba przyznac że emocje były i to nie małe no chyba że nie oglądałeś , pozdrawiam:spokodfhgfh:

dzuda 2

dzuda

Użytkownik
Toronto Raptors - Charlotte Bobcats
Typ: Under 194 points

Linia bardzo spada , ja to już wczensiej zagrałem jak bylo 196, jednak podaje 194 bo przeczuwam że ten jeden kosz dzisiaj nie zaważy na overze. No więc tak. OBie drużyny grały ze sobą przedwczoraj , ale wtedy gospodarzem była drużyna Bobków i gładko wygrała na własnym parkiecie dużą ilością punktów( wtedy by ten wynik przekroczyl dzisiejszą linie). Dzisiaj grają w Kanadzie w Toronto. Charlotte jest to drużyna która u siebie gra bardzo dobrze , otwarcie , często atakują jak i się bronia. Natomiast na wyjazdach większą uwage skupiają niewątpiliwe na defensywie. Raptors grając z drużynami defensywnymi też potrafią się dostosowac i nie rzucac masy pktów. Niewiadomy jest występ G.Wallace ( czołowa postac Bobcats ) który ostatnio rzuca powyzej 20 pktów , a ewentualny jego brak może dobrze wplynac na dzisiejszy wynik. Dla mnie Radmanovic nie jest w stanie go godnie zastąpic. Jeżeli chodzi o skład TOR to bez żadnych osłabien. Jeżeli chodzi o niecelne rzuty to ma kto zbierac z obu zespołó. Okafor się do tego nadaje , jak i Bosh(ten to punktowac też umie). Mimo tego że Toronto w ost meczach rzucało ponad setke to dzisiaj sie zatną i rzucą podobnie jak w Charlotte , z tym że goście rzucą troche mniej.
Toronto - Charlotte
Typ: over 194.5 ⛔
Kurs: 1.90
bet365

Ja dziś zagram odwrotnie niż ty. Piszesz, że Charlotte na wyjazdach skupia się na defensywie. Nie do końca bym sie z tym zgodził. W ostatnich 10 meczach z ich udziałem wpadłało średnio 196,1 punkta. W ostatnich 5 meczach wyjazdowych tylko z San Antonio nie rzucili conajmniej 100 punktów. Co prawda grali z druzynami, które grają otwartą koszykówkę, jak Golden State czy New York, ale Toronto też trzeba zaliczyć do takich drużyn. W ostatnich 10 meczach z ich udziałem wpadało średnio 211,5 punkta. Patrząc także na te mecze tylko raz wynik był poniżej dzisiejszej lini. Było to w meczu z Detroit. Analizując te dane uważam, że dzisiaj padnie over. Ale mimo wszystko życzę ci powodzienia. Na pewno ktoś z nas wygra ;)

Oglądałem XAEL i co gorsze postawiłem ten mecz z 4 innymi. Nie wszedł mi tylko ten ;) W 4. kwarcie rzucili zaledwie 39 punktów.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Denver Nuggets vs. Washington Wizards / Denver -14,0 ⛔/ over 211 ✅/ kurs:1,90/1,90 wynik: 116:105
Handicap przyzwoity jak na to spotkanie. Denver obecnie gra na równym poziomie. Ostatnimi czasy mocno krytykowany za fatalną grę, obecnie prezentuje się dobrym świetle. Ostatnio wymęczone zwycięstwo z OCT na wyjeździe za co im gratuluję, a wcześniej trzy spotkania w swojej hali. Może przeciwnicy nie byli z górnej półki, ale tutaj raczej chodzi mi o podejście Nuggets do takich spotkań. Wygrywali zawsze dwucyfrowo. -25, -13, -13 oraz dochodzi porażka z Houston. To ostatnie spotkanie oczywiście nas tutaj nie obchodzi, ponieważ analizujemy pod kątem spotkań zespołów pokroju Wizards. Te trzy w/w spotkania można do takich zaliczyć. Widać, że Denver nie grają asekuracyjnie, cały czas na pełnych obrotach rotując ławką i gra się klei co jest najważniejsze. Dzisiaj z Wash’ powinno być podobnie. Handik ok. 15 pktów powinien być pokryty bez problemów zważając na to, że Nuggets grają w optymalnym składzie, a w zespole gości jak zawsze pełna lista absencji… Co do overa. Obie ekipy lubią punktować, szczególnie Denver we własnej hali,a Waszki lubują sobie grę cios za ciosem do momentu, aż nie zdechną i wtedy liczę na zrobienie handicapa....
Golden State Warriors vs. Philadelphia 76ers / over 225,5 / kurs: 1,90 ✅ wynik: 119:111
GSW wydaje mi się, że jest najbardziej „otwartą” drużyną w NBA. Nawet Suns, którzy co prawda dużo rzucają i dużo tracą są teamem z odrobiną defensywy. W GS rzadko można to zauważyć, a nawet w ogóle. Takie typy gdzie GS gra u siebie z przeciwnikiem który umie dostosować się do gry różnych zespołów trzeba wykorzystywać. Sądzę, że padnie over mimo, że linia jest na wysokości 225,5 pktów. Nie chcę wskazywać faworyta tego spotkania, choć liczę na wygraną GSW, które nie świeci w tabeli i o PO co najwyżej mogą pomarzyć, ale są zespołem bardzo widowiskowym. Lubię oglądać ich poczynania i dzisiaj będę im kibicował. Szczególnie będę kibicował ich skuteczności i ogromu punktów, które dla nich są rzeczą normalną. W meczu z PHX gdzie linia znajdowała się na wysokości ok. 250 pktów większość i w tym ja przypuszczali, że under jest prawdopodobniejszy niż over. Jak było mieliśmy okazję się przekonać, ale co warto zauważyć w GS w tym dniu nie grali dwaj najskuteczniejsi gracze, czyli Crawford ( PPG 19,0) oraz Jackson ( PPG 21,0). Bez nich wrzucili 130 pktów. Ostatnio z Clipkami wrzucili 127 pktów, a na wyjeździe z LAL 106 pktów. Widać potencjał tej drużyny i chęć gry. Philadelphia natomiast zaskoczyła mnie pozytywnie w meczu z LAL, gdzie wygrali na wyjeździe. Świadczy to o tym, że chcą jeszcze coś zdziałać przed PO, a co najważniejsze zapewnić sobie spokojne miejsce. Dzisiaj także nie odpuszczą, a Phila lubi grać szybkie mecze co niejednokrotnie udowodniła chociażby w meczu z Suns wrzucając 116 pktów. Ze skutecznością także nie mają problemu jak i jedni tak i drudzy, więc statystycznie 113 pktów na team w tym starciu to optymalny wynik. Smaczku dodaje obecność najważniejszych graczy w obu teamach.w GS jedynie nie zobaczymy centra Biedrins&#39;a, który niewątpliwie jest osłabieniem, ale wiadomo, że Warriors u siebie umieją grać całym zespołem wraz z ławką i w tym wypadku Turiaf powinien go godnie zastąpić.
Houston Rockets vs. Minnesota Timberwolves / under 192,5 / Kurs: 1,90 ⛔ wynik: 107:88
Linia przyzwoita, choć leciutko napawa mnie wątpliwościami. Mimo to lubię obstawiać underki z udziałem Houston mimo, że czasami nie wchodzą. W tym przypadku nie ma mowy o remisie mam nadzieję... Dużo nie muszę pisać na temat Rockets jak grają we własnej hali bo pisałem już nie jednokrotnie. Co do Minnesoty. Grają bardzo słabo ostatnimi czasy. Wcześniej walczyli co było widać, ale obecnie to grają żeby zagrać. Tak już było w kilku poprzednich spotkaniach. Dzisiaj przewiduje podobny scenariusz jak zawsze w hali Toyota Center, czyli gra Houston pod Wolves. Zakładam wolną grę, z długimi akcjami i sporą liczą chybień z obu stron. Minne’ jako, że potrafili powalczyć z najlepszymi, obecnie grając nawet dobrze, zawzięcie i trzymając się przeciwnika nie umieją przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę, a to zawsze dołuje. Wczoraj jednopunktowa porażka z NOH, wcześniej kilkupunktowa z SAS. Mają patent na mocne, defensywne drużyny, ale nie umieją go wprowadzić w życie. Może dzisiaj?.. Nie widzę problemu, byle tylko nie grali na over. Handicap plusowy na Minnesotę powinien wejść bez najmniejszego problemu, ale czy mogą wygrać. Pewnie, że mogą i nawet się nie zdziwię jak tego dokonają na Rakietach… Oba zespoły zagrają w optymalnych składach ( Dla sprostowania: czyli w tych w których grają już pewien czas. Może ktoś się doczepić do McGrady’ego bądź All’a ).
Detroit Pistons vs. Los Angeles Clippers / Detroit -6,5 / kurs: 1,90 ✅ wynik: 108:90
Handicap troszeczkę zastanawiający. Detroit mimo, że ostatnio grało bez swoich kluczowych zawodników, grało świetny basket. Dzisiaj grają u siebie, powraca Hamilton i Wallace i gra jeszcze bardzie powinna się ożywić. Grają cały czas bez AI. Clipki natomiast powoli się zbierają. Dzisiaj jak „absent” powinien być tylko Davis, a reszta powinna być gotowa do gry. Nie zmienia to faktu, że z Pistons w ich hali nie mają zbytnio szans co nawet potwierdzają to spotkania H2H. Detroit już od początku musi kontrolować grę, składnie konstruować akcje i skutecznie je wykorzystywać. Clipki natomiast całkowicie powinni podlegać gospodarzom i liczyć na jakieś kontry.
Ostanie spotkania w hali Pistons:
Detroit Pistons vs. L.A. Clippers 103:79 / - 24
Detroit Pistons vs. L.A. Clippers 92:74 / - 18
Detroit Pistons vs. L.A. Clippers 97:87 / - 10
Detroit Pistons vs. L.A. Clippers 97:84 / - 13
Detroit Pistons vs. L.A. Clippers 108:99 / - 9
Detroit Pistons vs. L.A. Clippers 89:80 / - 9
Edit: Hamilton i Wallace nie zagrają, czyli tak naprawdę trójka AI-Wall&#39;-Hami&#39; jest out. Mimo to nie zmieniam typu.

...spotkania z udziałem Houston odpuszczam na pewien czas bo ewidentnie grają, żeby mi zaszkodzić, heh żartuje... ale znowu takie otarcie o 3 pkty... zawsze na Houston, cholipcia...
... co Denver to w przypadku Wizards zapomniałem o jednej rzeczy, że mimo iż różnią się totalne te teamy to Wash&#39; grając offence basket nie odpuszczają. Kiedy grają z defnece na wyjeździe to grają do połowy a z offence jest na odwrót ????

B 0

bpg1410

Użytkownik
Spotkanie: Orlando vs. New York Typ: New York
Kurs: 6,70
Bukmacher: bwin
Analiza: Kwadrans po pólnocy w Amway Arena zacznie się spotkanie pomiędzy miejscowymi graczami a 4 drużyną Atlantic Division. W ostanich trzech spotkaniach przyjezdni nie przekroczyli progu 45 % skuteczności rzutów. Dziś, zagrają prawdopodobnie bez swojego lidera Al Harrington&#39;a. W spotkaniu w MSG NYK przegrali pomimo iż oddali 23 rzuty więcej niż gracze OM http://www.cbssports.com/nba/gamecen...0090225_ORL@NY. Moim zdaniem drużyna z NY ma potencjał personalny i jest w stanie wygrać na wyjeździe z OM dzisiejszej nocy. Wystarczy iż skutecznie powstrzymają DH :smile:

gall 0

gall

Użytkownik
Wlasnie w tym jest problem ze Howarda najlepsi centrzy ligi nie potrafia powstrzymac a tutaj nie ma nikogo mocnego pod koszem ;) Co wiecej Magic maja lepszych graczy rzucajacych z dystansu, w koncu odpali Turkoglu i Lewis ???? C. Lee gra bardzo solidnie, Pietrus na zmianie tez bardzo dobrze gra, co wiecej jak zejdzie Howard to zagra Gortat a i z nim beda mieli duze problemy ... Trudno znaelsc jakas pozycje na ktorej NY bedzie miala jakas przewage, dlatego ja bym bardziej sie sklanial do Orlando -11,5 ???? Szczegolnie ze u siebie orlando jest baaaardzo mocne :] Zycze powodzenia .

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
NYK gra taką kupę i w zasadzie mają po playoff&#39;ach przez własną niemoc, Orlando w gazie, a ty stawiasz na gości? Życzę powodzenia... Ja zdecydowanie skłaniał bym się ku -11,5 dla Orlando jak napisał kolega Gall. Ja osobiście chyba odpuszczę ten typ, ostatnio 2 razy pod rząd stawiałem na NYK bo byli faworytami i walczyli o życie i 2 razy dali dupy doprowadzając mnie 2 razy do szału. Właśnie dlatego chyba odpuszczę bo jak postawie handik na Orlando to Knicksi wywiną mi znowu numer i będą toczyć zacięty bój. Mimo to nie wierzę, że mają jakiekolwiek szanse pokonać Magików

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
NYK gra taką kupę i w zasadzie mają po playoff&#39;ach przez własną niemoc, Orlando w gazie, a ty stawiasz na gości? Życzę powodzenia... Ja zdecydowanie skłaniał bym się ku -11,5 dla Orlando jak napisał kolega Gall. Ja osobiście chyba odpuszczę ten typ, ostatnio 2 razy pod rząd stawiałem na NYK bo byli faworytami i walczyli o życie i 2 razy dali dupy doprowadzając mnie 2 razy do szału. Właśnie dlatego chyba odpuszczę bo jak postawie handik na Orlando to Knicksi wywiną mi znowu numer i będą toczyć zacięty bój. Mimo to nie wierzę, że mają jakiekolwiek szanse pokonać Magików

owszem, mają szanse ale pod warunkiem że rzucą przynajmniej 15 trójek i to na dobrej skuteczności, orlando w tym sezonie fantastycznie broni w domu i gra z obwodu....

xael 83

xael

Użytkownik
Najpierw miałem pisac analize na typek na handi Orlando -11,5 ale jak spojrzalem do kzs i widziałem ze juz Magiki wszystko ładnie przytoczył to mi sie odechciało . Napewną ją tutaj zamiesci i całkowicie się z nią zgadzam . A tak swoją droga to...
Orlando Magics - New York Knicks
Typ: Orlando -11,5 points ⛔

Charlotte Bobcats - Indiana Pacers
Typ: Under 199,5 points ✅
Typ 2: Charlotte -6,5 points ⛔ ciężko to skomentowac

Obie drużyny grały swoje mecze wczoraj, jednak CHA swój mecz wygrało a IND po niesamowitym pechu uległa 2 pktami. Znowu mój typek wędruje na under Charlotte jak i na handi. Indiana przechodzi słaby okres , nie umią się przebic ponad granice 95 pktów. Jako że Charlotte gra teraz u siebie to napewno powinni narzucic swój styl gry i rzucic lekko ponad stówke przy 90 gości. Po obu stronach brak jakiś czołowych kontuzji. Jedynie w Pacers dziś nie zagra M.Daniels który jakąś super podpora tam nie jest. Mimo że Indiana należy do tych offense teams to teraz tego jakoś nie pokazuja. Charlotte u siebie gra swoje , odskakuje na kilka pkts i próboje powiekszac przewage. Bobki wciąż mają spore ambicje na play-off i dzisiejszej ich wygranej jestem pewny na 99%(1,35 odd nie cieszy). Dzisiaj napewno zmęczenie będzie lekko widac co może spodowac większą nieskutecznosc lub większy under. Jak by dzisiaj G.Wallace miał słabszy dzien to o under jestem spokojny. Indiana to jedyna z drużyn &quot;troszke lepszych&quot; niż koncowka całej tabeli która na wyjeździe odniosłą mniej niz 10 zwyciestw. Wskazuje to na to że granie na obcym parkiecie wychodzi im gorzej , i to bardziej mnie przekonuje do dzisiejszego handi. Oby dwa typy mają sporą szanse powodzenia, tylko jest jedno zmartwienie: żeby Bobki nie ruszyły tak agresywnie w pierwszej kwarcie jak wczoraj. Dzisiaj linia 200 nie powinna byc osiągnieta

magiki 42

magiki

Użytkownik
Orlando Magic vs. New York Knicks / Orlando -11,5 / Kurs: 1,90 ⛔ wynik: 110:103

Zacznę od tego, że u NYK po bardzo dobrym okresie, a nawet w niektórych momentach rewelacyjnym uwidocznił się lekki kryzys. Zupełnie normalny tylko szkoda, że przed PO, gdzie jeszcze mogli powalczyć. Ale zobaczymy kiedy się pozbierają. Dzisiaj jednak liczę, że pozostaną w tym dołku bo trochę wcześnie na rekonwalescencję, co wykorzysta Orlando. Wcześniej mówiłem, że rzadko na nich stawiam, ale dzisiaj jest dobra okazja. Przede wszystkim zważając na kryzys NY oraz możliwą absencję ich no.1 PPG czyli Harringtona. Z nim czy bez niego nie liczę na walkę jak równy z równym w tym starciu. Zaczęło się od porażki u siebie z NJN, gdzie wtedy w Netsach nie grał no.1 PPG Harris, a wczoraj porażka z Sacramento. Obie bolesne…. Dzisiaj grają na wyjeździe i nic nie zapowiada poprawy. Co do gospodarzy. Magicy są dobrym teamem, ale bez Nelsona grają w kratkę. W tym spotkaniu jednak nie powinni zagrać klapy tylko zagrać na maxa jak to zawsze robią na swoim parkiecie Zagrają optymalnym składem więc typ jest bardzo prawdopodobny. Ostatnie spotkanie na wyjeździe z Bucks wygrali -26, wcześniej w siebie z Utah -18 a jeszcze wcześniej pogrom na Chicago -28, dzisiaj powinno być podobnie zważając na wspomniany dołek NY, własną halę Orlando oraz optymalny skład…
Charlotte Bobcats vs. Indiana Pacers / Bobcats -6,5 / kurs: 1,90 ⛔ wynik: 83:108

Kolejny fajny handik . Bobki szaleją ostatnimi czasy w stosunku do poprzednich miesięcy… Nie dziwię się, że grają dobrze. Jest to bardzo dobry zespół, któremu należy się o wiele więcej, ale jak się potoczył dla nich ten sezon możemy zobaczyć w tabeli. Obecnie z każdym grają jak równy z równym, a w home potrafią pokrzyżować plany najlepszym. Dzisiaj nie widzę innej opcji jak wygrana Charlotte tym bardziej, że Indiana również załapała lekki dołek w ostatnich dniach… Oczywiście szkoda mi ich, bo są bardzo rozwojowych teamem, ale cóż ???? Wracając do Bobków. Zagrają w optymalnym składzie, a Pacers natomiast zagra bez długo nieobecnego Dunleavy’a… Ostatnie spotkanie H2H rozegrane miesiąc temu zakończyło się wynikiem 103:94.

.... szkoda gadać....

xael 83

xael

Użytkownik
San Antonio Spurs - Houston Rockets
Typ: San Antonio -3 points ⛔

Dziś tylko jedno spotkanie , bo doszedłem do wniosku że jak zagram wiecej niz 1 typ z nba dziennie to za duzo emocji i nie wchodzi. Dzisiaj dośc przyzwoity i bardzo możliwy do zrobienia handik na Spursów. Grali już ze soba trzy razy w tym sezonie. 2 wygr SAS , 1 HOU. Teraz San Antonio ma tą przewagę że grają u siebie a na swoim parkiecie są bardzo groźni. Już nie takie drużyny jak Houston odprawiali z hukiem np Utah , NOH , Mavsy czy Boston. Jednak mają pecha do tych drużyn jeszcze lepszych , z LAL i ORL nie potrafia sobie poradzic. Jednak dzisiaj grają z rakietami i powinno wygrac conajmniej 4oma pktami. Ostatnie ich spotkania były bardzo zacięte i o wygranej przesądzał 1 rzut , ale dziś tak nie powinno byc. Nie należy zapominac że w drużynie SAS gra taki zawodnik jak Tony Parker , który od koncowki lutego jest niewątpliwe najlepszym zawodnikiem w zespole. Celne rzuty , dokładne podania , kapitalna gra. Pod tablicami tutaj zapewne zobaczymy pojedynek Duncan vs Yao. W tym meczu napewno nie zobaczymy wielu pktów ,bo oba zespoly dobrze graja w defensywie. Oba zespoły w optymalnych skladach ( nie wliczam tutaj kontuzji Ginobiliego i McGradiego bo nie ma ich już bardzo długo). To będzie walka o pozycje 2giego miejsca w konferencji. SAS ma tą przewage psychiczną że wygrali w Houston 88-85. Rakiety teraz napewno też mają w głowach następny mecz wyjazdowy z UTah z którymi też ostatnio przegrali. Dzisiaj powinny dobrze funkcjonowac skrzydła SAS i trójki powinny też wpadac. Jako że SAS następny mecz grają z GSW drużyną potencjalnie słabsza niż dzisiejsze Houston dlategodzisiaj dadzą z siebie wszystko i wygrają pokrywając ten handik.:spokodfhgfh:

magiki 42

magiki

Użytkownik
San Antonio Spurs vs. Houston Rockets / under 177,5 / kurs: 1,90 ✅ wynik: 85:87
Handik na SAS przyzwoity i powinien wejść, ale Houston to nie laicy więc każdy może wygrać. Ja jednak skuszę się ku underowi. Wiadomo spotkanie typu defence vs. defence i linia stoi na wysokości 177,5 pkta. Stosunkowo niewiele, ale tutaj powinno być na styk jak to przy takich niskich liniach bywa ???? SAS jest chyba najbardziej defensywną drużyną. U siebie potrafią zatrzymać prawie każdego, a jak tego nie robią to chociaż przeciwnik punktuje równie mało jak i oni. W tym spotkaniu mamy stosunkowo 88 pkta na drużynę co jest bardzo przyzwoitą linią. Tak jak i San Antonio tak i Houston przystąpią w swoich optymalnych składach, więc walka powinna toczyć się pod każdym względem. Liczę na dobrą postawę obu teamów, jako taką nieskuteczność i na podobną grę SAS jak z Bostonem. Patrząc na spotkania H2H także można obligować wokół undera….
Minnesota Timberwolves vs. Oklahoma City Thunder / over 199,5 / kurs: 1,90 ⛔ wynik: 90:97
Oba teamy mają dobrą okazję, by sobie trochę powrzucać ???? Linia nie stoi zbyt wysoko więc watro spróbować z kilku względów. Minnesota wiadomo gra bez All’a oraz Brewera. Ten pierwszy nie gra już pewien czas co ewidentnie uwidacznia się na stylu gry oraz wyniku Minne’ a Brewer na razie jako takiego osłabienia nie stanowi. Wracając do no.1 PPG Wolves, to pod jego nieobecność Minne’ przegrywa prawie wszystko. Nie ważne czy grają u siebie czy na wyjeździe, grają z drużyną ofensywną czy defensywną, a nawet czy grają z teamami reprezentującymi różną klasę. Tak naprawdę nie widomo czego można od nich oczekiwać. Mogą wygrać z LAL, a mogą przegrać z Wizards. Z tego powodu nie stawiam zwycięscy tylko skupię się na totalu. Jak pisałem wcześniej oba teamy mogą zagrać jak równy z równym przy ofensywnym baskecie. Minne’ statystycznie oscyluje w granicach 100 pktów na mecz niezależnie od przeciwnika, a OCT także gra ocierając się o tą granicę. Dzisiaj zważając na to, że oba teamy nie prezentują wysokiej klasy można liczyć na dużo rzutów, trochę fauli, a co najważniejsze szybką grę. OCT zagrają bez Masona, a Wolves bez w/w graczy…

... piękna 3Q w wykonaniu SAS i Houston; łącznie rzucili 29 pktów co dawało cień nadziei na under ????
... w drugim spotkaniu outsiderzy zrobili sobie mecz &quot;przyjaźni&quot;. Troszeczkę wkurza mnie OCT; tak ładnie grali przez większość sezonu, nie odpuszczali, kręcili niesamowite scoringi, a teraz na koniec grają jak u babci na pączkach. Mimo to darzę sympatią tę drużynę .. ????

wojt667 2

wojt667

Użytkownik
Preview: Philadelphia jeśli przegra dzisiejsze spotkanie stanie się pierwszą drużyną z Eastern Conference, która przegra w Arco Arena, ale myślę, że do takiego scenariusza dzisiaj nie dojdzie. Po dwóch ostatnich wyjazdowych porażkach z Suns i Wariorrs zawodnicy Tony&#39;ego DiLeo powinni zrehabilitować się przekonującym zwycięstwem nad słabiutkimi w tym sezonie Kings. Dwa w/w mecze kończyły się sporymi wynikami punktowymi (odpowiednio: 116:126 i 111:119) a Kings do potentatów w grze obronnej (podobnie jak PHO i GSW) z pewnością nie należą. Różnicą jednakże jest ofensywa, w której to Kevin Martin i spółka ustępują im o klasę, ale dlatego linia overa ustawiona jest odpowiednio niżej. Mecze w Sacramento z reguły kończą się wynikami ponad 100 pkt po obu stronach (101.9:107.6) i należy przy tym dodać, że nawet &quot;tak oporne w ofensywie&quot; zespoły jak Thunder, Hawks czy Wizards potrafią w Arco Arena nawrzucać konkretny 3-cyfrowy wynik. Dlaczego miało by się to nie udać młodej, grającej z polotem i głodnej gry ekipie 76ers, która na wyjazdach rozluźnia wyraźnie swoją obronę i w efekcie traci średnio 7 pkt więcej niż u siebie (97.1:100.4 w tym sezonie)?
Jeśli chodzi o absencje to w obu zespołach nie są one jakoś wielce dotkliwe: w 76ers zabraknie tylko (do czego większość zdążyła się już przyzwyczaić...) Eltona Branda, natomiast wśród gospodarzy występy Jacksona, McCantsa i Nocioni&#39;ego stoją pod niewielkim znakiem zapytanie. Czy są to jakiekolwiek osłabienia? Zdecydowanie nie.
Ciekawy jest również fakt, iż ostatnie spotkanie Kings u siebie przegrali z Cleveland aż 123:126 (OT), czyli widać punkty, nawet przeciwko takim defensorom jak Cavs, Królowie zdobywać potrafią.
Odnośnie wyniku to typuję 114:106 dla gości, ale jak będzie to przekonamy się jutro rano.

???? Philadelphia 76ers - Sacramento Kings
▶ Typ: Total Points OVER 205.5 for Game
▶ Kurs: 1.794
▶ Bukmacher: Pinnacle
▶ Stawka: 4/10

Co sądzicie?

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
New Jersey Nets v Cleveland Cavaliers
Cleveland Cavaliers (-3.5) 1.62

Spotkanie rozpoczynajace sie o godzinie 23:00 pomiedzy New Jersey Nets a Cleveland Cavaliers. Gospodarze to obecnie 20sty zespol ligi, bilans 30W-39L, u siebie 15W-19L. Ich rywal druzyna Cavs obecnie ma najlepszy bilans w lidze 56W-13L, na wyjazdach 24W-12L. W ekipie Nets brak Harrisa jest bardzo odczuwalny, choc ostatnio dwa mecze wygrali ( z Miami i NYK) to wczesniej byly cztery - w tym ze slabiakami ligi czyli LAC i GSW. Tak wiec widac ze nie jest za dobrze, dodatkowo niepewny wystepu jest dzis Ryan Anderson. U gosci zabraknie takich zawodnikow jak: Wally Szczerbiak, Lorenzen Wright i Ben Wallace ktory pauzuje od dluzszego czasu. O formie Cavs nie ma co pisac, bo jest wspaniala i ostatnio pasmo samych zwyciestw - ostatnia porazka miala miejsce siodmego marca z Bostonem. Tak wiec faworyt jest tylko jeden i licze na zwyciestwo gosci.

B 0

bpg1410

Użytkownik
Spotkanie:pHI 76ers - SAC Kings
Typ: Podwójny wynik SAC Kings - PHI 76ers (gospodarze do przerwy, goście w całym meczu włącznie z dogrywką - typ 6 drogowy)
Kurs: 6,0
Bukmacher: bet365
Analiza: Zawodnicy Philadelphia 76ers graja sesję wyjazdową na Zachodzie. Będzie to ich 4 mecz w tym wyjeździe, który zaczęli obiecująco og wygranej nad LAL. Potem dwie porażki. Z kolei Kings po rozegrani 4 spotkań na wschodzie wracają z 1 zwyciestwem do domu. Uskrzydleni tym zwycietwem zagraja odważnie, stąd mój typ zawiera ich zwyciestwo do przerwy,zaś w drugiej połowie górę wezmą przyjezdni. Oby tak się stało ???? W tym sezonie na Wschodzie wygrały 76-tki 34 pkt. Może gospodarze będą prowadzili przez 3 kwarty( zwłaszcza gdy będą schodzili na przerwę :smile ???? lecz sądzę iż przyjezdni odnotuja wyciestwo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom