Może to zdjęcie i to co teraz napiszę pomoże wam w obstawianiu dzisiejszych wyników. Ja przeanalizuję sytuację jeśli coś pominę/zrobię błąd/źle zinterpretuję poproszę o PW abym poprawił.
Obecnie mamy walkę 5 drużyn o przeróżne miejsca.
Kto jakie chce zająć miejsce?Kto chce z kim grać? Tego nie wiemy, możemy jedynie snuć różne teorie. Coach Bullsów powiedział, że go to nie interesuje z kim będą grać.
Chicago którzy zajmują obecnie 4 miejsce graja dziś o 1 na wyjeździe z Charlotte Bobcats którzy aktualnie zajmują 7 seed. Chicago w przypadku wygranej przesuwa się na 3 miejsce i gra na obecną chwilę z Wizards. Jest również szansa aby grali z Nets i Bobcats. Jednak nawet wygrana może im nie dać awansu, gdyż znajdujący się przed nimi gracze Raptors w przypadku wygranej z Knicks w MSG pozostaną na 3 i moga grać również z kimś z wyżej wymienionej 3.
Jedno jest pewne ani Raptors ani Bulls nie spadną, jedynie mogą pozamieniać się miejscami.
Aktualnie zajmujący 5 pozycję w tabeli Nets wczoraj specjalnie lub nie przegrali z Knicks sprawiając, że nadal mają szansę zająć 6 miejsce i zagrać z Raptors/Bulls. Tu już wczoraj mogliśmy przeczytać, że Nets mogą chcieć być 6 ale tylko w przypadku jeśli Raptors zostanie na 3 pozycji. Wtedy uda im się uniknać ciężkiej serii z Bulls(spotkali się również rok temu). Więc podsumowując Siatki moga grać z Raptors jeśli będą 6, lub Bulls jeśli będą 5 a Ci przegraja swoje spotkanie, lub Raptors i Bulls wygraja. Nets oczywiście grają na wyjeździe z Cavs, a kursy na obecną chwilę są wielką pułapką
Jednak aby zająć 6 miejsce musi zostać spełniony kolejny warunek. Nets muszą przegrać, a swoje spotkanie muszą wygrać Wizards. Ci jestem pewien,że nie będą kalkulować i wygrają z Celtics. Nie będa kalkulować bo szansa, że spadną na 7 miejsce i spotkają się z Heat jest wielka.
Bobcats którzy na obecną chwilę są 7 i mogą grać z Heat na pewno będą chcieli wygrać z Bulls, ale czy ich na to stać?Czy Bulls dadzą im wygrać? Może jednak Bulls chcą wygrać. W przypadku wygranej Bobcats a przegranej Wizards te drużyny zamieniają się miejscami. Jednak tu dochodzi jeszcze możliwa porażka Nets. Wtedy
Nets : 44-38
Bobcats : 43-39
Wizards : 43-39
Szczerze mówiac sam się trochę gubię i możliwe, że nieświadomie nie podałem jeszcze jakiegoś wariantu.
Na obecną chwilę :
Indiana - Atlanta
Miami - Bobcats
Toronto - Wizards
Chicago - Brooklyn
Komu na pewno zależy na wygranej? Toronto,Chicago,Wizards,Bobcats - według mnie. Oczywiście można stworzyć kolejną teorie i tą tabelę jeszcze trochę poprzewracać i dodać,że jednak ktoś inny chce wygrać/ nie chce. Samo to, że Bobki grają z Bulls o 1 a nie o 2 tak jak rywale daje do myślenia. Jednak ja uważam, że tu nie będzie wielkiej kalkulacji. Toronto gra najlepszy sezon w historii i mogą pokonać Knicks.Chicago nigdy nie odpuszcza i zakładam, że stać ich na wygraną z Cats. Nets nawet jeśli chcą to mogą mieć problemy z Cavs,którzy u siebie po prostu nieźle grają. Wizards pokonują spokojnie C's.
Według mnie skończy się to :
3. Toronto
4. Chicago
5. Wizards
6. Nets
7. Bobcats SPRAWDZIŁO SIĘ ???? haha
ALE! Wszyscy wiemy, że tu wszystko może się stać i sytuacja podczas spotkań będzie dziś bardzo dynamiczna i te drużyny będą się zamieniały miejscami.
Mam nadzieje, że komuś wyjaśniłem, za jakiekolwiek błedy przepraszam, ale trochę to skomplikowane.
Osobiście polecam nic nie grać lub mocno rozważyć granie na daną drużynę, a jeśli już to fajnie coś na
LIVE złapać.
Z punktu widzenia fana Washington Wizards wygląda to tak :
1. Raptors - Wizards
a)Wygrana z Bostonem,Nets Wygrana z Cavs,Raptors Wygrana z Knicks
b)Wygrana z Bostonem,Nets Przegrana z Cavs,Raptors Przegrana z NYK,Bulls Wygrana z Cats
c)Przegrana z Bostonem,Raptors Wygrana z NYK,Bulls Wygrana z Cats
2. Bulls : Wizards
a)Wygrana z Bostonem,Nets Wygrana z Cavs,Raptors Przegrana z NYK,Bulls Wygrana z Cavs
b)Wygrana z Bostonem,Nets Przegrana z Cavs,Raptors Wygrana z NYK
c)Wygrana z Bostonem,Nets Przegrana z Cavs,Raptors Przegrana z NYK,Bulls Przegrana z Cats
d)Przegrana z Bostonem,Raptors Przegrana z NYK,Bulls Wygrana z Cats
3. Heat : Wizards
a)Przegrana z Bostonem,Cats Wygrana z Bulls
Jak widać na przykładzie jednej drużyny jest wiele opcji z kim można zagrać ????
Powodzenia