>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Kwiecień 2014

Status
Zamknięty.
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Byki juz zrownaly sie bilansem z trzecimi Raptors. Toronto dzisiaj podejmuje na wlasnym parkiecie Indiane i nie musze pisac, ze smierdzi porazka gospodarzy. W takim wypadku Bulls pokonujac Bucks wskakuja na trzecia pozycje
Toronto jako lider/zwycięzca dywizji nawet w przypadku gorszego bilansu będzie przed Bykami, więc nie ma opcji żeby w jakikolwiek sposób Byki wyprzedziły na wschodzie Raptors, jeżeli Ci będą liderować swojej dywizji. Jako że Indiana już wygrała dywizję, w której są Byki, Bulls mogę rywalizować swoim bilansem tylko z drużyną, która nie jest liderem/nie wygra dywizji.

Otrzymane punkty reputacji: +11
O 0

oli49

Użytkownik
Toronto jako lider/zwycięzca dywizji nawet w przypadku gorszego bilansu będzie przed Bykami, więc nie ma opcji żeby w jakikolwiek sposób Byki wyprzedziły na wschodzie Raptors, jeżeli Ci będą liderować swojej dywizji. Jako że Indiana już wygrała dywizję, w której są Byki, Bulls mogę rywalizować swoim bilansem tylko z drużyną, która nie jest liderem/nie wygra dywizji.
Ale jeśli dobrze pamiętam jeśli będą mieli lepszy współczynnik to pomimo niższej lokaty w tabeli będą mieli przewagę meczu u siebie

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks
Bucks under 87 pkt ⛔⛔ 2 połowa tragedia - Bulls
1,93
Betsson​

Fakt, ostatnio potrafili nawet nieźle radzić sobie w ofensywie, ale grali głównie z ekipami ze słabą defensywą. Ten bet zależeć będzie głównie od gospodarzy bo jeśli zepną dupska choć w części to jestem pewien, że rozprawią się z Bucks w mgnieniu oka nie pozwalając im pohulać w ataku.

To fragment mojej analizy sprzed dwóch dni, gdzie grałem under Bucks w meczu z Miami. Dzisiaj Milwaukee jedzie do Chicago i nie spodziewam się po gościach tego meczu fajerwerków. Bulls to ścisła czołówka ligi jeśli chodzi o defensywę, a u siebie w obronie grają wręcz perfekcyjnie. W tym zespole każdy ma swoją rolę na parkiecie, a jako kolektyw stanowią zaporę nie do przejścia. Jeśli na wyjazdach jeszcze dają sobie momentami narzucić styl danego zespołu, który jest gospodarzem, tak u siebie notują o wiele więcej underów co oczywiście jest na rękę ekipie Bulls. Bucks nie mają argumentów w dzisiejszym meczu, by zaatakować tą linię, a jedyne argumenty, jakie posiadają są w rękach miejscowych. Co to oznacza? To samo co w przypadku Miami. Zbytnie rozluźnienie i brak koncentracji może spowodować, że goście w pewnym momencie narzucają trochę punktów. Jednak jeśli chodzi o aspekt mentalny to zdecydowanie bardziej na tym etapie rozgrywek ufam Bulls niż Heat. Ci drudzy dali radę powstrzymać słabych Bucks na 77 pkt. Chicago nie da im więcej, a nawet jeśli proszę bardzo. Do 87 daleko. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder​
Podoba mi się ten bet kursowo. Oklahoma co prawda b2b po zwycięskim pojedynku ze Spurs i Westbrookiem na ławce, niemniej jednak jestem zdania, że samą ofensywą meczu się nie wygra. Pojedynki tych drużyn wyraźnie na to wskazują. W tym sezonie Rakiety już zostały porażone Grzmotem trzykrotnie, a sam kandydat do MVP w tych pojedynkach nie schodził poniżej 30 oczek. Dziś nie widzę powodu, by było inaczej i jeśli ktoś koniecznie chce grać Durantulę, to niższej linii jak w Milenium nigdzie nie znalazłem, a szansa na przekroczenie jej jest dość spora, bo są dobre punkty do przejęcia po Russellu. OKC to jest tego typu drużyna, która jest w stanie stłamsić najlepsze ofensywy, na dodatek nie tracąc swojej jakości w ataku. Brak Westbrooka zaś nie powinien stanowić większego problemu, bo wariant ten był już przećwiczony przez sporą część sezonu. Z innych informacji kadrowych to Kendrick Perkins także dziś nie wystąpi, a Nick Collison jest game-time decision (oba newsy z ESPN). A co piszczy u gospodarzy? Ponownie powołując się na ESPN, wrócić ma Terrence Jones, a Howard zaś nie zagra. Tak więc moim zdaniem dziś wydarzy się uczczenie dwudziestego meczu z rzędu w wykonaniu KD35, w którym to rzuca 25 pkt+ zwycięstwem gości..
Typy:
Oklahoma City Thunder @2,18 pinnacle ⛔ 111-107
Durant K. over 31,5 @1,85 Milenium (33 unibet, 32,5 sportingbet) ⛔ 28
Ale klapa z mojej strony. ????

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 3:35
Spotkanie: Houston Rockets - Oklahoma city Thunder
Typ: Kevin Durant to score 34 points or more and the Thunder to win (Durant zdobędzie co najmniej 34 punkty i Oklahoma wygra)
Kurs: 4,50
Bukmacher: William Hill
Analiza: Co najmniej 34 punkty Kevina Duranta są tutaj dośc mocno prawdopodobne, gdyż nie zagra Russell Westbrook, który zdobywa w tej drużynie najwięcej punktów zaraz po Durancie. Brak Westbrooka oznacza więcej rzutów dla Duranta, a co za tym idzie najprawdopodobniej więcej punktów. Gdy Westbrook był kontuzjowany, to Durant wręcz szalał zdobywając często ponad 40 punktów. Mecz z Houston powinien być bardzo szybki, bo obie drużyny grają szybko, Houston dobrej defensywy nie mają, więc uważam, że Kevin Durant powinien bez większych problemów zdobyć tutaj 34 punkty lub więcej. Co do zwyciężcy meczu, to tutaj może być trudniej, bo jednak brak Westbrooka to jest osłabienie drużyny, ale z drugiej strony Houston Rockets grają bez Howarda, a to jest jeszcze większe osłabienie. To właśnie Howard podciągnął tą drużynę z typowego średniaka to jednej z lepszych drużyn w lidze. Oprócz tego nie zagra też u Houston Beverley, co jest kolejnym sporym osłabieniem. Oklahoma zeszłej nocy zagrała kapitalny mecz przeciwko San Antonio Spurs i przerwali ich serię 19 zwycięstw wygrywając 106:94. Houston przegrało trzy ostatnie mecze i uważam, że teraz przegrają czwarty mecz z rzędu, bo Thunder są w lepszej formie.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Marcin Gortat Powyżej 23.5 Pkt+Zb / 1.85 / Betsson ✅✅✅ 19+8=27 MG4 nie zawiódł

Dziś w nocy w Waszyngtonie odbędzie się Polish Heritage Night. Jest to wydarzenie które zapoczątkował nasz jedynak w NBA już kilka lat temu. Co roku na trybunach klubu w którym występuje MG4 zasiada wiele Polskich fanów. Często zapraszani są nasi żołnierze, którzy są bardzo szanowani przez naszego rodaka. Dla naszych fanów zostaje specjalnie przygotowany &quot;biało-czerwony&quot; sektor, często występują również nasze cheerleaderki. W tym roku gościem Gortata będzie chociażby : Mamed Khalidov. Warto dodać, że rywalem Wiz będą Bullsi z Chicago, czyli drugiego po Warszawie największego polskiego miasta na świecie.
Jest to trzecie spotkanie między Czarodziejami, a Bykami. Oba wcześniejsze to sukcesy drużyny D.C. Marcin w obu spotkaniach zdobywał : 7 pkt(3-6 z gry) i 11 zb, potem 13 pkt(6-12) i 6 zb. Ktoś powie, nawet nie zbliżył się do tej linii 23. To prawda, ale warto zwrócić uwagę na to, że :
- był to styczeń i grał wtedy Nene i rola Marcina była inna
- gra i statystyki Marcina przed All Star Game były o wiele gorsze
Przed All Star - 11.9 pkt i 8.7 zb (średnio 9.6 rzutów)
Po All Star - 15.3 pkt i 10.8 zb (średnio 11.7 rzutów)
Do tego Marcin staje częściej na linii rzutów osobistych, a i gra więcej minut.
To prawda rywalem Marcina jest dziś Noah, czyli świetny obrońca, który nigdy nie odpuszcza, jednak Marcin potrafił jeszcze kilka dni temu zdobyć 17 pkt i 12 zb na Hibbercie który również jest traktowany jako jeden z lepszych guardów na pozycji numer 5.
Tak jak wspomniałem :
- dziś Polish Heritage Night(masa Polaków) - wielka motywacja dla Marcina
- spotkanie pokazywane w NC+ - co uwierzcie też motywuje Gortata i jest bardzo zadowolony gdy jest informowany, że mecz z nim będzie transmitowany.
To wszystko przekonuje mnie, że Marcin dziś może pokryć bet, a koledzy z drużyny na pewno zadbają o naszego Łodzianina ????

Otrzymane punkty reputacji: +42
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Detroit Pistons - Boston Celtics​
Andre Drummond to jest wielkie chłopisko, co da się zauważyć gołym okiem, jeśli chociaż raz oglądało się Detroit Pistons nazywane przeze mnie często pieszczotliwie pachołami. Niemniej jednak tenże olbrzym robi niesamowity użytek ze swoich centymetrów i pod tablicami jest czołową postacią całej ligi. Dziś widzę dobrą okazję, aby Andre sobie mógł podciągnąć te współczynniki, bowiem w meczach z Bostonem notował bardzo ładne cyferki. Licząc mecze z tego sezonu: 18 pkt 22 rebs vs Humphries, który do Detroit nie poleciał, 14 pkt 16 rebs, vs. Sullinger, 15 pkt 12 rebs vs. Olynyk. Linia ustawiona dość standardowo, wedle średnich z tego sezonu, do tej pory nie było problemów z jej przekroczeniem i dziś powinno być podobnie.
Typy
Drummond A. over 13 zbiórek @1,65 betsson ✅ 20
Drummond A. over 26,5 pkts + rebs @1,80 betsson ✅ 19+20

Otrzymane punkty reputacji: +22
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Carmelo Anthony Poniżej 27.5 pkt / 1.85 / Betcity 13 pkt. Ktoś wątpił?! ✅✅✅
I Ain&#39;t got no worries ????

W Betsson linia 26.5 bwin 27.5

Na obecna chwile rózne rzeczy dzieja sie w tabeli konferencji wschodniej i mozemy byc gotowi na wiele róznych spotkan w PO. Nikt nie jest pewien swojego miejsca, a tym bardziej NYK, którzy teraz zajmuja 9 miejsce i do konca beda walczyc z ATL o awans do fazy PO. Obecnie 8 miejsce sprawia, ze ATL/NYK spotkaja sie z Miami/IND. Dzis o wczesnej godzinie, bo o 19 spotykaja sie Heat i Knicks, czyli tzw : possible matchup in the first PO round. Ja biore pod lupe Melo Anthonego.

Melo zdobywal w spotkaniach z Miami w tym sezonie :
29 punktów
26 punktów
29 punktów

Srednio w sezonie zdobywa : 27.7 pkt
Ostatnie 10 spotkan : 25.9 pkt
W kwietniu : 16.5 pkt

Co mnie przekonuje zeby postawic under? To, ze Melo doznał ostatnio kontuzji.

Sam zawodnik planuje zagrac w niedziele przeciwko Miami, ale wciaz czuje ucisk w ramieniu i przeszkadza mu to w unoszeniu jego prawej rzutowej reki. Ciezko mu cokolwiek podnosic i robic rózne rzeczy.

