>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Marzec 2015

Status
Zamknięty.
thejet 2K

thejet

Użytkownik
05/03/2015 01:30 CET
Brooklyn Nets (-5.5) - Charlotte Hornets
1.93 (Pinnacle) ⛔
5/10

Spodziewałem się wyższej linii. Może obie drużyny mają podobny bilans, ale Brooklyn po ASG zbudował kapitalną formę i teraz grają najlepszy basket w sezonie. Jest S5 oraz dobra ławka rezerwowych - Jack, Lopez i Young. Wcześniej był duży problem z ławką, ale teraz funkcjonuje to znakomicie. Hornets rozgrywali wczoraj spotkanie i ledwo ograli Lakers, a najważniejsi zawodnicy grali dużo minut.

05/03/2015 02:00 CET
Miami Heat (-9) - Los Angeles Lakers
1.90 (Pinnacle) ⛔
5/10

Miami powinno właśnie być na fali wznoszącej. Wygrali zdecydowanie z Suns, a teraz ze zmęczonymi i tankującymi Lakersami. W LAL brakuje Kobe&#39;go, ale to już od dawna, ale dodatkowo nie ma Nicka Younga i Ronnie Price&#39;a. Whiteside powinien im zrobić dzisiaj kongo i całkiem możliwe grube cyferki a&#39;la 15 punktów, 25 zbiórek. Wade odzyskał swojego jumpera i jeśli będzie dalej trafiał, to Heat +10.

K 46

krecinanba

Użytkownik
Brooklyn - Charlotte 2 2,90 (bet365)✅✅
Mecz jak dla mnie zapowiada się bardzo wyrównany, obie ekipy w dobrej dyspozycji po asg, jednak Brooklyn wspiął już się na wyżyny i lepiej niż z GSW nie zagrają, myślę, że dzisiaj zgubi ich właśnie to zwycięstwo i forma poleci w dół w następnych meczach. Liczę, że Hornets będą wygrywali dzisiaj defensywą, w zwyżkującej formie Zeller i K-G + uruchomią rzuty z dystansu, których brakowało z Lakersami, a kilka meczy wygrali już w tym sezonie dobrą skutecznością za 3. Przy kursach jakie wystawili bukmacherzy na to spotkanie, nie widząc w drużynie z Brooklynu zdecydowanego faworyta gram dzisiaj śmiało w kierunku szerszeni.
~edit
żeby nie było ja ten mecz gram w małym systemie 1z2, Denver (3,25) + Miami jako |P|ewniak 1,22
✅✅✅✅
co do Denver to wiem, że jedna jaskółka..., ale myślę, że są na tyle głodni zwycięstw po czarnej serii z poprzednim trenerem, że poradzą sobie z leśnymi.

Otrzymane punkty reputacji: +13
xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 1 1.43 Bet365 91:115⛔⛔

Jakby to był mecz piłki nożnej powiedzielibyśmy, że jest to spotkanie o 6 punktów. Obie ekipy po 58 grach ligitymują się takim samym bilansem, więc w końcowym rozrachunku dzisiejsze spotkanie może się okazać bardzo ale to bardzo istotne. Brooklyn w ostatnich dniach imponuje mi formą, wygrali z dużo wyżej notowanymi ekipami jak Golden State czy Dallas, walczyli do ostatnich sekund w Houston i Nowym Orleanie. W końcu na swoim optymalnym poziomie zaczął grać człowiek, który powiniem zrobić to już dawno temu, mowa oczywiscie o Deronie Williamsie. Czuje się świetnie na parkiecie, kreuje partnerów, rzuca fantastyczne trójki i dosłownie tańczy ze swoimi rywalami. Charlotte ma w nogach wczorajsze 48 minut z LA, co dodatkowo w mojej opinii nie wróży im sukcesu.

edit: nie no takiego wyniku to sie w zyciu nie spodziewalem ????

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 2 1.47 Bet365 112:120 ✅✅

Toronto bez Lowrego jest to drużyna kompletnie nie do poznania, miotają się jakby zapomieli jak sie gra w koszkowykę, przegrywają ze słabszymi ekipami. Cavs natomiast po słabym początku, z meczu na mecz rosną w siłę a po zimowych transferach wyglądają na ekipę bez słabych punktów.

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 1 1.45 Bet365 88:85 ✅✅

Wraca Anthony Davis, h2h bardzo korzystne a marzenia o playoffs 2015 całkiem realne.

deepred 1,2M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Charlotte Hornets - Toronto Raptors
Raptors 1,86 bet365 ⛔
Raptors -4,5 2,50 bet365 ⛔
Kursy troszeczkę zbyt wysokie, bym się nie pokusił na ich zagranie. Dzisiaj do składu Raptors (według Bleacher Report) ma wrócić Kyle Lowry, co jest samo w sobie olbrzymim handicapem dla graczy z Toronto na ten mecz. Szerszenie ostatnio się lekko wystrzelały w meczu z Nets, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Raptors dzisiaj będą górować, co prawda nie udaje się im zbyt często wygrywać z Hornets na placu dzisiejszych gospodarzy, ale czas tę passę przerwać i wrócić na właściwe tory. Wydaje mi się, że Hornets są strasznie chimeryczną drużyną i rzadko kiedy udaje im się zagrać dwa dobre mecze z rzędu i rzucić dużo punktów. Wydaje mi się, że kurs godny zaatakowania, tym bardziej, że Raptors muszą się kiedyś wygrzebać z tego lekkiego dołka, w którym się obecnie znajdują.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
07/03/2015 02:00 CET
Brooklyn Nets (-2) - Phoenix Suns
1.91 (Pinnacle)
5/10
Nets jest po porażce z Bobcats. Spotkanie te zakończyło się w zasadzie po I kwarcie, kiedy Charlotte wszystko trafiało i odjechało na dwadzieścia punktów przewagi. Brooklyn nie mógł potem już tego zniwelować i zanotował dość niespodziewanie przegraną. Bobcats byli bezpośrednim przeciwnikiem w walce o PO i może to wiele kosztować. Dla Nets każde spotkanie będzie teraz małym PO.
W wyjazdowych spotkaniach z mocnymi Rockets, Mavs byli w doskonałej formie i grali swój najlepszy basket w sezonie. Z Bobcats była świetna dyspozycja tamtych, ale ja liczę nadal na run Brooklynu.
Suns niby walczą o PO, ale Thunder czy Pelicans już nie przebiją. Drużynie pozostaje zgrywanie ekipy. Na szczęście w ich szeregach nie ma dobrego ofensywnie centra, z którym Nets mają duże problemy (ostatnio Al Jefferson robił co chciał).
07/03/2015 02:00 CET
New Orleans Pelicans - Boston Celtics over 199.5
1.91 (Pinnacle)
5/10
Do Pelicans powrócił po kontuzji lider Anthony Davis, który powinien pomóc ofensywie &quot;Pelikanów&quot; w zdobywaniu punktów. Celtics ostatnio zamulili overowo, bo nie idzie im w ataku. Mając jednak na pozycji guardów Bradleya i Thomasa potencjał overowy jest bardzo duży, bo obaj odpalają rzuty w początkowych fragmentach akcji i napędzają granie Celtics.

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Napisałem własnie analize meczu Indiana - Bulls, ale skasowala sie i nie chce mi sie znowu rozpisywać, dlatego streszcze swoje mysli. Indiana jest faworytem spotkania, dobra forma, swietna gra w defensywie rywale w ostatnich 3 spotkanich nie wyszli z 90 pkt. Nie grali z tuzami Knicks -82 pkt, Philadelphia - 74, ale nalezy zaznaczyc ze trzeci rywal był z najwyższej półki - Cavs i tylko mizerne 86 pkt. Bullsi wczoraj ograli OKC po ofensywnym meczu, dzis natomiast nie liczylbym na jakies transition game i mega przyśpieszenia. Indiana pewnie narzuci swój styl gry, wolne rozgrywanie ataku pozycjnego, w defensywie popracuja uniemozliwiajac nabijanie cyferek Bullsom. Opcji w ataku Bulls coraz mniej kilka dni temu wypadł Butler, wczesniej Rose, obowiązek zdobywania punktów spoczywa na Gasolu i Dunleavym oraz rezerwowych, którzy w meczu z OKC wykręcili fajne cyferki. Jedyna szansa na zwyciestwo Bulls jest to, ze Indiana zagra fatalnie w obronie, a na to bym nie liczył. Proponuje:

Indiana/Indiana - 1,76 ✅✅✅ 98:84
Under 187 - 1,98
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Popieram bety kolegi wrobla2006.

Chicago bez Rose,Butlera.Gasol nie będzie im trzymał gry w każdym meczu.Dzisiaj byki na wyjeździe,po ciężkim meczu z OKC wczorajszej nocy.Widze tutaj spokojne kontrolowanie meczu przez Indiane.
Moja propozycja:
Indiana (-3,5) w pierwszej połowie. @ 1.9 marathonbet⛔

Na sucho polecam jeszcze Wizards @ 1.5✅. Zastanawiam się nad Hawks,ale najwyżej potem coś dopisze.Wybaczcie czcionkę ale pisane z telefonu.

Edit:Indiana byla blisko,Wizards prawie przegrali majac 35 pkt przewagi,szkoda ze nie zagralem Hawks :-(

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Indiana Pacers - Chicago Bulls 1 1.41 Bet365 98:84 ✅✅

Indiana po powrocie Georga Hilla (ktory w koncu poukladal ich gre) zaczela grac jak druzyna ktora w zeszlym sezonie bila sie o finaly nba. U siebie maja passe 4 wygranych z rzedu (w tym z Cavs i Golden). Wobec absencji Chicago wynik jest dla mnie oczywisty.

Houston Rockets - Detroit Pistons 1 1.32 Bet365 103-93 ✅✅

Pistons w lekkim kryzysie, 4 przegrane z rzedu. Dzis przyjezdzaja do Houston gdzie nigdy im sie latwo i przyjemnie nie gralo. Smaczkiem tego spotkania bedzie wystep Josha Smitha przeciwko swojej bylej druzynie, ktory mysle ze stanie na glowie zeby zagrac dobry mecz.

ako. 1.85 ✅✅

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Lakers +11.5 1.917 ✅
Denver +11.5 1.884 ✅
Dallas +11 1.961 ⛔
Pinnacle
Wrzucam dzisiaj te 3 typy gdyż w każdym z nim handicapy wydają mi się za wysokie.
Memphis rzadko kiedy blowoutuje nie sądzę żeby dzisiaj dobijali jakoś mocno Lakers.
Denver po zmianie trenera w końcu wygląda jak powinno od początku sezonu.Spurs nie straszą już tak bardzo pobieram to handi z przyjemnością.
Dallas wczoraj dało kapska licząc zapewne na dzisiejszy mecz.Moim zdaniem mecz będzie wyrównany do końca.
Liczę że 2/3 wejdzie i będzie ✅ moim zdaniem warto zaryzykować i pograć te 3 mecze singlami.

Otrzymane punkty reputacji: +1
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Pod lupę biorę dziś szlagier, ale nie mam zamiaru się specjalnie rozpisywać bo często kiedy się napalę jak daltonista na kolorowy telewizor wychodzi zupełnie na odwrót. Na wschodzie dzisiaj zapowiada się spotkanie, które chętnie wszyscy obejrzeliby w finale konferencji czyli Hawks i Cleveland. Dwie dobre ofensywy, Hawks super zespołowość i chemia, Cleveland wiadomo gwiazdozbiór który z dnia na dzień wygląda co raz lepiej bo początek był słaby. Szybkie tempo gry, sporo trójek i walka o win do samego końca, na to dziś liczę. Obydwa zespoły w praktycznie w pełnym zestawieniu z tych którzy grali ostatnimi czasy. Napiszę krótko, linie na overy które proponuję pękały z dość fajnym zapasem w każdym z trzech spotkań jakie te ekipy grały do tej pory ze sobą, nikt nie jest b2b, mamy weekend a więc oczy zwrócone na parkiety i poślady spięte na maxa aby pokazać kto obecnie rządzi na wschodzie. Bety są ze sobą mocno powiązane zatem brać to pod uwagę przy doborze stawek. Kilka słów może o zakładzie na over trójek Jamesa, linia 1.5 czyli dwie trójki kurs poniżej 1,7, linia 2.5 czyli 3 trójki kurs 3.3, czyli z dupeczki, tym bardziej, że LBJ po ASG regularnie dla porównania Korvera na linii 3.5 mamy po 2.5.
Dla mnie dzisiaj spotykają się dwie świetne ofensywy i linia oraz zakłady powiązane mogłyby być wystawione o kilka grubych pkt wyżej, a i tak nie sądzę by komuś do głowy przychodziły undery.
Atlanta - Cleveland
over 205 pts 1.92@ Marathon ⛔203
over 20.5 trójek 1.8@ Sbobet ⛔19
over 57.5 pts w kwarcie z największą ilością pkt 1.9@ Marathon✅
(Total Points In Highest Scoring Quarter)
over 2.5 trójek LBJ 3.35@ Betsyf⛔1
3 min do końca i pudła jedno za drugim :]

K 46

krecinanba

Użytkownik
Lakers +11.5 1.917
Denver +11.5 1.884
Dallas +11 1.961
Zgadzam się w 100% co do Denver, widać, że chłopaki odzyskali radość z gry, a w meczu z tak prestiżowym rywalem każdy będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony, nie widzę tego, żeby Spurs odjechało na 20 czy więcej punktów w tym meczu. To mój typ główny na dzisiaj, gram grubo. Do LA i DAL nie jestem przekonany.

