>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2012

Status
Zamknięty.
van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik

O godzinie drugiej polskiego czasu w Nowym Orleanie dojdzie do konfrontacji najsłabszego obecnie zespołu w konferencji zachodniej z ekipą Marcina Gortata. Upatruję tutaj zwycięstwa Szerszeni, bo ten skład nie może po prostu wiecznie przegrywać. Gordon, Jack, Okafor, Kaman, Belinelli to są naprawdę wartościowi zawodnicy. W Suns w dalszym ciągu pod znakiem zapytania stoi występ Steve&#39;a Nash&#39;a i jeśli nie zagra to Słońca dużo stracą na tej absencji. Monty Williams ma spory ból głowy w tym sezonie jeżeli chodzi o skuteczność swojego zespołu, ale trzeba zauważyć, że w ostatnich pięciu meczach tylko raz zagrali naprawdę słabo z Atlantą zdobywając zaledwie 72 punkty a poza tym z San Antonio 102, OKC 91, Orlando 93, Miami 95 więc widać jakiś progres. Po zdecydowanym zwycięstwie z Magic przed własną publicznością dostali potem baty od Atlanty i zagrali nieźle w Miami. Teraz wracają do siebie i mają przeciwnika jak najbardziej w swoim zasięgu. Co do Phoenix to ostatnimi czasy prezentują się zdecydowanie gorzej niż na początku sezonu i myślę, że Hornets to wykorzystają odnosząc pewne zwycięstwo przed własną publicznością. Potencjał na pewno w tej drużynie jest duży w mojej opinii zdecydowanie większy niż w Phoenix gdzie oprócz Gortata i Nash&#39;a który nie wiadomo czy zagra wyróżnia się jedynie Morris ale tylko od czasu do czasu...

New Orleans Hornets - Phoenix Suns 1,82

J 13

jrq-

Użytkownik
Orlando to zespół nieprzewidywalny, granie na nich, czy przeciwko nim to naprawdę sztuka, potrafią wygrać na wyjeździe z PTB, by przegrać -30 z Bostonem i ograć wysoko Pacers. Tam dużo zależy od dyspozycji dnia, grają raczej freestyle, mało schematów. Uważajcie.
edit:
Dobry typ na Pistons, który dał na Olo.
Sam nad tym myślałem.

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Pierwsza połowa za nami w meczu Nets - Detroit. Dołączając Nets do mojego wieczornego ako, nie wiedziałem o kilku kontuzjach, ale długo się nie zastanawiałem nad ich dodaniem, bo Detroit są b2b2b, czyli 3x mecze z rzędu i to trzy wyjazdy, a Nets są tylko b2b i ich styl gry - zespołowy i przede wszystkim forma wskazały do ich dodania. Ale mówię, jeszcze cała druga połowa i niczego nie można przesądzać. Mimo wielu opinii , choć braku wyników, mnie się styl gry Nets podoba. Gdyby grali Broooks, Stevenson, Lopez - mieliby naprawdę zespół walczaków, który mógłby walczyć o ósmą lokatę.
Za dużo krąży opinii o drużynach, bo patrzą na same wyniki - w tym niestety zaliczają się Nets. A ich styl gry wcale nie jest najgorszy, na ławce jest Avery Johnson, więc przede wszystkim poziom obronyy jest zachowany i szyk w ataku - widać to na boisku, ale mi osobiście szkoda tego zespołu, bo brakuje im niewiele by zmazać miano bardzo słabej ekipy na wschodzie.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Knicks-Bulls 2 1,5

Mam gdzies to czy Deng zagra czy nie. Jak zagra to super, bedzie kto mial sie uganiac i niszczyc Anthonyego. Jezeli nie to trudno. Chicago chyba nie pozwoli sobie na dwie porazki z rzędu, gorzej jak z 76 nie moga zagrać(17 strat). Powinni wyciągnąc wnioski. Umieja grac przeciwko druzyną gdzie jest jeden lub dwaj zdecydowani liderzy a dalej pustka. Rose dzisiaj na pewno bedzie miec wieksze pole do popidu a jak on to ma to juz jest to duzy plus do zwyciestwa. Knicks niby sie ostatnio przełamali ale z kim to uczynili to inna bajka.

Surs powinni pojsc za ciosem i pokryc hc w meczu z Hornets. W Sacramento bedzie kto miał neutralizowac Cousinsa i wydaje sie , ze Blazers powinni wywwiezc wygraną. Hit nocy na pewno w LA. Chciałbym zagrac na Clippers ale jest jednak strach bo LAC i Nuggets to ekipy o podobnym potencjale a seria Clippers musi sie w koncu skonczc.Chociaz czynnik X czyli Paul po stronie LAC.

pawros 67,4K

pawros

Użytkownik
Atlanta Hawks(-4,5) - Memphis Grizzlies 1
Wydaje się że to jest najłatwiejsza linia do pokrycia (4,5p) dzisiejszej nocy. Atlanta z jedną porażką u siebie na początku rozgrywek(Miami), bilans 8-1, Memphis ostatnio trzy przegrane wyjazdy, bilans 4-7, zw. zanotowali z ogonami w tabeli - NOH, GSW, DET. Obwód ATL zdecydowanie silniejszy, skuteczność rzutowa (szczególnie za 3p) również na plus, jedynie strefa podkoszowa wydaje się remisowa. Istotnych kontuzji nie ma w obydwu zespołach, (nigdzie nie znalazłem) gram zdecydowanie na Hawks.
W meczu LAC - DEN stawiam na Clippers,

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Ja tutaj grałbym jakis plus dla Memphis. Jak sie spężają toporafią ogrywac najlepszych.Moze i wygrywali z ogórkami na wyjezdzie ale w takim razie popatrzmy z kim Atlanta nabija swoje wygrane. W zasadzie od konuzji Horforda wygrywali tylko ze słabymi. W pełnych składach dla mnie i pewnie wiekszosci kibicow to Memphis jest silniejsze bo Hoford to jednak nie taki wachlarzjak randolph, kory pod koszem to machina do robienia roznicy. Mysle, ze Gasol powinien dzis troche nazbierac i narzucać bo kto jak nie on ze strony MEM pod koszem.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
NY Knicks-Chicago Bulls 2@1,606 SB
Krótko i na temat. Dziś spotykają się drużyny będące w wyraźnie różnym miejscu w całej lidze: Bulls to silna ekipa,która mimo kontuzji graczy pierwszo-piątkowych radzi sobie całkiem dobrze;Knicks to zbieranina indywidualności bez większego pomysłu na grę,poza oddawaniem piłki w ręce Melo. Dziś NY nadal bez Byrona Davisa,więc w rozegraniu akcji nic się nie zmieni. Bulls wczoraj przegrali wyraźnie z 76ers-obejrzałem cały mecz i w sumie można by się przyczepić,że taka drużyna jak Bulls nie powinna tak wysoko przegrać. No ale spotkali się z najlepszą obroną całej ligi,Phila w ofensywie była niesamowita i tylko dzięki spokojnej przewadze w końcówce odpuścili i nie przekroczyli 100. Rose zagrał w sumie 2 i pół kwarty,później już odpoczywał. Dziś możliwy powrót Denga,co na pewno wzmocni drużynę. Ale nie będę się koncentrował na personaliach,po prostu Bulls to ułożona ekipa,a Knicks przeciwnie. Chicago nie przegrało od prawie roku dwóch meczów z rzędu,więc spodziewam się dziś wygranej gości.
ps.Amare podkręcona kostka,wczorajszy trening odpuścił zobaczymy czy zagra

Otrzymane punkty reputacji: +8
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
No nic ???? Trzeba spróbować coś wygrać (wczoraj Miami naprawdę zawiodło, a Bucks potwierdzili swoją formę) ???? Podam zapewne bardzo kontrowersyjny typ Sacramento Kings +3,5 pkt. Powiem tylko tyle: naprawdę ostrzegam przed grą na Portland :] Myślę, że Sacramento jest w stanie dzisiaj solidnie powalczyć i o ile nie wygrają to ten mały handicap mogą z pewnością pokryć :] Nie twierdzę, że z pewnością tak będzie, ale kto śledzi NBA na pewno wie, że to wielce prawdopodobne mimo tego, iż grają dziś z Blazers, na których stawia rzesza ludzi. Pozdrawiam

J 13

jrq-

Użytkownik
A czemu na Kings? Bo w sumie nie podałeś żadnego argumentu.
Portland co prawda b2b, ale co to za b2b, skoro większość grała po 25 minut?
Ja zdecydowanie jestem za -3 na PTB!
edit:
Wczoraj Miami kabaret. Strasznie się na nich przejechałem!

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
A czemu na Kings? Bo w sumie nie podałeś żadnego argumentu.
Portland co prawda b2b, ale co to za b2b, skoro większość grała po 25 minut?
Ja zdecydowanie jestem za -3 na PTB!
edit:
Wczoraj Miami kabaret. Strasznie się na nich przejechałem!
Sądzę, że to trap game ????
Zresztą nie tylko ja :] Nie gwarantuję, że Sac to właściwy typ, ale myślę, że warto spróbować to zagrać ???? Pozdrawiam
A Miami to daj spokój w ogóle - byli 17 do przodu i przegrali to :] dramat jakiś ???? Lebron 40 pkt i nic z tego, szkoda :]

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
W sumie caly dzien obstawalem za PTB ale tak cos tez zaczynam sobie myslec, ze to mecz pułapka, cos w stylu meczu Phoenix-Memphis z niedzielnej nocy. W koncu to takie małe derby tamego rejonu, Sacramento juz w tym sezonie 0-3 z PTB, ostatnie meczeu minimalnie przegrane wiec moze teraz?hmm Obym sie mylił

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
San Antonio Spurs- New Orleans Hornets

New Orleans Hornets +8.5 2.04 SBOBET 8/10

Nie podlega żadnym dyskusjom iż faworytem i zdecydowanie lepszą ekipą są tutaj zawodnicy SAS,jednak będzie to dla nich cieżki mecz.. dlaczego? nie tylko drugie back-to-back , ale czwarte spotkanie w ciagu pięciu dni. Owszem Hornets także dużo grali, jednakże kto wczoraj ogladał mecz z Houston, zapewne dostrzegł iż niektorzy zawodnicy oddychali już rękawami.. Duncan drugiego takiego meczu raczej nie zagra.. a jesli chodzi obrone w wykonaniu Spurs jest dziurawa... po switchach zostawiaja dużo miejsca rywalowi, deska zastawiana slabo, mnostwo second chance points dla rywala, . Licze na dobry wystep Landrego ktory z tego co sięgam pamięcią w barwach zarowno Kings jak i Rockets dobrze poczynał sobie przeciwko Spurs, Fajnie podobalo mi sie w tym ostatnim meczu obu druzyn gra Arizy, taki gracz to skarb, wykonywal swietna robote w defensywie , zarowno z pomocy jaki 1 on 1. Pamietam ze najwieksze problemy przysparzał swoimi penetracjami Parker, z tym Hornets sobie nie radzili, dokladnie Jack, zaczeli bronic strefa dostali zaraz dwie trojki od ustawionego w rogu boiska Jeffersona, dziś raczej pokazu defensywy nie należy się spodziewać, a jesli bedziemy swiadkami low scoring game, to predzej za sprawa slabej dyspozycji strzelackiej aniezeli znakomitej D. Handicap jak najbardziej do pokrycia.

nalokson 26

nalokson

Użytkownik
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies
Typ: Atlanta (-1,5)
Kurs: 1.57
Bukmacher: Bet365

Analiza:
W tym meczu wszystko przemawia za Atlantą. W bilansie bezpośrednich spotkań gospodarze miażdżą Memphis aż 9 do 1! Dodatkowo Atlanta zwykła nie przegrywać we własnej hali, jej bilans to 8 do 1, co daje jej drugie miejsce w konferencji wschodniej.

Gracze z Memphis na wyjazdach radzili sobie całkiem nieźle, ale do czasu. Ostatnio przegrali trzy mecze z rzędu, w tym z Phoenix Suns, a żeby przegrać z tym zespołem (przy całym szacunku do Marcina Gortata) trzeba mieć wyjątkowy talent.

Aktualna forma również przemawia za Atlantą. Jej bilans to 4 zwycięstwa i 1 porażka, Grizzlies mogą ,,pochwalić się&quot; przeciwnym bilansem.

Liderem zespołu z Atlanty jest Joe Johnson - w ostatnim pojedynku z Toronto Raptors zdobył aż 30 punktów. Nie widzę wśród graczy z Memphis nikogo, kto mógłby go powstrzymać w takiej dyspozycji.

edyp 186

edyp

Użytkownik
KOSZ NBA
New York Knicks - Chicago Bulls
typ: Chicago

Na poczatku przepraszam za brak polskich znakow, ale nie pisze od siebie z domu tylko z miejsca gdzie dysponuje sprzetem takim a nie innym. Tak wiec dzis w nocy czeka nas spotkanie Ligi NBA pomiedzy Knicks a Bulls. Gospodarze maja bilans 8-13. Natomiast goscie o wiele lepszy bilans, mianowicie 18-6. Bulls sa zdecydowanie najlepsza druzyna na wschodzie. A Knicks poki co sa na miejscu ktore nawet nie daje play-off, mianowicie na 10 pozycji. Wlasny parkiet nie jest zbytnio atutem druzyny gospodarzy dzisiejszego meczu. Maja oni u siebie bilans zaledwie 4-6. Do tego kraza plotki ze Amare nie zagra, bowiem skrecil kostke na treningu. Nie wiem ile w tym prawdy ale jesli ma to cos zmienic to tylko i wylacznie na korzysc Bykow. W Bykach mozliwy natomiast powrot Denga, co byloby sporym wzmocnieniem. Wczoraj Bulls przeciwko 76 zagrali bardzo slabo i dzisiaj moim zdaniem wyciagna wnioski ze swoich bledow i wygraja. Nie pamietam kiedy ostatnio przegrali 2 mecze z rzedu. I sadze ze dzisiaj napewno sie to nie stanie. Rose wczoraj odpoczywal pod koniec meczu, gdy wynik byl praktycznie przesadzony, zeby byc oszczedzanym juz na dzisiejsze spotkanie. Wszystkie te argumenty przemawiaja zdecydowanie za ekipa z Chicago.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Mecz: Golden State Warriors - Utah Jazz
Data: 03-02-12 04:35
Typ: 2/2 (połowa/koniec meczu)
Kurs: 4.50
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: W nocy jako jeden z dwóch najpóźniejszych spotkań w lidze NBA odbędzie się pomiędzy dwoma ekipami z Zachodu jak to już zwykło być rozgrywane. A zmierzą się ze sobą drużyny Golden State Warriors i Utah Jazz. Faworytem bukmacherów jest druzyna gospodarzy, jednak ja postawie tutaj na Utah, który w swoim składzie nie ma wielkich gwiazd, jednak grają bardzo równo i dobrze. Pokonują takie drużyny jak właśnie Golden State Warriors, więc nie wiem skąd tak wyski kurs na Jazz. W swoich ostatnich 10 meczach Golden State Warriors wygrało 4, przegrywając pozostałe 6. Dla porównania Utah wygrało 6, a przegrało 4. Utah z pośród 20 meczy, wygrało 12. Golden State Warriors z pośród 19 rozgranych spotkań, zdołali wygrać tylko 7. I jedyna statystyka na korzyść Golden State Warriors to fakt, że we własnej hali mają rekord 7-5, natomiast 2-4. Serię też Utah ma minus 1, a Golden State Warriors plus 1. Jednak nie ważne jakie są cyfry, tylko kto gra na parkiecie. Składy porównywalne, a ja zaryzykuje stawiając dzisiaj na gości.Tacy gracze jak: Howard, Millsap, Jefferson, Hayward, Harris czy Miles powinni zapewnić komlpet punktów. Na przeciwko ich staną: Wright, Lee, Biedrins, Ellis czy Curry. Zobaczymy!

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Bulls 1.63
Pinnacle
4/10

Deng is expected to play vs Knicks. To zajebista wiadomość, bo przyklei się do Anthonego i nie pozwoli mu na zbyt wiele.

Znów dziś trochę o cyferkach. Cyferki mówią, że zagra 7 od końca ofensywa ligi z 3 defensywą ligi (nie od końca) - mówię tu nie o ppg, ale pts/possesion. Cyferki mówią, że co 4 akcja NYK to spot up shoot. Jeżeli chodzi o skuteczność tych spot up shotów to są na 6 miejscu od końca, Bulls zaś mają 8 obronę w tym względzie. Grają też sporo pick&#39;n rolli - 16% ich zagrań. A Bullsi jak można się domyślać świetnie je bronią - 2 miejsce w lidze. Podobnie z grą w izolacji, też obronna przewaga Byczków.
W 2 stronę nie ma aż takich dysproporcji, ale tu również zagrania pick&#39;n roll i spot up shoty powinny być tymi zagraniami, w których Bulls uzyskają przewagę. Grają je często, w sumie to 37% ich zagrań. A Knicks nie bronią rewelacyjnie takich zagrań lekko mówiąc.

Poza tym jak to wyczytałem na pewnym amerykańskim forum mecz NYK w TNT = loss.

eror26 39

eror26

Użytkownik
Spotkanie:L.A.Clippers - Denver Nuggets
Typ:Clippers HC -3,5
Kurs:2,25
Buk:bet365
Analiza:
Dziś nad ranem o godzinie 4.30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy drużynami które zajmują odpowiednio 2 i 3 miejsce we Wschodniej Konferencji.Gospodarze dzisiejszego spotkanie wracają do swojej hali podbudowani wczorajszym zwycięstwem w Utah 107-105.LAC legitymuje się bilansem 13-6 a u siebie radzą sobie bardzo dobrze z bilansem 10-2.Natomiast Denver ostanio porażka po dogrywce z Memphis 97-100 legitymują się bilansem 14-7 a on road 7-4. Do tej pory w historii zespoły mierzyły się 42 razy z czego 19 wygrali gospodarze, a 23 dzisiejsi goście. Przyjrzyjmy się jednak spotkaniom rozegranym na przełomie ostatnich dwóch lat, w tym sezonie Clippersi jak wiadomo mega wzmocnienia i to jak najbardziej procentuje czego dowodem jest długo oczekiwana wygrana na gorącym terenie Nuggets 109-105. W poprzednim sezonie dwa mecze rozegrane przed własną publicznością wygrane przez Clippers odpowiednio 100-94 i 106-93. Uważam że w dzisiejszym meczu Clippersi z Griffinem i Paulem potwierdzą swoją dominację nad rywlem, który ostanio nieco zwolnił z tonu.Nuggetsi grożni są przedewszystkim u siebie na parkiecie gdzie jest naprawdę cieżko wygrać, ale wygrana Clippers w pierwszym meczu zdecydowanie przekonuję mnie na korzyść LAC!

slander 10

slander

Użytkownik
Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies Atlanta Hawks -4⛔

Hawks świetnie poradzili sobie w serii na wyjeździe(4W 1L) i teraz wracają do domu pokazać się przed własną publicznością. Są w dobrej formie i pełnym składzie(Horford raczej w tym sezonie nie zagra, więc go nie liczę). Na własnym parkiecie mają świetny bilans 8-1 i mieli 2 dni odpoczynku po serii wyjazdowej. Powinni zaprezentować dziś pełnie swoich możliwości.
Memphis również mieli 2 dni odpoczynku, ale ich ostatni mecz to wygrana z Denver po dogrywce, więc jednak trochę bardziej męczące spotkanie. Dziś grają na wyjeździe gdzie nie idzie im tak dobrze jak w Memphis i mają bilans 4-7, z czego wszystkie wygrane z dość słabymi ekipami(Wolves, Hornets, Pistons i Warriors). Hawks to zdecydowanie wyższa półka i wg. mnie zdecydowanie za wysoka dla Grizzlies. Z Atlanty zwycięsko wyjeżdżali tylko Heat po 3 dogrywkach.
Linia handi ustawiona jest dość nisko i myślę, że warto postawić dziś na Hawks.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Portland 1.64
Betgun
4/10

Portland wczoraj grało z Bobcats. Wygrali i to wygrali wysoko 112-68, a całą przewagę zrobili w 3 kwarty, bo 4 była remisowa. A już wczoraj bez Batuma. Czy między Charlotte, a Sacramento jest aż taka różnica, żeby nagle Kings wygrali :?: No wg mnie nie. Oczywiście wiadomo, mecz meczowi nie równy.

Ale znów podejdźmy matematycznie. 29 atak ligi kontra 2 obrona. 1/5 akcji Sacramento to rzuty spot up, mają w tym względzie 29 skuteczność (PTB 12 obronę). Dalej, 16% to izolacje. 25 skuteczność kontra 3 obrona. 16% pick&#39;n rolle - 24 skuteczność kontra 3 obrona. Mamy już więc 52% zagrań, w których obrona PTB bije na łeb atak Kings. Dołóżmy 8%, które poświęcają na post up (29 skuteczność i najlepsza w tym względzie obrona Blazers) i otrzymamy 60% zagrań Kings. 60% zagrań, które obrona Portland broni bardzo dobrze.
A w drugą stronę - 13 atak ligi vs 27 obrona. Post up, spot up - 32% posiadań Blazers, w których obrona Kings niewiele zdziała.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
NOH +9 1.98
Panbet
3/10

Dla Spurs to B2B i 4 mecz w 5 dni.

As we reported earlier in the day, Gregg Popovich isn&#39;t a fan of the Spurs playing four times in five nights, and while it&#39;s not guaranteed, Duncan will likely be held out of Thursday&#39;s game against the Hornets. And the fact Pop ran Duncan hard tonight is a telling sign of the day off coming. If he is out, DeJuan Blair and Tiago Splitter would benefit.
Już raz była taka sytuacja i Duncan dostał wolne. Dziś powinien dostać znów wolne. W końcu swoje lata ma. Parker wczoraj duże minuty, a dziś naprzeciw niego doświadczony Jack. NOHy młody fajny zespół, to mogą sobie szaleć. Policzyłem sobie co nieco, ale już zamknąłem te statystyki sobie. W każdym razie wyszło mi, że Hornets pokryją to handi. A uwzględniony w obliczeniach był Duncan. Ciekawostka statystyczna, która mnie trochę zaskoczyła - Hornets grają najlepsze pick&#39;n rolle w lidze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom