Memphis Grizzlies
: Miami Heat
Heat / 2.50 / Betsson ???? 4 kwarta kryminał
Heat +4.5 / 1.94 / Betsson
Tak na dobrą sprawę to nic nie przemawia za Miami w tym spotkaniu :
- nie lubią grać z drużynami które kładą wielki nacisk na defensywę np : IND,CHI,MEM
- przegrali 4 z 5 spotkań w FedEx Forum
- ostatnie 10 gier przeciwko Miśiakom 5 wygranych 5 porażek
- są b2b
- ostatnimi czasy grają słabo na wyjazdach
Co przemawia za :
- są mistrzami
- są mistrzami
- są mistrzami
- są mis.... no ok wygrali ostatnie 2 pojedynki z Grizzlies w tym jedno spotkanie w tym roku.
- Grizzlies w tak ważnym okresie przegrali 4 z ostatnich 6 spotkań.
Must Win Game dla obu drużyn. Memphis po spotkaniu z Miami ma 2 łatwe mecze, a następnie nadejdą 2 spotkania prawdy, z Pheonix i Dallas czyli rywalami o awans do PO.Miami natomiast po Miśkach widzi się z Indianą w AAA i potem ma teoretycznie mecze o nic JEŚLI wygra oba te pojedynki.
Mimo, że mało przemawia za Miami to taki kurs podnieca mnie jak tyłek Nicki Minaj(A lubię duże tyłki). Wszystko może się stać, a po takim kursie warto zaryzykować w końcu to LBJ i jego paczka.
Los Angeles Clippers
: Oklahoma City Thunder
Over 211 / 1.91 / Betsson
Osobiście dla mnie no-bet, aczkolwiek jeśli miałbym iść ku jakiejś drużynie to chyba byliby to
gracze Lob City. W tym spotkaniu celuje w Over.
- Over pokryty w 8 z ostatnich 10 spotkań
- Over pokryty w 5 z ostatnich 6 spotkań
- Over pokryty w 4 z ostatnich 5 spotkań w Los Angeles
W tym roku obie drużyny spotkały się 3 razy i padła następująca ilość punktów : 214,196,242 pkt.
Joakim Noah Powyżej 11 Zbiórek / 1.70 / Betsson
Chicago = Difens
Noah = Jeden z najlepszych zbierających w NBA
Prawdopodobny brak Pekoli tylko sprawia, że ten bet wydaje się pewniakiem. Chicago dzięki swojej dobrej obronie spokojnie może doprowadzić do wielu pudeł ze strony graczy z Minnesoty, a to sprawia, że Noah powinien mieć wiele okazji do zbierania niecelnych rzutów.
Eric "Mini LeBron" Bledsoe Powyżej 18.5 pkt / 1.85 / Sportingbet 0 pkt po 2q i pozamiatane.
16
Dla mnie podoba sytuacja gdy kilka dni temu opisywałem Erica gdy PHX grali przeciwko PTB. Linia była 18.5 mimo, że przeciwko tamtej drużynie rzucał średnio ponad 20. Dziś rywalem PHX(swoją droga Must Win Game) są Pelicans. Tak jak wspomniałem Bledose notuje śrendio 17.6 pkt. Możliwe jak najbardziej, że obie drużyny rzucą spokojnie ponad 100 punktów, a w tej sytuacji swoje okazje na pewno będzie miał Eric. Średnio przeciwko Pelicansom zdobywa 24.5 pkt. Kolejno 24 pkt(8-11) 25pkt(10-12). Niesamowita skuteczność jak na Combo guarda i dziś liczę na powtórkę, gdyż obroną gracze z Luizjany nie grzeszą.