>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2012

Status
Zamknięty.
toudi 715

toudi

Użytkownik
Portland -6 1.93 Pinnacle✅

Nie widzę mocnych na Blazers grających na własnym parkiecie. U siebie Portland ma bilans 10-1 i niesamowite 9-1-1 against the spread. Na własnym parkiecie grają bardzo twardo i są duzo bardziej pewni siebie niz na wyjazdach. Wydaje mi się, ze problemy na wyjazdach biorą się z braku prawdziwego lidera, który wziąłby cięzar gdy na siebie jak druzynie nie idzie, Aldridge w trudnych momentach często jakby trochę unika piłki. Nuggets to dobra druzyna ale moim zdaniem jednak nieco słabsza od Portland a poza tym dziś zagrają trzeci mecz w trzy dni po dwóch showtime&#39;ach z druzynami z LA. Oba te mecze były w znanych kanałach, jeden w TNT, drugi w ESPN, dzisiaj Nuggest mogą być lekko rozkojarzeni i zdekoncentrowani. Mimo ze Denver dobrze grają back-to-back na tak gorącym terenie i przeciwko tak fizycznej druzynie jak Blazers będą mieć problemy. Dodatkowo Blazers po porazce na wyjezdzie zazwyczaj robią bounce back na własnym parkiecie grając po prostu świetnie. Ten mecz to taki typowy przykład meczu w którym jedna druzyna wydaje się bardziej chcieć zwycięstwa, jest bardziej wypoczęta, miała więcej czasu na przygotowanie o meczu i powinna go wygrać. Po tak wyczerpujących meczach gorzej niz na Blazers u siebie Nuggets trafic nie mogli.

Otrzymane punkty reputacji: +12
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? Washington Wizards - L.A.Clippers (HC HT 0/-5) ✅ 34-58
Typ: 2
Kurs: 1,92
Buk: Unibet

Analiza:

Clippersi ostatni mecz z Denver przegrali dość wysoko - w zasadzie to nazwałbym to kompromitacją. Co prawda Denver słabeuszem nie jest, ale jeśli gra się u siebie i wygrywa się 1wszą kwartę 32-19 a spotkanie przegrywa różnicą 21 pkt no to coś jest nie tak. Clippersi mieli dzień przerwy. Wizards natomiast wczoraj porażka z Raptorsami i to dość wyraźna, bo aż 89-106. Biorąc pod uwagę brak Bargnaniego to dość duże rozmiary tej porażki. Dziś mecz po meczu, a Clippersi po 1 dniu odpoczynku. Clippersi grają czasem trochę jak Heat. Potrafią wysoko wygrywać 1 kwartę czy nawet połowę, by później doprowadzać do nerwowych końcówek. Dziś wydaje mi się, że do samego początku będą chcieli sobie odbić tragiczny mecz z Nuggets i powinni już do przerwy wysoko wygrywać z Wizards. Jeśli chodzi o osłabienia nic nowego. Clippersi pełnym składem, a Wizards jak od dłuższego czasu brak Turiafa i Blatche.

Jeśli gospodarz jest na drugim miejscu to poprzedza to znak @
OK - tylko po co takie kombinowanie ?? Zawsze od zawsze gospodarz jest na 1 miejscu ???? a w USA na 2gim odwrotnie niż wszędzie.

lax 1,2K

lax

Użytkownik
Co do meczu Denver - Portland, może kogoś zainteresuje taka informacja, że w Denver śnieżyce i wyczytałem takie coś:
&quot;Opady śniegu w Denver sprawiły, że Nuggets po czwartkowym meczu z Clippers, wrócili z Los Angeles do domów dopiero o 4.30 w piątek rano. W sobotę rano kłopoty z opuszczeniem Denver mieli zarówno Lakers, jak i Nuggets. Lakers polecieli do Salt Lake City, gdzie grają dziś z Utah i dotarli do pokojów hotelowych dopiero o 5.00 rano. Nuggets przylecieli do Portland dopiero o 4-tej.&quot;
Więc jakiś wpływ może to mieć na przebieg meczu, szczególnie że to trzeci mecz z rzędu.

Otrzymane punkty reputacji: +15
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Tony Parker poniżej 19 punktów vs OTC ⛔ ( czapki z głów Panie Parker.. )
Kurs:1,90
Buk: Betsson

W mojej ocenie przegieli.. Tony notuje w sezonie 17,1 oczka na mecz. Ostatnio różnie z num bywa, potrafi i 24 punkty wcisnąć ale zdarza mu się i 5 oczek jak z niedźwiadkami. Dziś stanie naprzeciwko OTC , czyli drużynie, z którą można porzucać. Teoretycznie więc może i szanse na pokonanie linii i by były, ale Westbrook na to nie pozwoli. Młokos z OTC zawsze spina się na rywali z wyższej półki, a Tonyeg&#39;o w NBA szanują. Raz już w tym sezonie grali i Parker rzucił.... 4 oczka ( 25 minut na parkiecie ). OTC za szybcy dla Parkera, w mojej ocenie linia zawyżona i nie do pokonania. Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +1
marian78 20

marian78

Użytkownik
super bet za 1.8 to chyba jest:
over 200 w meczu Clippers/Washington
jeżeli sa jakieś większe przeciwwskazania to słucham :&gt;

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Clippers -8 1.91
Betsson
4/10

Grają dziś z Wizzards, którzy są bez Blatche&#39;a. Jeden z niewielu, który mógłby ograniczyć jakoś podkoszowych Clippers. Ok, są McGee, Vesely, Booker czy Seraphin, ale oni wczoraj z Toronto złapali 15 fauli, z czego 6 na Amirze i Jamesie Johnsonie, a 3 na Calderonie. A teraz wstawić za Johnsonów Blake&#39;a i Jordana, a za Calderona Paula. Zawodnicy dużo bardziej ruchliwi oraz dużo bardziej groźni. Oj nafaulują się dziś podkoszowi Wizzards. A przecież jeszcze są Butler, Billups czy Williams.

Wczoraj Wizzards grali mecz, Clippers nie. Punkt dla nich.

A matematycznie 6 atak ligi vs 25 obrona. Spot up - 22% zagrań Clippers. Jeżeli chodzi o ich skuteczność do 2 miejsce w lidze. Jeżeli chodzi o obronę Wizzards w tym względzie to 28 miejsce w lidze. P&amp;R - 20.8% zagrać Clippers. 2 atak vs 14 obrona.

Generalnie to powinni pokryć izzi.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers
Typ: 1
Kurs: 1.63
Buk: Pinnacle
7/10

76ers ATS od 10 marca 2008 po porażce, jako dog , bez dnia przerwy z pozytywnym bilansem asyst do strat mają bilans 0-10
Hawks ATS od 14 listopada 2000 po domowej porażce, gdy zanotował sześć lub więcej zbiórek w ataku 13-0.
Poza tym Niedźwiedzie pokonały Hawks na ich parkiecie aż 77:96. Nie wierzę, by Atlanta rozegrała drugi taki sam mecz z rywalem, któr zagra b2b.
Stawiam na ATL mimo braku Horforda i Collinsa.

New York Knicks - New Jersey Nets
Typ: 2 (+7)
Kurs: 1.83
Buk: bet365
7/10

Knicks do tego meczu podejdą b2b2b. Nets b2b. Nets prezentują się w ataku dobrze - ich zespołowy styl gry. Choć wyniki mówią, co innego - to ten zespół sprawia wrażenie poukładanego i taki jest.
Knicks mogą być rozbici nieco fizycznie, mentalnie i psychicznie. W Bostonie przez większość meczu prowadzili, przegrali w samej dogrywce, gdzie rzutami w ostatnich sekundach meczu mogli przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść.
ATS Nets od 7 kwietnia 2006, gdy przegrali 3 punktami lub więcej mecz, w którym prowadzili różnicą dwucyfrową wynosi 9-0.

Indiana Pacers - Orlando Magic
Typ: 2 (+6)
7/10

Orlando bez Davis oraz Nelsona. Magic przegrali ostatni mecz z Pacers na własnym parkiecie 85:106.
Indiana ma obecnie serię czterech zwycięstw z rzędu, choć oba zespoły b2b, skłaniam się na Magików, którzy powinni powalczyć o zwycięstwo i zrewanżować się za srogą porażkę w Orlando.
Od 7 kwietnia 2006 roku, gdy Magic przegrali na własnym parkiecie różnicą 10+ punktów przed meczem rewanżowym ATS wynosi 11-0.

Powodzenia!

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Na Nets jest niebezpiecznie stawiać.Sporo kontuzji.Z Minnesotą szalał Morrow a i tak przegrali.Jesli mają pokryć handi liderzy muszą zagrać dobre spotkanie.W przypadku gdy Williams/Morrow/Humphries będzie miał slaby dzień to powinien być Blow out.

Na Orlando nie radzę stawiać w ogóle.Są to straszne cieniaki.Mimo,że jest kilku dobrych zawodników(Reddick,Anderson,Howard) to na ogół grają fatalnie.Bez Davisa Howard będzie musiał zagrać chyba ze 40minut bo jedynym zmiennikiem dla niego będzie Clark,który nie jest zbyt pewnym ogniwem.Indiana to o klasę lepszy zespół i powinni łatwo wygrać.
Ja zagram takiego dubla:Clippers (-3,5)+Indiana Ako:2
O LAC już zostało napisane,a Orlando widzialem w akcji ostatnio z Philą i nawet Howardowi nie zależało na zwycięstwie, z mocnymi ekipami przegrywają.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Phoenix-Charlotte: Gortat over 16 pts@1,85 Betsson

Dziś Suns mają chyba najlepszą okazję,żeby podreperować sobie bilans zwycięstw,a poszczególni zawodnicy powinni poprawić statystyki. Bobki to rozbita ekipa. Dwa najjaśniejsze punkty z początku sezonu,czyli Augustin i Henderson nie zagrają. To jeszcze nie koniec: nie zagra też Mullens,czyli zawodnik który z meczu na mecz rozkręcał się i wyróżniał się na tle mizerii podkoszowej w swej ekipie. Żeby tego było mało nie zagra też inny podkoszowy Diop(wcześniej już Maggete out),dlatego jako starting center wyjdzie Biyombo czyli 19-letek rodem z Africa;) Suns mają dopracowane zagrywki z Marcinem(już nie tylko Nash mu podaje) więc dziś powinien się Polak zakręcić koło 20 pts. Jedyne zagrożenie widzę w wysokim prowadzeniu Suns i mniej minut dla Gortata na parkiecie.Ale można zaryzkować bo daje radę nasz rodak jak na razie z dużo lepszymi rywalami,a jak widać dziś zagrają z bardzo osłabioną drużyną.

@up
W Indianapolis już raz Pacers przegrali wyraźnie z Magic,później był rewanż na Florydzie. Dziś daje tu 50/50,obie ekipy zmęczone będą. Teoretycznie Pacers w gazie,Magic ostatnio częściej się kompromitują niż grają przyzwoicie więc mogą mieć problem z pokryciem tego handi.Zwłaszcza jak pójdzie taktyka: faulujemy DH12 ????

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Paul over 18 1.85
Betcity
4/10

K.Pol, jak twierdzi Betcity, powinien dziś rzucić niemało. Wczoraj Toronto rzuciło z Wizzards 106. A porównując potencjał ofensywny Clippers i Toronto bez Bargnaniego otrzymujemy miażdżącą przewagę Klipsów. Do tego jak pisałem wyżej Clippers grają super spot up i P&amp;R. A Paul jest w tej materii świetny. Spot up (11% jego zagrań) - najlepsza skuteczność w lidze, P&amp;R (38%) - 5 skuteczność w lidze. Do tego izolacje, których Wizzards też nie bronią zachwycająco, 30.6% jego zagrań, ma w nich 2 skuteczność w lidze. Obrona Wizzards to obrona, która świetnie pasuje Paulowi.

G 277

geryx

Użytkownik
zgadzam się z levy42 dziś najlepiej grać Suns, Bobki dostaja od każdego i to hurtowo, gram przeciw nim regularnie i póki nie wygraja jakiegoś meczu nie mam zamiaru zmieniać tego, handi Gortata ryzykowne bo bedzię przewaga szybko i nie pograć może wielu minut, dlatego ja gram handi -5 na Suns do przerwy, równiez -10 final jest jak najbardziej do przyjęcia- ja łykam ten pierwszy typ i łącze z Clipersami jakoś, więcej nie widzę ciekawych rzeczy, mogę dodać że oglądałem wczoraj cały LAL i grali paskudnie mimo zwycięstwa fartownego na które nie zasłużyli za bardzo

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets
Typ: 2 (+2)
7/10
Minnesota wygrała niedawno w Houston 108:120. Wielki mecz rozegrał z ławki Michael Beasley, który zanotował aż 34 punkty. W Rockets po przerwie spowodowanej urazem wrócił Martin, ale nie pomógł swojemu zespołowi.
Wilki grają strasznie nierówno. Ich największą siłą są zawodnicy z pozycji PF/C. Ogromna luka jest na dystansie, spodziewam się, że dziś Houston wykorzysta tę lukę, bo mało tego, że Timberwolves nie mają tam strzelca, to nie mają dobrych obrońców.
Od 27 marca 2007, po zwycięstwie na własnym parkiecie gdy suma punktów była większa od średniej zdobyczy zespoły, było na korzyśc Wilków ich ATS wynosi 0-12.
Powodzenia!
/E:
Kings - GSW
Typ: 1
Kurs: 1.9
Buk: bah
8/10
Patrzę na obsady sędziów w meczu Kings - Warriors i W/L home team
Tony Brown 11-6
Bill Kenedy 13-5
Gary Zielinski 9-7
kursy 1.9 - 2.0 . Kings ostatnio ładnie grają, będą chcieli zrewanżować się za porażkę na wyjeździe (93:90). Zespół odzyskał werwę, warto na HW

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
a może na dzisiaj taki typ ?
Miami Heat (-16) - Toronto Raptors [email protected] (Pinnacle)

Ekipa Toronto wręcz skazana w dzisiejszym spotkaniu na porażkę, a ostatnie porażki mieli wręcz spektakularne: -36pkt przeciwko Boston Celtics, -23pkt przeciwko Atlancie, -15 przeciwko Denver Nuggets. Co prawda Z kolei zespół Miami musi zacząć pościg za Bykami w walce o pozycję lidera Konferencji Wschodniej, a w ostatnim spotkaniu pewnie pokonali trzecią siłę na wschodzie - 76ers. Ponadto ostatnie 5 spotkań między tymi zespołami to 5 zwycięstw dzisiejszych gospodarzy

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Boston Celtics - Memphis Grizzlies
Typ: over 175
Buk: Pinnacle
Stawka: 5/10
Sędziowie:
Mark Linsday : średnia zdobywanych punktów gospodarzy 97, gości 92.
Ken Mauer: średnia zdobywanych gospodarzy 102, gości 91.
SirAllen Conner : bd.
Jeśli Memphis wda się w Bostonie w grę obronną - nie ma czego szukać. Jeśli myśli o zwycięstwie szansę ma na wygraną skutecznością w ataku.
W Bostonie wrócił Rondo, cała pierwsza piątka dostępna.
A do tego.
Over is 9-1 in the last 10 meetings.
Over is 5-1 in the last 6 meetings in Boston.
Memphis - Over is 6-2 in Grizzlies last 8 Sunday games.
Powodzenia!

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Memphis 2.70
Betsson
2/10

Memphis +4.5 1.92
Expekt
4/10

No więc tak. Po pierwsze i co bardzo, bardzo ważne, dowiedziałem, się przed chwilą, że:

Brandon Bass (knee) will not play on Sunday.
There was no indication that Bass&#39; knee was an issue, and it seems he succumbed to the wear-and-tear of the season. JaJuan Johnson and Chris Wilcox will be leaned on to provide frontcourt support
Pół godziny na mecz średnio, pierwszy rezerwowy pod kosz, backup dla Garnetta
PPG 11.8
RPG 6.30
APG 1.0

Poza tym Miśki są groźne, młodsze, lepiej znoszą trudy sezonu, mieli jeden dzień więcej odpoczynku.

MEM are 11-0 ATS in the last 11 meetings in Boston.

MEM are 10-3 ATS in their last 13 Sun. games.

BOS are 2-8 ATS in their last 10 vs. NBA Southwest.

Poza tym to Miśki dobrze na wyjazdach, z Clippers -7, z OKC to samo, z Atlantą win, to z takich niedawnych spotkań. A to ekipy porównywale (Atlanta) lub lepsze (Clippers, OKC) niż Boston. Dziś powinno być wg mnie kolejne zwycięstwo. To nie jest NY, żeby wypuścić mecz z rąk tak jak to Knicksi ostatnio zrobili. Gay i Allen solidnie ograniczą Pierce&#39;a i Allena dziś, ciężko będzie im się grało.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Przy rotacji jaką stosował ostatnio Boston, że grali trzecim garniturem, to brak Bassa wg. mnie nie będzie aż tak bardzo, bardzo wazny jak podkreśliłeś, bo jest JO i Wilcox. W obronie obaj akurat wg. mnie są lepsi niż Bass. Nie jest to wielka różnica, choć Jermaine ostatnio jako zmiennik dawał dobre zmiany.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Trochę głupio pisać o braku Bassa, a nie wspomnieć o braku Tony Allena. Osłabienie Memphis wielokrotnie większe..

Jak takie wielkie osłabienie to trzeba było to napisać przed meczem. Ja nigdzie nie znalazłem takiej informacji, to nie wrzucałem. Jak wiedziałeś to dlaczego nie wrzuciłeś sam :?: Trochę głupio...

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Nie miałem dziś czasu na analizowanie spotkań. Widzę po składach. Jak nigdzie nie było info, to luz ;)
A nie jest to wielkie osłabienie?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Nie miałem dziś czasu na analizowanie spotkań. Widzę po składach. Jak nigdzie nie było info, to luz ;)
A nie jest to wielkie osłabienie?
Jest niemałe, ale piszesz o tym jakby to było oczywiste od wczoraj, że nie zagra.

Rotoworld nic nie miał, covers też nie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom