>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Luty 2011

Status
Zamknięty.
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Zanim napiszę coś o meczach, muszę się odnieść

@ stevenash

Szok. Szok. Sam jestem w szoku, że sprawdziło się, to co napisałem. Moje kapeluszowe argumenty okazały się trafne, a z Ciebie zrobiły clowna tego działu. Twój krzykliwy styl, którym próbujesz ukryć swoje braki wiedzy, oraz komentowanie z osobna każdego zdania, z którym się nie zgadzasz, wczoraj przeszły do historii. Bezpowrotnie. I nie myśl sobie, że możesz mnie bezkarnie wyzywać na PW.

Toronto @ Indiana

Zmiana trenera w Indianie dobrze podziałała na Pacers. Choć przeciwnikiem byli tylko Raptors, to jednak Raptors to dość niewygodny przeciwnik. Gdyby nie kontuzje, to dysponowaliby naprawdę ciekawym i wszechstronnym składem. Do tego nauczyć ich grać defense i mamy solidny team. W Indianie sporo rotacji. Wreszcie ławka grała nieco więcej niż do tej pory. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma. Zobaczymy, co będzie w kolejnych meczach.

Denver @ Nets

Kolejny raz okazało się, że Nuggets ce****e inconsistency. Sporo mówiło się o tym, że Nuggets chcą wygrać sporo spotkań na tym tourze. Wyszło jak zwykle. Nuggets na wyjazdach a Nuggets u siebie to dwa zupełnie różne teamy. Linia -3 coś sugerowała, ale w najdalszych scenariuszach nie przypuszczałem, że Nets wygrają.

Bucks @ Clippers

Coraz bardziej przekonuje się do ekipy Clippers. Sporo młodości i talentu. Do tej pory myślałem, że Foye nie potrafi rzucać. Zdaje się, że jednak się myliłem. Brak Gordona nie jest tak odczuwalny, jakby się miało wydawać. Pod koszem Griffin i Jordan robią swoje. Jak wróci Kaman i Gordon, to w LA mogą rządzić Clippers, a nie Lakers :grin: :p.

Otrzymane punkty reputacji: +1
blum 70

blum

Użytkownik
(powtórzę to co napisałem z rozpędu w wątku styczniowym)
Dzisiaj można postawić na pretendentów - obaj grają na wyjeździe ale nie powinni mieć problemów.
Boston to drużyna kompletna, na każdej pozycji dysponująca świetnym graczem (np. Ray Allen, przez niektórych uważany za najlepiej rzucającego koszykarza wszechczasów, czy Rajon Rondo, który potrafi sypnąć pod 30 asyst w meczu), z tytanową obroną. Nie sądzę by fizyczna siła Sacramento cokolwiek mogła tutaj zdziałać (kurs ok. 1.3).
San Antonio z kolei powinno pokonać PTB, które jest słabą drużyną i niczego nie pokazuje w tym sezonie (Korver i Matthews, którzy tak przydaliby się w Utah, tam nie przesądzają o efekcie końcowym). Można nawet zaryzykować handicap -5 dla Teksańczyków wg mnie. (kurs ok. 1.5, handicap niecałe 2).
Kupon możnaby wzmocnić Lalami i NOH, bo wydają się pewniakami (chociaż często tego typu stawianie się mści, bo często jeden pewniak w kolejce zawodzi).

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
lukascash - gratulacje za Memphis. Nie masz pojęcia o NBA pisząc, choćby, że Memphis mają podobny skład jak Orlando. W dodatku odpuszczanie meczy. Orlando pewnie odpuściło specjalnie Memphis.
Po prostu, to było chore co napisaliście i dałem się ponieść, bo trzymaliście się przy swoim.
Jestem święcie przekonany, że Orlando ma lepszy skład i choćby 1 dzień odpoczynku ma znaczenie w porównaniu, gdy zespół gra b2b i Orlando dziś, to potwierdziło. Dlatego w końcu ty zmądrzej pod tym kątem, bo to, że ci weszło, nie znaczy, że masz większe pojęcie. Argumenty, które piszesz są z kapelusza - trzymam się tego dalej. Typ wszedł, więc gratulacje, ale argumenty dobieraj porządniejsze.
Może ty jednak kiedyś zmądrzejesz i stwierdzisz, że granie b2b jest uciążliwe. I odpoczynek robi swoje.
Popełniłem błąd i się przyznaję. Trudno się mówi.
Co do PW. Przecież tam każdy może pisać do każdego co chce. Mam się bać twojego zielonego nicku? Bez przesady. Jesteś taką samą osobą jak każda inna na forum, ale władza wpływa niekorzystnie na niektórych osobników, których jesteś idealnym przykładem. Choćby przez usuwanie moich odpowiedzi w poście i zostawianie tylko swoich. Pełen profesjonalizm człowieku!
O tym. że gdy gra Arenas na parkiecie, to gra Magików wygląda lepiej niż przy Nelsonie, dawno pisałem. Szkoda, że SvG jest tak ślepy. Chciałbym, aby teraz Orlando odniosło kilka porażek, bo potencjał mają ogromny, ale nie mają trenera, który potrafi, to wykorzystać - niestety. I może GM Orlando się ocknie, bo wymiany zdecydowanie wzmocniły Orlando, ale trener tutaj jest blokadą w dalszym ciągu.
Ciężki dość dzisiejsze mecze w NBA do typowania. Na pierwszy rzut oka Spurs+Boston, ale i tak nie mam przekonania. Zobaczymy wieczorem jakie będą informacje - kto zagra, kto nie. Czas wracać do pracy. Powodzenia.
Miałem nie odpisywać na twoje bzdury, ale dam Ci jeszcze jedną szansę na zrozumienie..
Powtórzę raz jeszcze - przestań robić z siebie clowna tego działu. Nigdzie nie napisałem, że Orlando ten mecz odpuszcza. Napisałem, że mają przed sobą ważniejsze spotkanie z Heat. Reszta jest tylko i wyłącznie wymysłem twojego umysłu, za co ja nie odpowiadam. Różnice w składach widzę - ja pisałem o matchupach. Reszta jest wymysłem twojego umysłu. Jeżeli nie wiesz, co to match-up&#39;y - zapytaj to Ci wytłumaczę.
Nigdzie nie napisałem, że b2b nie ma znaczenia. Kolejny raz napiszę - ma znaczenie...trzeciorzędne. Reszta jest znowu wymysłem twojego umysłu. Jak ktoś gra 3 mecz w ciągu 4 nocy - to dopiero ma znaczenie. Jeśli uważasz, że b2b jest uciążliwe, to dlaczego typowałeś Orlando, skoro był to b2b home/away? Pogubiłeś się trochę.
Co do moim argumentów, to napiszę Ci krótko i dosadnie - wole swoje z kapelusza, niż twoje z dupy.
PW - jesteś jak dziecko. Ja nie jestem Babą Jagą, żebyś się mnie bał. PW świadczy tylko o Twoim poziomie, więc twoja duma z tego powodu jest bardzo wątpliwa.
Patrząc na to, jak zachowujesz się w tym dziale, to ja bym się poważnie obawiał o poziom dyskusji, gdybyś to ty miał władzę.

grokreutz 7

grokreutz

Użytkownik
Jutro o godzinie 04:00 polskiego czasu rozpocznie się mecz po między drużynami Sacramento Kings &amp; Boston&#39;u . Faworyt w tym meczu ? Oczywiście goście . zastanawiają mnie tylko Kursy . Gra pierwsza drużyna Konferencji Wschodniej z przed ostatnią drużyną Konferencja Zachodniej i kursy wyglądają 3.00 - 1.40 ? Przyznam się że jeszcze się tak bardzo na Koszykówce nie znam ale na chłopski rozum trochę dziwne . Gdybym to ja ustalał kursy wyglądały bo one następująco : 5.50 - 1.15 . Ale to już nie mój problem .
Teraz coś z Tabeli . Boston to aktualnie lider Konferencji Wschodniej jak i Dywizji Atlantyckiej . Ich skuteczność jest bardzo wysoka bo aż 76.6% . Ich jutrzejsi rywale nie imponują w Konferencji jak i Dywizji . W Konferencja Zachodniej zajmują przed ostatnie miejsce ze skutecznością 26.7 % .
Dom - Wyjazd . Boston na wyjazdach gra w kratkę stąd pewnie takie kursy . Ich ostatnie 5 meczy na wyjazdach nie napawają optymizmem . 3 porażki z Suns [10] , Wizards [13] oraz Chicago [3] . 2 zwycięstwa z Lakers [2] oraz Portland [8] . Te pięć ostatnich meczy kończyło się mocnym UNDER oprócz ostatniego meczu z Lakers [96:109] Teraz gospodarze dzisiejszego meczu . Gdyby patrząc tylko na grę gości na wyjazdach raczej mało kto by się odważył na postawienie Bostonu z Handi . Ale Sacramento u siebie też kiepsko . Ostatnie pięć meczy to 3 porażki i 2 zwycięstwa . Gdyby tabela była brana tylko z meczów u siebie to Kings byli by na ostatnim miejscu z bilansem 7 : 17 .
To takie małe przybliżenie tego meczu . Nie wiem co postawię na ten mecz i czy wgl. się zdecyduję . No ale poczekam do wieczora na większą ofertę kursową . Np. 1 kwarta z Handi .

D 7

davydenko

Użytkownik
Do wczorajszej nocy:
Nie warto kłócić się i ustalać czyje argumenty były mocniejsze, bo kazdy z nas miał trochę racji.
Tam niektórzy pisali, że Indiana gra teraz najsłabszy swój basket dotychczas. To właśnie była jedna z bzdur. Co do Denver to na ten moment to drużyna NoBet dla mnie.
Najbardziej jestem zadowolony ze zwycięsta LAC. To pokazuje tylko jaką ogromną pracę wykonują i to im przyniesie sukces. Jeszcze niekoniecznie w tym sezonie, chociaż nie przekreślajmy ich, pokonywali już tytanów tej ligi.
No i Utah Jazz!! Ta fatalna atmosfera w zespole zrobiła swoja. Jest dokładnie tak, jak wyglądała moja wizja po serii fatalnych gier Jazz. Drużyna musi złapać swój styl, do tej pory Williams ciągnąl całą gre, od niego wszystko zależało. Teraz czas na popracowaniem nad różnymi wariantami i jak wróci Williams, to już będzie wiedział jak je wykorzystać. Byle gracze złapali rytm! Brawo Jazz, brawo.
Sam bardzo często stawiam na Charlotte jako niespodzianka po kursach ok. 2.5, rzadko mnie zawodzą, jednak MUS w drużynie Utah był silniejszy niż nie moc bez wahania wskazałem dla was ten typ nie wiedząc nawet o braku Williamsa.

Wczoraj weszły wszystkie moje typy.
Mam nadzieję, że posłuchaliście i nie graliśćie na &#39;bandę z Denver&#39;
Zaraz rzut oka i coś dzisiaj wybiorę.

P.S
Przyłączam się do typu użytkownika wyżej na UNDER 192.5 Boston - Sacramento.
Dzisiaj Boston troszkę przećwiczy obrone, Kings to niewygodna drużyna jakby nie było. Lubią rzucać z półdystansu jak tylko nadarza się okazja i potrafią być skuteczni. Boston dzisiaj więcej pobroni dalej od kosza, glownie obroncy i skrzydłowi bo pod koszem nie powinno być problemów. Rondo Pierce i spolka pokażą Kings gdzie ich miejsce neutralizując ich siłę ataku do 0. Chociaż mogę się mylić, bo Sacramento dla Bostonu to nie najbardziej wymagający przeciwnik i mogą poprostu nie chcieć &#39;przerywać ich każej akcji za wszelką cenę&#39;. Uważam jednak, żę Sacramento nie wyjdzie z 90, a Celtics nie będą za wszelką cenę forsować tempa i nabijać szybko punktów tylko spokojnie rozegrają to spotkanie.

A teraz prośba do was, często typujecie punkty. W moim buku w ofercie pojawiły się wlasnie zdobycze punktowe. Jeśli ktoś coś dzisiaj proponuję to chętnie wysłucham.

Może Evans under 18 albo Aldridge under 23 ;&gt;

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
No to luty czas zacząć. Dziś 2 HC rzuciły mi się w oczy:

1. ???? New Orleans Hornets - Washington Wizards (HC 0/+9,5) --&gt; 2 - 1,80 ✅✅✅ (BetClic)
Hornets bez Okafora. Wizards ciągle bez zwycięstwa na wyjeździe. Nie twierdzę, że wygrają, ale czy wtopią więcej niż 9 ?? Myślę, że jest szansa wobec braku Okafora i no jednak przełamania fatalnej passy wyjazdowej na dobry wynik w Nowym Orleanie.
2. ???? Sacramento Kings - Boston Celtics (HC 0/-6,5) --&gt; 2 - 1,88 ⛔⛔⛔ (BetClic) + 5 pkt Boston :] 1 rzut :;/:
Boston po zwycięstwie z Lakersami miałby odpóścić mecz z Kings ?? Od paru już spotkan nie gra ważny player - Garcia. I z tego co ja wyczytałem nie wiadomo co z Cousinsem...W Celtics bez kontuzji ważniejszych zawodników. Nawet jeśli Cousins zagra HC wydaje się być w granicach do pokrycia przez Boston.

A jednak zagram te 2 HC na dziś noc.

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
b2b ma znaczenie....trzeciorzędne :wink:
Zapewne nie tak dalekie. Wiesz ja na prawdę nie mam ochoty się kłócić. Każdy ma swoje przemyślenia, ale to po prostu albo nie widzisz albo nie chcesz tego widzieć, że zawodnicy w NBA, to są ludzie. Jeżeli pierwsza piątka gra dzień wcześniej blisko 40 minut i uważasz, że to nie ma znaczenie, to wybacz, bo dla mnie, to jest śmieszne.
Co ci daje publiczne wjeżdżanie na mój umysł? Taki, że masz zieleń i poparcie wśród władzy, to wszystko ci wolno? Widać jaki panuje tutaj porządek. Przykład idzie zawsze z góry.
Ani razu nie ubliżyłem ci, że masz coś z głową, więc się zastanów co piszesz. Twoje pewnie znowu zostanie, a moje usuniesz...
Pogratulowałem i jak napisałem bałem się tylko własnei w tym meczu, że Orlando gra b2b. Niestety, to miało zapewne znaczący wpływ.
Dlaczego jeżeli twój typ wejdzie, to zawsze odwołujesz się do czerwini sprzed miesiąca? Widzę, że masz ostry kompleks człowieku. Lecz go na kimś innym, ale nie pozwolę się wyżywać na sobie publicznie. Zawsze jestem otwarty, aby porozmawiać face2face i sobie wyjaśnić niż skrobać i wyzywać kogoś od najgorszych, bo dziś trochę przegiąłeś sugerując, że mam coś z głową.
Odniosłem się do twoich analiz jak i davydenko - to tak na marginesie o odpuszczaniu, ale widać kto ma problemy z czytaniem.
PW. O co ci chodzi już konkretnie? Napisałem, że mnie poniosło, bo wszedłem z wami w niepotrzebną dyskusję. Proste. Przyznałem się. Wolę się przyznać niż dalej kogoś jechać, bo miał argumenty daremne, a typ wszedł i wyskakujesz z czerwienią, z którą &quot;wszedłem&quot; na FB.
Zawsze jest tak, że widzi się i potępia osobę bez jego błędy, więc daruj sobie nadużywanie słów clown, że mam problemy z umysłem, bo to już jest nudne. Gdybym ci nie wypomniał, że ośmieszyłeś się tą anlizą, to byś tego nie napisał... Ehh te ego...
Mam nadzieję, że się tym sposobem dowartościowałeś wypominając mi moją czerwień, bo nigdy z nikogo się nie wyśmiewałem, że typ mu nie wszedł, a dla ciebie, to jest za każdym razem pożywka. Zakończymy, więc tą polemikę ze sobą w końcu, bo nie zamierzam już więcej z tobą pisać.
I żeby nie było. Dla mnie możesz mieć mieć 100% zieleni. Na prawdę, ale pisz konkretniejsze rzeczy następnym razem.
Co do dzisiejszej nocki.
Najciekawiej wygląda wg. mnie Boston -6. Sacramento bez Garcia i Thompsona. Przewaga pod koszem ogromna, a w dodatku brak silnego skrzydłowego może mieć duży wpływ. Do tego Boston, to jedna z najlepiej broniących ekip na wyjazdach. Kings u siebie więcej tracą punktów niż zdobywają, dlatego ten typ mi się wydaje najbardziej realny. Jednak jeszcze dokładnie dam znać, bo te handi mimo wszystko jest niskie i podejrzane dla mnie. Powodzenia.
gdybym się ośmieszył analizą, to mógłbyś zwracać mi uwagę. A tak nie było, więc fuck off.

D 7

davydenko

Użytkownik
No to luty czas zacząć. Dziś 2 HC rzuciły mi się w oczy:

1. ???? New Orleans Hornets - Washington Wizards (HC 0/+9,5) --&gt; 2 - 1,80 (BetClic)
Hornets bez Okafora. Wizards ciągle bez zwycięstwa na wyjeździe. Nie twierdzę, że wygrają, ale czy wtopią więcej niż 9 ?? Myślę, że jest szansa wobec braku Okafora i no jednak przełamania fatalnej passy wyjazdowej na dobry wynik w Nowym Orleanie.
2. ???? Sacramento Kings - Boston Celtics (HC 0/-6,5) --&gt; 2 - 1,88 (BetClic)
Boston po zwycięstwie z Lakersami miałby odpóścić mecz z Kings ?? Od pru już spotkan nie gra ważny player - Garcia. i z tego co ja wyczytałem nie wiadomo co z Cousinsem...W Celtics bez kontuzji ważniejszych zawodników. Nawet jeśli Cousins zagra HC wydaje się być w granicach do pokrycia przez Boston.

A jednak zagram te 2 HC na dziś noc.
Wiesz, ze mnie tez przeszla myśl, że NOH dzisiaj przegra?? Podzielam twoje typy i przylączam się do nich, chociaż osobiscie odpuscilem sobie mecz NOH.
Boston spokojnie powinien sobie poradzic jak i San Antonio, ja napisze pare slow na typ ktory wybralem w meczu Lakers - Rockets.
A jest to over 100.5 Rockets. Jedną ze sposobow moich analiz jest porownywanie zespołów. Obecną sytuację Lakers chcę porównać do zespołu Magic. Magic ostatnio arcyważny test przeciw Bykom i porażka, potem niespodziewanie z Memphis. Teraz czeka ich mecz z Miami.Lakers test vs Celtics i również porażka. Dzisiaj czeka ich ciężki mecz z Houston....3.02 VS Spurs. Żaden z tych 3 meczy nie będzie łatwy. Jeżeli Lakers przegra z Spurs mogą psychicznie lekko się podłamać.Mecz z Celtics, i widmo meczu ze Spurs daje szanse dla Rockets!! Houston jest bardzo ciężkie do zatrzymania. Jak widzę Kev&#39;a Martina i Kyle&#39;a Lowry&#39;ego to jestem w szoku.
Lakers ostatnio notorycznie tracą ok. 100 punktów. A Houston? Ogromna mobilizacja i determinacja aby wyrwac zwycięstwo Lakersom.
Ostatnie wyniki pokazują, że obrona LAL nie jest w sumie tak bardzo silna, a w spotkaniu przeciwko Rakietom to płachta na byka. Spodziewam się, że goście narzucają sporo punktów, a może nawet pokuszą się o zwycięstwo. Napewno będą chcięli narzucić bardzo szybkie tempo. Tylko na ile pozwoli Lakers?? Pamiętajmy, że grają 2 drużyny i dużo tutaj zależy od postawy LaL, jako iż są faworytem.
Może też zdażyć się tak, że LAL postawi dzisiaj na obronę. Wkoncu każda porażka zmusza do poprawienia obrony.To racjonalne spojrzenie patrząc na przyszły mecz ze Spurs. Twarda obrona i dokładne kreowanie ataku, tak pewnie chcięliby Lakers, aby ten mecz wyglądał, ale Houston to niesamowicie nieobliczalny zespół i nie pomoże drużynie Los Angeles Lakers ułożyć tego meczu po swojemu, jestem przekonany.

grokreutz 7

grokreutz

Użytkownik
Spotkanie : Sacramento Kings - Boston Celtics
Typ : Pierwsza Kwarta : Boston (-1.5)
Kurs : 1.91
Buk : Betway
ORAZ
Typ : Pierwsza Kwarta : Uunder 49.5
Kurs : 1.91
Buk : 12BET

Jutro o godzinie 04:00 rozpocznie się mecz w ramach najlepszej koszykarskiej ligi świata [ czyt. EN-BI-JEJ ] . Zmierzą się ze sobą Sacramento z Bostonem . Jak już opisałem to spotkanie w dziale tematycznym [patrz wyżej] to teraz podam argumenty co do tych i tylko tych dwóch zdarzeń . Przytoczę ostatnie 4 mecze Bostonu i Kings jeśli chodzi tylko i wyłącznie o pierwszą kwartę . Boston : Na ostatnie 4 mecze wygrał trzy a przegrał jedną pierwsze kwarty : 34:26 z Cleveland [15] , 18:21 z Portland [8] , 30:16 z Phoenix [7] , 21:22 z Lakers [2] . Sacramento : Na ostatnie 4 mecze ich bilans w pierwszych kwartach wygląda - 2:2 - Wyjazd : 20:25 , Dom : 19:21 , Wyjazd : 33:30 , Dom : 24:20 . Dodam jeszcze ze na 7 ostatnich pomiędzy tymi zespołami wszystkie wygrali koszykarze z Bostonu .
Kurs : 1.96
Buk : Pinnacle
Typ : Under 192.5
Kurs : 1.94
Buk : Gammebookers

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
⛔
-
⛔
Typ: Celtics -6⛔
Kurs: 1.93⛔
Buk: Pinnacle
Boston w ostatnim meczu pokonał mistrzów NBA na ich parkiecie. Rozgromili Lakers 96:109. King dzięki świetnemu występowi ich centra na własnym parkiecie odprawili z kwitkiem ekipę Hornets 102:96. Cousins zanotował wtedy 25 punktów, 12 zbiórek i 7 asyst.
Dziś już nie będzie miał łatwej przeprawy. Naprzeciwko niego staną jedni z najlepiej broniących zawodników pod koszem - Garnett, Davis, Perkins. Perk i Davis lubią kryć zawodnika bardzo blisko. Cousins jest bardzo nerwowy - bardzo grzecznie napisane i jego IQ przeciwko tak doświadczonym zawodnikom może eksplodować co się zakończy bardo źle dla gospodarzy, bo nie zagra silny skrzydłowy Jason Thompson, który na 40 rozegranych meczy wyszedł 28 razy w pierwszej piątce. Dodatkowo w tym meczu zabraknie kolejnego kluczowego gracza po stronie gospodarzy - Francisco Garcia. Ławka King jest uboga, a w dodatku straty ważnych zawodników mogą być bolesne.
Ciekawi mnie co zrobi w tym meczu Evans, który ostatnio gra w kratkę. Jeżeli trener Kings wystawi go jako PG, to będzie miał bardzo ciężkie zadanie, bo naprzeciwko niego stanie jeden z lepiej broniących zawodników w NBA an pozycji rozgrywającego - Rajon Rondo.
Przewaga na każdej pozycji. Decydujące będzie jak do tego meczu podejdzie Boston, bo jednak w tym meczu, nawet na wyjeździe handicap -6 jest podejrzany, ale dla Bostonu do przejścia. Nawet jeżeli przez większość meczu będzie punkt za punkt, to Kings mają, to do siebie, że często w takich ważnych i kluczowych momentach po prostu nie dają rady.
Obie ekipy zmierzyły się 12 stycznia w Bostonie. Górą byli gospodarze pokonując Kings 119:95. W tym meczu nie grał Garnett i Perkins, czyli dwóch wysokich zawodników, a Thompson i Cousins łącznie zdobyli 15 punktów i 15 zbiórek. W Kings zabrakło Evansa. Wiele się mówi, że obrona C&#39;s dużo zależy od Garnetta, jeżeli dziś zagra i Boston nie zlekceważy przeciwnika, to powinno być dobrze.

GL

jamal_312 13

jamal_312

Użytkownik
DYSCYPLINA: Koszykówka / NBA
SPOTKANIE: Portland TrailBlazers - San Antonio Spurs
TYP: 2 (-5,0)
KURS: 1.92
BUKMACHER: expekt
ANALIZA:
Na dzisiejszy wieczór kuszące spotkanie a z nim dobry kursik o nie za wysokim handi. San Antonio dzisiejszym meczem z Portland zaczyna serie meczy na wyjeździe (ma ich aż 9!) i dobrze by było wygrać na początek zwłaszcza, że przeciwnik średniej klasy. San Antonio póki co radzi sobie najlepiej, legitymując się bilansem 40-7, ostatnie 10 meczy to 9 wygranych i 1 porażka. Ostatni mecz rozgrywany z soboty na niedziele czasu polskiego zakończył się dość wysokim zwycięstwem podopiecznych Grega Popovicha, dobrze spisali się Manu (22pkt) oraz Blair (14pkt, 12zb) co ciekawe, każdy z pierwszej piątki tłoków zdobył dwucyfrówke, świadczy to sile ekipy z San Antonio. Może Houston nie porywa na kolana ale przecież podobnie jak ekipa Gortata wciąż walczy o 8 miejsce na Zachodzie, więc ich zaangażowanie jest z pewnością spore. Dziś zobaczymy kompletny skład Spurs na czele z Parkerem, stosunkowo mało tracą punktów na wyjazdach, około 99,9/mecz. Po drugiej stronie przeciętne Portland z inspiracjami zachowania 8 miejsca w konferencji. Niepewny jest występ Batum&#39;a, jego status określony jest jako day-to-day więc kto wie.. Portland ostatnie 2 mecze (u siebie) przegrało wyraźnie, pierw z Sacramento później z Boston. Co prawda mieli duuużo czasu na odpoczynek bo aż 5 dni, to sądzę że mimo wszystko siła rażenia drużyny z Portland nie jest zbyt wystarczająca na ekipę Spurs. Goście powinni spokojnie pokryć handi (5pkt) zwłaszcza, że ostatnie mecze Portland przegrywało o wiele więcej niż 5 pkt, a San Antonio to przecież aktualnie najlepsza drużyna ligi!
Polecam typ!

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jestem bardzo ciekaw meczu Kings-Celtics. Oczywiście poszła masówka na Celtów. I może słusznie patrząc na historię meczów. Ale jak dla mnie Kings nie są bez szans na pokrycie handicapu, a może nawet na wygraną.
Co ciekawe ostatni mecz h2h miał miejsce niedawno - 12 stycznia. I jest to data przełomowa dla ekipy z Sacto. Wtedy w Bostonie Kings dostali łupnia 95-119 (warto jednak dodać że było sporo osłabień m.in. brak Tyreke Evansa). Od tamtego czasu Kings zaczęli grać zupełnie inny basket. Wygrali 4 mecze. I to nie byle jakie : Lakers, Blazers, Knicks na wyjeździe, Hornets u siebie. Pozostałe mecze przegrali z niezłymi drużynami różnicą max. dwóch koszy, w tym 2 po dogrywkach. Świetnie gra DeMarcus Cousins, który jeśli nie ma problemów z faulami to gra na poziomie All Star. W ogóle pod koszami może być ciekawie. Poza Cousinsem jest w końcu zdrowy Dalembert czy świetny ofensywnie Landry. Odkąd cała ta czwórka jest w pełni zdrowa to rezultaty Kings są znacznie lepsze. Lubię grać zespoły które mają swoje momentum i dziś zagram na Kings ✅.
Ponadto w meczu Blazers-Spurs wcale bym nie był taki pewien zwycięstwa gości. O klasie Spurs nie ma co wspominać, wystarczy popatrzeć na tabele ale Blazers u siebie są zawsze bardzo niewygodnym rywalem. A dziś mogą być podwójnie groźni, bo są wypoczęci. W ciągu ostatnich 10 dni rozegrali ledwie dwa mecze.
Spurs nie dość, że zawsze mają problemy z tą statyczną grą Blazers to w głowach na bank mają też czwartkowy mecz z Lakers. Według mnie handicap na Blazers też jest do grania ✅.
Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +7
arapaczo 158K

arapaczo

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, USA, NBA
Spotkanie: New Orleans vs Washington
Typ : Washington +9.0
Kurs: 1.935
Bukmacher: pinnacle
Analiza
Mecz 02.02.2011 godz. 02.00
Washington 13-34 (Road: 0-24)
New Orleans 31-18 (Home: 19-5)

Dziś kolejna szansa Wizzards na wygranie 1. meczu w sezonie na wyjeździe. Mają bardzo cięzie zadanie, po tym jak NOH przegrali ostatnio w Phoenix. Ale Hornets grają bez swojego centra Okafora, co jest sporym osłabieniem. W ostatnim meczu z Suns było widać, że bez niego nie ma zabardzo siły podkoszowej - Gortat z Nashem zrobili im piękną &quot;jesień średniowiecza&quot;. A dziś w Wizzards McGee i Blatche będą sporym zagrożeniem, co jest dla mnie głównym powodem postawienia na ten typ. Pozatym ciekawe match-up`y: Wall-Paul, West-Blatche, Lewis-Ariza. W ostatnim spotkaniu w tym sezonie, wygranym przez NOH, to właśnie Okafor był jednym z najważniejszych zawodników w zespole HOH, notując wowczas 15 zb, 17 pkt. Dziś w nocy to właśnie jego punktów i obrony będzie brakować najbardziej w szeregach gospodarzy. Istnieje pewna szansa na to, iż w końcu Wizzards wygrają, alebo przynajmniej nie przegrają zbyt ostro. I aha, Nick Young. Bellinelli najlepszy w obronie nie jest, o ile będzie go krył. Nieukrywam, iż imponuje mi ten koleś, bo nie wygląda na to co gra.

D 7

davydenko

Użytkownik
Spurs nie dość, że zawsze mają problemy z tą statyczną grą Blazers to w głowach na bank mają też czwartkowy mecz z Lakers. Według mnie handicap na Blazers też jest do grania.
Powodzenia !
Ja mam nieco inne zdanie. Sądzę, że Spurs maja mecz z Lakers za przeproszeniem w dupie ???? Będzie to mecz wyjazdowy 2z9 wyjazdowej serii którą rozegrają w 18-20dni?! Napewno będa chcieli wygrac jak najwiecej spotkan, ale nie 1 mecz kosztem nastepnych. Tak wiec dzis spodziewam się pewnego zwycięstwa. ale gralem bezpiecznie, poprostu WIN. Natomiast mecz z Lakers....hmmmm, będzie to wyjazd, Lakers w domu zagrają MAXIMUM, a Spurs? Ostrogi nie potrzebuja zwycięstwa, mają sporą granicę blędu na swoja korzysć. Napewno nie położą się na parkiecie, ale nie odkryją swoich kart. Dla lakers bedzie to poważny test. 1z2 w ostatnim czasie i chociaż 1 chcięliby rozstrzygnac na swoją korzyść, dla siebie i dla kibiców. San Antonio łapie optymalną formę, aczkolwiek widać w niektorych pojedynkach, ze jeśli nie trzeba to się nie przesilają zbytnio ;) Go Spurs!
I sadzę tak jak juz wczesniej pisałem, że widmo pojedynku Lakers-Spurs bardziej negatywnie powinno wpływać na Lakers i to oni beda mieć dzis większy problem ze zwycięstwem aniżęli San Antonio

D 7

davydenko

Użytkownik
Wizards mają mocne początki meczów, Hornets mocne końcówki. Dzisiaj w Hornets więcej może pograć ławka, a ma tam kto grać, a szczególnie Jack oraz ten sypiący trójki na zawołanie Thornton. Jutro dla NOH znacznie ważniejszy mecz, zmierzą się na wyjeździe z drużyną Oklahoma City Thunder.....tam Paul i jego koledzy będą mogli pokazać jak neutralizują gwiazdy przeciwników - Durant i Westbrook. Jutrzejsze spotkanie o większą stawkę. Bilans do OKC to 1Win więcej/1lose więcej. Tak więc aby jutrzejsze zwycięstwo pozwoliło Szerszeniom przeskoczyć THunder, dzisiaj też muszą wygrać!

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Dokładnie Jacq, tak jak piszesz. Portland nie stoją na straconej pozycji. Kings niby też nie. Jednak ich uboga ławka i braki na niej, to dlatego skusiłem się na Boston. Kings są w stanie u siebie postraszyć Boston, ale czy na tyle żeby wygrać? Wątpię. Jeżeli Kings nie odskoczą na +20 przed/w 4Q lub Boston będzie musiał gonić, to wtedy dopiero Boston postawi obronę, a Kings w decydujących momentach potrafią się gubić. Dlatego wtedy Boston może nawrzucać punktów, a ma kim dziurawić kosz. Dlatego tutaj w tymmeczu widze over 192.5. Wynika, to z tego co napisałem, bo tak to widzę, ale nie stawiam u/o, bo tego kompletnie nie czuję i nie lubię grać.
⛔
vs.
⛔
Typ: Wizards
kurs: 5.25⛔
Buk: betway
Możecie myśleć, że zwariowałem typując na Wizards, bo na wyjazdach grają zupełnie inaczej. Zdecydowanie gorzej niż przed własną publicznością. Racja. Jednak pięć porażek z rzędu, a na wyjazdach aż 24 porażki z rzędu. Każda seria musi się kiedyś skończyć. Nie wierzę, że Wizards zamkną RS bez wygranej na wyjeździe.
W tym meczu upatruję szczególnie szansy pod koszem. Brak Emeki Okafora może sporo kosztować Hornets. W ekipie Szerszeni nie widzę wartościowego zmiennika dla Okafora.
Po drugiej stronie pod koszem jest bardzo niebezpieczny duet - JaVale McGee oraz Andray Blatche.
Jeżeli Gortat wykręcił przeciwko Hornets 25+10 i było widać brak Okafora, to JVMG i Blatche są również w stanie dobrze wypaść.
Ozdobą meczu może być pojedynek dwóch rozgrywających. Chris Paul - John Wall. Wall jest bardzo szybki z piłką,szybszy od Paula, który w obronie na nogach jest znacznie wolniejszym zawodnikiem.
Jeżeli chodzi o zdobywanie punktów, to kluczowa będzie skuteczność Davida Westa z Hornets, a po drugiej stronie Nick Young.
Jak dla mnie Wizards mają lepszą ławkę. Nie zapominałbym o Lewisie, Thortonie, Hinrichu.
Wszystko będzie w tym meczu zależeć od skuteczności. Bilans pokazuje co innego, to ja uważam, że to może być mecz 50/50. Korzystając z prawa serii typuję wygraną Wizards, bo bardziej się opłaca grac na Wizards w meczu wyjazdowym @ 5 niż np. z kursem 2. Z tego względu jak wspomniałem wyżej. Trzeba próbować. Dla Hornets strata Okafora pod koszem jest ogromna. Szanse się wyrównują, choć Wizards b2b.
Typ czysto z ciekawości opisany.⛔

grokreutz 7

grokreutz

Użytkownik
Ja się chyba przerzucę na Koszykówkę ????
Jestem w niej 3 dzień i na 5 typów 4 trafiłem ????
Co do dzisiejszej nocy : Jestem bardzo poirytowany faktem że wybrałem 4 zdarzenia i 3 weszły . Ale nie to jest faktem mojej rozpaczy . Akurat to jedno przegrane spotkanie musiałem podać do konkursu .... Brakło 1 punktu . Ale cóż trudno . Spodobała mi się ta koszykówka ???? .
Ok. 14:00 postaram się opisać mecz do którego typ pojawi się wieczorem ok 20:00 . Jest to mecz Cleveland - Indiana . Oczywiście już kursy lecą ostro w dół na gości . Ale to chyba nic dziwnego . Zapraszam o 14:00 , teraz zmykam na Salę pokopać .

blum 70

blum

Użytkownik
Dzisiaj aż 11 spotkań ale moja rada jest krótka - nie stawiać. Przynajmniej prostych zakładów na zwycięstwo. Wg mnie nawet jedyne dwa spotkania o zdecydowanym wychyleniu kursowym w jedną ze stron (Atlanta - Toronto, Denver - PTB) są ryzykowne. Toronto to nie są chłopcy do bicia, natomiast PTB czasem bywa nieobliczalne (jak wczoraj przeciw San Antonio). Do tego dochodzi ostatnio kiepska passa Denver.
Tylko spotkanie Cleveland - Indiana wydaje mi się bezpieczne do obstawienia na Indianę za w tym momencie, za 1.45. Cavs zmierzają wg mnie do pobicia swego niechlubnego rekordu 24 porażek z rzędu (82-83).

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Ja biore Minnesota-Memphis 2 1,7

Grizzlies jezeli chca zachwac marzenia o PO MUSZA to spotkanie wygrac. Nie wierze, ze nie poradza sobie z szalencami z Minnesoty. Chocby Kevin Love z Miliciciem wyprawiali show to i tak Grizzlies sa faworytem. Walka o 8 miejsce na zachodzie rozegra sie miedzy Nuggets,Grizzlies oraz Suns. Gracze z Memphis na pewno pluli by sie w brode gdyby przegrali walke o PO w takich meczach jak te n z Volves.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom