>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Luty 2014

Status
Zamknięty.
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
New York Knicks +6 @ 1,83 bet365
New York Knicks wygra @ 2,85 unibet
Po weekendzie gwiazd możemy odnaleźć kilka ciekawych dogów, nad którym warto się zastanowić. W pierwszej kolejność przede wszystkim nad Knicks. Jest to kolejny z cyklu &quot;ważnych&quot; spotkań dla Knicks, bo jak wiadomo nadal starają się o PO. Miśki są okaleczone, Gasol co prawda wraca, dla Conleya jest to pierwszy mecz po kontuzji więc nie spodziewam się żeby był cały na 100 %. Nowy Jork jest dość nieprzewidywalną drużyną, jednak co jak co ale All Star powinien na nich dobrze wpłynąć. Co więcej mieli aż kilka dni przerwy, Woodson zmaga się utratą pracy [pewnie ją straci, lecz do końca poprowadzi drużynę na dobre i na złe]. Allen na pewno nie zagra w szeregach Memphis co jest akurat bardzo pozytywną wiadomość dla Knicks. Generalnie Nowy Jork ma tutaj sporo do udowodnienia , Melo w świetnej formie, posiadają wystarczającą ilość obrońców, jest Chandler który powinien utrudnić w sposób nierozerwalny życie podkoszowym Memphis. Widzę duże value po stronie goście i tak też dzisiaj stawiam.
Dallas +2 @ 1,84 expekt
Dallas wygra @ 2,20 bet365
Dallas -3 @ 2,70 bet365
Mavs zawsze bili się o każdą piłkę z Heat. Ostatnio notują close game&#39;y z gośćmi, nie ustępują im w ofensywie i związku z tym nie widzę jakichkolwiek przeciwwskazań dlaczego nie mieliby tego powtórzyć już jutro. Należy wspomnieć o solidnej dyspozycji Dallas w ubiegłych tygodniach m.in Grizz i Indiana , z Heat dwa razy przegrali ale nie sądzę, żeby doszło do trzeciej porażki. Mavericks są nadal niepewnej sytuacji PO, 7 i 8 miejsce depcze po piętach a przegrana z Miami mogłaby naprawdę skomplikować sytuację. Myślę, że Heat nie będą jakoś specjalnie zmotywowani - duża część zawodników po meczu gwiazd, a Dallas miało sporo czasu zeby na spokojnie przeanalizować najbliższego rywala. Moim zdaniem spotkanie okaże się szczęśliwe dla gospodarzy , bo na własnym parkiecie potrafią grać i nieraz zaprezentowali nam świetny ofensywny basket. Analizy zbyt mało obszerne, jednak nie mam zbyt wielu czasu a sam uważam, że jest duża szansa na duży procent.

vertigo 11,1K

vertigo

Użytkownik
Clippers - Spurs

Mecz dobrego gatunku po przerwie ASW. Clippers bez Chrisa Paula poradzili sobie nadzwyczaj dobrze, choć ten terminarz też po części wspomógł to, są pewniejsi siebie i swoich umiejętności, Blake w mega formie, Paul już biega bez ograniczeń. Spurs last 14 7-7, z szeregiem kontuzji, bez Parkera na 100% - w sumie idealny scenariusz by uderzyć dziś na gospodarzy. A odnoszę dziwne wrażenie, że to będzie zdradzieckie. Oczywiście Clippers są obecnie lepsi i mogą a) zlekcewazyć rywala albo co też możliwe po długiej przerwie b) nie być tak gorący. Manu wraca do składu, więc jest kolejny ball-handler w zespole, pierwszorzędny wykonawca pick&amp;rolli, Tiago Splitter i Kawhi Leonard są game-time decision. Jeżeli by zagrali to defensywnie mogą zawalczyć by zwolnić szybkie akcje po własnych zbiórkach i zwolnić Griffina. Nie ugryzę tego meczu jednak w żaden sposób i zostawiam sobie tylko do obejrzenia, albo aż, bo to mecz z cyklu must-see.

Dobry kurs na Cavs złapał Wojcirej.

Otrzymane punkty reputacji: +5
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik

Ponad 8 minut gry w All-Star Game i 0 pkt(0-2) 1 zbiórka. Dawno nie widziałem tak kiepskiej linijki zawodnika w meczu gwiazd. Świadczy to nie tyle źle o Dirku lecz o kolegach z zachodniej części USA, którzy nie dali mu pograć. Zresztą Dirk wielokrotnie podkreślał, że nie najlepiej pasuje mu styl gry jaki dominuje w meczach gwiazd.
Dziś ma jednak świetną okazję na przełamanie, ponieważ do Dallas przyjeżdżają mistrzowie z Miami. Spodziewam się świetnego, zaciętego meczu, który jednak powinni wygrać Lebron i spółka. Aby Dallas dziś mierzyło się na równi z równym z Miami, Dirk musi zagrać solidne minuty i dużo rzucać. Proponuję typ na zbiórki/punkty/asysty dlatego, że Miami fatalnie zbiera i tu upatruje szanse na udaną podkoszową walkę Niemca z dużą ilością punktów rzuconych z przygotowanych pozycji, a i kilku asyst nie wykluczam
Niemiec w tym sezonie rzuca średnio 21.7 pkt, notuje 6.1 zbiórek i 2.8 asyst na mecz.
Linia typowo statystyczna ???? ja przewiduję w dzisiejszym meczu wahnięcie w górę ???? .
Aby być uczciwym dodam, że Dirk ostatnio narzekał na problemy z kostką. Nie dokopałem się jednak nigdzie jakichś konkretnych informacji jakoby uraz był poważny więc traktuje to jako drobny uraz po którym nie ma już śladu.
(Ostatnio jak chciałem stawiać przeciwko Kevinowi Love gdy miał problemy ze stawem skokowym, rzucił prawie 50 punktów ???? )
Linia jaką oferuje bet365: 31.5 (punkty,zbiórki,asysty) w takim meczu gdzie wynik zakręcić się może w okolicy 110-107 dla Miami jak dla mnie spokojnie do wzięcia.
Jestem zwolennikiem grania overów w takich właśnie meczach niż jakby Dallas grało z PHI76ers. Typ na przełamanie. Znakomity i zasłużony Niemiec powinien do tego meczu podejść ambicjonalnie zwłaszcza po niedzielnych wydarzeniach w Nowym Orleanie i wstydliwej postawie;)
Dirk Nowitzki over 31.5 (pkt,zb,as)@1.83✅ ✅ 22pkt 9zb 7as
bet365

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Nie lubię Dallas jako drużyny - może inaczej..samych Mavericks lubię, natomiast nie lubię zawodników, którzy tworzą ten team - wg mnie Mavs to średniak ligi, zbudowany z resztek nasienia czyli z zawodników, których nikt nie chciał. Wielkiej managerskiej wizji budowania wielkiego teamu tam nie widać, za to brak wizji owszem. Jednak w NBA nie ma to większego znaczenia, bo w tej lidze o wyniku decyduje linia, który dyktuje wynik meczu. Dlatego właśnie Mavs nadają się do grania przeciwko Heat, którzy ostatnio wygrali dramatyczny bój z Warriors, mimo wysokiego prowadzenia w 3 kw. Potem mieliśmy chwilę przerwy na cyrk małp, w który gracze Heat byli zaangażowani. W czwartek Heat grają w Oklahomie z Thunder, którzy całkiem niedawno w ich własnym domu brutalnie ich zgwałcili w jednostronnym przedstawieniu, dlatego mało prawdopodobne by Heat w całym tym zamieszaniu z cyrkiem małp byli mentalnie gotowi na Mavs. 88% procent betów idzie na wyjazdowego faworyta na krótkiej linii - powodzenia - bo to najlepszy sposób by w krótkim czasie stracić kapitał. Mavs +2 @ 1.980

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Po przerwie na All Star Game ruszamy z poważnym graniem. Teraz już pójdzie z górki, jeśli chodzi o regular season ;)

Memphis Grizzlies - New York Nicks
under 182 pkt ⛔⛔
2.02
Marathonbet

Linia spadła w stosunku do wyjściowej o jakieś 2 oczka, ale dla mnie i tak jest warta gry.
Dzisiaj nie mogę się zgodzić z kieranem bo uważam, że Miśki wygrają tym bardziej, że do składu wracają Conley i Gasol! Szczególnie powrót tego drugiego cieszy bo wydawało się, że czeka go kolejny długi rozbrat z parkietem i koniec marzeń Memphis o PO tymczasem kontuzja okazała się niegroźna i Marc wraca do gry.

http://www.rotoworld.com/headlines/nba/227154/update-marc-gasol-(knee)-ready-to-go-tuesday

http://www.rotoworld.com/player/nba/1363/mike-conley

Allen nie zagra, ale przecież jego nie ma już długo, a bez tego zawodnika Grizzlies pokonywali OKC, Portland czy też Houston, więc widać, że radzą sobie bez niego naprawdę dobrze. Powiedzmy jednak, że widzę atrakcyjniejszy typ na ten mecz, a więc właśnie under w całym meczu po lepszym kursie. Powrót dwóch wyżej wspomnianych graczy do s5 to wg mnie powrót świetniej obrony, z jakiej Memphis niewątpliwie słyną. Ostatnio było trochę gorzej bo wypadł na te kilka meczów Gasol i Conley, ale jestem przekonany, że gospodarze na ten moment mogą wytrącić obroną praktycznie wszystkie argumenty z rąk tak śmiesznej i chimerycznej drużyny, jaką są Knicks. Sami posiadają w ofensywie ograniczony potencjał, więc powinna dominować poukładana gra w wolnym tempie. Nowojorczycy również pod tym względem plasują się na szarym końcu ligi, więc dla mnie under, jak w mordę strzelił. ;) Sam Carmelo pomimo tego, że faktycznie jest w dobrej formie nie podoła dobrze zbalansowanej drużynie gospodarzy. Nie ma za bardzo nikogo, kto może go wspomóc bo Smith przeciwko takiej obronie jestem pewien, że solidnie pocegli. Myślę, że próg 182 pkt nie zostanie przekroczony.

Washington Wizards - Toronto Raptors
Raptors powyżej 96,5 pkt ✅✅
1,90
Betcity

Fajny mecz szykuje się w Waszyngtonie, gdzie miejscowi podejmą Toronto. Goście tu nie stoją na straconej pozycji i spokojnie można też chyba próbować grać na ich win. Ja jednak proponuję ich over bo skoro ma być wyrównany mecz to pobieram niższą linię na gości dzisiejszego spotkania. Raptors imponują chyba nie tylko mi. Naprawdę ich gra może się podobać. DeRozan to gracz, który w ostatnim czasie jest w życiowej formie i zdecydowanie poprawił skuteczność. Do tego dyrygent Lowry i już mamy solidne fundamenty na solidną drużynę, a przecież jest jeszcze kilku ciekawych grajków, których nie będę wymieniał bo nie o to chodzi. Chodzi jednak o to, że potrafią grać ofensywną koszykówkę i do tego efektywną tym bardziej z drużynami nie będącymi orłami w obronie. Wash właśnie takim zespołem są. W defensywie bez szału, plasują się gdzieś tam w środku stawki jeśli chodzi o defence. Większy potencjał jest u nich w ataku, choć także przeplatają dobre meczy słabszymi. Można mówić, że po kilku dniach przerwy nie wiadomo jak będzie z celownikami poszczególnych drużyn. Ja uważam, że może to wpłynąć pozytywnie na poszczególne ekipy. Myślę również, że dzisiaj to Lowry może być tą pierwszoplanową postacią w ekipie gości bo Wall obrońcą jest kiepskim, a PG Raptors takie sytuacje często wykorzystuje. Dla mnie w tym meczu może paść nawet ponad 200 pkt, ale jeśli ktoś ma nie stanąć na wysokości zadania to w pierwszej kolejności typowałbym na Wizards dlatego celuje w over Raptors. ;)

Dallas Mavericks - Miami Heat
over 204,5 pkt ✅✅
1,91
Betsson

Tu jestem pozytywnie zaskoczony, aż zdziwiony. Linia spadła choć i tak już była dla mnie atrakcyjna. Obie drużyny to ścisła czołówka jeśli chodzi o efektywność w grze ofensywnej. Dallas 4 miejsce, a Miami 1 jeśli chodzi o ilość zdobywanych punktów na 100 posiadań. Do tego Dallas kiepsko w obronie. Miami wiadomo, bronić potrafią, ale nie zawsze im się chce ;) Nie raz nie dwa w tym sezonie pokazywali, że na poważny defence przyjdzie czas w PO. Niech i tak dziś będzie. Dallas nie potrafi za bardzo grać wolnej koszykówki i powinni napędzać grę w dzisiejszym meczu. Jeśli Heat na to przystanie, a jest spora szansa na taki rozwój wydarzeń to ja tu widzę grubo ponad 200 pkt. Możliwe, że nie zagra Wade, ale to nie powinno być przeszkodą, by over pękł. W pierwszy meczu 110-104 dla Miami. Powtórka mile widziana. Polecam również!

Wysoka linia w meczu Indiana - Atlanta, ale sobie odpuszczę bo Pacers potrafią sobie pofolgować w obronie, więc pozostanę przy 3 powyższych typach.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +37
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Dallas Mavericks - Miami Heat over 205,5 -&gt; 1,90 -&gt; Bet365 ✅✅✅
Bardzo ciekawy mecz już po ASG gdzie Miami jedzie do American Airlines Center by zmierzyć się z ekipą Dirka Nowitzkiego. W obu zespołach kontuzji kluczowych graczy brak, Wade raczej zagra dzisiaj. Over 205,5 biorę jak najbardziej. Fajna linia, moim zdaniem spokojnie do przekroczenia przez oba zespoły. Dallas gra fajną, wesołą koszykówkę, akcje od kosza do kosza, run &amp; gun, dużo rzutów za 3 pkt, gdzie mają całkiem fajnych strzelców typu Nowitzki, Carter czy Ellington. Dallas ostatni raz kiedy nie przekroczyło 100 u siebie był to pojedynek z NYK, 9 stycznia, teraz mają serie over 100 u siebie od 9 spotkań. Ofensywa Miami jest wielka, wie o tym każdy, nie sądzę żeby dzisiaj Dallas ich zatrzymało bo nie mają po prostu kim, a tempo Mavs sądzę, że będzie odpowiadać podopiecznym Spoelstry. Tak jak to Lucas fajnie opisał, jest to raczej obecnie średniak ligi niż jakiś potentat, zlepek graczy gdzie tylko Nowitzki tworzy jeszcze jakąś markę. Ale ten zlepek póki co funkcjonuje i moim zdaniem póki co dobrze. Nikt tu o mistrzostwie nie marzy. Miami za chwilę jedzie do OKC, i tam moim zdaniem skupi się na defensywie, walce od samego początku, bo revenge game jest i 0/2 mieć z OKC nie jest fajnie. James o tym wie, i moim zdaniem na czwartkowy pojedynek Miami będzie gotowe w 100% dzisiaj nie powinni walczyć jakoś specjalnie w defensywie, bo mecz z Oklahomą jest must win. Dzisiaj będzie strzelanina jak w Afganistanie i sądzę że tutaj ten over pyknie na luzaku. Nawet spodziewam się linii dużo większej over 215. Pozdrawiam i polecam. Rambo

Otrzymane punkty reputacji: +8
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
W tych typach na Mavs nikt nie raczył wspomnieć, że po pamiętnych finałach 2011 Heat 5 razy z rzędu ograli Dallas w regularze. Nie ma raczej mowy o żadnym odpuszczaniu, wszyscy wypoczęci po all star weekend, Miami ma stratę do Pacers, a mecz z OKC jest pojutrze, a nie jutro. James on fire. Nie postawiłbym z pewnością na Mavs, nie namawiam jednak do grania na Heat, sam zagram ich sobie w lekkiej taśmie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
F 4

flejson

Użytkownik
Dallas Mavericks - Miami Heat over 205,5 -&gt; 1,90 -&gt; Bet365

Bardzo ciekawy mecz już po ASG gdzie Miami jedzie do American Airlines Center by zmierzyć się z ekipą Dirka Nowitzkiego. W obu zespołach kontuzji kluczowych graczy brak, Wade raczej zagra dzisiaj. Over 205,5 biorę jak najbardziej. Fajna linia, moim zdaniem spokojnie do przekroczenia przez oba zespoły. Dallas gra fajną, wesołą koszykówkę, akcje od kosza do kosza, run &amp; gun, dużo rzutów za 3 pkt, gdzie mają całkiem fajnych strzelców typu Nowitzki, Carter czy Ellington. Dallas ostatni raz kiedy nie przekroczyło 100 u siebie był to pojedynek z NYK, 9 stycznia, teraz mają serie over 100 u siebie od 9 spotkań. Ofensywa Miami jest wielka, wie o tym każdy, nie sądzę żeby dzisiaj Dallas ich zatrzymało bo nie mają po prostu kim, a tempo Mavs sądzę, że będzie odpowiadać podopiecznym Spoelstry. Tak jak to Lucas fajnie opisał, jest to raczej obecnie średniak ligi niż jakiś potentat, zlepek graczy gdzie tylko Nowitzki tworzy jeszcze jakąś markę. Ale ten zlepek póki co funkcjonuje i moim zdaniem póki co dobrze. Nikt tu o mistrzostwie nie marzy. Miami za chwilę jedzie do OKC, i tam moim zdaniem skupi się na defensywie, walce od samego początku, bo revenge game jest i 0/2 mieć z OKC nie jest fajnie. James o tym wie, i moim zdaniem na czwartkowy pojedynek Miami będzie gotowe w 100% dzisiaj nie powinni walczyć jakoś specjalnie w defensywie, bo mecz z Oklahomą jest must win. Dzisiaj będzie strzelanina jak w Afganistanie i sądzę że tutaj ten over pyknie na luzaku. Nawet spodziewam się linii dużo większej over 215. Pozdrawiam i polecam. Rambo
Gram dokładnie to samo. Nie ma opcji, zeby sie skonczylo underem. Dirk podrażniony po ASG, zespoły głodne gry. Szykuje się szybki mecz z wysokim overem

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Gram dokładnie to samo. Nie ma opcji, zeby sie skonczylo underem. Dirk podrażniony po ASG, zespoły głodne gry. Szykuje się szybki mecz z wysokim overem
Mozesz rozwinac ten argument bo nie wydaje mi sie, zeby TAKA osoba jak Dirk byla podrazniona TAKIM spotkaniem ???? ?

F 4

flejson

Użytkownik
Mozesz rozwinac ten argument bo nie wydaje mi sie, zeby TAKA osoba jak Dirk byla podrazniona TAKIM spotkaniem ???? ?
0 punktów i ledwie jedna zbiórka to dość srednio jak na zawodnika tej klasy. Mysle, ze poniekad bedzie chciał sobie odpokutowac te mizerna zdobycz

emil1702 380

emil1702

Użytkownik
Denver Nuggets grają ostatnio fatalnie, ostatnie cztery mecze to odpowiednio porażki 27, 17, 39 i 27 punktami, co gorsze gospodarze poniedziałkowego meczu stracili swojego lidera – Ty Lawsona, który do gry wróci dopiero za kilka dni. Klub ze stanu Kolorado w najbliższym spotkaniu podejmie Phoenix Suns, które dość niespodziewanie mieli genialny początek sezonu, obecnie forma trochę spadła, jednak to i tak nie powinno stanąć na przeszkodzie w pokonaniu słabych rywali. W tym sezonie obie drużyny spotkały się już trzykrotnie, za każdym razem wygrywał faworyt poniedziałkowego meczu.

Denver Nuggets – Phoenix Suns
Kurs: 1.8
Stawka: 6/10
Bukmacher: Marathonbet
Wynik: 107:112
Zysk: ✅ 4.8j

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
0 punktów i ledwie jedna zbiórka to dość srednio jak na zawodnika tej klasy. Mysle, ze poniekad bedzie chciał sobie odpokutowac te mizerna zdobycz
lol. Myślisz,że się tym przejmował?

Akurat obejrzałem ostatnią kwartę meczu Dallas-Miami i muszę przyznać,że Mavs gubili się w prostych akcjach. Pal licho niecelne rzuty ale bezsensowne straty z tej klasy przeciwnikiem nie mogą się zdarzać.
Dirk grał bardzo dobrze, sporo dobrych podań ale niestety nie wykańczanych w większości.
Nie wiem czy oni liczyli,że Miami się dostosuje i też nie będzie zdobywać punktów? Jeśli do Dallas nie przyjdzie 1 wysokiej klasy gracz to szkoda ich wysiłku w tych meczach bo w PO odpadną bardzo szybko.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Jeszcze chwila do Ligi Mistrzów, więc jest czas na małą rozkminkę nad NBA.
Na celownik już tradycyjnie biorę Big Ala. Wczoraj wyjazd do Detroit a dziś ta sama ekipa u siebie. Oglądałem fragment wczorajszego meczu i muszę powiedzieć, że Al robił z podkoszowymi Tłoków co chciał. 32 punkty na wyjeździe, linia była na poziomie 23,5 pkt, a dziś tylko o 1 wyższa? Biorę z pocałowaniem ręki. Czemu niby u siebie nie miałby rzucić chociaż 25? Nie widzę tu jakoś blowoutu, chyba tylko katastrofalna skuteczność lub wyfaulowanie może tu przeszkodzić w overze. Polecam.

Al Jefferson over 24,5 1.85 Milenium ✅
Polecam jeszcze dwójkę strzelców z Portland, a mianowicie Lillarda i Matthewsa. Aldridge poza grą przez jakiś czas, więc te 25-30 punktów pewnie przejmie ta dwójka, bo niby kto inny? Pod koszem bieda, na Lopeza tam nikt nie będzie grał w ofensywie, zapewne będą dziś bombardować na dystansie. Nie ma Parkera, więc zadanie dla Lillarda ułatwione.

Lillard over 21,5 1.85 Milenium ✅
Matthews over 17,5 1.85 Milenium ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
New Orleans Pelicans - New York Knicks @2,45 pinnacle ✅
Idę tutaj w przyjezdnych, pomimo b2b Melo i spółki. Wczorajszy mecz równie dobrze Knicks mogli wygrać, brakło chyba jednak spokoju i trenera z prawdziwego zdarzenia, który nie umiał dowieźć przewagi. Dziś jednak uważam, że co wisi, nie utonie, wszakże po drugiej stronie mamy szpital z Nowego Orleanu, który od strony defensywnej prezentuje mniej więcej to samo, co panowie z Sixers, także jest spora szansa, że dziś uda się Nowojorczykom podnieść współczynnik wygranych.
Utah Jazz - Brooklyn Nets @1,65 pinnacle ✅
Wydaje mi się, że jest to dobry kurs na Nets, którzy ostatnimi czasy już prezentują pewien stały poziom i na szerokiej rotacji radzą sobie całkiem sprawnie. Wiadomo, że z topem jeszcze nie powalczą (meczu ze Spurs nie liczę, bo tam to sobie zagrali z głębokimi rezerwami), ale taki mecz to jest tzw. must win game. A czym ten mecz Nets mają wygrać? No przede wszystkim ofensywą, bo mimo że w statystykach Brooklyn w defensywie nie błyszczy, to może to nadrobić właśnie atakiem, gdyż Utah to najgorsza defensywa ligi, a także przoduje w średniej ilości punktów poniżej 100 na 100 posiadań.

Otrzymane punkty reputacji: +29
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Wracamy po przerwie związanej z ASG, na dzisiaj mam kilka propoyzcji jednak żadnej z nich &quot;grubiej&quot; nie gram.

Charlotte Bobcats - Detroit Pistons @ 2.20 Bet365 ⛔ (116:98)

Kolejny raz przytoczę to co pisze wielokrotnie Lukas - Bobki można grać tylko i wyłącznie jako doga. Nigdy faworyta! Teraz mamy taką sytuację, że dwie te same ekipy spotykają się dzień po dniu. Bobki wczoraj jako &quot;pokaźny&quot; dog wygrywają dość pewnie i dzisiaj są wystawiani w roli faworytów. Łatwo się domyślić, że dzisiaj zdecydowana większość kasy pójdzie na Bobcats.

Dodam, że nie popieram wcale tych teorii o Vegas ale w tym przypadku wszystko ładnie układa się jak dla mnie w logiczną całość. Teraz patrząc już na takie czysto sportowe względy to również widzi mi się rewanż ze strony Pistons. W ostatnim czasie zaczęli już całkiem fajnie grać. Przytrafił się co prawda słabszy mecz z Cavs gdzie poszalał Thompson i przegrali 89:93. W tym wczorajszym spotkaniu totalnie zwalili 1 kwartę i potem ciężko się już grało z taką stratą. Natomiast jak dla mnie team z Detroit jest mimo wszystko lepszy kadrowo od Bobcats i dzisiaj podrażnieni po tej porażce będą chcieli się zrewanżować. Tym bardziej, że obie drużyny znajdują się w bardzo podobnej sytuacji jeśli chodzi o dotychczasowy bilans i miejsce w tabeli Wschodu. Dla Pistons takie dwie porażki ze swoim &quot;sąsiadem&quot; nie byłby na pewno na miejscu dlatego dzisiaj liczę na to, że od początku wyjdą skoncenrowani i nie dadzą odjechać tak rywalowi w 1 kwarcie.

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers (-3) @ 1.90 Bet365 ⛔

Świetne są te kursy na Pacers. Już kiedyś wspominałem, że Wolves to jak dla mnie nic specjalnego. Dodatkowo ich sytuacja kadrowa zupełnie uniemożliwia im moim zdaniem walkę z lepszymi drużynami. Dwóch bardzo ważnych graczy z pierwszej piątki jest przecież poza grą! Są to oczywiscie Nikola Pekovic i Kevin Martin. Nie wiem jak oni w takiej sytuacji będą w stanie zagrozić w jakikolwiek sposób Pacers. Ostatni mecz z Nuggets wyszedł im co prawda świetnie ale na 7 wcześniejszych spotkań wygrali przecież tylko raz i to z LAL u siebie. Nie mieli wcale łatwego terminarza, grali z mocnymi rywalami i nie byli w stanie powalczyć. Dzisiaj też nie należy oczekiwać cudów. Love może szaleć ale na Indianę to nie wystarczy. Poza tym na pewno łatwo miał nie będzie. Taka linia to jak dla mnie świetna okazja.

Portland Trail Blazers (-1,5) - San Antonio Spurs @ 1.90 Bet365 ⛔

Szykuje się nam się bardzo ciekawe spotkanie dwóch ekip z czołówki Konferencji Zachodniej. SAS wczoraj sprawili małą niespodziankę i pokonali Clippers. Natomiast czy dadzą radę powtórzyć tak świetny mecz bez ani jednego dnia odpoczynku? Moim zdaniem nie tym bardziej, że rywal będzie równie wymagający jak wczoraj. Nie można też zapominać o problemach kadrowych Spurs. Parker, Leonard i Splitter nie będą mogli dzisiaj wystąpić. Wczoraj z LAC zagrali świetnie, trzeba to przyznać natomiast tak jak pisałem z tak wymagającym przeciwnikiem zmęczenie może dać znać. Po takiej niskiej linii można moim zdaniem śmiało próbować PTB.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
\
Portland Trail Blazers (-1,5) - San Antonio Spurs @ 1.90 Bet365

Szykuje się nam się bardzo ciekawe spotkanie dwóch ekip z czołówki Konferencji Zachodniej. SAS wczoraj sprawili małą niespodziankę i pokonali Clippers. Natomiast czy dadzą radę powtórzyć tak świetny mecz bez ani jednego dnia odpoczynku? Moim zdaniem nie tym bardziej, że rywal będzie równie wymagający jak wczoraj. Nie można też zapominać o problemach kadrowych Spurs. Parker, Leonard i Splitter nie będą mogli dzisiaj wystąpić. Wczoraj z LAC zagrali świetnie, trzeba to przyznać natomiast tak jak pisałem z tak wymagającym przeciwnikiem zmęczenie może dać znać. Po takiej niskiej linii można moim zdaniem śmiało próbować PTB.
analizę trzeba by był zacząć od tego że nie gra Aldridge

Otrzymane punkty reputacji: +19
W 26

wpotrzasku

Użytkownik
gregorczen ,bobki to solidna druzyna. kemba walker henderson i najlpeszy center nba al jefferson. Oni walcza o play off i to oni beda bardziej zmotywowani zeby to wygrac. Poza tym bobki zle zaczely sezon bo big ale jeszcze nie gral na tkaim poziomoe jak dzis. Na chwile obecna niszczy wszytkich. Drumond to sierota w obornie , toporny howard w ataku robil z nim co chcial a al wiadomo jest mega dobry w ofensywie i to pokazal wczoraj i pokaze i dzis, Pistons do zlepek pseudo gwiazd ktorzy od czasu do czasu zrobia jakis dobry wynik i to wszystko. ogladajac ten zespol komplenie nie widac zadnej mysli taktycznej. Oni wygrywaja tylko jak maja dzien do rzutu w innym przypadku zaczynaja ceglic na potege i pozniej mecze sie koncza -20. tam jedyny gracz co jest rowny to chyba stuckey , reszta to jezdzcy bez glowy. Drumond jest za mlody zeby cos poxciagnac a w ataku jest mega slaby natomiast monroe jest przycmiony przez takich graczy jak smith i jenngins przez co nie moze pokazac swojego potencjalu.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Charlotte Bobcats - Detroit Pistons @ 2.20 Bet365
Kolejny raz przytoczę to co pisze wielokrotnie Lukas - Bobki można grać tylko i wyłącznie jako doga. Nigdy faworyta! Teraz mamy taką sytuację, że dwie te same ekipy spotykają się dzień po dniu. Bobki wczoraj jako &quot;pokaźny&quot; dog wygrywają dość pewnie i dzisiaj są wystawiani w roli faworytów. Łatwo się domyślić, że dzisiaj zdecydowana większość kasy pójdzie na Bobcats.
Typu nie neguję, a uzasadnienie wydaje się nawet ok. Jest tylko jedna wątpliwość. Akurat z tym że Bobki jako faworyt przegrywają to jest mit. Tak było może w poprzednich sezonach. W tym sezonie są 3-0 jak byli faworytem 1-2,5 pkt i ogólnie 5-6 jako faworyt. Także przy tej linii ... ;)
Ogólnie uważam, że trade deadline i okres po ASG to nie jest najlepszy moment na granie. Z dzisiejszych meczy spodobał mi się tylko bet na Bulls, może nawet na ich wygraną do HT. Dziwne są te h2h w tym sezonie. Najpierw w Toronto wygrali Byki, a ostatnie dwie gry w Czikago górą byli Raptors. I to mimo że Lowry i DeRozan byli wyłączeni z gry. Chciało by się powiedzieć &quot;3 za 3&quot;. Ale nie wchodźmy w teorie vegas. Byki są ostatnio on fire. Kontuzji brak. Sporo sił po krótkiej przerwie na ASG. Raptors są b2b po wyczerpującym meczu w stolicy. Lowry 35, Derozan 40 minut. W takim wypadku nie postawiłbym ich w roli zdecydowanego faworyta.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Damian Lillard over 21,5 pkt ✅✅
1,81
Marathonbet

Wesley Matthews over 17,5 pkt ✅✅
1,85
Sportingbet​

Oj oj oj Marathon zaspał bo w innych bukach linia na Lillarda wyższa dochodząca nawet do 24 pkt (betsson). Z kolei Mathewsa najlepiej pograć w Sportingbecie bo właśnie w tym buku chyba najkorzystniej wygląda linia wystawiona na tego zawodnika w stosunku do kursu. Dlaczego typy w kierunku zawodników Portland?

http://www.rotoworld.com/player/nba/1249/lamarcus-aldridge

Dlatego... Z gry wypada na tydzień lider ekipy Blazers, Aldridge oddający co mecz w granicach 20 rzutów i będący pierwszą opcją strzelecką w drużynie Portland. Dzisiaj go zabraknie, więc podejrzewam, że sporą część punktów przejmą wyżej wspomniani zawodnicy bo przecież zmiennik LaMarcusa to półka (dwie?) niżej i gra będzie się opierać na innych schematach. W tym sezonie podczas dwóch wcześniejszych meczów Matthews pomimo obecności Aldridge&#39;a linię 17 punktów przekroczył za każdym razem, Lillard zrobił to raz, a w kolejnym pojedynku zaliczył 21 oczek co oznacza, że zabrakło mu punktu do przekroczenia dzisiejszego progu. Jestem przekonany, że co najmniej jeden z dwójki graczy Portland spokojnie ogarnie swoje zadanie, a podaje oba typy bo myślę, że zrobią to we dwójkę. ;) Na pewno gospodarze nie zmienią stylu gry opierającego się na ofensywnej koszykówce i najprawdopodobniej wynik będzie oscylował powyżej granicy 200 pkt. Jak wcześniej wspomniałem zmieni się jedynie ciężar zdobywanie punktów i liczę, że ten ciężar będą dźwigać Lillard i Matthewes. Ten pierwszy miał zniżkę formy, ale już w ostatnich dniach przed ASG radził sobie poprawnie, więc tym bardziej dzisiaj w prestiżowej konfrontacji na szczycie Zachodu przy absencji LaMarcusa powinien zrobić swoje. Myślę, że typy warte uwagi bo na zwycięstwo danej drużyny w tym meczu nie postawiłbym złamanego grosza...

Sacramento Kings - Golden State Warriors
Warriors -4 ✅✅
1,91
Betsson​

http://www.rotoworld.com/player/nba/1715/demarcus-cousins

Liczę, że kolega Cousins nie zagra w meczu z Warriors co już na samym wstępie dawałoby spory handicap. Chciałem tu najpierw grać over, ale w obliczu prawdopodobnej absencji lidera gospodarzy wolę pograć w stronę gości. Fakt, nie zagra również Bogut po stronie Golden State, ale w moim odczuciu ta strata nie odbije się mocno jeśli chodzi o grę gości. Głównie dlatego, że Sacramento kompletnie nie umie bronić, a Warriors posiada w ofensywie bardzo dużą moc bo Curry, Thompson czy też Lee wymiennie potrafią w każdym meczu sieknąć powyżej 20 pkt. Jeśli zabraknie Cousinsa to nawet pod koszem gospodarze będą mieli problem ze zdobywaniem punktów. Inna kwestią jest fakt, że czysto sportowo goście są po prostu o klasę lepszym zespołem i nie powinni mieć tu problemów z pokonaniem Kings. Potencjał w ekipie Sacramento jest, ale nie idzie on w parze z ilorazem inteligencji poszczególnych graczy (Gay ????) i tego nie da się nie zauważyć. Gra często jest chaotyczna i niepoukładana. Goście swoje słabości mają i może nie grają na miarę swoich możliwości, ale to raczej wychodzi w meczach z silniejszymi ekipami. Dzisiaj ofensywą zabiją ten mecz. Pod znakiem zapytanie stoi również występ Thomasa (Kings), ale on pewnie zagra. Tak czy siak pewnie w stronę gości. ;)

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +12
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Charlotte Bobcats - Detroit Pistons -&gt; Andre Drummond over 27,5 pkt + zbiórki -&gt; 1,72 -&gt; Betsson, Betsafe

Szkoda, że nie dali 1,80 bądź 1,85 ale 1,72 to też przyzwoita 72% lokata moim zdaniem. Typowy &#39;&#39;revenge game&#39;&#39; dla Pistons, którzy wczoraj zostali zgwałceni na własnym parkiecie przez Bobki. Ja dzisiaj 1x2 odpuszczam bo mecz może potoczyć się różnie. Nadal uważam, że w Pistons drzemie ogromny potencjał, którego niestety nie potrafią wykorzystać. Jednym z atutów Pistons, jest środkowy Andre Drummond. Jak to zazwyczaj bywa ze środkowymi, zazwyczaj akcje kończą po dunk&#39;ach, prostych layup&#39;ach czy też offenisve rebounds. I tutaj mowa o zbiórkach przede wszystkim. Andre na tablicach to bestia. Wczoraj na początku 4 kwarty mimo 5 fauli miał aż 20 zbiórek. I tutaj wcale nie biorę pod uwagę jego wczorajszej zdobyczy, ale ogólnie cały sezon. Linia dosyć niska jak na takiego kota jak Drummond. Świetnie się zastawia, potrafi nawet zebrać kilka piłek w 1 akcji, &#39;&#39;piłka go szuka&#39;&#39; jak to niektórzy nazywają. Dzisiaj będzie dużo walki, i spodziewam się łatwego ogarnięcia przez Drummond&#39;a.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets -&gt; Dwight Howard over 34,5 pkt + zbiórki -&gt; 1,85 -&gt; Betsson

Dzisiaj zagram sobie 2 centrów. A co :grin: Do rzeczy. Howard wraca na stare śmieci, gdzie był bardzo krytykowany kiedy występował w Staples. Na pewno w dzisiejszym meczu będzie mega zmotywowany żeby jak najlepiej się pokazać. To raz. 2? Nie sądzę, że będzie to łatwy mecz dla Rakiet, bo niebawem grają mecz z GSW i to dla nich będzie ważniejszy mecz, niż z Lakers, i tutaj nie będą grali na maximum możliwości. Ktoś pomyśli, że gram na teorie spiskowe. Nic z tych rzeczy. Pkt 3. Howard jest w mojej opinii w bardzo dobrej formie w tym sezonie, nadal ciężko pracuje na treningach, wolne już zaczął wykonywać na fajnym wskaźniku, w post up też sobie radzi całkiem fajnie. Zbiera sporo piłek zarówno w defensywie i ofensywie. A 4 argument za moim typem, to run &amp; gun Los Angeles Lakers i to, że oni pod koszem to praktycznie nie istnieją, dlatego nie sądzę że będący ostatnio &#39;&#39;hot&#39;&#39; Chris Kaman zatrzyma &#39;&#39;Dłajta&#39;&#39; mimo że w ofensywie sobie nadzwyczaj dobrze radzi. Coś tam jeszcze w moim temacie będzie. Polecam i pozdrawiam. Rambo

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom