13 Mar 2011, 01:00
Atlanta Hawks - Portland Trailblazers
Portland
1.909
Pinnacle
Najważniejsza wiadomość odnośnie tego spotkania ?
Al Horford will not play on Saturday vs. Portland because of an ankle injury.
This is terrible news for a reeling Hawks team, who will start Zaza Pachulia while Horford recuperates. With any luck he'll be ready to return Tuesday vs. the Bucks, but we'll have to wait for an update.
Może się ktoś ze mną nie zgodzić, ale dla mnie Al jest najlepszym zawodnikiem tej drużyny. Marvin
Williams & Zaza przeciwko Cambiemu i Marcusowi ? nie bądźmy śmieszni, Portland ma rachunki do
wyrównania, za upokarzającą przegraną w domu, kiedy to kompletnie zawiodła ich skuteczność
a i tak prawie "doszli" Hawks w czwartek kwarcie. Zmobilizowani, gotowi do walki, z coraz więcej
grającym Brandonem Royem są tutaj dla mnie zdecydowanym faworytem. Dziś czeka ich ostatnie
w serii spotkanie wyjazdowe, moim zdaniem zakończą je zwycięstwem.
zastanawiałem się jeszcze nad:
Milwaukee Bucks
San Antonio Spurs
Los Angeles Lakers
13 Mar 2011, 03:00
Denver Nuggets - Detroit Pistons
O207.5
1.926
Pinnacle
Denver po odejściu "gwiazd" wykorzystują świetnie swoje atuty, jakimi są szybka gra i kontrataki.
Ty Lawson dobrze rozprowadza piłki i nie gra samolubnie, dzięki temu tacy zawodnicy jak Wilson
Chandler czy J.R. Smith mają solidne wolne pozycje rzutowe w meczu, a to procentuje dużymi
zdobyczami punktowymi, jeżeli do tego dodamy zawsze solidnego Nene, Feltona, Ala Harringtona
mamy piękną grupę zawodników, którzy bronią raczej słabo, jedynie Birdman czy Kenyon bardziej
zwracają nań uwagę, aczkolwiek również nie za często. Detroit ostatnio gra bardzo overowo,
wydaje mi sie, że trener daje im duże pole popisu i myślę, że i dziś przyjmą taktykę przeciwnika,
czyli run & gun.
wolny strzał z NCAAB:
Grambling/Alabama State
Total Points UNDER 120.5 for Game 1.971