Skoro z Wizards rzucil 10 punktów, a istnieje możliwość, że np ból nasili się podczas spotkania to myślę, że warto zaryzykować i postawić dziś under u Melo ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers​
Czasu niewiele, więc będzie krótko. W ekipie Lakers status out ma dwóch gości - Chris Kaman oraz Pau Gasol. Dlaczego nas to interesuje? Bo są to goście, którzy grają bądź też grali na pozycji centra w tym sezonie, a ten matchup nas interesuje, jeśli chodzi o osobę D. Jordana. Otóż linia na tegoż człowieczka jest w mojej opinii dość niska, a w derbach miasta aniołów zawsze spisywał się powyżej swojej średniej z tego sezonu. Patrząc nawet tylko na mecze w tym sezonie, notował odpowiednio 14, 13 i 17 pkt. Sądzę, że dziś także jest szansa na próbę podniesienia swojej średniej. Nawet przy dwóch srogich blowoutach na Lakersach Jordan spędzał na parkiecie około 25 minut i te 9 rzutów oddawał, co wystarczało do pokrycia linii. Z innych informacji kadrowych - u Lakers pauzuje jeszcze Jordan Farmar, zagrać jednak może Nick Young (póki co jest probable). Główna armata z Clippers zaś, Blake Griffin, twierdzi, że z jego plecami i kolanem wszystko gra. Jego występu należy się raczej spodziewać, ale nie ma jeszcze żadnego potwierdzenia w tej sprawie.
Typy
Jordan D. over 10,5 @1,85 Milenium ✅ 11

Otrzymane punkty reputacji: +11
sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
Houston -10.5 @1.99 maraton/unibet

Wysokie handi, ale według mnie warto. Denver na dzisiejszy mecz ma dostępnych tylko 9 zawodników. Zabraknie Lawsona (napędza grę Denver, bardzo duża strata), Chandlera, Hicksona no i McGee, Gallo i Robinsona. Wszyscy kontuzjowani to kluczowi gracze gości. Skrzydełka teoretycznie mają już wakacje, bo o nic już nie grają i muszą tylko &#39;odbębnić swoje&#39; i można pryskać na odpoczynek.
Natomiast Houston cały czas walczy o przewagę parkietu w 1 rundzie, więc mają o co grać. W domu grają bardzo dobrze (bilans 30-8, i wygrali 12 z 13 ostatnich meczów). Denver nie lubi grać z zespołami które preferują styl run and gun.

Otrzymane punkty reputacji: +3
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Houston Rockets - Denver Nuggets
Rockets -11 pkt ⛔⛔
1,90
Bet365​

Biorąc pod uwagę umiejętności i formę obu drużyn już na samym początku widać sporą przewagę po stronie gospodarzy dzisiejszego meczu. Dodając fakt, że w Denver nie wystąpi dzisiejszej nocy najważniejsza postać tego zespołu, a więc Ty Lawson ta przewaga Houston powinna być już miażdżąca.

http://www.rotoworld.com/player/nba/1497/ty-lawson

Do zdrowia powraca za to w zespole Rakiet, Howard, który jednak dzisiaj również nie wystąpi w tym spotkaniu:

http://www.rotoworld.com/player/nba/1041/dwight-howard

Nie oznacza to jednak, że miejscowi będą z tego powodu cierpieć bo już dobre kilka meczów grają bez tego zawodnika, a pozostawili w tym czasie w pokonanym polu m.in Oklahomę. Różne statystyki zresztą mówią nam o tym, że bez Howarda gra Rakiet jest jeszcze szybsza niż z nim w składzie, a Houston traci z nim na parkiecie więcej punktów niż pod jego nieobecność. Nie chcę tu oczywiście deprecjonować umiejętności Dwighta, ale zasygnalizować, że z takim zespołem, jak przeciętne Denver brak tego gracza nie będzie odczuwalny. Szybka ofensywna koszykówka, jaką grają gospodarze to wielki atut tego zespołu, tym bardziej, że posiadają odpowiednich wykonawców, by pozwolić sobie na taki styl gry. Defensywa kuleje, ale to widać w konfrontacjach z o wiele silniejszymi teamami niż Bryłki. Goście próbują również grać dość szybko, ale na każdej płaszczyźnie odstają od Hardena i spółki, a ich obrona jest dziurawa, jak szwajcarski ser. Dzisiaj może być wysoki wynik, ale ze zdecydowanym wskazaniem na Houston.

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder
over 210,5 pkt ✅✅
1,91
Betsson

Ta linia wg mnie aż się prosi do grania overa. Nie wiem czy to nie jest za piękne, ale sprawdzimy. Suns grają szybką, efektowną koszykówkę, a u siebie jest ona na dodatek często skuteczna. Wielu z nas pamięta chyba ostatni mecz obu drużyn, który nie dość, że zakończył się bardzo wysokim wynikiem to jeszcze aspiruje do miana jednego z najlepszych spotkań tego sezonu. Zarówno Suns, jak i OKC znajdują się w pierwszej 10 drużyn pod względem tempa gry w całej lidze. Mało tego ich efektywność również nie jest gorsza bo zajmują odpowiednio 7 i 8 miejsce pod tym względem. Widać zdecydowanie, że ich styl gry dobrany jest idealnie pod preferencje zawodników każdej z drużyn. Oklahoma dodatkowo posiada również dobrą obronę, ale z racji swojej żywiołowej koszykówki często wdaje się w run &amp; gun tym bardziej z drużynami pokroju Suns. Kto by przypuszczał, że Phoenix na tym etapie sezonu będzie wciąż bić się o play-offy, a tym czasem są rewelacją sezonu i mają realne szanse na udział w kolejnej fazie sezonu. Dzisiaj motywacja po stronie gospodarzy będzie zapewne ogromna, a ukąsić taki zespół, jak OKC mogą tylko tym co potrafią najlepiej czyli ofensywnym stylem gry. Czy nie zginą od własnej broni? Tego nie wiem bo nie odważę się wytypować zwycięzcy tej konfrontacji, ale Suns i OKC to istnie diabelsko ofensywne zestawienie. ;)

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Atalanta - Detroit 1 1.47
Utah - Dallas 2 1.32
ako 1.94
Marathon

Zabijam już dziś choć grają w nocy wt/śro, dla mnie przede wszystkim kurs na Atlantę jest nieporozumieniem, walczą o PO, Detroit dostaje wszystko jak leci - jutro widzę tu max 1.2. Dallas to samo, choć tutaj z racji wyjazdu ciężko żeby kurs mocno spadł, ale do dubla jak najbardziej warto. Obydwie ekipy walczą o PO i z pewnością będą gryźć pakiet, ich przeciwnicy zbierają srogie manto z nielicznymi wyjątkami i jutro nie powinno być inaczej. Nie ma opcji na moje, żeby jutro wieczorem dostać z tego dubla ako zbliżone do 2 ;)

drexler 570

drexler

Użytkownik
Jest już 1,30 i to jest adekwatne do ryzyka, niby muszą ale od dłuższego czasu grają słabo.....pewnie wymęczą wygraną ale grające na luzie Detroit nie jest bez szans.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Co do meczu Atlanty kurs dla mnie jest przesadnie duzy i jakis podejrzany, nie wiem, co mam o tym myslec, ale bylbym ostrozny typujac to spotkanie.
Kurs jest wysoki bo Pistons mają frontcourt który jest w stanie pozamiatać Atlantę... teoretycznie bo w praktyce Drummond czy J-Smoove są już na wakacjach i tylko Monroe się stara (o dobry kontrakt na przyszły sezon). 1,3 na Hawks to rzeczywiście mało ale Pistons nie mogą tego meczu wygrać (Cavs &quot;poprawili&quot; czyli pogorszyli swój bilans i miejsce top9 (worst9) Pistons jest zagrożone. Atlanta wygra i przypięczetuje swój udział w PO ale czy przyklepią handi to nie wiem.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Chandler Parsons Powyżej 17.5 pkt / 1.85 / Betsson ✅✅✅

Poniewaz czeka nas strzelnica wiec trzeba skorzystac i wybrac porzadnego grajka który troche punktów rzuci.

Parsons gral przeciwko LAL 2x. Raz zdobyl 18 pkt(8-14), nastepnym razem 16(6-11).

Wiadomo, ze sytuacja rzutowa w Houston lekko sie zmienila. Od kiedy nie ma Howarda(dzis tez nie ma) o wiele wiecej pilek laduje w rekach graczy obwodowych(Lin,Harden,Parsons) i to oni swoimi penetracjami, czy tez rzutami za 3 maja zapewniac druzynie punkty.

Chandler w Kwietniu zdobywa srednio 18.5 pkt

Uwazam, ze szansa na powodzenie jak najbardziej jest. Lakersi nie potrafia bronic. Pod koszem dziura,co powinno ulatwic wjazdy w pomalowane Parsonsowi. Jesli wstrzeli sie to bet jak najbardziej do pokrycia.

LeBron James Powyżej 27.5 Pkt / 1.75 / Betsson ✅✅✅

1. 10/30 25 pkt
2. 11/19 13 pkt
3. 11/20 21 pkt - brak potrzeby wiecej (blowout)
4. 12/3 23 pkt
5. 12/5 21 pkt
6. 12/8 24 pkt
7. 12/23 38 pkt
8. 12/27 33 pkt
9. 1/10 36 pkt
10. 1/18 34 pkt
11. 1/20 30 pkt
12. 1/21 29 pkt
13. 1/23 27 pkt
14. 2/11 37 pkt
15. 2/12 36 pkt
16. 3/3 61 pkt
17. 3/18 43 pkt
18. 3/22 25 pkt
19. 3/24 32 pkt
20. 3/28 17 pkt - brak potrzeby wiecej (blowout)
21. 3/29 13 pkt - brak potrzeby wiecej (blowout)
22. 3/31 32 pkt
23. 4/2 17 pkt - brak potrzeby wiecej (blowout)
24. 4/4 32 pkt
25. 4/6 38 pkt

25 spotkan bez D Wade&#39;a. Szczególnie problem wystepowal na poczatku sezonu gdy wyniki Miami bez swojego swingmana byly slabe. LBJ nie bral gry na siebie i zawodzil. Zreszta warto dodac, ze cale Miami olewalo poczatek sezonu.

26.8 - srednia w sezonie
10/25 nie pokryl sredniej sezonowej w spotkaniach bez Wade&#39;a
4 z tych 10 spotkan to blowouty w których gral po 30 lub mniej minut.(Srednia sezonowa 38)
6 z tych 10 spotkan to pierwsze mecze sezonu bez Wade&#39;a potem oprócz 3 blowoutów tylko 1 nie porkyl sredniej sezonowej bylo to w meczu z NOP(25pkt) kiedy cale Miami zagralo jeden z najgorszych meczów w sezonie.

Z Brooklynem grali 3 razy w sezonie i 3x przegrali co jest dla takigo zespolu jak Miami wstydem.
James kolejno rzucal :
26 pkt(11-19 z gry) gral Wade
36 pkt(12-21 z gry) Brak Wade&#39;a
19 pkt(6-13 z gry) gral Wade

Jak widac gral na bardzo dobrej skutecznosci. Kwestia po prostu ile rzutów odda James, chociaz trzeba przyznac, ze w tych ostatnich spotkaniach nie liczac Blowoutów oddawal kolejno :
19/14/18/23/19/20/24/22 grajac w kazdym z tych spotkan na ponad 50% skutecznosci.

ANALIZA PRZYGOTOWANA POD NIEOBECNOŚĆ WADE&#39;A. Nawet jeśli zagra swój typ utrzymuje.

Otrzymane punkty reputacji: +20
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Memphis Grizzlies
: Miami Heat

Heat / 2.50 / Betsson ???? 4 kwarta kryminał
Heat +4.5 / 1.94 / Betsson

Tak na dobrą sprawę to nic nie przemawia za Miami w tym spotkaniu :

- nie lubią grać z drużynami które kładą wielki nacisk na defensywę np : IND,CHI,MEM
- przegrali 4 z 5 spotkań w FedEx Forum
- ostatnie 10 gier przeciwko Miśiakom 5 wygranych 5 porażek
- są b2b
- ostatnimi czasy grają słabo na wyjazdach

Co przemawia za :

- są mistrzami
- są mistrzami
- są mistrzami
- są mis.... no ok wygrali ostatnie 2 pojedynki z Grizzlies w tym jedno spotkanie w tym roku.
- Grizzlies w tak ważnym okresie przegrali 4 z ostatnich 6 spotkań.

Must Win Game dla obu drużyn. Memphis po spotkaniu z Miami ma 2 łatwe mecze, a następnie nadejdą 2 spotkania prawdy, z Pheonix i Dallas czyli rywalami o awans do PO.Miami natomiast po Miśkach widzi się z Indianą w AAA i potem ma teoretycznie mecze o nic JEŚLI wygra oba te pojedynki.

Mimo, że mało przemawia za Miami to taki kurs podnieca mnie jak tyłek Nicki Minaj(A lubię duże tyłki). Wszystko może się stać, a po takim kursie warto zaryzykować w końcu to LBJ i jego paczka.

Los Angeles Clippers
: Oklahoma City Thunder

Over 211 / 1.91 / Betsson

Osobiście dla mnie no-bet, aczkolwiek jeśli miałbym iść ku jakiejś drużynie to chyba byliby to
gracze Lob City. W tym spotkaniu celuje w Over.

- Over pokryty w 8 z ostatnich 10 spotkań
- Over pokryty w 5 z ostatnich 6 spotkań
- Over pokryty w 4 z ostatnich 5 spotkań w Los Angeles

W tym roku obie drużyny spotkały się 3 razy i padła następująca ilość punktów : 214,196,242 pkt.

Joakim Noah Powyżej 11 Zbiórek / 1.70 / Betsson ✅✅✅

Chicago = Difens

Noah = Jeden z najlepszych zbierających w NBA

Prawdopodobny brak Pekoli tylko sprawia, że ten bet wydaje się pewniakiem. Chicago dzięki swojej dobrej obronie spokojnie może doprowadzić do wielu pudeł ze strony graczy z Minnesoty, a to sprawia, że Noah powinien mieć wiele okazji do zbierania niecelnych rzutów.

Eric &quot;Mini LeBron&quot; Bledsoe Powyżej 18.5 pkt / 1.85 / Sportingbet ⛔ 0 pkt po 2q i pozamiatane. 16

Dla mnie podoba sytuacja gdy kilka dni temu opisywałem Erica gdy PHX grali przeciwko PTB. Linia była 18.5 mimo, że przeciwko tamtej drużynie rzucał średnio ponad 20. Dziś rywalem PHX(swoją droga Must Win Game) są Pelicans. Tak jak wspomniałem Bledose notuje śrendio 17.6 pkt. Możliwe jak najbardziej, że obie drużyny rzucą spokojnie ponad 100 punktów, a w tej sytuacji swoje okazje na pewno będzie miał Eric. Średnio przeciwko Pelicansom zdobywa 24.5 pkt. Kolejno 24 pkt(8-11) 25pkt(10-12). Niesamowita skuteczność jak na Combo guarda i dziś liczę na powtórkę, gdyż obroną gracze z Luizjany nie grzeszą.

arachnus 24

arachnus

Użytkownik
Coach Vogel announced at today&#39;s shootaround that all five Pacers starters will sit out tonight&#39;s game in Milwaukee.
Takie tam info z meczu Pacers - Bucks

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Must Win Game dla obu drużyn.

Umówmy się. Nie jest to żaden must win dla Miami. Wszystkie swoje siły skierują w kierunku Indiany, ale Ci drudzy chyba już kompletnie odpuszczają walkę o pierwszej miejsce na Wschodzie patrząc na dzisiejszy skład z Bucks. Oczywiście mogą sobie poradzić z czerwoną latarnią ligi, ale wszyscy starterzy dostaną najprawdopodobniej wolne.

Wracając do meczu Memphis - Miami. Trzeba zwrócić jeszcze uwagę na jedną rzecz. Wczoraj Heat grali wyczerpujący mecz z Nets, a liderzy w postaci Lebrona i Bosha przebywali sporo na parkiecie. To jest końcówka sezonu regularnego i goście nie będą sobie wypruwać flaków, by koniecznie dziś odnieść zwycięstwo. Oczywiście sama nazwa &quot;Miami&quot; sugeruje, że są w stanie wygrywać nawet w trudnych warunkach i niesprzyjających okolicznościach, ale Miśki u siebie ze swoim atletyzmem i obroną będą ciężkim rywalem. Dochodzi olbrzymia motywacja, by odnieść zwycięstwo bo przecież play-offy znów stały się dla nich wielką niewiadomą po serii słabszych występów. To tak w ramach wprowadzenia do dania głównego, jakim jest:

Marc Gasol over 14,5 pkt ✅✅
1,85
Sportingbet

Bodajże najniższa linia wśród wszystkich bukmacherów i wg mnie jest to bet dnia! Sam zagram to dość odważenie bo widzę spore szanse na pozytywne rozstrzygnięcie tej propozycji. Gasol czyli center Memphis będzie dzisiaj mógł odgrywać pierwszoplanową rolę na parkiecie ponieważ wszyscy wiemy, gdzie Heat posiadają swoją piętę achillesową. Jest to oczywiście pozycja środkowego, gdzie przez większą część sezonu grał Bosh. Ostatnio próbował też Oden, który ma być bronią przeciwko Pacers w play-offs, ale gość jedyne na co może sobie pozwolić to kilkanaście minut przebywania na placu gry. Teraz zresztą wypadł ze składu i nie wiadomo, kiedy będzie do dyspozycji Spoelstry. Prawie każdy zespół posiadający klasycznego silnego i trudnego do przepchnięcia centra sprawia problemy Miami. Nawet Hibbert, który cały sezon śpi i wygląda na parkiecie, jak Yeti potrafił w ostatniej potyczce z mistrzami zgwałcić ich w pomalowanym. Heat mieli problemy również z Pistons czy z Bobcats, gdzie brylował Jefferson. co tylko potwierdza moje słowa. Może Gasol nie jest zawodnikiem zdobywającym masę punktów, ale oddaje w każdym meczu kilkanaście rzutów na całkiem dobrym %. Co najważniejsze spod samego kosza robi to na skuteczności sięgającej 57%!, więc dzisiaj będzie mógł się wykazać. Nie tak dawno bo 21 marca oba zespoły spotkały się w Miami i oczywiście do samego końca meczu trwała walka łeb w łeb o zwycięstwo, a Miśki prowadziły jeszcze na 4 minuty do końca kilkoma punktami. Może zabrakło wtedy właśnie Gasola? Dlaczego? Bo na początku 3Q musiał opuścić parkiet z podejrzeniem kontuzji. Do tego czasu czyli w zaledwie 23 minuty zdobył zdobył 14 pkt i zanotował 6 zbiórek przy 11 oddanych rzutach na skuteczności ponad 50%. Zarysowuje się nam zatem obraz tego meczu i jak aktywny musiał być Gasol. Powyższą linię zapewne przekroczyłby z zapasem i liczę, że dziś będzie miał do tego okazje. Jeśli Miśki chcą wciąż walczyć o udział w play-offs to muszą w każdym meczu wybierać optymalne rozwiązania. Tym rozwiązaniem w meczu z Heat jest gra przez Marca. Proste, jak drut! ;)

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +14
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
Wojnodrake imponujesz ostatnio formą, ale Miami tego dziś nie wygra. Must win to jest dla Memphis i biorą dziś win z podmęczonymi mistrzami.
Co do tego kto będzie nr 1 na wschodzie. Przy takiej formie jaką prezentuje Indiana obecnie, to Miami nie musi się spinać o przewagę parkietu, bo i tak rozwali Pacers o ile Ci drudzy wogóle awansują do finału konferencji co wcale takie pewne nie jest.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom