Spotkanie: Golden State Warriors vs. Charlotte Bobcats
Typ: GSW handi - 8,5
/ GSW win
/ over 206,5
Kurs: 3,30 / 1,90 / 1,90
Buk: bet365
Nie wiem czym w tym przypadku kierują się buki podając większy kurs na GSW i analogicznie dając Bobcats w roli jako takiego faworyta, ale ja myślę, że będzie zupełnie odwrotnie. Fakt faktem Turiaf jest wpisany na listę kontuzjowanych z przydomkiem „quest”, ,ale w składzie przedmeczowym jest wpisany w pierwszej piątce, więc sądzę, że zagra. Golden State Warriors to drużyna typowo ofensywna. Grają szybki, energiczny basket i niesamowicie punktują. Jak tylko widzę, że GSW gra u siebie to bez większego oporu stawiam na nich, ale wiadomo jak grają z drużynami środka bądź i końca tabeli. Warriors grają dzisiaj z Charlotte, które nie świeci i wątpię, żeby słabiutkie Bobki wygrały z gospodarzami. Golden State ostatnie spotkanie mają przegrane z LAC, które jest niewątpliwie na fali. Jak wygrali z Bostonem (93:91) we własnej hali to można tylko im pogratulować. Wspomniani wojownicy grają n swoim parkiecie(15:13) a Bobcats na wyjeździe mają słaby bilans (7:20). Jak dla mnie faworyt jest tylko jeden i sądzę, że najwyższy handicap to jest coś co GSW wykonają z nawiązką. Pokonują o klasę lepsze teamy na swoim parkiecie i słabe Bobki mają im zagrozić? Wątpię… gospodarze przystąpią do spotkania na pewno bez Brandan’a Wright’a, który nabawił się kontuzji barku. Ronny Turiaf, Corey Maggette i Monta Ellis są questionable, to można powiedzieć, że będą sprawni do gry. Bobcats zagrają optymalnym składem bez żadnych osłabień. Spotkanie rozpoczyna się o godzinie 4:30 polskiego czasu. Co do typowania; nie wiem jak zachowają się teamy z grą. Czy będzie szybka i skuteczna czy odwrotnie. GSW 100pkt powinno zrobić bez problemu, a co do CB mam lekkie wątpliwości. Jednak jak zobaczyłem over 206,5 to lekko się zaskoczyłem, ale pozytywnie. Wygrana GSW oraz over jak dla mnie to najbardziej prawdopodobne typy.
Jak ktoś ma jakieś info bądź podejrzenia dlaczego jest taki wysoki kurs na GSW to niech mi napisze na PW. Z góry dziękuję.
edit: Corey Maggette i Monta Ellis prawdopodobnie nie zagrają, ale nie jest to osłabienie dla GSW. Lekkie zmiany w typach. Naprawdę nie wiem dlaczego buki tak faworyzują Bobcats... Czy oni wiedzą coś czego ja nie wiem ??
lukascash: nie mam tego info, ale jeżeli mówisz prawdę że Jamaal nie zagra to niewątpliwie będzie to osłabienie dla GSW, jest przecież pierwszym PG z średnią prawie 20 pkt. Cieszy mnie fakt, że Turiaf zagra ????
????
Spotkanie: Boston Celtics vs. Indiana Pacers wynik: 104:99
Typ: Boston handi -12,5
/ over 205,5
Kurs: 1,95 / 1,90
Buk: bet365
Boston! Uwielbiam ten team i może tutaj po części kieruję się sympatią do niego, ale nie widzę najmniejszych przeszkód na zrobienie tego handicapa i overa. Ale po kolei. Co do wygranej Bostonu; niewątpliwie grają świetnie. Fakt faktem absencja Garnetta ma wpływ na team, ale radzą sobie dzielnie. Jak dla mnie ostatnia przegrana z LAC to wypadek przy pracy i dzisiaj na własnym parkiecie powinni rozgromić młodziutki team Indiany. Boston powraca po długim tourne po kraju, gdzie grali z NOH, Dallas, Utah, Phoenix, Denver i LAC. Polegli tylko w twierdzy Utah i ze wspomnianym zespołem „postrzygaczy”. Boston u siebie ( 24:4) jak widać z bilansu, gra rewelacyjnie. Dzisiaj pomimo wszystko muszą się zrekompensować za ostatnią, pechową przegraną (93:91) i muszą udowodnić, że nie są chłopakami do bicia. Niestety trafiło na młodzików z Indiany. Boston zagra bez Allena, Garnetta i Scalabrine’ego, a Pierce jest „quest”, ale powinien wyjść. Natomiast Indiana na wyjeździe (7:24) zajmuje w przeciwieństwie do gospodarzy drugą część tabeli. Ostatnio wygrali z Memphis 104:99, ale co to za wyczyn wygrać z totalnie rozbitymi Grizzlies. Za spotkanie wcześniej, kiedy grali na parkiecie NYK mogą zbierać pochwały. Dzielnie się trzymali mimo odniesionej porażki, a NY jak wiadomo przeżywa dobry okres na swoim parkiecie. Pacers zagrają bez kontuzjowanych Grangera i Dunleavy’ego, którzy już dłuższy czas są w fazie absencji. Co do overu, linia postawiona stosunkowo nisko patrząc na grę obu teamów. Boston potrafi grać każdą formacją i defence na pewno wejdzie w grę, a co do Pacers to zespół typowo ofensywny i tutaj liczę na dużo punktów. Spotkanie rozpoczyna się o godzinie 1:30 polskiego czasu.
podsumowując po meczu; Boston jednak ma lekki dołek, grają trochę chaotycznie i nieskutecznie. Co do overa.... 3pkt
rzeklina: od razu graty dla Rondo