>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Kwiecień 2014

Status
Zamknięty.
dawidgry 112

dawidgry

Użytkownik
Panowie nie wiem jak Wy to widzicie jeśli chodzi o Atlante, ale jeśli chodzi o mnie to wyglada to tak że niby Atlanta rezygnuje z PO a wygrywają 4 z ostatnich 5 meczy, Miami może sobie tak na prawde ustawic przeciwnika na play offfy. Według mnie owiele lepsze szanse ma Atlanta jeśli chodzi mecze które im zostały. Wystarczy spojrzec kto jakich ma przeciwników... Według mnie Miami na pewno woli Atlante niż NY jako pierwszego przeciwnika. Kurs na Atlante kusi więc gram w ich strone ???? Pozdrówki

U 0

Usunięty użytkownik 91451

Gość
Nie wziąłeś pod uwagę tego, że ewentualna porażka Heat , nie gwarantuje im 1 miejsca w konferencji?
Przy tym samym bilansie meczy na koniec sezonu (56-26) i remisie w bezpośrednich starciach z Pacers (2-2) przegrywają wtedy z nimi gorszym bilansem spotkań z drużynami ze swojej konferencji
Oczywiście kwestia tego czy zależy im tak bardzo na 1 miejscu na Wschodzie moze byc lekko dyskusyjna ,bo wg mnie i tak nawet nie majac przewagi parkietu w ewentualnym finale z Pacers , wygraliby to.
Jednak gdyby im nie zależało na 1 miejscu to wczoraj nie musieliby się przemęczać grając bez Wade&#39;a i &#39;przejeżdżając się&#39; po Indianie szczególnie na starcie Q3 (run 18-0), a widać było zaangażowanie w grze i pełne skupienie oraz dążenie do jednego - wygrania tego meczu
Atlanta jest tutaj małą zagadką bo niby nie chcieli być w PO (a dokładnie kierownictwo klubu), a wygrywają mecze, miejmy nadzieję, ze będą walczyć do samego końca ,a nie się &#39;podkładać&#39; bo jakiś menadżerek tego by sobie zażyczył, jednak mimo wszystko uważam, ze dzisiaj, Miami to wygra

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik

Zawodnikiem którego biorę pod lupę jest Paul Millsap. Popularnym już jest, iż w tym sezonie przeciwko Heat gra się na wysokich, dlatego bardzo chętnie decyduję się na tę opcję. Cóż mogę dużo mówić, Millsap w kwietniu jest w bardzo dobrej formie, statystyki: Nets - 27 pkt, 10 rebs, Celtics - 14 pkt, 14 rebs, Pistons - 24 pkt, 12 rebs, Pacers - 17 pkt, 11 rebs, Cavs - 16 pkt, 11 rebs, Bulls (kryjący świetnie w pomalowanym) - 22 pkt, 11 rebs. Statystyki wręcz muszą robić wrażenie. Typ wydaje mi się być promocją i nawet nie wiem co mogę więcej napisać ????. Chyba jedynie to, że Millsap upodobał sobie spotkania przeciwko Heat - z trzech rozgrywanych przez Hawks rozegrał jedynie dwa, notując w nich: 20.01.2014 - 26 pkt, 7 rebs, 23.12.2013 - 25 pkt, 10 rebs. Sam nie wiem na co się decydować, czy punkty, a może pkt + zbiórki. Wydaje się, że pkt + zbiórki są bardziej klarowne, gdyż Millsap nie zawsze jest w dobrej dyspozycji rzutowej, lecz potrafi to nadrobić zbiórkami i w kwietniu za każdym razem ocierał się o linię wystawioną na to spotkanie. Ale z drugiej strony - same punkty kuszą większym kursem :]. Niemniej jednak - wydaje mi się, że obie opcje są warte uwagi, a ja osobiście decyzję podejmę na chwilę przed spotkaniem.

Paul Millsap over 19,5 pkt @ 1,85 (Betsafe)
Paul Millsap over 28,5 pkt + zbiórki @ 1,7 (Betsafe)

Otrzymane punkty reputacji: +1
brick 208

brick

Użytkownik
Oklahoma City Thunder @ Indiana Pacers - Oklahoma @ 2.30

Dziwi mnie tak wysoki kurs na Thunder. Pacers zdecydowanie odpuścili końcówkę sezonu i zgubili gdzieś formę. Szczególnie Roy Hibbert. Mimo odpoczynku przed meczem z Miami, które grało bez swojego kluczowego gracza Dwayne&#39;a Wade&#39;a Pacers i tak przegrali aż dwunastoma punktami. Z tą samą drużyną w dodatku osłabioną, z którą toczyli w zeszłym roku bój o finał NBA(!) Głośno mówi się o zwolnieniu trenera drużyny z Indianapolis, co z pewnością nie najlepiej wpływa na atmosferę w drużynie. Pacers właściwie nie mają już o co walczyć, zajmą pierwsze lub drugie miejsce w swojej Konferencji. Oglądając mecze tej drużyny można dostrzec brak motywacji, woli walki, odpuszczanie w obronie, zupełnie coś innego niż na początku sezonu. Pacers w ostatnich 5 meczach zdołali wygrać jedynie z drużynami, które są już na &#39;&#39;wakacjach&#39;&#39; chodzi tu o Bucks i Pistons. Przegrali natomiast we własnej hali z Hawks i to aż 19 punktami! Z drugiej strony Thunder w których widać wolę walki. Mają zapewnione drugie miejsce w swojej Konferencji. W Konferencji Zachodniej, tej która jest lepsza i bardziej wyrównana niż Wschodnia. Drugie miejsce pokazuje jaką siłą dysponują Thunder. Zarówno w obronie jak i ataku. Thunder z pewnością są podbudowani wygraną nad Clippers w Staples Center, w tamtym meczu kursy na Thunder były podobne, w okolicach 2.10-2.30. Na pewno postawa obu drużyn bardzo się od siebie różni. Jedni są zmotywowani, a drudzy po prostu odpuścili. Jedni mają swoich liderów, którzy nie zawodzą, a drudzy grają bardzo w kratkę. Wierzę, że dzisiaj Oklahoma będzie chciała po raz kolejny udowodnić swoją siłę i uda im się wygrać z Pacers.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Russel Westbrook Powyżej 21.5 Punktów / 1.75 / Betsson 21 7-23 z gry! TYPOWY WESTBROOK

Gdy w tamtyk roku Westbrook doznał kontuzji Oklahoma zupełnie nie potrafiła sobie bez niego poradzić. W tym roku sytuacja jest już inna. Zespół osiąga niezłę wyniki bez swojego All Stara. Lecz ja nie o tym. Wielkim fanem tego gracza nie jestem, wręcz irytuje mnie swoją grą, ale takich ludzi też potrzeba w NBA.
Ostatnie 7 gier : 24.9 PPG
4 mecze w Kwietniu : 28.5 PPG
Mecz przeciwko Indiane w grudniu : 26 PKT na skuteczności 65%(11-17)
Po kontuzji Russel dostaje limitowane minuty. Tj. 30-33 i trener Scott Brooks stara się aby ten gracz nie występował dłużej w obawie o jego kolana. Pamiętam nawet kilkanaście dni temu gdy OKC grali dogrywkę Westbrook się w niej nie pojawił.
Trzeba zwrócić uwagę, że swoją formą imponuje w kwietniu
31 Min VS SAS : 27 PKT
33 Min VS PHX : 33 PKT
33 MIn VS LAC : 30 PKT
28 MIN VS NOP : 24 PKT
Tych rzutów również oddaje dużo bo to : 20,26,24,17.
Mimo, że Indiana to ciężki przeciwnik szczególnie u siebie, to dziś jak zwykle wielką rolę w rotacji OKC będzie odgrywać Westbrook i liczę, że w score sheet zobaczę ponad 21 punktów.
Good Luck ????
Mecz już o 19 w NC+ !

Stephen Curry Powyzej 24.5 Punktów / 1.75 / Betsson ✅✅✅ SKROMNE 47 PKT

Każdy z nas zna Stefka Currego więc nie ma co tu pisać zbytnio. Jeden z lepszych 3pt shooterów w całej NBA i niezły combo guard.
W sezonie zdobywa średnio 23.6 PPG
Ostatnie 10 spotkań : 24.8 PPG
Kwiecień : 22 PPG
Przeciwko Portland(3 mecze) : 32.3 PPG
23 Listopad : 22 PKT(8-21 w tym 2-9 za 3)
26 Styczeń : 38 PKT(13-23 w tym 5-8 za 3)
16 Marzec : 37 PKT(11-24 w tym 6-12 za 3)
Jak widać 2x bet spokojnie pokryty. raz się nie udało się Stefkowi.
Ważny mecz dla obu drużyn i jestem sam ciekaw kto wyjdzie z tego pojedynku jako zwycięzca! Oby Stephen Curry który rzuci przynajmniej 25 punktów.
LAL : MEMPHIS -12 / 1.90 / Betsson -12 ZWROT
Poza aspektami sportowymi bo te oczywiście są po stronie drużyny Miśków :
- Memphis pokryli 14 z 20 handi przeciwko rywalom z dywizji Pacific
- pokryli 9 z 12 handi przeciwko drużynom które mają minusowy bilans
- Lakers nie pokryli handi w ostatnich 4 spotkaniach domowych
- nie pokryli ostatnich 4 handi przeciwko konferencji zachodniej
- nie pokryli ostatnich 5 spotkań przeciwko druzynom z dywizji Southwest

Otrzymane punkty reputacji: +16
blum 70

blum

Użytkownik
POR-GSW ✅
over 201.5
1.70
Betgun
Spotkanie dwóch ofensywnych drużyn. W tym sezonie ugrywały one w bezpośrednich starciach 214, 191 i 225 pkt. Kontuzja jedna - brak Igoudali w GSW, ale to jest zawodnik ważny przede wszystkim dla defensywy, w związku z czym jego brak może przyczynić się do wyższego wyniku.

ambrozy-kleks 91

ambrozy-kleks

Użytkownik
Skąd ta pewność, że Iguodala nie zagra?
Pokuszę się przy okazji na jakiś typ.
Team Totals:
LA Lakers under 98,5✅ bet365
kurs: 1,83
Memphis wciąż walczy o grę w PO więc powinni podejść do tego spotkania z zaangażowaniem. Na pewno nie z pełnym, gdyż jutro czeka ich dużo ważniejsze spotkanie z bezpośrednim przeciwnikiem w walce o ostatni &quot;spot&quot; czyli wyjazd do Phoenix. Popularne Grizzlies jak wiadomo preferują bardziej defensywny styl gry i dłuższe rozgrywanie akcji. W ostatnich wyjazdowych meczach pozwolili gospodarzom na przekroczenie linii 99 pkt grając tylko z topowymi ofensywnymi drużynami bądź z drużynami o klasę lepszymi niż obecnie prezentują się Jeziorowcy. Odpowiednio:
Spurs - 112
Minnesota - 102
Portland - 105
GSW - 100
Nets - 103
Wizards - 104
OKC - 113
Wydaje mi się, że buki wystawiając taką linię mocno sugerują się ostatnim bezpośrednim spotkaniem. Gdzie Memphis we własnej hali dało sobie rzucić 103 pkt. Weżmy jednak pod uwagę, że 45pkt zdobytych przez Lakers to rzuty za 3pkt a ranga spotkania była zupełnie nieporównywalna do dzisiejszej. Do tego można dodać absencje w LAL, mianowicie Gasola i Bazemora, którzy w tamtym meczu razem zdobyli 31pkt pomijając już fakt ile do gry wnosi sam Hiszpan.
Odnoszę wrażenie, że dzisiejszej nocy receptą na sukces dla Grizzlies będzie agresywniejsza gra po obwodzie i pozwolenie Jeziorowcom na jak najmniejszą ilość rzutów z dystansu.

Otrzymane punkty reputacji: +7
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Muszę przyznać, że boli mnie serce. Człowiek czeka cały dzień na wystawienie jednego betu, a tu dupa. Tak czekam i czekam na zakład na punkty Wade&#39;a, ale buki znając sytuacje Miami czyli prawdopodobny brak Jamesa i Bosha chyba nie chcą mnie uszcześliwić. Skoro tak to mnie jako fana Miami boli serce i muszę zagrać przeciwko nim.

Washington Wizards
: Miami Heat

114 : 93

Wizards -5 / 1.87 / Betsson -21 ✅✅✅

Waga tego pojedynku jest nam znana. Wizards zrobią wszystko żeby wygrać to spotkanie. To oni wciąż walczą o 6 seed który da walkę o kolejną rundę PO z Raptors lub Bulls. Heat którzy raczej zajmą drugie miejsce(co mnie cieszy) spotkają się właśnie z Wiz lub Bobcats.
Miami mimo takiego braku kadrowego jest niezłym public betem, bo aż 70% osób obstawia ich wygraną. Miami w tym sezonie zawodzi jeśli chodzi o delegacje. 22 wygrane i 18 przegranych to wynik przeciętny, ale tak to jest jak rozpieczali mnie wcześniej. Pokryli spread w 3 z 11 wyjazdowych spotkań, oraz pokryli tylko raz na 6 spotkań handi w spotkaniu z drużyną która ma dodatni bilans. Wizards natomiast są 4-1 jeśli chodzi o handi gdy grają u siebie oraz drużyna gospodarzy tych pojedynków pokryła 6 z 8 spotkań. To by było na tyle jeśli chodzi o trendy.

Widząc braki kadrowe Miami oraz przewagę pod koszem zawodników z D.C idę tu w ich stronę. Miami nie ma interesu w wygraniu tego spotkania i liczę, żę Czarodzieje zrobią wszystko aby pokonać Heatles. Wszyscy pamiętamy co się stało w 1 pojedynku między tymi druzynami, gdy Wiz rozjechali Miami.

Otrzymane punkty reputacji: +42
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Philadelphia 76ers - Boston Celtics
76ers ✅✅
2,15
Unibet

Boston ostatnimi dwoma wygranymi mocno skomplikował sobie życie ponieważ mają coraz mniej szans na zdobycie zawodnika z top 3 draftu. Jeszcze przed zwycięstwami nad Bobcats i Cavs mieli na to 48% szans, jeśli zajęliby miejsce w najgorszej trójce ligi. Teraz mogą utrzymać się jedynie w pierwszej piątce najsłabszych ekip i zachować przynajmniej 30% szans na pick w top 3. Jeśli to się nie uda ich szanse drastycznie będą maleć. Dzisiaj idealna okazja do tego, by &quot;polepszyć&quot; swoją sytuację bo czeka nas również mecz pomiędzy Utah, a Lakers, czyli sąsiadami Celtów na dnie tabeli. Nie po to tak uznana marka cieniowała przez cały sezon, który można uznać za przejściowy, żeby teraz dostać ochłapy w loterii. Philadelphia ma już zapewnione przedostatnie miejsce w lidze i tylko niezrozumiałe 2 wygrane z rzędu Bucks mogłyby odwrócić kolej rzeczy, ale do tego na pewno nie dojdzie. Dzisiaj zagrają ostatni mecz w tym sezonie przed własną publiką i jest to dobry moment i wymarzony przeciwnik, by odnieść zwycięstwo chociażby dla kibiców, którzy musieli przez całe rozgrywki znosić masę upokorzeń. W Bostonie sporo absencji do których może dołączyć Rondo. Na ten moment jego występ stoi pod znakiem zapytania, ale coś mi mówi, że na parkiecie w Philly się nie pojawi. ;) Tak wygląda mała tabela pomiędzy zainteresowanymi na dnie ligi:

Bucks 15-65
Sixers 17-63 (2)
Magic 23-56 (8.5)
Jazz 24-56 (9)
Celtics 25-55 (10)
Lakers 25-54 (10.5)

Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats
Bobcats ✅✅
1,52
Unibet

http://www.rotoworld.com/headlines/nba/233367/paul-millsap-korver-carroll-rested-monday

Ten kurs jest lekko niesatysfakcjonujący i zazwyczaj nie gram takowych tym bardziej w NBA, ale...

Od razu na początek kluczowy argument przemawiający dzisiaj z Bobkami. Podstawowi zawodnicy Atlanty dostaną dzisiaj wolne i będą mogli przyjść na halę w szlafroku. ;) (na pewno Millsap i Korver). Hawks postawili kropkę nad &quot;i&quot; i zapewnili sobie ósme miejsce na wschodzie kosztem Knicks i ich udział w playoffach stanie się faktem. Zasłużony czy nie to w tym momencie nie jest ważne. Chciany czy też nie? To też nie ma znaczenia. Atlanta grała przez cały sezon jedynie przeciętnie co wystarczyło, by w słabej konferencji wschodniej być w górnej części tabeli. Dzisiaj spotkają się ze zdeterminowanymi i zmotywowanymi Bobcats, którzy walczą o szóste miejsce z Wizards, by uniknąć w pierwszej rundzie play-offs konfrontacji z Heat. Na ten moment na 90% Miami zajmą drugą lokatę. Oczywiście nie muszę chyba pisać, że zarówno Czarodzieje, jak i Bobki z Heat nie mają szans na ugranie czegokolwiek, natomiast z Toronto lub Chicago na pewno choć podjęliby walkę. Do składu gości wraca Walker, więc będą mogli skorzystać z praktycznie całego składu. Atlanta mecz traktuje ulgowo, a dla Charlotte będzie on niezwykle ważny w kontekście powyższej walki z Wizards. Wydaje się, że Jefferson będzie mógł szaleć do bólu, a wspomagany przez solidnych partnerów pokonają miejscowych.

Otrzymane punkty reputacji: +38
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Z początku myślałem tak samo jak Ty karmol o dzisiejszym meczu Bostonu, ale potem nasunęła mnie pewna myśl. Tak na zdrowy rozum - każdy wie że Boston tankuje, taki skład grając na normalnym poziomie na pewno byłby wyżej, tym bardziej na żałosnym wschodzie. A na 2 mecze przed końcem rozgrywek Boston ot tak sobie wygrywa 2 mecze spadając w tankathonie z 3. na 6. miejsce. Zacząłem kombinować jak Macierewicz i doszedłem do szalonego wniosku że te wygrane to nie był przypadek. Uważam że Ainge już ma jakiś plan uwzględniający ten pick. To tylko moje subiektywne i szalone zdanie ale jak inaczej wytłumaczyć że drużyna tankująca wygrywa 79. i 80. mecz w sezonie? Aż tak głupi w Bostonie nie są. Dlatego uważam, że i dziś powalczą o zwycięstwo, tym bardziej że rywal z jeszcze niższej półki.
Wystarczył rzut okiem na roto by zdecydować się na inny bet niż typowanie zwycięzcy meczu. W dzisiejszym meczu nie zagrają: Jared Sullinger, Kris Humphries i Jerryd Bayless. A więc kto będzie zdobywać punkty? Rzecz jasna Avery Bradley i Jeff Green. Swoje pewnie dorzuci Olynyk a może na Bassa będzie linia w marathonie. Na pewno zagram któregoś z panów Bradley-Green, ale póki co ani w marathon ani w betsson brak oferty na zawodników.

Al Jefferson under 25 pts ⛔ 27 pts
1.94 marathon
e: okazuje się że napisałem tu bzdety, więc skasowałem analizę, ja i tak pograłem, za dobrze Alowi idzie, czas trochę poceglić ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 6

lukaszddz

Użytkownik
@marqs3lby ,
Paul Millsap (rest) will not play vs. the Bobcats on Monday, and Mike Scott will take his place in the starting lineup.
The Hawks are also resting Kyle Korver and DeMarre Carroll in their penultimate game of the regular season. That leaves them with a starting lineup of Jeff Teague, Lou Williams, Cartier Martin, Mike Scott and Pero Antic, but this arrangement will end abruptly unless key starters are rested again on Wednesday. Apr 14 - 11:50 AM

Otrzymane punkty reputacji: +6
ambrozy-kleks 91

ambrozy-kleks

Użytkownik
Game Totals:
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies
under 200 ✅ bet365
kurs: 1,47
Kolejny raz pod lupę biorę mecz drużyny z miasta króla Rock and Rolla. Tym razem przeciwnikiem Memphis będzie na pewno jedna z niespodzianek tego sezonu czyli popularne Słońca. Przed nami najważniejsze spotkanie obu drużyn w tym sezonie - walka o ostatnie miejsce premiowane awansem do Playoffów.
Fakt faktem, w tym sezonie Phoenix jest jedną z najlepiej grających ofensywnie drużyn (wg. ESPN średnia punktów zdobywanych na mecz wynosi 105,4) ale z drugiej strony zagrają z jedną z najlepszych defensyw ligii (średnia punktów traconych 94,5).
Szczerze przyznam, że do typu w 60 procentach podchodzę od strony stricte statystycznej, gdyż w ostatnich pięciu meczach w US Airways Centre pomiędzy tymi drużynami nie została nawet przekroczona linia 190 punktów.
Pozostałe 40 procent przekonywujących mnie do tego typu rezerwuję na znaczenie tego meczu. Tutaj nie będzie hurraoptymistycznej ofensywnej koszykówki. W przypadku Grizzlies ich styl opiera się na długim rozgrywaniu piłki i szukaniu lepszych pozycji strzeleckich. Myślę, że Phoenix ze względu na konieczność wygrania tego meczu zagra podobnie.
Reasumując liczę dzisiaj z obu stron na dokładną, zespołową grę, mądre budowanie akcji jak i konsekwentą grę w obronie. Jak łatwo się domyślić taki styl znacząco wpływa na ogólną ilość oddanych rzutów co oczywiście bezpośrednio wiąże się z ilością zdobytych punktów.
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +6
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Rajon Rondo (shin) will start against the Sixers on Monday.
@down, już wszystko jasne.. głupi livesports dzieli zwycięstwa na normalne i po dogrywce.. i myślałem że Hawks mają taki sam bilans co Knicks.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
wojnodrake no nie wiem czy na Miami jest taki public bet skoro na WAS są spadki kursów 20 % u większości buków.
Sugerujesz, że kłamie,oszukuje,wymyślam??

Gdy sprawdzałem było 71% Public Betów na Miami. Prosto przed spotkaniem, gdy już oficjalnie podano, że Lebron i Bosh nie zagrają ludzie od razu rzucili się na Washington.

Niedługo przed spotkaniem wyglądało to tak :

kielon89 98

kielon89

Użytkownik
Sugerujesz, że kłamie,oszukuje,wymyślam??
Gdy sprawdzałem było 71% Public Betów na Miami. Prosto przed spotkaniem, gdy już oficjalnie podano, że Lebron i Bosh nie zagrają ludzie od razu rzucili się na Washington.
Niedługo przed spotkaniem wyglądało to tak :
skąd bierzesz te dane?

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Pomijam dzisiejszy czwartkowy doubleheader w TNT i skupię się na przedstawieniu opcji na ostatni dzień regular season. Na razie nie ma kursów ale sytuację poszczególnych ekip można opisać ;) Więc tak:

Bobcats @ Bulls
Bulls wygrywając z Bobcats mogą jeszcze wskoczyć na 3 seed i uniknąć Nets w 1 rundzie ale nie wiem czy zechcą to zrobic bo... 3 seed daje Miami w ewentualnej 2 rundzie PO. 4 seed jaki obecnie zajmują to gra z Nets w 1 rundzie i gra (prawodpodobnie) z Pacers w 2 rundzie... Zajęcie tego 3 seeda przez Bulls można byłoby skwitować powiedzeniem zamienił stryjek siekierkę na kjek bo Bykom gra z Nets bardzo odpowiada natomiast bujać się z Wizards a potem z Heat to trochę cieżka sprawa. Wątpię więc by Bykom zależało na wygranej w spotkaniu z Bobkami. Bobcats prawodpodobnie rezerwą ale who cares? Bobki win

Magic @ Pacers
Pacers na 99,9 % wyjda 2 składem (i tak mają już zapewniony 1 seed więc mogą sobie przegrać z Orlando). Magic tankują ale zwycięstwo w tym meczu im nie zaszkodzi. Bo: Orlando ma w tej chwili bilans 23-58 co daje im 3 pozycję od końca w lidze. Tą 3 pozycję mogliby teoretycznie zabrać im tylko Jazz, którzy z bilansem 24-57 są na razie na 4 lokacie od dolu i grają jutro w Okalhomie więc należy szykować się na bilans 24-57. Jazz nie mogą jednak przeskoczyć Magic bo mają lepszy bilans bezpośredni (tie breaker). Dlatego 3 najgorszy bilans i tak zostaje przy Orlando. Innymi słowy możemy wygrać na pożegnanie we własnej hali nie? Magic win

Celtics @ Wizards
Wizards mają w tej chwili 6 seed, który mogą stracić jeśli przegrają z Celtami a Bobki wygrają z Bulls. Bilans Wizards i Bobcats będzie wówczas równy ale tiebreaker po stronie Bobcats dałby im 6 seed. Dlatego Wizards powinni wygrać (chyba że chcą grać z Heat w 1 rundzie PO ;) ) Sytuacja Celtów jest taka jak Orlando - wygrana z Wizards im nie zaszkodzi bo w rywalizacji o 5 najgorszą pozycję w lidze ich główni rywale czyli Lakers mają nad Celtami tiebreakera.. mimo to cieżko spodziewać się wygranej Celtów z tymi osłabieniami z jakimi się zmagają + bardzo możliwy brak Rondo (nie gra b2b). Wizards win

Cavs @ Nets
Obie drużyny mają ten mecz w głębokim poważaniu, no może Nets mają go w większym głębokim poważaniu niż Cavs. Ponadto Nets b2b w ostatnim meczu RS? Noo, na pewno Kidd wystawi pierwszą piątkę ???? Cavs raczej powinni się postarać bo ostatni mecz sezonu na własnych śmieciach więc wypadałoby powalczyć i z godnością pożegnać się z kibicami. Ale to tylko taki argument za gospodarzami. Mało? Dużo? Tak czy siak lekko próbuję. Cavs win

Knicks @ Raptors
Raptors raczej woleliby zostać na tym 3 miejscu w Konferencji i grać z Wizards niż dać się wyprzedzić Bulls i w 1 rundzie PO mierzyć się z Nets. Dlatego trzeba będzie śledzić wynik Bulls. Według mojego scenariusza obie ekipy tj Bulls i Raptors przegrywają swoje ostatnie mecze i w tabeli zostaje status quo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom