Oj dużo dzisiaj spotkań w NBA, jest w czym wybierać. Na początek biorę na tapetę spotkanie Houston Rockets. Podopieczni Mike D'Antoni'ego podejmą u siebie zespół Los Angeles Clippers. Z tego spotkania wybrałem 2 bety do gry. Większą stawką gram over w meczu na linii 223,5 który uważam za niską linie, gdyż obie ekipy dysponują potężnym atakiem oraz obie niespecjalnie lubią grać twardo w obronie, poza tym obecne trendy to możliwie jak najkrótsze akcje oraz więcej rzutów za 3 niż midrange czy z pomalowanego. Drugi typ to center gości DeAndre Jordan over 30,5 w pakiecie. Idealny mecz dla środkowego gości. Wszyscy znamy jego możliwości i wiemy że jest to typowy off screen player, i liczy wyłącznie na podania od kolegów ale taki mecz to dla niego idealna okazja by zaliczył dużo zbiórek w tym offensive rebounds, zrobił kilka wsadów czy też kilka pkt z linii rzutów wolnych. Gabarytami też Jordan wyraźnie przewyższa Capelę oraz jest bardziej doświadczony niż młody szwajcar. Jedziemy dalej ;-) Ciekawy zakład znalazłem na Expekt. Mianowicie na połączone pkt LaMarcusa ze zwycięstwem Spurs. San Antonio Spurs w tej chwili są poza PO. Każde zwycięstwo dla nich jest na wagę złota, zwłaszcza teraz gdy grają u siebie. Wyobrażacie sobie PO bez Spurs? Dla mnie to jakaś abstrakcja. Popovich to mistrz defensywy i koszykówki systemowej. Znajdzie dzisiaj patent żeby ograniczyć Davis'a. Dla mnie Pelicans i tak grają za dobrze i notują o wiele więcej zwycięstw niż się spodziewałem po kontuzji Cousins'a. Spurs dziś must win, a bez pkt podkoszowego Spurs tego zwycięstwa nie będzie. Poza tym dobra, równo forma LA przez cały sezon, jestem w stanie mu zaufać. Ostatni mecz mojej drużyny w Portland. Uff, ciężkie to będzie starcie. LeBron z kelnerami vs wchodzący w swój prime Dame Lillard oraz Cj McCollum.
974367356737634304 - Miałem grać Nurkic'ia przeciwko Larremu, a tutaj on wypadł co daje jeszcze większą przewagę. Ante Zizic pierwszoroczniak, 5,5 MPG, 21 gier zagranych w NBA vs Jusuf Nurkic - ograny doświadczony zawodnik. Na pewno dzisiaj w pomalowanym będzie dominował, bo i fizycznie jest dużo silniejszy niż zawodnik gości. Moim zdaniem dzisiaj na Nurkicia trzeba zagrać. Cleveland pod koszem ma straszną dziurę, nie ma Tristana Thompsona, Kevin Love też kontuzjowany, Larry Nance dziś wypadł z gry. Zizic nie da rady, poza tym Cleveland bardzo słabo broni na deskach szanse na ponowienia będą. Tyle ode mnie. Życzę Wszystkim owocnych typów.