Spotkanie: NBA, Ile zbiórek wykona ten zawodnik (z dogrywką włącznie)?
Phoenix Suns - Chicago Bulls
Joakim Noah (CHI) więcej niż 13,5
Joakim Noah (CHI) mniej niż 13,5
Typ:
1 (więcej niz 13,5)
Kurs: 1,8
Bukmacher:
BAH Edit: zaliczył 15 zbiórek
Analiza
Mecz NBA - 25-11-10 godz. 03:00
Zacznijmy od tego, iż Suns pod koszem nie maja w tej chwili nikogo, kto mógłby powalczyć z Noah. Jest owszem Grant Hill, Warrick, Frye (który jest liderem w zbiórkach w Suns - aż 5,4 zb/mecz. A co robi Noah - średnia to 13,2 zbiórki w meczu (aktualnie 2 wynik w średnich na mecz w NBA). A w spotkaniu z Suns, gdzie z pewnością będzie dużo rzutów oddawanych zarówno przez jednych i drugich będzie miał szanse na wiele zbiórek. Gracz Bulls zbiera ok 4 piłki w ataku, 9 na własnej desce. W meczach z Suns ma średnia ok 9,6, ale dziś liczę, że zbierze więcej niż 13. Do tej pory kilka razy tego dokonał. Do tego średnią z meczy na wyjazdach ma na poziomie 14. Tak więc z Suns ma sporą szansę na wywalczenie 14 zbiórek.
Ogólnie Bulls zbieraja 45 piłek na mecz (3 msc w lidze), 12 w ataku (9 msc w NBA). Suns hmm, 38 na mecz (30-ostatnie miejsce), w tym ok 11 w ataku (15 msc).
Chicago zbiera 75 % możliwych piłek do zebrania z własniej tablicy, Suns mają ten wskaźnik na poziomie 65 %. Spora różnica, a teraz teraz jak jest brak Lopeza to oglądając grę Suns są bezradni, szczególnie pod koszem atakowanym. Wskażnik ORR (Ofensive Rebound Rate) mają na poziomie 26 %, Bulls mają prawie 30%. Co ważniejsze Suns pozwalają swoim przeciwnikom na zbieranie 34 % piłek w ataku (są najgorsi w NBA).
Pozostałe typy na noc z 24 na 25.11
Gość Gospodarz TYP
Edit
New York Charlotte 2 - upss
Milwaukee Cleveland 2
OK
Philadelphia Toronto 2
OK
New Jersey Boston 2
OK
Miami Orlando 2
OK
Detroit Memphis 2
OK
San Antonio Minnesota 1
OK
Dallas Oklahoma City 1
OK
Golden State Houston 1 upss
Chicago Phoenix 2 upss (ale po 2 OT)
New Orleans Utah 2
OK
Tak więc jest kilka ciekawych spotkań. Na pewno wielu z nas jest ciekawych jak tam zagra Miami z Orlando. Postawiłem na Orlando - mają przewagę pod koszem, będą chcieli się zrewanżować. Oczywiście Bronek i Wade nie poddadzą się łatwo, sam jestem ciekaw jak to się skończy. Nie zdziwi mnie dogrywka. Drugi dla mnie ciekawy mecz to Dallas z OKC. Dirk jest w formie, zobaczymy czy dziś też da popis, a z drugiej strony Durant oraz Westbrook. Nie wiem czy zagra Marion, a może to byc pewne, dosć spore osłabienie dla Mavs.
3 ciekawy mecz to Suns z Bulls. Ciężko do końca zmierzyć siłę Suns, każdy ich mecz to dla mnie zagadka, do tego Bulls potrafią grać i mają nad Suns przewagę w pomalowanym (zresztą kto nie ma). Rose będzie dziś uciekał Nashowi i wjeżdżał pod
kosz, do tego jeszcze Gibson. Steve musi dziś dostać solidne wsparcie od reszty drużyny, aby Suns myśleli o wygranej. No i grają u siebie.
Co do meczu NOH-Jazz. Jak dla mnie Jazz powinni pokonać NOH, którzy ostatnio lekko się zdyszali. Ale wygrana NOH wcale mnie nie zdziwi.