>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

NBA Marzec

Status
Zamknięty.
magiki 42

magiki

Użytkownik
New Orleans Hornets vs. Golden State Warriors / under 215,5 / kurs: 1,90 ✅ wynik: 99:89
Linia troszeczkę wysoko dlatego warto spróbować underka ???? Wiadomo grają na parkiecie NOH, które defensywą nie grzeszy i jeżeli dadzą zbyt dużo swobody GSW to oni bez wątpienia to wykorzystają. NOH nie lubią forsować tempa, grać na aferę i do tego oddawać inicjatywę przeciwnikom. Tak też w tym spotkaniu być powinno. NOH od początku zaczną grać żelazną obroną i przede wszystkim skupiać się na Paulu, w którym dzisiaj jak i w większości będzie upatrywana dobra gra. Chris lubi porzucać i dzisiaj będzie miał dobrą okazję z &quot;otwartym&quot; GS, a w obronie natomiast cały team powinien zamykać przeciwników za linią i rzuty spod kosza powinny być rzadsze niż zwykle. Do tego dochodzą 4 ważne „Questy”. W NOH Chandler oraz Stojacovic, a w GS Crawford oraz Randolph. Jeżeli któryś z nich nie zagra, albo dostanie time’y to będzie to działać na korzyśc underka. Jak na razie ich występy są gametime decision więc jest iskierka nadziei, że chociaż ktoś odpadnie ???? Ponadto w spotkaniach H2H w hali Hornets ze świecą można szukać tak wysokiego wyniku…
Sacramento Kings vs. Philadelphia 76ers / Sac +5,0 / kurs: 1,90 ⛔ wynik: 100:112
Faworyzowani oczywiście są 76ersi, ale ja tutaj upatruję win Sacramento. Na wyjazdach może grają kichę, ale u siebie się dzielnie trzymają. Ostatnio przegrana z Cavs dopiero po dogrywce, wcześniej mecz „przyjaźni” z OCT z wynikiem 98:99, a jeszcze wcześniej wygrana z Denver 114:106. Ogólnie nawet jak przegrywają to nie są pogromy, kwestia 10 pktów. Dzisiaj mogą powalczyć o zwycięstwo, nie dla siebie ale chociaż dla publiki, żeby było emocjonująco w hali Acro Arena ???? Philadelphia przecież nie jest przeciwnikiem pokroju LAL, grają co prawda dobrze, ale na wyjazdach oczywiście gorzej niż u siebie. Phila’ jest bardzo doświadczonym teamem, ale mecz wyjazdowy to inna półka. Poza tym każdy od nich oczekuje zwycięstwa, ale Sac’ mogą pograć na luzie. Tak było chociażby w spotkaniu z OCT, gdzie wygrana powinna być formalnością, a przegrali 89:74. To może być kluczowy czynnik na który liczę. Sacramento jak i 76ersi zagrają bez większych osłabień…

magiki 42

magiki

Użytkownik
Typy wcześnie bo nie mam zbytnio czasu....
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets / Suns -3.5 / kurs: 1,90 ⛔ wynik: 118:115
Handik niezwykle przyzwoity ???? Suns u siebie grają świetny basket. Jeżeli w optymalnej dyspozycji są Shaq oraz Nash to gra się klei i cały team prezentuje niezwykły run’n’gun. Dzisiaj powinno być podobnie. Suns zagrają bez kontuzjowanego Barbosy, który gra bardzo dobrze, a jego najmocniejszą stroną są rzuty zza linii. Jego absencja wpłynie na pewno na grę PHX. Może nie było tego zbytnio widać w spotkaniu z Wizards, ale wiadomo jak grają oba teamy… w obecnym spotkaniu z Denver jednak mimo absencji Leandro, Suns nie powinni mieć najmniejszych problemów w pokryciu handika, chociaż punktów może być troszeczkę mniej. Z resztą wydaje mi się, że handicap jest niesamowicie niski przy prezentowanym baskecie obu teamów jeżeli chodzi o spotkania home- away. PHX wiadomo jak gra, a Nuggets także umieją dostosować się do gry przeciwnika na wyjazdach. Patrząc jeszcze na u/o. Linia stoi na wysokości 236, 5 pkta co daje 118 pktów na team. Skłaniałbym się ku overowi, ponieważ własna hala Suns z zespołem świetnie dostosowującym się do gry przeciwnika, premiuje grę na najwyższych obrotach. Oba typy wydają mi się bardzo dobrym rozwiązaniem, z lekkim zaznaczeniem na handik ???? . Suns zagrają bez wspomnianego Barbosy, a Denver przystąpią do spotkania bez Hunter’a który nie gra już kilka meczy, ale jego absencja aż tak nie wpływa na team…
Ostatnie osiem spotkań rozegranych w hali US Airways Center:
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 108:101 / -7 / 209
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 132:117 / -15 / 249
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 137:115 / -22 / 252
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 125:108 / -17 / 233
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 107:96 / -11 / 203
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 102:97 / -5 / 199
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 128:114 / -14 / 242
Phoenix Suns vs. Denver Nuggets 123:114 / -9 / 237
... wygrana Suns z tym handikiem powinna być formalnością. Denver na wyjazdach jest zupełnie innym zespołem. Grają naprawdę poniżej oczekiwań, mimo, że występują w optymalnym składzie… Odwrotnie u siebie grają świetnie ????
Tylko mam nadzieję, że dzisiaj nie pójdzie masówka na Suns bo typ diabli wezmą..:jezora:

Washington Wizards vs. Chicago Bulls
/ Wizards +7,5 / kurs: 1,90 ✅ wynik: 99:101
Jak dla mnie świetny typ ???? oczywiście już na pierwszy rzut oka widać faworyzowanie Chicago tylko dlatego, że Wizards są underdogiem i są gorsi od Bullsów… Tak naprawdę nie zdziwię się jak Waszki wygrają z Chicago. Byki na wyjazdach nie są mocnym teamem, w ogóle nie są świetną drużyną, jedynie co to perspektywiczną… U siebie jakby grali to bez wątpienia dałbym handik na nich, ale w tym przypadku bez wahania daję plusowy handik na Washington. Gospodarze nie świecą formą i to faktycznie nawet widać w tabeli, ale są bardzo zmotywowanym zespołem. Ostatnimi czasy grają bardzo dobrze, bez oporów sprawiają często niespodzianki lepszym zespołom…niekoniecznie na wyjazdach, ale w Verizon Center owszem. Ostanie spotkanie na swoim parkiecie mają wygrane z Sacramento 106:104, wcześniej przegrane, ale z klasowymi zespołami, a na koniec lutego wygrali z Chicago 113:90. Dzisiaj pewnie tak nie będzie, ale o zwycięstwo mogą powalczyć nie patrząc na przeciwnika. Handicap +8,5 jest bardzo przyzwoity i nawet jeżeli Bulls wygrają to myślę, że w tej granicy… Chicago ostatnie spotkanie na wyjeździe mają co prawda wygrane z OCT, ale zdążyłem zauważyć i to na własnej skórze, że Oklahoma już odpuściła i grają co najwyżej spotkania „przyjaźni” co kiedyś pisałem. Waszki natomiast cały czas próbują powalczyć i jeżeli na trybunach zagości Prezidento Obama, jak to było w przypadku ostatniego spotkania H2H w Verizon Center to Wizards będą zmotywowani podwójnie ???? Tak tylko napisałem abstrahując od typu, ale nie liczę, że Obama zagości podczas tego spotkania na honorowym krzesełku… Wizards oczywiście cały czas mają roszady w zespole, ale widać że zbytnio im to nie przeszkadza. Jedynie absencja Butlera, czyli no.2 PPG Czarodziei może odbić się na ilości zdobytych punktów. W Chicago nie zagrają Deng oraz James…

Linia już spadała o jeden punkt, więc coś w tym siedzi…
PHX why?? :przeklina:........

michalciesla 0

michalciesla

Użytkownik
Dobra za poltorej godziny mecze wiec czas na decyzje. Po dlugim rozwazaniu, przeczytaniu setek opinii gram trzy zdrowe single, powinno byc dobrze.

Selection 1: NBA, Basketball
Minnesota Timberwolves/Atlanta Hawks 23-March-2009 4:05 PM PST
Total Points UNDER 193 for Game 2.03
⛔

Atlanta wraca wreszcie do swojej szczesliwej hali. Ostatnio grali intensywnie i pozwolili sobie stracic duzo punktow z Cavs&#39;ami. Atlanta to druzyna defensywna i grajaca zwalniajace akcje i swietnie broniaca. Dzis wygraja pewnie i moim zdaniem nie beda szaleli z tempem bo nastepne trzy mecze to przeciwnicy z najwyzszej polki. Mocna obrona starczy na slaba w ataku Minnesote.

Orlando Magic 23-March-2009 4:35 PM PST
Handicap -7 for Game 2.130
⛔

Dla mnie New York to najglupsza druzyna ligi. Rozumiem ze brakuje im sily pod koszem ale shot-selection w wiekszosci meczy to jest po prostu jakis zart. Gra w obronie to samo, ostatnio NYK zostali ****** u siebie przez Sacramento ponad 25 pkt. Dzis przyjezdza najlepszy center swiata, ktory zdominuje tablice i zdobedzie pelno punktow ze slabym rywalem. Do tego Turkoglu i Lewis ktorzy potrafia rozrzucac kazda obrone i dzis widze duza przewage Magic. Do tego poprzedni handi na Magic byl nie pokryty wiec dzis powinien byc.

Portland Trail Blazers 23-March-2009 7:05 PM PST
Handicap -9 for Game 2.090
⛔

Portland jak u siebie mloci wie kazdy. Dzis przyjezdza zmeczona kilkodniowym wyjazdowym tour druzyna 76ers. To jest ich ostatni wyjazd w tej serii, w ktorej zanotowali takie wyniki jak pokonanie Lakersow czy Sacramento zeszlej nocy. Portland zaczal dobrze grac wyjazdy a dzis wraca do siebie. W goracej formie Roy i kilku innych i dzis widze wysokie zwyciestwo Trail Blazersow w meczu z podmeczonymi Szostkami (5 wyjazdow w 7 dni)

michalciesla 0

michalciesla

Użytkownik
dzis niestety gram masowke, mam nadzieje ze limit pecha wyczerpalem wczoraj w nocy:

Utah Jazz - Houston Rockets 1 (-6.0 hc) @ 2.02 (pinnacle) ✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅

Utah ostatnio mieli troske luzniejszy terminarz, w ciagu ostatnich 8 dni rozegrali tylko dwa mecze, ktore zreszta wygrali. Latwo z Washingtonem i pewnie z Oklahoma. Rakiety rozegraly w tym samym czasie 4 spotkania, wszystkie wygrali w tym wyjazd do San Antonio.
W Utah wreszcie wszyscy zdrowi, w Houston brakuje tylko McGrady&#39;ego i tego PF co zostal postrzelony.
Jak wiadomo Salt Lake City to najtrudniejsze miejsce na wyjazd, inny klimat, goraca publicznosc i przede wsystkim rewelacyjny team od 21 prowadzony przez J. Sloan&#39;a.
Sytuacja w tabeli Wschodu jest taka ze 6. Utah moze wyprzedzic jeszcze drugi obecnie zespol Houston, ale rownie dobrze moze nie zagrac w PO.
Bedzie walka na calego, moim zdaniem wypoczeta i skupiona druzyna Derona Williamsa znow znajdzie sposob na Yao i Artesta, jest sila zeby wylaczyc Yao i sa obroncy zeby powstrzymac Artesta.
Houston to swietny team, ale zauwazylem ze gdy Artest ma dwoch obroncow na sobie zaczyna sie panika. Jazz graja swietnie zespolowo, dzis mo0ga pokonac rywala po raz 4. z kolei we wlasnej hali (wczesniej wygrali siedmioma miesiac temu, czteroma i roznica 22 pkt w tamtym sezonie.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Utah Jazz vs. Houston Rockers / Utah -5,5 ✅/ 1Q Utah -1,5 ✅/ kurs: 1,90/ 1,86 wynik: 23:21 / 99:86
Spotkanie bardzo emocjonujące z lekką przewagą na Utah ???? Jazzmani u siebie wiadomo jak grają, ich hala EnergySolutions Arena ma dla nich wyjątkowe znaczenie. Ostatnimi czasy w ogóle Utah radzi sobie wyśmienicie. Wygrywają praktycznie wszystko, team świetnie się trzyma, są zgrani. To widać, a to procentuje dobrymi wynikami. U siebie są niepokonani od 12 spotkań i jakby nie było znowu przypada „13”, która tym razem mam nadzieję okaże się szczęśliwa :p Mormoni przystąpią do spotkania w pełnym składzie. Zespół gości- Houston, jest bardzo defensywnym zespołem, który tak naprawdę na wyjazdach prezentuje zupełnie inny basket niż w Toyota Center. Mimo, że z reguły idzie im gorzej to ostatnio pokonali same solidne firmy: Denver, NOH i SAS. Są zmobilizowani i chęci walki jednak dzisiaj jestem przekonany, że gospodarze przełamią tę passę. Na Utah, którzy grają home i to w dodatku beż żadnych osłabień, moim zdaniem można stawiać w ciemno, że wygrają. Ja stawiam na handicap -5,5 który także przy grze którą Mormoni reprezentują nie powinien stanowić problemu. Bazując po części na spotkaniach H2H można zauważyć ten stosunek jaki prezentują Jazzmani do własnego podwórka. Jest on oczywiście procentujący gospodarzy w ogromnej mierze…

San Antonio Spurs vs. Golden State Warriors
/ SAS -8,0 ⛔/ SAS 1Q -2,5 ✅ / GSW under 99,5⛔/ kurs: 1,90/1,86/1,86 wynik: 28:25 / 107:106

Postanowiłem zagrać podobnie jak w przypadku Utah. SAS po wcześniejszej porażce z Houston jest niewątpliwie zdeterminowany by roznieść GSW. San Antonio grając jako jeden z bardziej defensywnych zespołów prezentuje dobry basket o czym świadczy chociażby ilość wygrywanych spotkań itp. GSW ogólnie na wyjazdach sobie nie radzi, a jak dochodzi spotkać im się z klasową i do tego świetnie grającą w obronie, Wojownicy sobie nie radzą. Preferują styl run’n’gun i za bardzo nie skupiają się na defensywie. Są bardzo otwartym zespołem i dużo punktują, ale ostatnimi czasy idzie im troszeczkę gorzej jeżeli chodzi o PPG. SAS powinni wygrać z GS bo innej opcji nie widzę i chcąc dominować od początku spotkania na parkiecie, muszą tworzyć monolit w defensywie, a z tym nie mają problemu. SAS zagra w składzie w którym już gra dłuższy czas więc nie ma osłabień spośród aktualnego składu. W GS ( co działa na korzyść) nie zagra Crawford, czyli jeden z lepszych punktujących Warriors, nie zagra Biedrins (center). Możliwe także że nie zgrają Maggette oraz Randolph co niewątpliwie osłabiłoby i tak już osłabiony zespół….

Oklahoma City Thunder vs. Los Angeles Lakers
/ LAL -8,0 ✅/ under 206,0 ✅/ kurs: 1,90/1,90 wynik: 89:107
Te typy wydają mi się najbardziej prawdopodobne ???? Oklahoma już zupełnie zrezygnowana, gra poniżej oczekiwań. Odpuszczają praktycznie wszystko, są zmęczeni….a LAL wręcz przeciwnie, są doświadczonymi rutyniarzami i zwycięstwo z OCT jest im bardzo potrzebne. Walczą o najwyższe cele i potyczka na parkiecie OCT nie wchodzi w grę. Od początku spotkania to L.A powinni kontrolować przebieg nad tym co się dzieje. To im pozwoli zachować więcej sił, a co najważniejsze wygrać. handik stosunkowo wysoki, ale zważając na podejście OCT do spotkań, LAL mogą pokryć tą linię już na początku i całe spotkanie grać na dystans z przewagą ok. 10 pktów. To pozwoli im dominować na parkiecie, kontrolować spotkanie co będzie skutkować łatwą przechadzką w hali Ford Center. Co do undera. To wiadomo, że LAL nie lubi szarżować tempa i grać na aferę. Liczę właśnie na takie spotkanie jakie prezentują we własnej hali, czyli na spokojny dystans. OCT powinni oscylować ok. 90 pktów, a LAL ok. 105 pktów w spotkaniu. Oba teamy zagrają w optymalnych składach…

F 0

fankultu

Użytkownik
Do Magiki...

Co do uwag nt mecz OKC-LAL...napisal bym tak samo,tylko ze odwrotnie.
Jesli chodzi o LAL to oni graja teraz na pol gwizdka,wygrywaja najmniejszym nakladem sil..zwykle truchtaja przez 3kw by w 4 zagrac na miare swoich mozliwosci-doganiaja wynik i przechylaja szale zwyciestwa na swoja korzysc.Ich ostatni zrobiony ujemny handy historycy datuja na rok 1896...chyba...moge sie mylic.Zapewne wygraja,ale czy z handy..??
Co do OKC,chlopakom wcale sie nie odechcialo grac..wygrali wyjazd w minnesocie,stawiali opor Utah i Bulls,wreszcie wygrali u siebie ze Spurs..nie tak wyglada gra druzyny ktorej sie nie chce.
Osobiscie odpuszczam ten mecz,uwazam ze dzis sa lepsze...niemniej zycze powodzenia :spokodfhgfh:

Np.Bulls -4,5..Bulls u siebie sa naprawde mocni i sa tez niezle zmotywowani,Detroit powaznie oslabione,przynajmniej tak wynika z moich informacji-tutaj mala prosba,jesli ktos ma jakies info czy zagraja Hamilton i Wallace prosze o info.

slander 10

slander

Użytkownik
Co do Bulls vs. Pistons to radzę uważać. Byczki ostatnio nieźle grają i są w tym spotkaniu faworytem, bo wśród gości zabraknie Hamiltona, Wallace&#39;a i Iversona. Źródło: http://www.freep.com/article/20090324/SPORTS03/90324061/1051/rss16
Ale gospodarze będą musieli sobie radzić bez Rose&#39;a. Źródło: http://www.suntimes.com/sports/basketball/bulls/1493407,rose-wrist-injury-miss-032409.article
Mimo wszystko uważam, że Bulls powinni sobie poradzić, bo na rozegraniu nadal jest Hinrich, który w kilku, a możne nawet kilkunastu klubach grałby w pierwszej piątce. Rose zdobywa też trochę punktów, ale od tego też znajdą się ludzie. Można tu liczyć na Salmonsa, który ostatnio nieźle gra.

A 0

alex23

Użytkownik
Również odradzam granie na byki. Naprawdę nie warto, kurs śmieszny, a Tłoki mimo osłabień grają naprawdę dobrze. Chicago to bardzo chimeryczna drużyna, często po dobrych meczach przychodzą porażki, grają dzień po dniu i mogą mieć dziś problemy z defensywą gości.
Dla mnie dużo prawdopodobniejszy jest typ na Detroit, a kurs 2.95 jest bardzo zachęcający.
PRINCE wygrał mecz Chicago, masa głupich strat i niecelnych rzutów w ważnych momentach meczu.
Detroit pokazało, że mają jedną z najlepszych ławek rezerwowych w NBA, drużyna z dużym potencjałem, szkoda tylko, że mają cholernie niemrawego szkoleniowca. Dać im Poppa z SAS-u i z mety grają o mistrzostwo.

xael 83

xael

Użytkownik
Washington Wizards - Charlotte Bobcats
Typ: Charlotte -6,5 points⛔
Typ: Washington under 93 points⛔

Znowu przyszło grac na Bobki. Po pierwsze Bobki teraz miały sporą odpoczynku bo aż 3 dni i klęska z Indianą wymazana z głow, natomiast Wizards tylko jeden dzien. O skład Charlotte nie ma się co obawiac bo wyjdą w najsilniejszym, ale jeżeli chodzi o gospodarzy to jest nieciekawie. Na questionable jest D.Songaila który aktualnie jest jedynym zdrowym centrem , ale ma coś z szyją. Jego brak napewno by wplynął na lepszy rezultat dla Bobcats. Oprócz tego jeszcze niepewny jest występ C.Bultera oraz J.Dixona który ma coś z achillesem. Można powiedziec że jak któryś z tej trójki nie zagra(no może prócz Dixona) dla Charlotte będzie napewno łatwiej.Chodź dla mnie nikt z nich nie powinien zagrac. W tabeli też teraz mają Bobki gorąco. Są na 9 miejscu niepremiowanym występami w PO, ale mają dwa mecze mniej niż ósme Chicago. Wiedzą że dzisiejsza wygrana ich spotniowo zbliży do Chicago i napewno będą chcieli zwyciężyc , ale bez żadnego stresu , po prostu grając swoje. Sezon dla WSH jest stracony , w pewnym stopniu ze wzgledu na kontuzje Arenasa. W moim scenariuszu Bobki powinny zmiażdzyc dziś Wizards tak jak to robiło San Antonio z nimi. Do tego dochodzi fakt że Charlotte gra dobrze w defensywie a na wyjazdach bardziej na tym się skupia i nie powinny dzisiaj dac drużynie WSH porzucac. Mimo że dla ósmego Chicago wygrana z WSH przyszła dośc ciężko to dla Bobcats nie powinno byc to problemem. Zdecydowanie handi powinien wleciec nawet z -15.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Cleveland Cavaliers vs. New Jersey Nets / Cavs 1Q -4,0 ✅/ Cavs (1 połowa) -7,0 ⛔/ under 189,5 ✅/ kurs: 1,86/1,90/1,90 wynik: 26:17/ 44:40 / 98:87
Kolejne spotkanie rozgrywane w hali Q Arena. Oczywiście faworytem spotkania jest Cavs, ale ostatnio patrząc na cholernie asekuracyjną grę CC we własnej hali może być różnie. Chwila dezorientacji i NYN wygrywają mecz, co byłoby dla mnie lekkim zdziwieniem, ale jestem na to przygotowany. Jak? Oczywiście w całości odpuszczę drugą połowę, gdzie właśnie dzieją się te paradoksalne rzeczy i skupię się na pierwszej połowie. W pierwszej części spotkania CC nie pozostawiają jakichkolwiek złudzeń przeciwnikom. Na pewno od początku spotkania zagra Bronek i dzięki niemu upatruje właśnie te typy. Już od pewnego czasu Kawalerzyści stosują taką taktykę, że wyrabiają przewagę i rotują ławką. Jest to bardzo dobry sposób na uzyskanie dobrej atmosfery w teamie, gdzie w Cavs jest ona świetna. Na wygranie spotkania przy zachowaniu sił także, ale przy takich spotkaniach cały zespół musi być skupiony cały mecz. Szczególnie wtedy, kiedy James siedzi na ławce, a w znaczniej mierze będzie miało to miejsce w drugiej części spotkania przy „utartym” wyniku. CC zagrają w optymalnym składzie czyli: Mo, Delonte, LeBron, Varejao, Ilgauskas… brakuje tylko Ben’a i mamy dream team Stawiam te dwa typy, ale także skuszę się jeszcze ku underowi, ponieważ w drużynie gości nie zagra no.1 PPG czyli Harris. Jego absencja wpłynie niewątpliwie na mniejszą ilość punktów. Analogicznie CC grając asekuracyjny basket nie będzie szarżować tempa tylko będą grać na spokojnym dystansie. Jeżeli Netsi będą punktować mało, a bez Harrisa trochę tych punktów ubędzie to Cavs także nie będzie wykręcać dużego scoringu.
New Orleans Hornets vs. Denver Nuggets / NOH 1Q -1,5 ⛔/ Denver 4Q +1 ✅/ kurs: 1,90/1,86 wynik: 21:28/ 20:24
W tym przypadku wg mnie lepiej skorzystać z opcji na obstawianie kwart tak jak w spotkaniu Cavs vs. NJN. Postawiłbym na NOH, ale trochę sceptycznie patrzę w stronę Denver. Zagrają w optymalnym składzie, walczą o korzystne miejsce w PO i będą walczyć w co nie wątpię, ale myślę, że wszystko rozegra się w drugiej połowie jak to zwykle bywa. NOH zawsze w pierwszej kwarcie „rzucają” się na przeciwnika chcąc narzucić im swój styl gry, chcą dominować na parkiecie i to się sprawdza. Zwykle w po 1Q schodzą zwycięsko z parkietu. Dzisiaj powinno właśnie tak być, zdają sobie sprawę z kalibru przeciwnika i nie mogą odpuścić od pierwszej sekundy bo to się zemści. Zagrają w optymalnym składzie, bo dzisiaj wraca Chandler i Stojacovic i mam nadzieję, że pierwsza kwarta będzie należeć do nich i zejdą na przerwę minimum z dwupunktowym prowadzeniem. Z kolei, zważając na determinację obu teamów w 4Q pokuszę się na zwycięstwo Denver. NOH jeżeli wyrobi sobie pewną przewagę przez 3Q może być lekko rozluźnione co spowoduje wybiciem Nuggets. Oczywiście typ działa obustronnie, więc jeżeli walka będzie na równi, albo z przewagą gości, to 4Q będzie należeć w tym momencie do lepszych, więc tutaj stawiam lekko na przysłowiowego „ czuja” licząc po części na szczęście, które w tym fachu jest po części niezbędne
New York Knicks vs. Los Angeles Clippers / NYK -6,5 / kurs:1,90 ⛔ wynik: 135:140
Knicks świetnie powalczyli ostatnio z Orlando i myślę, że już powoli będą wskakiwać na odpowiedni tor. Ułatwić to maja Clipki, które w przeciwieństwie do nich notują ujemny progres. Na wyjazdach przegrywają, ale to znacznie. Oczywiście walczą, ale znowu muszą zmagać się z różnymi roszadami w teamie. Jeden się wyleczy to drugi jest kontuzjowany i tak w kółko. Dzisiaj na pewno nie zobaczymy Davis’a, który jest podporą dla L.A i jego absencja wpływa po części na grę i wynik Clippersów. Wracając do NYK. Cieszy mnie fakt, że starają się jeszcze walczyć o PO. Jest to oczywiście otwarta sprawa dla wielu zespołów i spotkania są bardzo napięte. NY gra dzisiaj u siebie co już na starcie ich premiuje i pozwala od początku spotkania wyrobić sobie spokojną różnicę punktową i utrzymywać ją do końca meczu. Pozwoli to także na zachowanie sił na kolejne spotkania, które są równie ważne jak dzisiejsze. Nie ma już kalkulacji: wygrywasz, jesteś bliżej PO i odwrotnie. Knicks zagrają w optymalnym składzie i nie widzę innej możliwości jak wygrana na swoim podwórku…
Indiana Pacers vs. Miami Heat / Miami -2,5 / kurs: 2,05 ⛔ wynik: 90:88
W obecnej chwili Indiana gra totalną kichę… Są wybici z rytmu i jedynie wygrana z Charlotte na wyjeździe pozwala stwarzać pozory, że są zmotywowani i chcą walczyć. Dzisiaj jednak mimo, iż grają u siebie sądzę, że Miami sprawi im niespodziankę. Heat grają naprawdę dobrze, a to co wyczynia Wade to przechodzi samego siebie. Jest niesamowitym zawodnikiem i zważając na to, że dzisiaj Go nie zabraknie pokuszę się o win Heat. Ogólnie Miami zagra bez żadnych osłabień, są zmotywowani, chcą wygrywać i nie patrzą na przeciwnika. Bardzo dobrze się trzymają czy to na wyjeździe czy to u siebie i nie robi im różnicy w/w jakiego pokroju jest przeciwnik. Ostatnio wygrali z Detroit na wyjeździe, a wiadomo mimo absencji w zespole Det’ prezentują się równie dobrze. Oczywiście świetne wywody prezentował Dwyane jak i cała ekipa. Wcześniej jeszcze zacięte spotkania, mimo że przegrane z Bostonem, CC i NJN. Dzisiaj dlaczego nie mieliby wygrać z Pacers, zważając na lekką niedyspozycję teamu. Patrząc w poczynania H2H w hali Conseco Fieldhouse ze świecą można szukać zwycięstwa Miami z Indianą co dla mnie wskazuje, że to przełamanie w końcu musi nastąpić i dzisiaj jest świetna okazja ku temu…

ficklash 0

ficklash

Użytkownik
Na dziś ciekawym typem wydaje mi się, że ekpia Phoenix Suns rzuci mniej niż 107,5pkt. Granica w sumei jak na tę ekipe nie zachwyca, ale pamiętajmy, że grają na wyjeździe. No i passa ciągłych &quot;overówek&quot; kiedyś musi się skończyć (wg. mnie dziś ???? ) W końcu z tej ekipy musi zejść trochę powietrza. Jeśli ekipa gospodarzy przejmnię inicjatywę od początku meczu (wg. bukmacherów są faworytami) to ten under powinien wejśc bez problemu. Gorzej będzie jeśli wdadzą sie w ofensywną grę z Sunsami... Moim zdaniem ten typ jest dośc pewny.
Typ: Phoenix Suns zdobędzie poniżej 107,5pkt w meczu kurs:1,80 Buk:Totomix

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Detroit Pistons - LA Lakers
Typ: Detroit Pistons (+8,5), kurs 1,9
⛔
Wynik: 77-92
Nie zamierzam się rozpisywać, ani robić dogłębnych analiz. Najważniejsze co mnie skłania ku temu typowi to ta statystyka:
01/02-08 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 90:89
09/02-07 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 93:78
30/01-06 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 102:93
11/02-05 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 103:81
16/06-04 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 100:87
14/06-04 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 88:80
11/06-04 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 88:68
19/11-03 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 106:96
13/03-03 Detroit Pistons vs. L.A. Lakers 111:88
Coś się rzuca w oczy? Pewnie!! Lakersi na ostatnie 9 wyjazdowych spotkań 9 razy dostali baty! Niesamowite prawda? ???? Wiem, że mecz meczowi nierówny, sezon sezonowi także, ale to chyba nie przypadek... Coś w tym jest, że koszykarze z miasta aniołów mają zawsze problemy z tłokami na ich własnej hali. W ekipie z Detroit możliwy powrót trójki: Iverson, Wallace, Hamilton. Powrót któregoś z nich byłby zdecydowanym wzmocnieniem, a gdyby mogło zagrać chociaż dwóch z nich to w ogóle była by bajka. Warto zauważyć, że nawet tak osłabione tłoki zagrały dobre spotkania z Chicago Bulls i Miami Heat, drużynami jak by nie było całkiem solidnymi. Spotkania te przegrali, ale zaprezentowali się całkiem fajnie. Warto dodać, że Lakersi nie forsują tempa, grają spokojnie, sporo rotują ławką, Kobe już tak nie szaleje i nie kręci takich niesamowitych wyników. Moim zdaniem zanosi się na wyrównany mecz. Zdecydowanie większe szanse mają Jeziorowcy, ale tłoki będą walczyć i nawet jeśli polegną to zapewne niewielką różnicą punktową rzędu 5-6 pkt. Dla mniej odważnych typ +10,5
Jak zwykle mile widziane wszelkie opinie i komentarze ???? pozdrawiam
Jednak cała trójka z Detroit nie zagra. To całkowicie komplikuje mój typ, nie wycofuje się z niego, ale dla należy mieć na uwadze, że przez ten fakt będzie znacznie trudniej. W zasadzie teraz wszystko zależy od LA. Jeśli będą chcieli zniszczyć tłoki to ich zniszczą, a jeśli nie to zagrają dużo ławką i urządzą sobie takie lajtowe spotkanie. Zobaczymy jak będzie
Jednak brak trójki Iverson, Hamilton, Wallace okazał się kluczowy bo LA zagrało na poważnie i pewnie wygrali

michalciesla 0

michalciesla

Użytkownik
Dzis jak nigdy polecam odpuscic sobie, a oto dlaczego tak mysle.

PISTONS - LAKERS
dla mnie to no bet jesli mialbym stawiac to bym dal ze Lakers zniszcza Detroit z takimi oslabieniami ale ostatnio gdy LAL mieli przewage z Oklahoma po 1 kwarcie 18pkt, wtedy zaczeli grac lawka zeby starting 5 odpoczywali na Playoffy wiec ten handicap moze byc za duzy. Wallace i Hamilton sa gametime decision, ale nawet jak zagraja to po dlugiej nieobecnosci musza sie znow &#39;zgrac&#39; z reszta i po kontuzja beda ostrozni/ nie w 100% formie
NO BET

BULLS - HEAT
takze no bet, Miami zwykle dobrze gra z Bullsami, ale ostatniej nocy Wade i ekipa rzycali 36.00% z gry a sam Wade przegral im ten mecz rzucajac 5-24 i nie trafiajac trojki rowno z syrena. Wade lekko zmeczony, calkiem mozliwe ze dzis nie zagra wogole lub zagra limitowany czas. Jesli koniecznie musialbym to zagrac, to dawalbym na Chicago nawet nie handi tylko ML za 1.45. W Bykach nie zagra przeciez D. Rose i choc Hinrich dobrze debiutanta zastepuje, to przeciwko Heat nie bedzie latwo.
NO BET

TRAIL BLAZERS - SUNS
Phoenix to szalona druzyna, wczoraj wygrali wielki mecz z Jazzmanami (Okur!!), dzi9s mimo ze w dobrych nastrojach, ale na pewno nie beda swiezym zespolem. Shaq gral dosc dlugo, a dzis czeka go walka z potworem Odenem. Moze nie wytrzymac. Ogolnie Suns sa zdeterminowani i w formie, ale Portland po ostatniej porazce z 76ers beda robili wszystko byle nie przegrac 2 meczu z rzedu. Mysle ze Suns nie narzuca swojego stylu dzis w nocy- nie w tej hali i nie grajac b2b i nie bez Barbosy. Mysle ze bedzie ciasny wynik, ale niestety nie do grania jak dla mnie, chyba ze dla zabawy.
NO BET

magiki 42

magiki

Użytkownik
Detroit Pistons vs. Los Angeles Lakers /LAL -2,0 1Q ✅/ LAL -7,5 ✅/ over 193,5 ⛔/ kurs: 1,91 (bwin) /1,74/ 1,90 wynik: 25:12/ 92:77

Wcześniej to spotkanie wstawiłem do kanonu jako „no bet”, bo była możliwość, że oczekiwana „trójka” wróci dzisiaj do gry. Już jest pewne, że nie zgrają i już LAL na wstępie ma łatwiejsze spotkanie. Absencja całej trójki wpływa połowicznie na zespół tłoków. Bez nich potrafią zagrać kapitalne spotkanie, ale też zagrać totalną kichę… dzisiaj zmierzą się z Jeziorowcami, którzy są niewątpliwie lepszym teamem, ale spotkania H2H tego ewidentnie nie potwierdzają. Liczę na przełamanie, ale w wielkim stylu. W spotkaniu z OCT sprawdziły się prognozy i dzisiaj liderzy są wypoczęci, ławka „wbita” w zespół i także może pomóc tym bardziej, że mobilizacja wzrosła. LAL właśnie dlatego, że rzadko kiedy królują w The Palace of Auburn Hills w tym spotkaniu powinni pokazać, że na chwilę obecną to się zmieni. L.A to bardzo ambitny zespół i handicap jest jak najbardziej możliwy do pokrycia. Co do overa. Zważając na w/w absencje i bardzo zmobilizowany zespół gości, linia powinna pęknąć bez problemu. Brak „trójki” wpływa nie tylko na ofensywę, ale także na defensywę. Są trzonem zespołu Pistons pod każdym względem i dzisiaj z tak klasowym zespołem jak LAL, owe nieobecności powinny się niemiłosiernie uwidocznić przede wszystkim pod koszem gospodarzy…

N 0

niedzial

Użytkownik
27.03 0:00 Chicago Bulls - Miami Heat (+6) 2 @1.93 Pinnacle ⛔

Kolejne bardzo ważne spotkanie dla jednej jak i drugiej drużyny.Zresztą to nie może dziwić ponieważ sezon w kroczył w decydującą fazę i zespoły walcza o jak najlepsze miejsce w PO.Dzisiaj w United Center Byki podejmowac będą graczy Heat z Miami.Moim zdaniem byki aż takim faworytem tego spotkania nie sa a juz napewno nie takim zeby wystawiać na nich hc w wysokości 6 punktów.Miami to bardzo solidna druzyna która obecnie zajmuje 5 miejsce na wschodzie.W składzie maja bardzo dobrych graczy jak pierwszoroczniak Beasley,center J.Oneal czy przedewszystkim lider zespołu Dwayne Wade który potrafi wziąźć cięzar gry na siebie i sam przesądzić losy spotkania.Co wazne to wszyscy zawodnicy sa zdrowi i trener może grać najmocniejszą piątką.Do niedawna Miami walczyło o czwartą pozycje z Atlantą obecnie jednak musi pilnować piatej pozycji ponieważ tuż za nimi są 76-ers i w razie dzisiejszej porażki to właśnie Phila wyprzedzi Miami które bedzie na szóstej pozycji,a tego napewno nikt nie chce ponieważ wtedy w pierwszej rundzie PO trafiliby na obrońców tytółu czyli Boston celtics.Chicago jeszcze nie dawno było poza miejscem gwarantującym grę w PO jednak ostatnio spisuja sie bardzo dobrze i awansowali na 8 pozycję i mają 2.5GB przewagi nad Charlotte a nawet maja szansę na dogonienie siódmego Detroit.Przewaga jaką posiadaja wydaje się dość spora tym bardziej ze mają bardzo dobry terminarz i oprócz dzisiejszego meczu resztę spotkań (po za 76-ers) grają z zespołami które maja ponizej .500 a na dodatek u siebie będą podejmować wszystkie zespoły z którymi bezpośrednio walczą o Po czyli Charlotte,New Jersey,Indiana oraz New York i Toronto,także maja pod tym wzgledem wielka przewage nad innymi.Dodatkowo w drużynie Bulls nie zagra Loul Deng (14.1pkt 6.0zb 1.9as),nie wiadomo czy wystąpią Tyrus Thomas (10.3pkt 6.4zb 1.0as) i Tim Thomas (8.7pkt 3.2zb 1.1as),którzy nażekaja na urazy.Prawdopodobnie zagrac ma Derrick Rose (16.5pkt 3.7zb 6.2as),który nie gral w ostatnim meczu,jednak ma zacząć mecz z ławki rezerwowych a podstawowym rozgrywającym będzie Kirk Hinrich.Podsumowując uważam że Miami ma dzisiaj duze szansę na zwycięstwo którego potrzebuja,dla byków natomiast nie jest to najważniejszy mecz który mogą delikatnie odpuścić tym bardziej że kilku graczy ma kontuzję i sądzę że jeśli dzisiaj zagrają to wystapią z limitem czasowym ponieważ juz nie długo Byki czekają ważniejsze mecze m.in z Indianą w sobotę (u siebie) i we wtorek (na wyjeździe) czy w następnym tygodniu z NJ,NY czy Charlotte.Dodam tylko ze zespoły w tym sezonie spotkaly sie trzy razy i trzykrotnie lepsi okazali sie gracze z Miami wygrywając 90:77 i 130:127 w Miami i 93:95 w chicago.

slander 10

slander

Użytkownik
Dla mnie to Chicago jest faworytem. Brak Rose to nie problem, bo akurat na pozycjach 1, 2 są i tak dobrzy zawodnicy. Co ważne są to Ci sami co odprawili Miami 2 lata temu w pierwszej rundzie play-offów 4-0. Hinrich ma jakiś tam sposób na Wade&#39;a i dziś raczej Dwayne sobie nie poszaleje, co jest niemal równoznaczne z całymi Heat.
Bulls dostali już 3 razy w tym sezonie od Miami i wystarczy. Dziś powinni wygrać.

michalciesla 0

michalciesla

Użytkownik

Philadelphia 76ers - Charlotte Bobcats 1 (-6.0) @ 2.06 (pinnacle)

Philly ostatnio wrocila z tour&#39;u, w ktorym wygrala z takimi przecwinikami jak Lakers i Portland Blazers, czyli ekipy z ktorymi wygrac na ich wlasnym parkiecie w przeciagu paru dni jest praktycznie niemozliwe. Wrocili do wlasnej hali zwyciestwem z Minnesota choc po polowie przegrywali i zapowiadalo sie na niespodzianke. Dzis beda skupieni zeby wygrac pewnie kontrolujac tempo i wynik od samego poczatku. Graja o 5. zwyciestwo z rzedu u siebie i przede wszystkim o utrzymanie piatego miejsca co pozwoli im uniknac Bostonu lub Orlando w 1. rundzie PO.
Przeciwnik na pewno w zasiegu, do tego Bobcats pod wielka presja 9. miejsce na Wschodzie wymyka sie w nieoczekiwany sposob, w obozie gosci na pewno determinacja ale na pewno tez wielka obawa wiec morale wg mnie niewysokie. Wszystko przez ostatnia serie 2 porazek z rzedu:
26/03-09 NBA Washington Wizards vs. Charlotte Bobcats 95:93
22/03-09 NBA Charlotte Bobcats vs. Indiana Pacers 83:108
Z Wizards? 25 punktami z Indiana u siebie? A przeciez dwa tygodnie temu byla wtopa z Minnesota. Jak dla mnie to nie swiadczy dobrze o ekipie Bobcats, oni wiedza ze nawet jesli cudem wejda do PO, to tam dostana 3:0 od Cavs. Do tego 76ers maja jakis sposob na najlepszego strzelca Wallace&#39;a (20pkt; 9 zb/ mecz), bo w bezposrednich meczach srednio mial 8.5pkt i 6zb przy 40% skutecznosci (srednio 59% w sezonie). Wielkim problemem Charlotte sa tez rzuty wolne. ostatnio wlasnie dzieki temu przegrali z Washingtonem, trafiajac 6-13 w 4. kwarcie meczu przegranego 93-95.
Podsumowujac, bedaca na fali, zdeterminowana i zdrowa druzyna Philadelphii nie powinna miec problemow ze slabo radzacym sobie na wyjazdach i bedacym w krytycznej sytuacji zespolem Bobcats. Mecz po polnocy.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Toronto Raptors vs. Oklahoma City Thunder / OCT +1,5 1Q ⛔/ OCT +5,5 ⛔/ over 200,5 ✅/ K.Durant over 25,5⛔ / kurs: 1,86/1,83/1,90/1,80 wynik: 28:18/112:96/K.D 18 pkt
Z początku byłem pewien, że pocisne na Toronto zważając na to, że ostatnimi czasy coś tam próbują ugrać i zważając na podejście OCT do poprzednich spotkań. Myślałem o handiku -5,5 na Dinusie, ale zmieniam zdanie o 180°. Dalczego? Ponieważ wyczytałem na różnych forach i w opiniach „ekspertów” że OCT chcą pograć w tym spotkaniu na maxa. Co świadczy o tym to, że Durant zagra dzisiaj na prawym skrzydle, czyli została postawiona taktyka na ofensywę. Kevin gra rewelacyjnie na swojej koronnej pozycji czyli SG, i rzuca przeciętnie na spotkanie 25,9 pkta, a najbardziej odpowiedzialny jest za rozgrywanie więc nie jest to jego szczyt strzelecki. Dzisiaj zagra tylko i wyłącznie jako punktujący więc rolę ma ułatwioną. Ponadto rzuty zza linii dla Duranta to świetna zabawa, rzuta rewelacyjnie i nawet upatruję tu over w jego punktach na mecz. Patrząc dalej pod względem ciągu przyczynowo- skutkowego to na pozycji SG zamiast K.D zagra Sefolosha, który jest zamiennikiem połowicznym. Sądzę, że za rozgrywanie i do tego rzucanie zaangażowany będzie Westbrook, który gra o wiele lepiej. Jeżeli taki scenariusz się sprawdzi to po kolei każde typy powinny być na plus. W 1Q liczę na naskok Oklahomy i wygranie tej kwarty co dalej będzie skutkować dużą ilością punktów, bo mimo gry bez priorytetów spotkanie powinno być chociażby o prestiż. Toronto zagra w optymalnych składzie, a OCT jeszcze bardziej niż zwykle nastawione na ofensywę więc od razu widzę over. Na koniec upatruję zwycięstwo OCT ( zagrają w optymalnym składzie) ale asekuracyjnie stawie na plusowy handik i myślę, że dog w masełko Dalej, Oklahoma wypoczęta (2 dni przerwy), zagrają bez kompleksów, ewidentnie nastawieni na zwycięstwo a patrząc w terminarz trudno się nie dziwić grafik napięty niesamowicie. Kolejne spotkania to Boston, SAS na wjeździe oraz Portland u siebie. Spotkanie z Toronto powinno być jak na razie najważniejsze… Liczę, że w końcu OCT po długiej nostalgii mnie zafascynuje
Orlando Magic vs. Milwaukee Bucks / Orlando 2Q -3,0 / kurs: 1,86 ✅ wynik: 28:23
Orlando zbytnich problemów nie powinno mieć w tym spotkaniu, ale to jest Orlando. Sądzę, że lepszym typem jak dla mnie będzie kolejny raz kwarta. Tym razem 2. Teamy w 1Q dopiero zaczynają, zgrywają się i próbują swoich sił od początku spotkania. Orlando -3,5 powinno bez problemów zainkasować, ale lepiej dmuchać na zimne. Jeżeli pierwsza kwarta będzie napięta to drugą będą wiedzieli jak rozegrać i zejść na przerwę z kilkupunktową zaliczką, a później dać trochę pograć ławce. Tym bardziej patrząc, że rywal nie jest z górnej półki i każde pozostawione siły na parkiecie procentują w kojonych spotkaniach. Orlando zagra w optymalnym składzie, Bucks oczywiście bez Redd’a i Bogut’a, a reszta jest zdolna do gry. Jeżeli miałbym typować dalej to na 1Q kwartę analogicznie dałbym na plusowy handik, w całym spotkaniu handik na Orlando i over, ale Są to tylko moje typy na wiatr, których nie zgram bo Orlando lubi sprawiać niespodzianki…

Cleveland Cavaliers vs. Minnesota Timberwolves
/ Cavs 1Q -4,5 ✅/ under 192,5 ✅/ kurs: 1,86/1,86 wynik: 27:18/107:85
Linia nie jest zbyt wymagająca zważając na pokrój tego spotkania. Cavs mają jedną z najlepszych defensyw w NBA, co udowodniają z meczu na mecz. Z takim zespołem jak Minnesota, który to typowy outsider ligi, więc powinna pograć cała ławka i bardzo długo. Minne’ nie powinno stawiać wielkich problemów CC i sądzę, że gospodarze zrobią sobie dzisiaj piknik w hali Q Arena jeżeli chodzi o zwycięstwo. Handicap -14,5 wydaje mi się lekko za duży mimo, że dla CC byłoby to bułka z masłem. Mogliby pokryć ten handicap, ale wydaje mi się że grając z Minne’ zastosowana będzie standardowa taktyka z takimi przeciwnikami u siebie, ale i na wyjeździe. Ostatnio się przejechałem na CC dając -7,0 do połowy sądząc że jest to bardziej pewny typ niż całościowy handicap. Nie weszły obydwa typy, ale do drugiego miałem rację. Do połowy było -4,0 ale NJN ostatnimi czasy świetnie sobie radzi co potwierdzili chociażby z Cavs w Q Arena i tutaj patrzę optymistycznie na kolejne spotkanie NJN vs. LAL. Dzisiaj jednak zważając, że Wolves „ostatnimi czasy” za dobrze sobie nie radzą, postawię handi ale tym razem na 1 kwartę bo ładnie wchodzą (z CC również) i mam nadzieję, że dzisiaj to się nie zmieni ???? CC zagrają w optymalnym składzie: Mo, Delonte, James, Varejao, Ilgauskas i perspektywiczna ławka: Pavlovic, Smith, Gibson, Jackson, Kinsey. W Wolves nie zagra oczywiście All, a dalej Brewer.
podsumowując: ...od teraz OCT wpisuję do mojego kanonu zespołów &quot;no bet&quot;. Jedynie będę stawiał przeciwko nim, jeżeli będzie fajny typ... ale liczę, że od przyszłego sezonu pójdą na całego.

.kb 31

.kb

Użytkownik

Toronto Raptors vs. Oklahoma City Thunder / OCT +1,5 1Q/ OCT +5,5 / over 200,5 / K.Durant over 25,5/ kurs: 1,86/1,83/1,90/1,80

Z początku byłem pewien, że pocisne na Toronto zważając na to, że ostatnimi czasy coś tam próbują ugrać i zważając na podejście OCT do poprzednich spotkań. Myślałem o handiku -5,5 na Dinusie, ale zmieniam zdanie o 180°. Dalczego? Ponieważ wyczytałem na różnych forach i w opiniach „ekspertów” że OCT chcą pograć w tym spotkaniu na maxa. Co świadczy o tym to, że Durant zagra dzisiaj na prawym skrzydle, czyli została postawiona taktyka na ofensywę. Kevin gra rewelacyjnie na swojej koronnej pozycji czyli SG, i rzuca przeciętnie na spotkanie 25,9 pkta, a najbardziej odpowiedzialny jest za rozgrywanie więc nie jest to jego szczyt strzelecki. Dzisiaj zagra tylko i wyłącznie jako punktujący więc rolę ma ułatwioną. Ponadto rzuty zza linii dla Duranta to świetna zabawa, rzuta rewelacyjnie i nawet upatruję tu over w jego punktach na mecz. Patrząc dalej pod względem ciągu przyczynowo- skutkowego to na pozycji SG zamiast K.D zagra Sefolosha, który jest zamiennikiem połowicznym. Sądzę, że za rozgrywanie i do tego rzucanie zaangażowany będzie Westbrook, który gra o wiele lepiej. Jeżeli taki scenariusz się sprawdzi to po kolei każde typy powinny być na plus. W 1Q liczę na naskok Oklahomy i wygranie tej kwarty co dalej będzie skutkować dużą ilością punktów, bo mimo gry bez priorytetów spotkanie powinno być chociażby o prestiż. Toronto zagra w optymalnych składzie, a OCT jeszcze bardziej niż zwykle nastawione na ofensywę więc od razu widzę over. Na koniec upatruję zwycięstwo OCT ( zagrają w optymalnym składzie) ale asekuracyjnie stawie na plusowy handik i myślę, że dog w masełko Dalej, Oklahoma wypoczęta (2 dni przerwy), zagrają bez kompleksów, ewidentnie nastawieni na zwycięstwo a patrząc w terminarz trudno się nie dziwić grafik napięty niesamowicie. Kolejne spotkania to Boston, SAS na wjeździe oraz Portland u siebie. Spotkanie z Toronto powinno być jak na razie najważniejsze… Liczę, że w końcu OCT po długiej nostalgii mnie zafascynuje
prawie codziennie zagladam do tego dzialu by poczytac co macie tutaj do powiedzienia, i prawie codziennie mam ochote cos skomentowac, a raczej skrytykowac ;p staram sie jednak powstrzymywac, bo wiem ze inny uzytkownicy, a takze moderatorzy maja inny stosunek do krytyki niz ja, ich dzial to trzeba sie podporzadkowac. ale teraz sie poprostu nie moge powtrzymac i chcialbym wiedziec dlaczego to napisales, moze to zart jakis jest tylko tego nie widze ? ;p mecz juz trwa, ale chce sie odniesc tylko do tego fragmentu ktory pogrubilem... w rzeczywistosci jest przeciez dokladnie odwrotnie i nie jest to moje opinia tylko takie sa fakty. Durant gral jako rzucajacy obronca na poczatku sezonu, przed zmiana trenera. stary coach stwierdzil ze ma zbyt mala mase by grac na czworce. Thunder byli wtedy najgorszym zespolem NBA, wlasnie m.in. przez ta decyzje. po zmianie trenera Durrant wrocil na swoja wlasciwa i jedyna sluszna dla niego pozycje i dzisiaj jest jednym z najlepszych strzelcow ligi ;p co do tych asyst... rzadko ogladam Thunder w akcji, ostatnio chyba z Hornets a wiec dosyc dawno, ale nie wydaje mi sie by KiD byl w wiekszym stopniu odpowiedzialny za rozgrywanie pilki ;p a Sefolosha z tego co slyszalem gra niezle ????

nie odbieraj tego jako ataku na twoja osobe, poprostu uwazam ze takie rzeczy trzeba prostowac, a uzasadniona krytyka, jesli tak to mozna nazwac, moze jedynie pomoc nam wszystkim ????

magiki 42

magiki

Użytkownik
Washington Wizards vs. Detroit Pistons / over 190,5 / kurs: 1,83 ✅ wynik: 96:98
Dzisiaj możliwe, że do składu Detroit powrócą Wallace oraz Hamilton. W zespole Wizards oczywiście roszady, ale działa to na korzyść. Każdy ma możliwość pograć i dzisiaj będzie podobnie. Wypoczęci, zmobilizowani, na luzie a Pistons spięci bo muszą wygrywać. Dlatego sądzę, że padnie over. Linia nie jest masakrycznie wysoko: 190,5 pkta co daje statystycznie na drużynę 95,5 pkta. Jest to wynik możliwy do zrobieni dla jednej jak i drugiej drużyny. Obie grają o coś z tym, że priorytety są inne. Ponadto zagrają w hali Wizards co bardziej będzie przychylne otwartej grze.
Charlotte Bobcats vs. New York Knicks / Bobcats -6,5 ✅/ under 205,5 ✅/ kurs: 1,90/1,90 wynik: 96:85
Bobki jak i NYK walczą o PO. Dzisiaj powinien być zacięty pojedynek w którym upatruję zwycięstwo Bobcats. Grają dobrze, rzucają sporo, skuteczność także mają w miarę. Po ostatnim spotkaniu w swojej hali muszą się zrehabilitować za srogą porażkę z Indianą. Dzisiaj właśnie mają ku temu okazję. Zagrają z NYK, które wczoraj pokonało u siebie NOH i także jest pozytywnie nastawione na to spotkanie. Liczę, że Bobki mimo że powinni rzucać stworzą monolit w obronie przeciw ofensywnej grze NY i dzięki temu zwyciężą pokrywając handicap. Oba zespoły zagrają w optymalnych składach.
Miami Heat vs. Milwaukee Bucks / Miami -8,5 / kurs:1,90 ✅ wynik: 102:85
Miami zagra bez żadnych osłabień, więc Wade może dzisiaj szarżować. Grają u siebie z Bucks, którzy mimo wszystko nie świecą i dzisiaj ich wygrana byłaby dla mnie wielką niespodzianką. Heat gra po jednodniowym odpoczynku, gdzie wcześniej grali z Chicago ostatecznie przegrywając 106:87 jeszcze wcześniej grali w Indianie, gdzie przegrali z tamtejszymi 90:88. Widać, że dzisiaj będą głodni zwycięstwa i słabiutki Bucks nie powinno im przeszkodzić. Można powiedzieć- zagra Wade wygrana jest na pewno. Jeżeli pograją całym zespołem na co liczę to możliwe, że rozgromią gości i podbudują się na kolejne spotkanie z Orlando. Milwaukee ostatnio wygrali 5 spotkań wstecz z Bostonem, a po drodze do dnia dzisiejszego same wtopy. Najboleśniejszy double z Orlando, gdzie Magicy pogrążyli w obu spotkaniach Bucks. Goście grają bez odpoczynku i oznaki zmęczeni dadzą się we znaki, ponieważ trochę sił zostawili na parkiecie Magików chcąc z nimi wygrać...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom