>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Marzec 2015

Status
Zamknięty.
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Z dzisiejszych gier wybrałem również mecz Lakers – Dallas. Jeziorowcy w ostatnim wyjazdowym meczu uznali wyższość Memphis, przegrywając ostatnia kwarte 30 do 19, a cały mecz 97:90. Dzis do Los Angeles wybiera się ekipa Marka Cubana, która w ostatnim czasie nie zachwyca. Widoczny jest konflikt na linii Rondo – Trener, przez co rozgrywajacy nie wykręca cyferek do który nas przyzwyczaił z gry w Bostonie. Wystarczy spojrzeć na liczbę asyst z ostatnich 8 spotkań – 6,9,2,6,4,4,3,6, gdzie z czasów gry Celtics cyferki miał mniej więcej dwukrotnie wyższe. Przekłada się to na wyniki Mavs , którzy w ostatnich 5 meczach wygrali tylko raz. 3 z nich należały do ścisłej czołówki czyli GSW, Portland, Atlanta od których dostali tęgie lanie przegrywając 15-20 punktami, a mogło być jeszcze gorzej. Jak widać forma nie jest najwyższa w czym upatruje szanse na dobry wynik gospodarzy, którzy są od 4 meczy bez zwycięstwa. Jednak należy zaznaczyć, ze nie przegrywali okazale – Memphis-7, Heat-6, Charlotte-1,Oklahoma-7 więc byli cały czas w grze. Linia proponowana przez buki to +7 i pobieram ją z miłą chęcią.
Lakers+7 – 1,97 ZWROT 100:93 wygrywa Memphis Gdyby nie słaba ostatnia kwarta Jeziorwców to typ wszedłby na miękko. 25:16 w 4 kwarcie
PS. do składu Mavs wraca Parsons, kolejna opcja w ataku, bedzie ciężko, natomiast dalej podtrzymuje handicap na LA...

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Wczoraj obydwa mecze na minus, mimo, że obydwa mogły być spokojnie na plus ????
Na dzisiaj mecz Brooklyn Nets - Utah Jazz 1 1.80 ⛔
Brooklyn walczy o fazę Play-Off, wszyscy są zdrowi i gotowi do walki. Nie przypominam sobie takiej sytuacji w historii sportów, ażeby najbogatszy klub w danej lidze nie grałby nawet w fazie post-season, a taka sytuacja zapowiada się właśnie na Brooklynie. Mi ten zespół podoba się &quot;mimo wszystko&quot;, a ich szanse na grę w PO wydają się być nadal bardzo duże, przecież Nowy Jork leży na Wschodzie USA ???? Dzisiaj grają we własnej hali z Utah i taki kurs to ja muszę brać, grają z drużyną, która już wygrywać nie musi. Chyba nikt nie wierzy, że Utah ma szanse na grę w PO, lecz przyznam, że ich ostatnie wyniki robią wrażenie. Jedynym graczem, który robi na mnie jakiekolwiek wrażenie jest Hayward, którego też widziałem jak ceglił na potęgę. Reszta: Favors, Gobert, Ingles i Exum, to oprócz tego pierwszego gracze, którzy nie mają za wiele do wniesienia do zespołu. Z ławki dobry Burke. Jak dla mnie mogą ciekawie grać, ale w przyszłym sezonie, ten już jest dla nich zakończony i mogą &quot;poćwiczyć&quot;
Zupełnie inaczej jest na Brooklynie, gdzie sytuacja na nastepne lata jest fatalna. Zespół pozbył się picków na kolejne lata, jest najdroższym zespołem w całej stawce i ma nie wejść do PO ? Swoje zrobiły spekulacje na temat przejścia BIG3, jednak już dzisiaj wiadomo, że nic takiego się nie stało i nie stanie. Zespół złożony ze świetnych All-Starów. Deron Williams, który zaczyna grać jak za starych, dobrych lat, Joe Johnson, który nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu, a ten u niego postawiony wysoko, no i Brook Lopez - jeden z najlepszych wysokich w lidze. Do tego Jack, Plumlee, Anderson, nowy nabytek Tahdeus Young i Bogdanović, który w końcu zaczął trafiać.
Dla mnie w tym meczu nie może być innego rezultatu niż zwycięstwo Brooklynu.
Bardzo dobry mecz Utah w 2 połowie, do pierwszej połowy Brooklyn grał b.dobrze (tylko 3 straty), ale w kluczowych momentach to Utah potrafiło odjechać. BKN troche jakby &quot;zmęczone&quot;, bez jakiegokolwiek elementu, który by potrafili wykorzystać w 100%. Po raz pierwszy zagrali taką wyjściową &quot;5&quot; i może to dlatego.

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers

Spotkanie mega ofensywnych ekip, które w ostatnich latach w bezpośrednich meczach osiagali wysokie zdobycze punktowe. Przytocze statysyki z aktualnego sezonu oraz poprzedniego.

LAC - GSW 100:86
GSW - LAC 121:104
GSW - LAC 125:107
LAC - GSW 94:112
LAC - GSW 126:121
GSW - LAC 100:99
LAC - GSW 113:103
GSW - LAC 118:97
GSW - LAC 96:98
LAC - GSW 138:98

Jak widać linia 212,5 została przekroczona 6-krotnie. Wydaje mi sie, ze w tamtych meczach druzyny grały niemal pełnymi składami, zatem strzelców nie brakowało. Dziś natomiast po stronie Clippersów należy dostrzec braki w postaci Griffina, który od pewnego czasu nie jest obecny na parkietach oraz zawodnika wchodzącego z ławki, bardzo cennego dla drużyny Jamala Crowforda - 982 pts w tym sezonie. Czyli brakuje 1 i 3 strzelca drużyny co prawdopodobnie przełoży się na końcowe cyferki wykrecone przez gości. Doc Rivers wie jedno, jesli w tym spotkaniu pojdzie na wymiane z GSW - to nie bedzie czego zbierać z jego ekipy. Bez twardej defensywy nie pozostawiam im najmniejszych szans na wygrana, dlatego też nie ma co sie za mocno sugerować poprzednimi spotkaniami, gdyż teraz sytuacja przedstawia sie troche inaczej niz zazwyczaj miało to miejsce. Paul zapewne przejmie odpowiedzialnosc za zdobywanie punktow powinien sie zakrecic kolo 30, mozliwe ze rzuci jeszcze wiecej. Z ławki nie bedzie miał wielkiego wsparcia, oczywiscie swoje dorzuci JJ Reddick, cięzko z Bogutem bedzie miał Jordan, a Matowi Barnesowi zycie utrudni jak moze Harrison Barnes. Zatem nie liczyłbym dzis na wymiane ciosów, gdyż LAC maja za mało atutów w ataku, zeby grać run and gun z liderami konferencji Zachodniej.. GSW na reke będzie szybkie granie ale wydaje mi się, ze Clippersi mocno dzis popracuja w defensywie i postaraja się ograniczyc punktowanie Curry i spółki. Gospodarze dziś w pełnym zestawieniu.

Under 212,5
- 1,95 ✅✅✅ 204

Otrzymane punkty reputacji: +2
miki0308 465

miki0308

Użytkownik
JJ Redick over 16,5 pkt @1,85 ónibet / Bet365 ✅ 18
Jamal i Griffin dalej out. Brak tego pierwszego oznacza po raz kolejny więcej minut i rzutów dla Redicka. W ostatnim meczu z PTB, gdzie Jamal też nie grał, JJ zdobył 26 punktów. Mecz powinien być prowadzony w szybkim tempie, co jest dodatkowym atutem dla typu, bo Redick dobrze się w takiej grze odnajduje. Over CP3 też dobra opcja do gry. Polecam!

Otrzymane punkty reputacji: +7
thejet 2K

thejet

Użytkownik
08/03/2015 23:00 CET
Brooklyn Nets (-1.5) - Utah Jazz
1.92 (Pinnacle) ⛔
5/10

Brooklyn zaliczył ostatnio dwie fatalne wtopy. Najpierw Bobcats pozamiatali ich w 1Q, a ostatnio z Suns prowadząc 15 punktami na 6 minut do końca zdołali jeszcze przegrać mecz po dogrywce. Miami, Charlotte i Indiana odchodzą i kolejna przegrana z drużyną pokroju Jazz oddali bardzo daleko Brooklyn od PO.

Utah jest w lepszej formie, ale Brooklyn będzie miał atut własnej hali oraz zdecydowanie większej motywacji, bo Jazz ten sezon grają już o nic, bo do PO awans im nie grozi.

M 676

mmichael83

Użytkownik
LA Clippers - GS Warriors

JJ Redick

over 16,5 pkt

bwin 1,85

Witam serdecznie w dniu kobiet, buki zaoferowały nam w tym dniu według Mnie promocje.
Kolega powyżej trafnie przeanalizował ten mecz licząc na under, D.R to niezly coach wiec zapewne bedzie chcial zepchnac rywala do defence, ale wojownicy sa na tyle mocna ekipa ze nie wiadomo kiedy odpala run&amp;gun i Cliperrsi sami sie dadza wciagnac w wymiane ciosow. ALbo wystarczy ze gospodarze odskocza na 10 pkt i wtedy nie bedzie wyjscia bo beda musieli gonic. Kolega wspomnial ze brakuje 1 i 3 strzelca w ekipie gosci. Zatem ciezar spadnie na nr 2 CH3 oraz w/w JJ. ktory w ostatnich meczach notuje neizle staty, 26,18,12,18, i gra zdecydowanie wiecej . Moim zdaniem spokojnie to pokryje.

stawka 5/10

niestety post pisałem 40 min, dzieci mi nie pozwoliły szybciej a kolega miki0308 mnie ubiegł ,ale nie zmienia to faktu ze mamy nosa ;)

kliknij + jeśli pomogłem

Otrzymane punkty reputacji: +10
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Brooklyn Nets - Utah Jazz
Brook Lopez over 14,5 1,85 betsson ✅19
Króciutko, bo za chwilę spotkanie. Stawiam na Lopeza przede wszystkim dlatego, że zaczyna mecz w pierwszej piątce. Jest bardzo skuteczny w restricted area, ale także o dziwo bardzo dobrze rzuca z półdystansu. O dziwo, bo warunki fizyczny nie predysponują go do dobrego rzucania z dalszej jak na centra odległości. Po drugiej stronie Francuz Gobert. Matchup dosyć łatwy dla centra Nets ze względu na niską intensywność gry w ataku gracza z pozycji nr 5 w ekipie z Salt Lake City. Gobert jest dobrym obrońcą, ale Lopez wykorzystywany do gry izolacyjnej jest bardzo niebezpieczny. Do tego tak jak wspominałem ma dobry rzut z półdystansu, a Francuz często ogranicza swoją obronę do pilnowania tablicy.

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Na dzis proponuje dubelek. Do Atlanty przylatują Królowie z Sacramento. Nie daje wiekszych szans przyjezdnym, którzy maja bilans 18-37, a na wyjazdach wyglada to tragicznie 8-21. Jastrzębie w ostatnim meczu wyjazdowym zostali ograni przez słabych Sixers. Wracaja do domu gdzie maja bilans 29-4, drugi najlepszy w całej lidze, ustepuja tylko GSW. Licze dziś na blow-out.
W drugim spotkaniu Nuggets podejmuja Nowojorskich Knicks. Tutaj również szanse na zwycięstwo gości są niewielkie - maja najgorszy bilans w całej lidze. W czasie gdy trenerem Denver był Brian Shaw, ekipa ta grała tak aby przegrywać wszystko jak leciało - w końcu usunięto trenera ze stanowiska. W 2 meczach po ustąpieniu Shawa gracze Nuggets wrócili na odpowiednie tory ograwajac Milwuakee i Minnesote. Natomiast w ostatnich w dwóch starciach toczyli boje z druzynami z czuba tabeli - Houston i San Antonio w obu przypadkach uznali wyższość swoich przeciwników. Dziś jednak słabszego rywala nie moga już sobie wyobrazić i od początku powinni budować przewage nad Nowojorczykami.

Atlanta/Atlanta 1,4
+
Denver/Denver 1,52
AKO = 2,12 ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +19
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Dzis w Miami szykuje sie ciekawa konfrontacja bezpośrednich rywali w walce o play-off mianowicie 9 i 10 siła Wschodu - Heat i Celtics. Do składu prawdopodobnie wracaja Haslem, Whiteside, Deng i Dragic. Nie jest to potwierdzone info, na rotoworld jest napisane, ze decyzja jeszcze nie zapadła odnosnie pojawienia sie tych graczy na parkiecie. Natomiast dzisiejszy mecz dla obu ekip jest bardzo ważny i jesli gracze sa w pełni sił to powinni pojawić się na boisku. Naturalnie byłoby to duże wzmocnienie dla Żarów, którzy radza sobie ostatnimi czasy całkiem fajnie. Bilans w 10 ostatnich grach 6W-4L, pokonali - Kings, Lakers, Suns, Magic, Sixers, Knicks nie sa to ekipy z najwyższych miejsc w tabeli, natomiast nie nalezy umniejszać ich sukcesu. Swoje spotkania 3 krotnie przegrali roznica tylko 2 punktow z Hawks, Pelicanami, Wizardsami. Ich rywale notuja podobny bilans 5W-5L, wygrywali z Knicks, Kings, Hornets, Pelicans, Jazz, przegrali z Cavs, GSW,Lakers, Kings i ostatni mecz z Magic. W Bostonie prawdopodbnie nie zagra Bradley, jeden strzelców, który niedawno doznał kontuzji łokcia.
Typ jest nieco ryzkowny, jesli gracze wyzej wymienieni nie wyjda dzis parkiet to gospodarze moga miec kłopot. Ja jednak licze na ich powrót oraz dobra gre Heat i kolejne zwyciestwo Wade&#39;a i spółki.
Miami-3 - 1,95 ⛔⛔⛔
Miami/Miami - 2,20 ⛔⛔⛔
Liczyłem na lepsza gre Heats, brak Dragicia jednak odczuwalny...

NBA 2014/15 15/14/2 - 2,04

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Bobcats - Wizards

Ciężko mi tu wytypować kto wygra,lecz biorę pod lupę Ala Jeffersona,center Bobków to gracz na którym w szczególności spoczywa ciężar zdobywania punktów,zwłaszcza pod nieobecność Kemby Walkera.Nie rozumiem kursów które wystawił maraton na over Jeffersona,@ 2.02? dla mnie jak promocja,u innych bukow linia 17.5 betsson i 19.5 bet365.Ja rozumiem ze grają przeciwko Czarodziejom,a jego PPG vs Wizards w tym sezonie to 13.2,tylko że w drugim meczu miał 3-12 z gry,co jest bardzo słabym wynikiem jak na niego.Al ostatnio w dobrej formie.Korzystam z promocji i gram:

Al Jefferson over 16.5 pkt @ 2.02 marathonbet⛔

Na razie tyle,potem pewnie jeszcze coś dorzucę,kurs pewnie spadnie.

Al 14 pkt,Bobki dzisiaj zenada.

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Phoenix Suns - Golden State Warriors
H. Barnes over 10,5 1,70 betsson ⛔
Znowu słaba skuteczność.

Ciekawą do zaatakowania linię wystawia po raz kolejny betsson. Barnes to jedna z wielu opcji w ataku Wojowników. Dzisiaj zapowiada się dosyć szybkie spotkanie. Słońca preferują ofensywny styl gry, bo nie mają zbyt wielu dobrych obrońców. Wojownikom szybkie granie też nie przeszkadza. Mają świetny, szeroki roster i kilku bardzo ciekawych graczy obwodowych wchodzących z ławki. Harrison w meczu z LA Clippers rzucił zaledwie 10 punktów, ale rzucał często, z tym, że na słabej skuteczności. W tym spotkaniu Warriors imponowali swobodą rozgrywania akcji i bardzo szybkim, dokładnym dzieleniu się piłką. Agresywna obrona Clips na nic się zdała, bo była rozmontowywana w trybie ekspresowym. Słońca nie bronią lepiej od Clippers, a Barnes jako jedna z wielu opcji w ataku przy dobrej skuteczności jest w stanie w cuglach pokryć tę linię tak jak to robił w czterech z ostatnich pięciu konfrontacji w sezonie regularnym pomiędzy tymi dwoma ekipami.
S. Curry double-double 3,20 betsson ⛔
Tutaj leciutka stawka. Wczoraj Curry nie zaimponował niczym szczególnym. No, może poza świetną indywidualną akcją, przełożeniem piłki za plecami, step-backiem i celną trójką. Bardzo spokojny mecz, nie nadwyrężał się zbyt mocno i przepuklina mu w tym meczu raczej nie grozi. Fakt, że Warriors ostatnio regularnie przegrywają w Arizonie wskazuje na to, że Curry będzie musiał wziąć większy ciężar gry na swoje barki. A o tym, że potrafi grać zespołowo wszyscy wiemy. Wydaje mi się, że w takim spotkaniu gra indywidualna może się nie przełożyć na zwycięstwo. Opcji w ataku Warriors mają mnóstwo, Steph może sobie wybrać, komu tę piłkę dograć. Właściwie ciężko się doszukać słabej pozycji w ataku koszykarzy z Oakland. W ostatnich, przegranych przez Wojowników spotkaniach w Arizonie, Steph kręcił się w okolicy 10 asyst i dzisiaj dla podwyższenia emocji związanych z oglądaniem tego spotkania pogram jego double-double za drobne.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Bucks - Pelicans
Anthony Davis over 11 zbiórek @ 1.85 betsson
10 ⛔

Pobieram over zbiorek Davisa,jego srednia zbiórek w sezonie to 10.4 PG.Dzisiaj gra przeciwko druzynie Bucks,w której podkoszowi nie zbieraja zbyt wielu pilek.Moim zdaniem Davis zdominuje dzisiaj tablice.

Heat - Celtics
Under 199 pkt @ 1.96 marathonbet
190 ✅

W Miami Bosh i Deng out ,Dragic DTD w Celtach Bradley DTD.Dosyc spore i znaczace oslabienia,zwlaszcza po stronie Miami,Bosh i Deng zdobywaja duzo pkt,nie chce grac na Celtow bo to troche nieobliczalna druzyna jak dla mnie,pobieram under 199 bo kto ma niby rzucac te punkty poza Wadem?

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Atlanta Hawks - Sacramento Kings over 208,5 1,781 ✅ 235
Linie troszkę zaniżyłem. Aczkolwiek wg. mnie i std 210 jest do grania. Hawks ostatnio nie zachwycają w ofensywie ale dostają fajnego przeciwnika. Z kim jak nie z Kings mają rzucać te punkty. Sacramento w ostatnich meczach nie funkcjonuje w obronie. Tracą regularnie ponad 100 punktów a w ostatnich trzech spotkaniach ponad 110. Prócz wyjazdowego spotkania z NYK ostatni raz na wyjeździe nie stracili 100 punktów z Indianą pod koniec stycznia a wszyscy wiemy jak wtedy w ofensywie wyglądała ta ekipa. Hawks grają bardzo fajnie w obronie ale w tym spotkaniu wg. mnie raczej należy spodziewać się szybszego tempa a wtedy sądzę, że pozwolą gościom na trochę więcej. Linia wydaje mi się troszkę za niska i wynika ona właśnie z obrony Atlanty, która spisuje się bardzo dobrze, ale to wynikało też z tego, że ofensywa nie funkcjonowała rewelacyjnie i trzeba była przycisnąć w defensywie, dzisiaj sądzę, że jak się wstrzelą to będą mogli odpuścić w defensywie a to pozwoli na bardzo otwarte spotkanie.
Myślałem czy nie atakować over 111 i de facto trochę poszedł rzut monetą bo wg. mnie obie opcje są ok aczkolwiek over w całym spotkaniu daje troszkę więcej opcji.
Miami Heat - Boston Celtics +2 2,00 ✅ 90:100
O osłabieniach post wyżej. Do tego Celtics grają naprawdę bardzo solidnie ostatnio. Dużo pewniej wygląda mi ich gra. Potrafili ostatnio zanotować kilka bardzo wartościowych wyników. Heat poza wygranymi z tymi z kim powinni nic ciekawego nie pokazali. Jakby Dragic miał jeszcze wylecieć to wg. mnie może być bardzo ciężko. Boston b2b wygląda rewelacyjnie w tym sezonie (8-3 ATS) a jako underdog 22-15.
NBA 2014/2015 70:54:2

Otrzymane punkty reputacji: +18
thejet 2K

thejet

Użytkownik
10/03/2015 03:30 CET
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves over 206
1.90 (Pinnacle) ⛔
5/10

Obie drużyny się spotkały w ostatnich dniach w Minnesocie i wówczas wygrali Clippers 110:105. Potencjał ofensywny jest świetny, a do tego dochodzi fatalna w defensywie Minnesota. Sądzę, że jednak przy bardzo dobrze usposobionych w ataku Clippersów i tragicznych w defensywie Wolves padnie kolejny over w spotkaniu obu ekip.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Obie ekipy bez zwyciestw od 5 spotkan ale mimo wszystko Pistons troche lepsza druzyna. Lakers ogarneli sie po serii kilku dobrych spotkan i jezeli nie chca popelnic bledu z poprzedniego sezonu i nie przegrac walki o czolowe wybory w drafcie w ostatnich spotkaniach powinni notowac coraz mniej zwyciestw. Pod koszem wydaje sie, ze Pistons beda mieli najwieksza przewage i wlasnie w tamte rejony powinni kierowac pilke, poniewaz Black,Davis,Boozer czy Hill nie sa dobrymi obroncami w pomalowanym[zaden z nich nie ma dodatniego bilansu..]. Na obwodzie nie jest jakos mega kolorowo ale Jackson, KCP i Meeks na tle swoich rywali na pewno nie wygladaja slabo. Jezeli zagraja na normalnych procentach a nie kolejny raz jakas festiwal cegiel to powinno byc zwyciestwo nad Lakers bo najzwyczajnie w swiecie sa od nich lepsi ????
Pistons -3 2,02 marathonbet ⛔

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Indiana w dobrej formie - z ostatnich 10 meczy wygrali 8, teraz maja serie 5 zwyciestw z rzędu. Ich rywale wygrali dwa kolejne mecze, wczesniej zaliczajac 4 porażki pod rząd. H2H na korzysc Pacers, graja w domu i walcza o play-offy. Gospodarze od poczatku pewnie narzuca swoj defensywny styl gry i wybija szybka koszykówke z głowy Magiców. Wiecej atutów po stronie graczy z Indiany, niemal pełny skład, do gry prawdopodobnie wraca Hubert.

Mistrzowie NBA wracaja na odpowiednie tory, miedzy 20 - 26 lutym przegrali 4 kolejne mecze wyjazdowe. Po tej czarnej serii porazek odbili sie wygrywajać 5 kolejnych spotkań. Dzis jest szans na przedłużenie zwycieskiej passy, bo na drodze ich staja przygaszeni Raptorsi. Z 10 ostatnich gier zwyciężyli tylko 2-krotnie - Atlanta i Philadelphia. Z jednej strony nie maja szczescia, z drugiej natomiast forma nie jest optymalna. Wydaje sie, ze Spurs od poczatku postaraja sie kontrolowac spotkanie i systematycznie budować przewage nad bedacymi pod forma rywalami. Obie ekipy w pełnym zestawieniu.

Indiana/Indiana 1,55
+
Spurs/Spurs 1,68
AKO = 2,60 ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Do Texasu przyjezdza ekipa z Cleveland, która ma chrapke na kolejne zwyciestwo. Po czesci ogladalem ich ostatnie spotkanie ze Słońcami, których zmiażdzyli, tylko w ostatniej kwarcie mocno odpuscili i przegrali ją 27 do 9. Dzis wjezdzaja na trudny teren, gdzie zawsze ciężko było wywalczyć zwycięstwo. Przypomne ze ostatnie 6 bezpośrednich potyczek to wygrane druzny Marca Cubana. Ostatnia miała miejsce 4 stycznia 2015, wygrali goście z Dallas 109:90. To na pewno było inne Cavs, zdecydowanie słabsze, niezgrane, nie zmienia to faktu, ze w kolejnym starciu lekkim faworytem powinni byc Mavs. Bukmacherzy sugeruja sie lekko zadyszka, ktorej dostali w meczach z GSW i Portland gdzie grubo przegrali grajac na prawde słabo. Po ostatnim meczu morale delikatnie sie poprawiły - pokonali słabych w tym sezonie Lakersów 100:93 dopiero w 4 kwarcie przechylając szale na swoja korzysc. Dzis w nocy wracaja do własnej hali po 3 meczach wyjazdowych motywacji nie zabraknie aby zrehabilitować się za porażki z Golden i Blazers. Rywal na pewno wymagający, nieobliczalny, na wyjazdach czasami grajacy na pół gwizdka - bilans tego sezonu 16W -16L, wiekszosc tych porazek z pierwszej czesci sezonu, natomiast teraz również zdarzaja im sie przegrane m.in z Atlanta i Indiana. Obie drużyny w niemalże pełnych składach, po stronie gospodarzy brakuje Harrisa, a po stronie gości od dłuższego czasu nieaktywni są Marion i Varejao. Zespoły z mocnym atakiem gorsza obrona, mozemy spodziewać duzej ilosci punktów, chociaz z tymi punktami bywa roznie, tak jak w ostatnim meczu z Phoenix - wydawałoby sie, ze ultra ofensywne druzyny zdobeda duza ilosc punktów, a skończyło sie na 168, dlatego tez nie ruszam tego zakładu. Stawiam na Dallas tylko i wylacznie dlatego, ze graja u siebie (mają przyzwoity bilans 21:10), zapewne chcą zmazac plame, która dali w meczach wyjazdowych, grają pełnym składem i mocniejsi już nie bedą w tym sezonie, a potencjał koszykarski na pewno jest...
Dallas-2 3,10 ⛔⛔⛔ sieczka, aj aj nie popisałem sie z tym typem, za bardzo wierzyłem w ich możliwości, z taka gra w obronie przewiduje im co najwyzej 1 runde play-off i nic wiecej...

thejet 2K

thejet

Użytkownik
10/03/2015 00:30 CET
Brooklyn Nets (-2.5) - New Orleans Pelicans
1.95 (Pinnacle)
5/10
Brooklyn w pięknym serialu trzech porażek. Dzięki temu serialowi są bardzo bliscy braku awansu do PO. Ich gra również nie powala, a po ostatnich wynikach wszystko wskazuje na wygraną Pelicans. Jednak to NBA i pewnie, kiedy dziś większość ludzi postawi na &quot;Pelikanów&quot; nagle obudzi się Brooklyn i wygra spotkania. Dlatego idę dalej konsekwentnie w wygraną Nets.
10/03/2015 02:00 CET
Utah Jazz (-14) - New York Knicks
1.98 (Pinnacle)
5/10
Jazz są dla mnie obecnie najbardziej &quot;hot&quot; w lidze. Po wielu latach przebudowy po ASG się przebudzili i leją prawie każdego. Knicks to nieudacznicy i patałachy, którzy obecnie nie pasują do ligi. Często dostają grube pogromy, ale w IV kwartach wchodzą rezerwowi i tracą przewagi. Jazz, którzy wiele lat nie mają sukcesów mogą chcieć odbudować zaufanie u swoich kibiców i mogą rozgromić +20 Knicksów. Hala w Jazz przez wiele lat była jedną z najtrudniejszych w lidze i patałachom z Knicks będzie tam bardzo trudno.

koloryt 93

koloryt

Użytkownik
10/03/2015 00:30 CET
Brooklyn Nets (-2.5) - New Orleans Pelicans
1.95 (Pinnacle)
5/10

Brooklyn w pięknym serialu trzech porażek. Dzięki temu serialowi są bardzo bliscy braku awansu do PO. Ich gra również nie powala, a po ostatnich wynikach wszystko wskazuje na wygraną Pelicans. Jednak to NBA i pewnie, kiedy dziś większość ludzi postawi na &quot;Pelikanów&quot; nagle obudzi się Brooklyn i wygra spotkania. Dlatego idę dalej konsekwentnie w wygraną Nets.

10/03/2015 02:00 CET
Utah Jazz (-14) - New York Knicks
1.98 (Pinnacle)
5/10

Jazz są dla mnie obecnie najbardziej &quot;hot&quot; w lidze. Po wielu latach przebudowy po ASG się przebudzili i leją prawie każdego. Knicks to nieudacznicy i patałachy, którzy obecnie nie pasują do ligi. Często dostają grube pogromy, ale w IV kwartach wchodzą rezerwowi i tracą przewagi. Jazz, którzy wiele lat nie mają sukcesów mogą chcieć odbudować zaufanie u swoich kibiców i mogą rozgromić +20 Knicksów. Hala w Jazz przez wiele lat była jedną z najtrudniejszych w lidze i patałachom z Knicks będzie tam bardzo trudno.
Lakers - Detroit 1 , kurs 2.490 ✅✅

Widzę, ze niektórym juz się nie chce pisać analiz wiec nie będę się wysilal i typ na przeczucie z taka argumentacja.
Lakersow gra nie powala a ostatnie wyniki wskazują na wygrana Detroit. Ale to NBA, ludzie na nich postawia a Lakers wygrają. Dlatego na nich stawiam : )

Ps. Jestem bardzo ciekawy handicapu na Utah, bo ostatni raz pokryli go z knicksami 11 lat temu, ale wiadomo historia nie gra i mamy inne czasy.
Żebyś nie musiał odszczekac tych patalachow ;)

Edit: Oba typy użytkownika TheJet godne politowania

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Nets - Pelicans
Nets (-5) @ 2.25 marathonbet
⛔

Tak jak TheJet gram w stronę Netsów,tylko z większym handi.Nic praktycznie nie trzeba dodawać do tego co napisał TheJet.Poza tym liczę dzisiaj na zmęczenie Pelikanów po wczorajszym meczu oraz to że Davis nie wykręci znowu takich pkt jak wczoraj,ponieważ to on ciągnął grę całego zespołu.Netsi muszą w końcu pokazać swoim kibicom na co ich stać.

Mavericks - Cavaliers
Dirk Nowitzky over 15.5 pkt @ 1.91 WilliamHill
⛔
Dallas over 98.5 pkt @ 1.9 marathonbet

Dirk u siebie,spodziewam się overowego spotkania,do tego Love po przeciwnej stronie który nie jest wirtuozem defensywy.Dirk powinien spokojnie zrobić te 16 pkt .Oprócz tego gram over 98.5 pkt Dallas,ponieważ wydaje mi się że mogą dzisiaj ładnie powalczyć z Cavs,obydwie drużyny raczej overowe,a linia 98.5 pkt u siebie vs Cavs jest dla mnie warta ryzyka.

Pacers - Magic
Pacers (-7) @ 1.7 marathonbet
✅

Wszystko przemawia za Indianą w tym spotkaniu,forma,umiejętności,a najważniejsze jest to że Orlando dzisiaj bez Vucevicia,czyli swojego najlepiej punktującego zawodnika.Handi -7 wydaje mi się bezpieczne,w razie jakiś cyrków w q4,ponieważ spodziewam się kontrolowania meczu przez Indiane.

Porażka,to co miało wejść zawiodło totalnie,zaś Pacers rozwaliło Magic pomimo tego że Vucevic jednak grał.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom