Los Angeles Lakers - Boston Celtics 2 3,6
Tobet
Obok takiego kursu nie mogę przejść obojętnie, atakuje go lekko, bo jednak więcej atutów po swojej stronie powinni mieć Lakers, lecz 3,6 na Celtów to moim zdaniem po prostu value. Co sprawia, że nagle w meczu przeciwko całkiem nieźle punktującym Celtom na Lakers, które potrafi zawodzić w tym sezonie na każdej płaszczyźnie wystawiany jest kurs 1,3 ? Własny parkiet, rewanż za ostatnią porażkę, Celci day to day - to są fakty i to kierujące typ w stronę Lakers, ale kursy moim zdaniem powinny oscylować raczej w granicach 1,5 do 2,6 i 3,6 biorę bez pytań. To jeden z tych betów gdzie nawet po porażce nie ma co żałować, że się spróbowało, bo Lakers na dziś absolutnie nie są zespołem, który w spotkaniu z solidną ekipą ligi, a taką z pewnością jest Boston byliby zdecydowanym faworytem. Boston w odróżnieniu od poprzednich sezonów na wyjazdach spisuje się raczej słabo, ale liczę, że na mecz z Lakers zmotywują się na 120% i będą w stanie do ostatnich minut zagwarantować wyrównane spotkanie w którym będzie można pokusić się o zwycięstwo.
edit: najbardziej martwi mnie fakt, że nie nawiązali w ogóle walki, Lakers nie byli nawet przez sekundę tego spotkania zagrożeni
Harden już dwa razy grał przeciw kolegom z Thunder - 25 i 17 pkt i oba mecze przegrane różnicą powyżej 20pkt - byłbym czujny z tym typem
Tak jak napisałem, nie jest to żadna super okazja. A grając na liderów drużyny z tak wysoko ustawioną linią w miarę wyrównane spotkanie jest czynnikiem raczej niezbędnym do pokrycia, a na takie dziś liczę. Myślę, że Houston we własnej hali będą w stanie postawić się OKC, liczę na sporą ilość pkt i zacięty mecz do końca.
Ja bym tu proponował zaatakowac over Westbrooka, który przy takim stylu gry i obronie Houston będzie wchodził pod
kosz jak w masło, myślę, że nie zagra na tak słabej skutecznośći jak z Utah i pokryje linie 25 pkt.
Oprócz tego na sucho Curry over 22,5 i DeRozan over 18,5. Curry fantastyczna forma ostatnio, DeRozan w ostatnich meczach też świetna dyspozycja. Niby najwyższy czas na przełamanie świetnej formy LeBrona, ale myślę, że jak Atlanta się postawi to James znów będzie musiał pograc dłużej i rzuci te 30 pkt. Wszystkie linie w Marathonbet po 1.90.
Over Curry'ego również przeglądałem i wygląda całkiem dobrze w meczu przeciw Suns. Westbrook to troszkę niewiadoma w każdym meczu, nie wiadomo co danego dnia strzeli mu do głowy, typ może ok jako jeden z kilku, ale szkoda nerwów na ładowanie w niego większej stawki. W lutym na 7 spotkań tylko 2x przekroczył linię 25, a mieli przecież na rozkładzie tak overowe ekipy jak Dall, GSW czy Phx dwa razy.