Wczoraj LA Clippers dali zarobić więc dzisiaj znów im zaufam.
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers
typ:
Los Angeles Clippers handicap -8,5 pkt. 99-111
kurs: 1.71 (
unibet)
O sytuacji zawodników z Los Angeles pisałem wczoraj, ograli Kozły i złapali kontakt z czołową ósemką na zachodzie, więc w bardzo dobrych nastrojach stawią się na parkiecie w Phoenix gdzie nawet pomimo tego, że będzie to dla nich mecz dzień po dniu to nie powinni mieć problemu z pokonaniem Suns, czyli najgorszego zespołu w lidze (bilans 19-56). Słońca prezentują się fatalnie o czym świadczy seria 12 porażek z rzędu. W ostatnich 15 spotkaniach na własnym parkiecie przegrali aż 14 z nich, w tym 24 lutego właśnie z LA Clippers, z którymi przegrali wtedy 117-128. Warto tu zaznaczyć, że w zespole Phoenix w tym meczu wystąpili najważniejsi zawodnicy czyli D.Booker, T.J. Warren(obaj zdobyli w tamtym spotkaniu po 27 pkt.), A.Len (14 pkt). Dzisiaj występ każdego z nich jest pod znakiem zapytania, może być tak, że żaden z nich nie wystąpi, nie maja po co ryzykować zdrowia bo już o nic nie grają. Jeśli Suns ze swoimi najlepszymi zawodnikami przegrało różnicą 11 pkt. To zapewne i bez nich ulegną podobną różnicą, ze względu na to, że goście są b2b to proponuję niezbyt wysoki handicap ale po zadowalającym mnie kursie.
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers
typ:
zwycięstwo Cleveland Cavaliers 105-118
kurs: 1.96 (
unibet)
Lebron James 24-0 Kemba Walker. Zgadza się, James jeszcze nie przegrał przeciwko liderowi Szerszeni. Jeśli ktoś szuka ciekawego kursu to na pewno jest to jedna z ciekawszych opcji nadchodzącej nocy, co prawda ryzykowny typ ale po takim kursie myślę, że warto spróbować. Cleveland będą grać mecz dzień po dniu i uważam, że po porażce z Miami Heat bedą dość mocno podrażnieni, szczególnie Lebron. W końcu walczą o 3 miejsce na wschodzie a na plecach już czują oddech 76ers i Pacers nad którymi mają zaledwie 0,5 meczu przewagi. Ekipa Charlotte wygrała ostatnie 4 spotkania z rzędu ale przyjrzyjmy się z jakimi przeciwnikami się mierzyli: Brooklyn, Memphis, Dallas i ostatnio z NY Knicks, których ograli dopiero po dogrywce. Przeciwnicy nie byli wymagający i o nic nie grali, Cleveland jednak o coś grają, poza grą jest K.Love, ale nadal w składzie mają bestię - Lebrona Jamesa, który tak jak wspomniałem na początku, jeszcze nie przegrał meczu przeciwko K.Walkerowi.
Udanej nocki!
edit: Mój błąd, dzisiaj rano szybko czytałem informację na temat wczorajszego meczu Cavs z Miami i w głowie mi utkwił łokieć a chodziło o to, że Kevin dostał z łokcia i wypada na ten mecz, błąd naprawiony a dzięki pomyłce przynajmniej wiem, że ktoś czyta to co piszę a nie tylko patrzy na sam typ, pozdrawiam koleżankę. ????
Co do pierwszego typu to jest już informacja, że D.Booker, T.J. Warren i A.Len nie zagrają przeciwko LAC.