william
Użytkownik
Jasne, Thunder są lepsi, co widać po pozycjach w tabeli obu ekip i na przestrzeni całego sezonu, ale aktualnie nie są w formie, a przede wszystkim nie są zdrowi, w przeciwieństwie do Sixers. Jeszcze niedawno czytałem na ZP1 (bardzo uznany blog), że OKC po pozyskaniu Perkinsa mają wszystko, aby stać się kontenderem. Dla mnie to gruba przesada. W PO wyjdą wszystkie słabości Thunder. Już na tym etapie sezonu są dla mnie jakby wypaleni, jakby osiedli na laurach, bo i tak zrobili już bardzo wiele (kto przed sezonie spodziewałby się, że Thunder będą 4. siłą na mocnym zachodzie). Durant mimo tego, że punktuje jak zwykle, wygląda jakby mu się zwyczajnie nie chciało. Drużynie brakuje agresji, zaciętości i świeżości.Piszesz że brakuję im jeszcze do najlepszych bo przegrali z Lakers i Magic, ok, przegrali z Magikami i to wyraźnie ale z Lakersami grali naprawdę bardzo dobrze i przegrali ten mecz w końcówce gdzie nie wykorzystali dwóch trójek, więc tak dużo im nie brakuję do najlepszych. To że Durant gra ostatnio dużo jest oczywiście prawdą, ale wczoraj OKC nie grało, więc trochę sobie odpoczął, a Philadelphia wczoraj grała. Zgodzę się również z 76ers gra nie opiera się na 3 zawodnikach, jak to jest w OKC, ale tych 3 zawodników jutro zagra. Podkreślam, dla mnie OKC jest drużyną o wiele lepszą, więc zobaczymy jutro. ????
OKC mieli 1 dzień przerwy, to prawda, ale dla mnie nie ma to wielkiego znaczenia. Tak jak pisałem - Sixers mają młodą ekipę, głodną gry, więc zmęczenie nie powinno mieć miejsca.
Owszem, trójka liderów Thunder zagra, ale nie wiadomo jak zagra. Wystarczy, że Durantowi znowu zdarzy się gorszy dzień albo dobry obrońca. W meczu z Suns, Hill kompletnie wyłączył Duranta. A Igoudala jest jeszcze lepszym obrońcą, a w dodatku podobnie jak cała drużyna jest w formie.
OKC mają lepszy bilans. Nic więcej. Jakby grali w pełnym składzie, to byłaby inna rozmowa. Ale w obecnej sytuacji Sixers są dla mnie faworytem w tym meczu.
Popieram typ. Celtics męczyli się ostatnio w Millwauke, wcześniej z Warriors, a Clippers wygrali 3 razy z rzędu i są w niezłej formie. Gdyby grał Gordon, typ byłby niemal pewny, ale i tak warto spróbować moim zdaniem.Celtics-Clippers hc +9.5 1,8