J.R Smith Powyżej 16.5 punktów / 1.85 / Sportingbet 15!
Linia wedlug mnie za niska. Sportingbet oferuje nam 16.5 a taki marathonbet 18. Jak tu nie wejsc w ten zaklad?
Wciaz ból w prawej rece odczuwa Carmelo Anthony i to podczas jego slabej dyspozycji J.R przejal paleczke i odgrywa glówna role w druzynie z Nowego Yorku.
Srednia sezonowa 14.2 PPG
Srednia przeciwko Toronto 15 PPG
Jak wiemy Smith oddal rekordowa ilosc rzutów za 3 w meczu z Miami, bo oddal ich az 22.
Ostatnie 5 spotkan :
Golden State : 21 PKT. 3-9 za 3
UTAH : 13 PKT. 3-10 za 3
NETS : 24 PKT. 6-12 za 3
WIZARDS : 32 PKT. 8-16 za 3
MIAMI : 32 PKT. 10-22 za 3
Jak widac w 4 spotkaniach bez problemu rzucal ponad stan. Mam nadzieje, ze jego forma za 3 utrzyma sie na podobnym stopniu co ostatnio i spokojnie rzuci ile ma.
Kevin Durant Poniżej 31.5 punktów / 1.85 / Sportingbet 27 Wszystko według scenariusza
Magiczna seria 25+ pkt w koncu sie skonczyla i sam Durant jest zadowolony z tego faktu. Na pewno takiemu wyczynowi towarzyszyla presja, a lekki odpoczynek psychiczny przyda sie przed Playoffs. Dlugo sie zastanawialem kogo wybrac na under w tym spotkaniu, czy Russelka,czy KD. Ostatecznie padlo na Duranta. Przyszly MVP obecnego sezonu zdobywa srednio 32 PPG. Na taki dorobek sklada sie wiele rzeczy, bo zarówno sa to duze ilosci rzutów osobistych, czy tez rzutów za 3 punkty. KD tak jak wspomnialem nie musi sie juz spinac. OKC sa juz prawie pewni drugiego miejsca w konferencji. Na przestrzeni ostatnich spotkan KD rzucal : 28,28,38,23,27 punktów.
Co ciekawe, wydaje sie, ze gdy do gry wraca Westbrook to Durant powinien oddawac mniej rzutów, przynajmniej dla mnie logiczna rzecza wydaje sie, ze Westbrick zabiera troche rzutów Durantuli. Tu jednak nie, okazuje sie, ze w spotkaniach w których sa razem na parkiecie Durant oddawal :
26 rzutów z SAS
28 rzutów z PHX
26 rzutów z LAC
Gdy Westbrook nie gra KD oddawal :
19 rzutów z HOU
13 rzutow z SAC
W tym spotkaniu decyduje sie na under u Duranta, poniewaz mam nadzieje na blowout juz po 3 kwartach. W Nowym Orleanie jest wielki szpital. Nie zagra juz w tym sezonie Davis. Do tego juz od jakiegos czasu nie ma Gordona,Holiday'a czy tez Andersona. W obecnych rozgrywkach KD gral juz przeciwko NOP i rzucil 29 punktów w 34 minuty gry.
Bradley Beal Powyżej 17 punktów / 1.90 / Marathonbet 16!
Slabsze wystepy Beal'a na pewno musza martwic kibiców druzyny Wizards. 1-16 za 3 na przestrzeni ostatnich 3 spotkan to przerazajacy wynik patrzac jakim potencjalem dysponuje BB. Wystarczy wspomniec, ze wlasnie ta forma zdobywania punktów to mocna strona Beal'a, w sezonie rzuca ze skutecznoscia 40%.
Przeciwko Orlando zdobywa srednio 20.5 PKT
Ostatnie 5 spotkan to kolejno : 20,19,28,14,8 PKT
Jakos nie wyobrazam sobie aby Beal 4 spotkanie z rzedu gral na takiej tragicznej skutecznosci zza 7.24. Dzis ekstremalnie wazne spotkanie dla druzyny z D.C i taki zawodnik jak Beal musi pomóc druzynie w wygranej.
LeBron James Powyżej 26.5 punktów / 1.75 / 36 Betsson
Stronę wcześniej analizowałem sytuację gdy w Miami nie ma Wade'a i jak wtedy rzuca James. Przypomnę tylko, że ostatnie spotkania bez D Wade'a to :
32,38,32,34,38,29,37 - nie licze spotkań z Bucks i innymi tankerowcami.
LBJ po prostu dziś musi znów to zrobić ????