karmol2
Użytkownik
Ty Lawson over 30 pkt + asysty kontuzja w 2Q...
1,85
betsson
1,85
betsson
Jestem w stanie dzisiaj zaufać rozgrywającemu Denver Nuggets bo są wg. mnie do tego dość konkretne przesłanki. Bryłki zmierzą się na wyjeździe z Detroit Pistons, więc mecz jak dla mnie z tych, gdzie ciężko wytypować zwycięzce. Obie ekipy zmagają się na przestrzeni sezonu ze swoimi problemami. U gości był eksperyment ze zmianą stylu gry pod wodzą nowego trenera, ale Denver przechodziło przez ten okres w tak bolący dla nich sposób, że szybko wrócono do tego co wychodzi im najlepiej czyli wysokie tempo gry. Gospodarze za to są drużyną po której kompletnie nie wiadomo czego się spodziewać przed następnym meczem bo ich boiskowe IQ nie jest najwyższych lotów. Dzisiaj za to można być pewnym, że będzie wyrównane spotkanie ze sporą ilością punktów bo bronienie to nie jest coś co obu drużynom wychodzi najlepiej. Do takiej gry jak znalazł pasuje Lawson, który jest niewątpliwie liderem drużyny gości i to on gra na określonym wysokim poziomie i rzadko z niego schodzi. W takim meczu, jak ten powinien wykorzystać sprzyjające okoliczności i wykręcić dobre cyferki. O obronie gości wspominałem, ale nie wspominałem personalnie o pewnej osobie, która dzisiaj będzie miała teoretycznie powstrzymywać Ty'a przed penetracjami i innymi popisowymi zagraniami PG gości. Tą osobą jest nie kto inny jak Brandon Jennings, o którym można by sporo napisać. Ja jedynie odniosę się do jego obrony i powiem, że jest ona na bardzo słabym poziomie, więc Lawson ten fakt na przestrzeni całego meczu powinien skrzętnie wykorzystać. Gospodarze w pomalowanym mają dwóch wielkoludów w postaci Drummonda i Monroe i to może spowodować przeniesienie gry ofensywnej gości na obwód, a tym samym więcej na siebie powinien brać m.in właśnie Lawson. O minuty dla niego powinniśmy być spokojni bo nie ma wartościowego zmiennika z racji kontuzji Robinsona, a mecz powinien być z tych close game, więc bardzo liczę na okazały występ Lawsona. Jeszcze na pokrzepienie serc dodam tylko, że "Taj" na wyjeździe zdobywa średnio o 2,5 pkt więcej niż u siebie, a grając day-to-day zdobywa o 2 punkty więcej niż wynosi jego średnia z całego sezonu, a właśnie taka sytuacja będzie miała dzisiaj miejsce. Biorę z asystami bo Lawson lubi czasem wyciągnąć ich z z kieszenii nawet kilkanaście. Polecam!
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers
Blazers over 105 pkt
1,85
Betsson
Tutaj wydaje się, że będzie strzelanina bo wskazuje na to wiele czynników. Przede wszystkim tempo obu ekip, jakie potrafią narzucić jest imponujące. Nie będę już kolejny raz przytaczał tu statystyk bo już nie raz to robiłem. Napiszę tylko, że obie drużyny plasują się wysoko pod względem tempa gry i obie ekipy przekładają ofence nad defence. Gram na over Portland bo po pierwsze uważam ich za lepszą drużynę, po drugie Wilki potrafią mieć przestoje, które powodują czasami nie pokrycie linii, po trzecie Portland wczoraj zagrało fajny mecz z Indianą, gdzie z bardzo dobrej strony zaprezentował się Lillard dając znak, że to już czas powrócić na właściwe tory. Blazers potrafili rzucić najlepszej defensywie ligi 103 oczka (nie wliczając dogrywki) to i dzisiaj są w stanie rzucić o te trzy punkty więcej w meczu, w którym będzie im łatwiej o czyste pozycje rzutowe. Batum wczoraj np. był wyłączony z ataku bo jedynym jego zadaniem, z którego wywiązał się bardzo dobrze było bronienie Georga. Dzisiaj za to powinien dorzucić swoją cegiełkę do dorobku punktowego gości. Aldridge, Matthewes to kolejna porcja min. 40 pkt. Tu nie powinno być wątpliwości. Portland dzisiaj rzuci swoje.
Bobcats - Spurs
Spurs -4,5 pkt 100-104 ????
1,90
Betsson
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/226349/parker-duncan-diaw-ready-to-return-saturday
To info powoduje, że koło kursu na Spurs nie można przejść obojętnie. Po prostu są lepszą drużyną od Boków, mającą szerszy i bardziej wartościowy roster. Zresztą to co piszę to banały, o których każdy dobrze wie. Dalszy komentarz zbędny. Pop nie po to daje zielone światło do gry weteranom, żeby odpuszczać taki mecz, a aspekty sportowe zdecydowanie po stronie gości. Możliwe, że wystąpi też Spiltter, więc tym bardziej śmiało można uderzać w Spurs. Jefferson i Walker to za mało na tak doświadczoną ekipę.