Denver +12,5 1,80 (totolotek)✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Nets - Suns Nets win @ 1.75 marathonbet⛔
Nets (-1.5) w I kwarcie @ 1.90 marathonbet
⛔

Netsi po wtopie z Bobkami na wlasnym parkiecie maja cos do udowodnienia.Przegrali 20 pkt w pierwszej kwarcie,i potem nie byli w stanie tego nadrobic.Suns to zespol ktory niedawno mial konkretna serie porazek na wyjazdach,Netsi sa mocni w swojej hali.Jesli chca awansowac do play-off,musza wygrywac takie mecze.Uwazam ze dzisiaj od samego poczatku bd na prowadzeniu,chcac zmazac plame za swoj ostatni wystep.Dlatego gram na win w IQ oraz calym meczu/

Monta Ellis over 19.5 pkt @ 1.84 marathonbet⛔

Tutaj krotko,Parsons,Chandler out,Barea i Harris DTD.Wiec dzisiaj Ellis pewnie znowu rzuci okolo 20 razy,jesli poprawi skutecznosc to powinien spokojnie rzucic te 20 pkt,zwlaszcza przy szybkim tempie meczów z udzialem GSW.

Memphis Grizzlies vs LA Lakers Lakers +11 pkt @ 2.02 Marathonbet✅
Lakers + 3.5 w I kwarcie @ 1.9 Marathonbet⛔

Granie na kwarty to troche loteria,jednak od czasu do czasu sobie na to pozwalam.Dzisiaj gram na dodatnie handi w I kwarcie oraz handi na caly mecz dla Lakersow,dlatego ze jutro Miski maja wazny mecz vs Pelikany,wiec zapewne bd oszczedzali sily,do tego dochodzi wolne tempo gry Misków.Uwazam ze oba typy powinny wejsc,jednak pewniejszy wydaje sie na caly mecz.

Netsi i Ellis porazka,dobrze ze chociaz Lalki ogarnely handi na caly mecz

Otrzymane punkty reputacji: +15
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Zdarzeniem którym dzisiaj się zainteresowałem jest starcie aktualnie 9 siły Zachodu z wiceliderem tejże konferencji. Pelicany dzis z rana uległy na własnym parkiecie drużynie z Bostonu, która miał zdecydowanie mniej strat co przełożyło sie na ich zwycięstwo 18 do 11 w tym elemencie. Skutecznosc obu ekip podobna:
FG-2: Boston 45,6% New Orleans 47,5%,
FG-3: Boston 43,5% New Orleans 38,1%
Na tablicach znacza przewaga po stronie Pelikanów - 45 do 37 zebranych piłek. Patrzac na mecz czysto statystycznie to gdyby druzyna z Nowego Orleanu ograniczyla liczbe strat pewnie wygrałoby te spotkanie, ale jednak stało sie inaczej.
Przejdzmy do przeciwników, którzy ograli nieznacznie bo 97:90 słabych w tym sezonie Jeziorowców. Misie nie zachwyciły mnie - głownie to spotkanie wygrali z powodu dużej liczby rzutów osobistych 28/33. Lakersi jak widać bez faulu nie potrafili zatrzymywać swoich oponentów. Dzis pewnie dojdzie do podobnej sytuacji gdyż Grizzlies beda starać się rzucić jak najwiecej punktów z pomalowanego, za lini 7,24 m sa poprostu słabi - spotkanie z LA tylko to potwierdza 1 kosz na 11 prób. Jaki z tego wniosek - swoje akcje beda przeprowadzac głównie skrzydłami poprzez penetracje do środka i dzielenie sie piłka z Gasolem czy też Zibo, Ci natomiast beda mieli przeciwko sobie lepszych obronców aniżeli Sacre czy Boozer, mianowicie Davisa i Apsika, także wydaje sie, że sprawia im wiecej kłopotów co bedzie skutkować gorszą skutecznoscia podkoszowych Memphis. Jesli Ci dwaj gracze zostana w jakis sposób zneutralizowani to nie widze wiekszych szans na zwyciestwo druzyny Grizzlies.
Obie ekipy nie graja mega dynamicznej koszykówki typu Cavs czy GSW, Memphis to poukładany basket bazujący na podkoszowych i skrzydłowym Greenie, trójka słaba, pozostaje im mozolne budowanie akcji i szukanie akcji za 2 pkt. Tempo gry pewnie bedzie niezbyt wysokie co nie sprzyja cyferkom, które wykręcą obie ekipy. Grizzlies raczej nie pozwoli na szybkie granie Pelikanom, którzy czasem maja zapędy do takiej gry, są mocni w defensywie i beda spowalniać akcje Davisa i spółki, którzy w ataku pozycyjnym również czują się dobrze.
Często zdarza sie w NBA tak, ze jednego dnia ekipa zawodzi i minimalnie przegrywa, a w nastepnym spotkaniu jeszcze bardziej sie nakręca dzięki czemu odradza sie jak feniks z popiołu i odbija sie po ostatniej porażce. Podobnie jest dzisiaj Pelikany minmalnie uległy Bostonowi, dzis zapewne motywacji i umiejętności nie zabraknie aby ogarnąć to spotkanie. Memphis natomiast bez wiekszych fajerwerków ograło słabych Lakers i z taka dyspozycja jak wczoraj moim zdaniem nie wywiozą kolejnego zwyciestwa.

New Orleans - 2,00 ✅✅✅ 95:89
Under 189,5 -
1,95 ✅✅✅ 184

Otrzymane punkty reputacji: +33
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies
Grizzlies ⛔⛔ słaba 3Q, było już +18...
1,854
Pinnacle​

Kolega wyżej napisał o tym jakie problemy mogą mieć Miśki w rywalizacji z Pelicans, ale pominął sporo kłopotów, z jakimi musza zmagać się New Orleans oraz sporo atutów gości...
Przede wszystkim idę w stronę przyjezdnych ze względu na przewagę, jaką mają w obronie. Pelicans, jako zespół bronią bardzo słabo. Jest to wynik, który statystycznie ukazuje ich na samym dnie ligi jedynie przed Lakers, Wolves, Knicks i Kings, czyli przepraszam bardzo, ale szrotem (Wilki grały cały sezon bez swoich najlepszych zawodników, a Kings pod Corbinem kompromitowali się w obronie. O Lakers i Knicks lepiej nie wspominać) i co prawda, kiedy grają u siebie wygląda to trochę lepiej, ale nie można nie zauważyć, jak słabi są ich gracze w obronie na obwodzie. Evans, Gordon to na pewno nie jest materiał na dobrych obrońców, nie ma od jakiegoś czasu Holidaya, który, jako jedyny z tego grona potrafi bronić na bardzo dobrym poziomie. Gdy obwód nie broni, słabiej spisuje się frontcourt i w Pelicans taka sytuacja ma miejsce. Widać to zdecydowanie na przykładzie Asika, który nie spełnia chyba całkowicie pokładanych w nim nadziei, jako świetnego rim protectora. Asik broni obręczy w tym sezonie na przeciętnym poziomie, a poprzez to, że jest mało mobilny to dziś może mieć spore problemy, by ograniczyć swoją odwrotność na tej pozycji, czyli Gasola. Hiszpan dysponuje sporym repertuarem zagrań, ma dobrze ułożony rzut z półdystansu, a tam nie widzę opcji, by Asik miał go w swoim zasięgu bo jak napisałem chwilę wcześniej jego defence ogranicza się raczej to bronienia obręczy. Możliwe, że będą zmiany krycia, gdzie odpowiedzialnym za bronienie Gasola będzie Davis, ale to nie zmienia mojego poglądu, że Miśki w tej strefie na pewno nie będą odstawać od gospodarzy bo trzeba pamiętać o kimś takim, jak Randolph. Davis pewnie znów zrobi swoje i zaliczy jakąś mega linijkę na poziomie 26/14, ale do zwycięstwa z takim zespołem, jak Memphis potrzebne jest wsparcie całej drużyny i rzetelna cierpliwa koszykówka. Czy tak nieokrzesani gracze, jak Gordon, Evans mogą wyróżnić się przeciwko obronie Miśków? Wątpię. O wiele bardziej prawdopodobne jest to, że po prostu zaliczą występy mało efektywne, a ich pozycje zawsze będą kontestowane przez dobrych, czy też elitarnych defensorów, jak Conley, Allen (określenie elitarny na pewno ma swoje zastosowanie, kiedy mowa o Allenie). Misie może faktycznie nie zdobywają zbyt dużej ilości punktów, ale jest to spowodowane ich mozolnym i wolnym budowaniem akcji. Pod względem efektywności nie wygląda już to tak źle bo znajdują się w górnej części ligi i niewiele brakuje im do Pelikanów. Przy tym, jak wielka jest różnica między tymi zespołami w obronie jestem w stanie zaufać przyjezdnym. Prawdą jest również to, że oddają mało trójek, ale to nie oznacza, że nie mają wykonawców, by również i tym przysporzyć trochę problemów gospodarzom, którzy, jak pisałem na obwodzie defensywą nie grzeszą. Lee, Conley, Green, Carter każdy z nich może odpalić a w takiej sytuacji to tylko bonus tej drużyny, który będzie wartością dodaną. Jeszcze jedna kwestia...Dante Cunningham, Luke Babbitt, Alexis Ajinca, Norris Cole.... to jest ławka miejscowych na ten moment. W rzeczywistości tacy zawodnicy nie mogą wnieść wiele do drużyny. Od początku sezonu wiadomo, że bolączką Pelikanów jest wąska rotacja, a przy braku Holidaya i Andersona roster Pelicans jest po prostu porażająco wąski bez wartościowych zmienników. Oczywiście każdy z nich w pojedynczym meczu może pokazać coś pozytywnego, opis ich ławki nie obejmuje tutaj Cole&#39;a, który jednak dopiero wchodzi do drużyny i poznaje nowe schematy oraz zgrywa się z zespołem po transferze z Heat. I żeby nie było wątpliwości, zmiennicy Memphis również nie są jacyś wybitni, ale na pewno mogą dać więcej swojemu zespołowi, niż ich odpowiednicy z Nowego Orleanu.
Podsumowując na korzyść miejscowych własny parkiet, osoba Davisa i trochę lepsza ofensywa, które jednak może być szybko stłamszona przez defence gości, który jest ich największym atutem. Do tego stabilny frontcourt grający zawsze na równym wysokim poziomie oraz większy monolit, jaki tworzą gracze Memphis każę mi ich stawiać w roli większego faworyta w tym spotkaniu, niż linia 1,5pkt... Biorę czysty win. Sam wystawiłbym max. 1,70.

Otrzymane punkty reputacji: +17
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Na dzisiaj proponuej dwa typy:
Memphis oraz Washington
W przypadku Memphis nie ma co porównywać nawet klasy obydwu drużyn ponieważ, nie ma co ???? Jedynym atutem Pelikanów jest ich własna hala, w której czują się rzeczywiście dobrze i potrafią sprawić niespodziankę, jednak chyba nie dzisiaj. Drugim atutem to obecność Davisa, a trzeci &quot;być może atut&quot; to walka o post season z Phoenix i OKC. Tyle
Co do Memphis - zespół monolit. Nie ma słabych graczy, słabych pozycji na boisku. Najlepsza obrona w całej lidze. To musi wystarczyć. Mając taki front court jak Miśki uzupełniając go innymi świetnymi obrońcami jak chociażby Conley, śmiało można powiedzieć, że w PO mogą walczyć jak równy z równym z contenderami do mistrzostwa, a co dopiero z Pelikanami ???? Kurs warty gry
Co do Washington, być może są w lekkim dołku, ale kto przed sezonem zakładalby taki kurs na nich w starciu z Milwaukee ? ???? Tutaj dodam, że typ gram, jeśli Beal będzie grać.

Otrzymane punkty reputacji: +15
deepred 1,2M

deepred

Moderator
Członek Załogi
O ile popieram w całej rozciągłości i pobieram typ na Grizzlies, o tyle Wizards mnie niezbyt przekonują. Szczerze mówiąc, to wczorajszy mecz pokazał spore braki Czarodziejów. Dużo brakowało, żeby prowadzać 35-oma punktami przegrali mecz? Wygrali chyba tylko dlatego, że Heat zagrali katastrofalnie pod tablicami. Dość powiedzieć, że Dragić miał najwięcej zbiórek w ataku. Whiteside wczoraj nie istniał. Facet został zmiażdżony i nakryty full-capem przez Gortata. Wątpię, żeby Bucks byli tak tragiczni pod tablicami. Pachulia nie jest wybitnym centrem jeżeli chodzi o grę w ataku, natomiast nie najgorzej zbiera i chyba tylko dlatego jest pierwszym wyborem do gry w pierwszej piątce.
Bucks mimo, że są w lekkim dołku powinni sobie poradzić z Czarodziejami, którzy grając b2b na dobrą sprawę nie pokazali wczoraj instynktu killera i do końca męczyli się z Heat, którzy po pierwszej połowie wyglądali, jak dzieci z piaskownicy, którym ktoś zabrał zabawki. Jak dla mnie to Bucks powinni wygrać to spotkanie.

K 46

krecinanba

Użytkownik
Na dzisiaj:
Portland 1,55 (totolotek)⛔⛔
Philadelphia +12,5H 1,55 (totolotek)✅✅

Portland, wiadomo na podtrzymanie serii, nie lubię grać na podtrzymanie, ale w tym wypadku nie widzę siły ze strony leśnych na świetnie grające po ASG przerwie Portland, widać, że przyjście Afflalo, dało na prawdę dużo całej drużynie, jest zdecydowanie większa rywalizacja o pierwszą &quot;5&quot;, nie wierzę, że świetna gra, może się skończyć w Minesocie. Leśni byli ostatnio w wysokiej formie, biorąc przekrojowo cały sezon, ale po ostatnich paru meczach widać, że para już z nich zeszła, w sumie to zdziwiłem się tutaj wysokim kursem na Portland ze strony buków, liczyłem na kursy w granicach 1,30-1,35.

Philadelphia, gra dla kibiców, gra na prawdę ciekawą, radosną koszykówkę, w przeciągu sezonu ich gra wygląda coraz lepiej, nie sugerował bym się tutaj statystykami, Philadelphia przegrała wiele meczy pechowo, nie zmienia to faktu, że wszystkie argumenty są po stronie Atlanty. Jednak oglądając ostatnie mecze Hawks można odnieść wrażenie, że powoli schodzą z tonu, myśląc już i przygotowując się do PO, co też nie może dziwić bo ich pozycja w EC jest niezagrożona. Na mecze takie jak z Cavs, na pewno nie ma problemu, żeby znaleźć mobilizację i i walczyć o każdy punkt, w meczu z 76ers, o tą mobilizację dużo ciężej i nie sądzę, żeby Hawks zbudowali jakąś tam większą przewagę, jak mecz się dobrze od początku ułoży to myślę, że będą kontrolować spotkanie na poziomie jedynie kilku punktów, także HC +12,5 w stronę Philadelphii będzie całkiem rozsądnym posunięciem. Polecam.

|edit
widzę, że mecz Pelikanów z Misiami budzi dzisiaj spore zainteresowanie na forum, także i ja jestem ciekawy przebiegu tego meczu, na pewno będzie wyrównany, jednak moim zdaniem końcowe zwycięstwo przypadnie ekipie z Nowego Orleanu, Davis wrócił po kontuzji, ale myślę, że dopiero w dzisiejszym meczu wróci do pełnej dyspozycji + własny parkiet + determinacja w związku z walką o PO. Gram w delikatnym HC, bo może tutaj zadecydować 1pkt, czy dogrywka.

New Orleans Pelicans +1,5H 1,85 (totolotek)✅✅

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies

Szykuje sie ciekawy mecz,w którym trudno mi wskazac kto wygra.Obydwie druzyny graly wczorajszej nocy,Pelikany wtopily u siebie z Bostonem,zas Grizzlies wygralo w koncowce meczu z lalkami.Karmol i Wrobel fajnie opisali nadchodzace spotkanie,mocne i slabe punkty obydwu zespolow.Ja dzisiaj atakuje under 17.5 pkt Zaha Randolpha,ktory w tym sezonie przeciwko Pelikanom nie przekroczyl linii 15 pkt.Wczoraj co prawda rzucil 24 pkt,lecz obrona Lalek nie nalezy do najsilniejszych.Dzisiaj podkoszowemu Memphis bd trudniej o punkty,ze wzgledu na osobe Davisa.Sadze ze mecz bd raczej underowy,co rowniez powinno spowodowac mniej pkt Randolpha.

Zach Randolph under 17.5 pkt @ 1.76 bet365 7 pkt izii✅

NYK - Indiana Pacers

Az zal patrzec w tym sezonie na gre NYK,wiadomo brak Anthonego robi swoje.Dzisiaj przyjdzie im sie zmierzyc z Indiana,ktora wczoraj dosyc dlugo meczyla sie z Chicago.NYK bez oslabien (poza Anthonym),Indiana Hibbert i Watson DTD lecz pewnie obydwaj zagraja.Indiana zapewne wygra ten mecz,NYK tankuje ostro,poza tym nie ma kim wygrywac.Licze jednak na to ze powalcza,cos jak Lalki wczoraj ktore oddaly zwyciestwo w ostatnich minutach.Nie moze byc tak ze taka druzyna wychodzi na parkiet zgarnia od kazdego jak leci bez walki,publicznosc NYK wymaga o wiele wiecej.Licze ze NYK utrzyma handi +5 do przerwy,wykorzystujac zmeczenie Indiany wczorajszym meczem.

I polowa NYK (+5) @ 1.9 marathonbet
✅

Na sucho:

Kyrie Irving under 20.5 pkt @ 1.9 marathonbet 8 pkt ✅
Dwyane Wade under 20.5 pkt @ 1.9 marathonbet
28 pkt z czego chyba 10 w dogrywce...⛔

Prosze moda o podczepienie do poprzedniego postu.

76ers - Hawks

Korver, Carrol i Millsap out jesli chodzi o Hawks.Goscie po wczorajszym meczu z Cavs ktory wygrali,zmierza sie dzisiaj z 76ers,ktorzy tankuja ale graja widowiskowo przed wlasna publicznoscia,moim zdaniem Hawks wygraja ale dopiero pod koniec meczu.Uwazam ze wobec tych oslabien 76ers ogarnie handi +5 w I polowie.

76ers (+5) w Ipolowie @ 1.9 marathonbet
za grosze HF/FT 1/2 @ 5.65 betsson
76ers przegralo wyraznie 1 polowe ale wygrali caly mecz ????⛔

I 365

iczasopisma

Użytkownik
Z zaciekawieniem obejrzałem starcie NOP z Grizzlies i przyznam, że oglądając I połowę byłem pod wrażeniem... analizy Karmola. Chłopaki grali tak, jakby przed wyjściem na parkiet uczyli się na pamięć jego wniosków ???? Niestety, była jeszcze II połowa. Dostać w 3 kwarcie 17-33, dając rywalowi trafić wszystko, co leciało w stronę kosza... trochę wstyd. Do tej pory to była naprawdę dobrze broniąca drużyna, mająca mozolny atak. Dzisiaj nawet z wolnych trafiali co drugi rzut.
Coś w tym jest, co podkreślił tutaj ktoś wyżej: w NBA racjonalne przesłanki często przegrywają z &quot;prawem przeciwieństwa&quot;. Mocne Grizzlies wczoraj wymęczyli LA, a nijakie Pelikany dostały baty od Bostonu - więc dzisiaj dokładnie na odwrót. Logiki w tym nie ma żadnej, ale nie pierwszy raz takie są realia ???? Sorry za offtop.

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Pierwsze spotkanie juz o 18:00. Nie liczyłbym na strzelanine z obu stron. W obecnym momencie Bullsom brakuje strzelców, o tym mankamencie wspominałem w poprzednich postach, a defensywa funkcjonuje sprawnie co potwierdzaja ostatnie wyniki- 98,105,92,96,89,98,71 nie traca zbyt wielu punktów. Jedynie mega ofensywna Oklahoma rzuciła powyzej 100.
Druzyna Spurs grajac z ekipami pokroju GSW, Cavs, Clippers, Nuggets idzie na wymiane i gra szybki basket, natomiast z druzynami defensywnymi Indiana, Utah gra zdecydowanie wolniej gdyż formacja obronna rywali nie pozwala im na to. Dzis podobnie moze byc z bykami, ktorzy graja twardo w defensywie i jesli przekrocza linie 100 pkt to bede w lekkim szoku, bo ekipa San Antonio rowniez posiada swietnych obroncow w swoich szeregach mi.n Leonarda, który prawdopodobnie zajmie sie Dunlevym, w tym momencie jednym z głównych strzelb przyjezdnych. Mysle ze dzis bedzie miał duze kłopoty ze zdobywaniem punktów przy tak silnym obroncy jakim jest Kalwhi. Reasumując atuty obu ekip, nie ma co liczyc na wysoki wynik w dzisiejszym starciu, dwie mocne defensywy, atak na plusa dla gospodarzy czego efektem bedzie zwyciestwo aktualnych mistrzów NBA. Przypomne, ze bedzie to rewanż za porażke z 23 stycznia tego roku. Ponizej przedstawiam wyniki ostatnich rywalizacji:
H Chicago - A Spurs 104:81
H Chicago - A Spurs 96:104
H Spurs - A Chicago 86:96
H Spurs - A Chicago 101:83
Under 192,5 - 1,95 ⛔⛔⛔
Nie ma obrony, Bulls 38 pkt w 3 kwarcie, w 1 połowie zdobyli 39 pkt...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom