OKC - Jazz / OKC -11 / 1,74 marathonbet
Ostatnia gra dla Thunder skończyła się porażką, więc nic tylko czekać na ich odbicie. Powrót do Oklahomy spowoduje pełną motywację i występ z pełnym zapasem. Taka sytuacja zwykle zdarza się po tego typu porażkach jak ze Spurs, przytoczę kilka przykładów - porażka z Rockets, po dwóch dniach spotkanie z Wilkami wygrane +15 pkt, lost z Cavaliers win przeciwko Mavs jeszcze raz ponad 15 pkt. Oczywiście nie mam zamiaru nadal przytaczać powyższych statystyk, ale warto zauważyć jak Thunder zachowują się w następnych kolejnościach po porażkach. Utah gra słabiutko na wyjazdach, od dawno wiadomo że to drużyna własnego parkietu i nic tego nie zmieni. Oklahoma uległa w Utah kilka miesięcy temu, więc na pewno revenge miło widziany z ich strony. Gospodarze grają na tak wysokim poziomie, że trzeba na nich po prostu grać i do tej pory mało drużyn było w stanie cokolwiek ugrać w Chesapeake. Jazz nie zaliczają się do tych zespołów, siła jedynie pod koszem bardzo solidna ale to jeden z nielicznych pozytywów.
Boston - Raptors / Boston win / 1,53 pinnacle
Pierce otrzymał dzień odpoczynku od Riversa na mecz z Raptors, które będzie miał duży wpływ na Toronto. Ponadto 3/4 zawodników Celtów dostało po 20 minut minionej nocy, a przy tak zbalansowanej drużynie wiekowo jest to wymagane by stawić czoło następnego dnia przeciwnej ekipie. Celtics kilkakrotnie oglądałem po utracie Rondo i nie spodziewałem się że mogą sobie aż tak dobrze poradzić. Póki co fajnie prezentują się na tle innych drużyn , a TD Garden jest taką małą fortecą, gdzie ciężko nawet topowym drużynom o zwycięstwo. Blowout (?) z Bobkami? Rzeczywiście nie wiem czy odpuścili, bo osobiście nie spojrzałem na ten mecz ale kibice potrzebują rekompensaty i zapewne ją otrzymają. Boston nie pozwoli sobie na kolejną porażkę, bo możliwe jest dogonienie Bulls.
Denver - Knicks / Anthony over 27,5 / 1,90 marathonbet
Melo wraca na stare śmieci. Od momentu trade'u do Knicks jeszcze nie miał okazji zagrać w Denver, by pokazać się byłym kibicom. Atmosfera szykuje się ciekawa, Melo potraktuje bardzo poważnie takie spotkanie, bo przecież spędził kawał swojego czasu w Nuggets. Niemniej jednak słaby występ w jego wykonaniu z Warriors, wrócił co prawda do kontuzji ale miał czas żeby przygotować się czwartkowe spotkanie. Anthony grał przez ponad 5 lat w Denver, więc normalne że zna ten parkiet na wylot. Nastawienie ofensywne Nuggets powoduje że gram na over. Ma świetny rzut i przy ilości oddawanych rzutów nie powinno być wielkich problemów.
Denver - Knicks / over 205,5 / 1,82 marathonbet
Szybki styl Denver nie pomoże NY w wygraniu, o to się nie martwię. Nuggets zagrają typowo ofensywnie, bo obrona Knicks nie zawsze wraca na odpowiednie tory. Nie są zwrotni w defensywie i nie wiem czy sobie poradzą. Z drugiej strony dla Melo powrót do Denver jest czymś szczególnym i jego postawa będzie miał duże znaczenie w punktach zdobywanych przez Nowy Jork.