>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2013

Status
Zamknięty.
sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik

Ryan Anderson - powyżej 18.5 punktów @1.85 - milenium i bet365

22 pkt.✅:jezora:

Obecnie jedyny zdrowy silny skrzydłowy w drużynie Pelikanów, dodatkowo z rotacji na 1-2 tygodnie wypadł Tyreke Evans (spędzał na parkiecie średnio 25 minut na mecz). W tym wypadku Anderson z pewnością zagra większą ilość minut i możliwe, że odda więcej rzutów. To jest pierwszy powód dlaczego warto zagrać over, ale nie najważniejszy. W milenium jak tylko zobaczyłem ofertę rzuciła mi się niska linia na Andersona, bo tylko 18.5. Jak sprawdzimy jego statystyki to linia jest zaniżona o 3 pkt. w stosunku do jego średnich zdobyczy na mecz - 21.7 pkt. 46.9% z gry i równe 50% zza łuku - bardzo dobre staty. Ostatnie dwa mecze Anderson zagrał na ledwie 30% (2/11 za 3 pkt.) i często tak jest jak dobry strzelec notuje kiepski występ to w następnym meczu wystrzeliwuje z formą i trafia jak szalony. W Detroit nie ma też obrońcy który mógłby w jakiś sposób ograniczyć Andersona (luknijcie na staty Love z dzisiejszej nocy). Podsumowując to wszystko według mnie linia 18.5 jest warta mocniejszej gry. W maratonie jest 20.5 więc jak ktoś ma obawy to może zrobić przedział. Jego staty z tego sezonu dostępne &lt; tutaj &gt;

Otrzymane punkty reputacji: +64
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dzisiaj trochę krócej, ale mam nadzieję równie trafnie jak w poprzednich dwóch dniach, gdzie siadło wszystko i to po sporych kursach.

Minnesota Timberwolves (-10,5) - Philadelphia 76ers
Wolves ⛔
1.61
bet365

Tu nie ma za dużo co się rozwodzić. Ciężki terminarz Wilków spowodował, że mieli zadyszkę i w tej chwili mają nawet minimalnie ujemny bilans. Trzeba nadrabiać bo potencjał szczególnie w ofensywie niesamowity. Wrócił Love i od razu pewny win wczorajszej nocy w wyjazdowym meczu z solidnymi Detroit. Dzisiaj wracają do własnej hali, gdzie podejmą 76ers, którzy wciąż muszą sobie radzić bez Cartera-Williamsa.

http://www.rotoworld.com/headlines/nba/219775/michael-carter-williams-(knee)-out-wednesday

Wiadomo co młodziak robił na początku sezonu. Nie tak dawno zaliczył triple double i nikt nie zaprzeczy, że to głównie dzięki niemu Phila na początku sezonu grała ponad stan. W obronie praktycznie nie istnieją, a w ataku Wolves są po prostu nie do zdarcia bo Love, Martin czy bestia Pekovic to gwarancja punktów. Pewny win, ale jednak o lekko obniżonej linii bo po pierwsze mimo wszystko jest wysoka, a po drugie gram to w dubelku z...

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder (-4)
OKC ✅
1.61
bet365

Normalnie bym tego nie ruszał bo Miśki u siebie zazwyczaj nie były skore do przegrywania, ale jest kilka czynników, które dzisiaj skłaniają mnie do pewnego pogrania gości. Po pierwsze odkąd wypadł Gasol, czyli filar Memphis nie potrafią się odnaleźć. To zaburzyło całą gre obronną gospodarzy dzisiejszego meczu, a i w ataku Marc zawsze tych kilkanaście pkt dorzucał. Druga kwestia to:

http://www.rotoworld.com/headlines/nba/219779/tony-allen-(hip)-not-expected-to-play-vs-okc

Allen to kolejny bardzo ważny zawodnik w układance Memphis, który dzisiaj najprawdopodobniej nie zagra. Tych braków nie da się załatać szczególnie jeśli po drugiej stronie mamy OKC. Niezawodny Durant i reszta drużyny powinna się spokojnie rozprawić z przeżywającymi trudne chwile gospodarzami.

Ako @2,59 ⛔

Powodzenia!

dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Ja na dziś skręcam taki oto dubelek :
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder - 2 | 1.38✅✅
O tym meczu zostało już napisane w tym dziale. Drużyna Grizzlies osłabiona kontra Oklahoma, która gra świetnie. Atuty Memphis to własna hala i 4-5 winów w ostatnich meczach bezpośrednich, ale na chwilę obecną nie jest to ta drużyna, która wygrywała z OKC. Jak dla mnie Durant i spółka są teraz w za dobrej dyspozycji, by przegrać z Grizzlies bez Gasola.
New York Knicks - Chicago Bulls⛔⛔
Handicap - w tym dogrywka
Chicago Bulls 3.5 | 1.83
Sukcesywnie gram przeciwko Knicksom. Do listy kontuzji dorzucamy Feltona i prawdopodobnie Stoudemire, czyli słabą drużynę osłabiamy jeszcze bardziej. Typ troszkę ryzykowny, bo nie wiadomo co z Noah, ale jeśli zagra wydaje mi się, że goście powinni wygrać to spotkanie. Jeśli nie zagra to ciągle nie skreślam Bullsów, bo obydwie ekipy są mizerne i możliwy jest mecz na styku stąd Handi. Dodatkowo Bullsi lubią grać vs Knicks, ostatnie H2H to 6 wygranych byczków.
AKO : 2.53⛔⛔
Kuponik za małą stawkę co by się lepiej te mecze oglądało ????
---
Oj byczki, niewiele zbrakło do handi

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? Boston Celtics - L.A.Clippers (HC 0/-5,5) --&gt; 2 - 1,85 Millenium ✅ 88-96
Jak wczoraj nie rozumiałem niskiej linii w spotkaniu Thunder tak dzisiaj nie rozumiem troszkę tych kursów na Clippers, które również idą w górę. Clippers dzień przerwy, Boston b2b po zaciętym spotkaniu z Nets. Kursy pewnie wyglądają tak a nie inaczej, bo mecz wyjazdowy i osobiście uważam, że trzeba z tego korzystać, tym bardziej, że ostatnie wyniki Clippers nie powalają - porażki z Hawks czy Cavs więc dziś pora wygrać spotkanie z drużynami &quot;gorszymi&quot;, tym bardziej, że Celci są b2b. Chyba tyle. O zawodnikach pisać nie będę, bo każdy wie kto gdzie gra. Przewaga fizyczna po stronie Clippers. A po zmęczeniu (wcześniej wspomniany b2b) to również powinno mieć spore znaczenie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Brooklyn Nets @ 2,26 Marathonbet✅

Z pełnym przekonaniem dziś na Netsów. Wg mnie po powrocie kontuzjowanych weteranów zaczną oni swój marsz ku górze w Konferencji Wschodniej. Oczywiście dalej Kidd to żaden trener, ale powiedzmy sobie wprost - taki zespół z tak doświadczonymi i klasowymi graczami nie może grać takiej żenady cały czas. Jako samograj i tak powinni z palcem w dupie robić pow. 0.5 na kiepskim wschodzie.
Przedwczoraj wygrana na swoim parkiecie z Celtics - wg mnie bardzo pewna i niezagrożona. Bostonowi siedziały wyjątkowo rzuty dystansowe s5 (50% za 3) i kilka razy się zbliżali, ale było widać różnicę klas. W zaskakująco dobre dyspozycji wrócił D-Will, który zagrał jeden z lepszych meczów w sezonie. Wysokim poziom trzyma Lopez. Punktów nie rzucił, ale też swoje dołożył z ławki Pierce - tu z każdym meczem powinno być lepiej. Jeszcze jak obudzą się KG i Joe to Brooklyn może zagrażać każdemu.
Clippers? Ostatnio grają naprawdę kiepsko. W tym wyjazdowym tripie po wschodzie przegrali już z Cavs, zrobili swoje z 76ers, a wczoraj wyciągnęli w 2 połowie mecz z Celtics. Dzisiaj myślę, że to już się nie uda. Widać w LAC brak przede wszystkim Redicka - mają spore problemy w ataku i jak na początku sezonu regułą było rzucania przez nich pow. setki na lekko, tak teraz zdarza się to sporadycznie, wręcz rzadko.
Weterani Nets na pewno zepną się na mecz z faworytem z zachodu. Coachem Clippers jest przecież Doc Rivers, z którym mistrzostwo w barwach C&#39;s święcili Garnett i Pierce.
Powinny teraz nastać zdecydowanie lepsze czasy dla kibiców Nets - powrót PP i DWilla dał im duży zastrzyk siły psychicznej i z pewnością zwycięstwo nad Bostonem jeszcze podbudowało ich. Weterani grają tu o swój honor, bo na razie to kompromitują się i &quot;brudzą&quot; swoje wielkie kariery. Pokonanie Clippers to z pewnością ważny krok ku poprawie wizerunku.

Otrzymane punkty reputacji: +58
dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Mój typ na dziś
Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers (+2.5/-2.5) | 1.85✅✅
Spread: 1
blaise powiedział o tym meczu wszystko co istotne i zgadzam się z jego typem. Dodam tylko, że po powrocie Williamsa po raz pierwszy czerpałem radość z oglądania Netsów. Być może drużyna zaczyna powoli się ogarniać, ale to zweryfikują mecze, takie jak ten z Clippers. A ich gra teraz nie zachwyca. Brakuje Reddicka i możliwe że zabraknie Griffina. Kto chce może zagrać czysty win, ja jednak ubezpieczam się tym niewielkim handi. Ostatnie 5 bezpośrednich meczy to wygrane gospodarzy - niechaj tak będzie i tym razem ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
James Harden over 37 pts+ast+reb 1.85 ✅ 38 - szczęście dopisało w pt13go ;)
Betsafe

Czasu nie mam za wiele ale wystarczy spojrzeć na matchup Hardena przeciw Portland i ciężko przejść obok tej linii obojętnie. W ubiegłym sezonie na 4 spotkania średnia samych punktów to ponad 30. W obecnym też już grali na Blazers i rzucił 33 oczka. Po krótkiej przerwie spowodowanej kontuzją w czterech na pięć spotkań przekroczenie takiej linii również zapewniał samymi punktami. Polecam

Otrzymane punkty reputacji: +21
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Ciężko stawiać na Clippers po tym kursie. Już u siebie nie mieli łatwo wygrywając 110-103 a przecież grali z Redickiem w składzie przeciwko drugiemu garniturowi Nets (poza Joe Johnsonem była to praktycznie druga piątka). Teraz nie ma Reddicka i Barnesa więc ze wsparciem strzelców może być bieda. Z ławki swoje dorzuci Jamal ale kto poza nim? Absolutnie nie przekreślam ekipy Clippers bo jak CP3 zagra genialny mecz to wygrają ale wątpię by rzucili dzisiaj ponad 100 punktów Netsom w ich hali. Raz że powrót Pierce to spory plus dla obrony gospodarzy, dwa to wątpię by Deron przyspieszał grę. Tempo będzie raczej wolne a wynik coś ponad 90 punktów w obu ekipach dlatego myślę że under jest do gry. W meczu linia 197, na Clippers 99. Licząc po cichu na niespodziankę w postaci wygranej Nets (niech chłopaki z działu sobie zarobią ;) ) gram under gości. Powodzenia.
Clipps u99 @ 1,90 Marathon ✅

Otrzymane punkty reputacji: +43
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? J.Harden --&gt; over 25,5 pkt - 1,82 Fortuna ⛔ 25 pkt :] // 8/18...i ten osobisty w końcówce :;/:
Generalnie zgadzam się z tym co napisał maximus88. Linie :wyglądają dość dobrze. Blazers tytanami defensywy nie są. Mecz zanosi się na wyrównany, czyli ponad 40 minut brodacz powinien zagrać. Co za tym idzie sporo rzutów oddać tez powinien. Jeśli będzie siedziało chociaż &quot;w miarę&quot; to pod te 30 powinien rzucić.
Niską linię Fortuna dała też na N.Batuma ✅ (15 pkt). Gość potrafi rzucić 2-3 3ki w meczu, dać ze 2-3 kontry, coś z półdystansu przymierzyć, więc linia 12,5 pkt jak najbardziej do przekroczenia.

Co do drugiego spotkania osobiście myślę, że Nets wygrają ✅, ale to całkiem luźny typ, bo sporo tu nie wiadomych. Najwięcej zależeć będzie od &quot;mózgu&quot; tej drużyny, czyli od D.Williamsa.

Otrzymane punkty reputacji: +3
semprebarca 566

semprebarca

Użytkownik
C. Parsons over 16pkt @ 1.99 marathonbet

Po lekkiej kontuzji nie ma już śladu. Widzielismy ile dla druzyny znaczy ten chłopak. Notuje świetny sezon , na wysokiej skutecznosci i co najważniejsze ma ogromny wpływ na zespól. Może to dziwnie brzmi przy takich nazwiskach jak Harden i Howard , ale taka jest prawda. Nawet gdy Chandler jest na parkiecie to ta dwójka notuje dużo lepsze statystyki. Jest to niesamowicie ważny element całej układanki , az milo patrzec jak sie rozwija w takim tempie. Zabrakło go w kilku spotkaniach i porażki z slabiutkimi wtedy Jazz i Phoenix gdzie rzucili tylko 88 punktów. Dziś zagra na pewno 35-40 minut i 16 punktów może wejść nawet w 1 połowie. Na razie jego srednia to 16.8 , ostatnio jakby oddaje po kilka rzutów wiecej na mecz i regularnie przekracza 20 punktów , mam nadzieje ze tak bedzie tez dzisiaj. Zależy to też od tema gry , Houston na pewno bedzie je forsować, ale cięzko powiedziec jaka taktyke przyjmie Portland , którzy też lubią grać szybki basket. Pytanie tylko czy gra run and gun nie bedzie zabójstwem dla TB , chociaz kto wie ... szykuje sie mocna strzelanina i ide w over Parsonsa. Powodzenia

shearer2006 259

shearer2006

Użytkownik
Mnie nie pozostaje nic innego jak podpisać się pod typem na Brooklyn bo rzeczywiście to co grali na początku to siara, ale po powrotach liderów powinni iść w górę.
Zagram Brooklyn (-4.5) 2.50 bet365
ostatnie dwa wyjazdy clippers na wschód to wygrane z bostonem i philadelphią ale wcześniej porażki z Cleveland i Atlantą i w obu meczach zwycięzca pokrywał to handi.

Otrzymane punkty reputacji: +2
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
J.Harden --&gt; over 25,5 pkt - 1,82 Fortuna Generalnie zgadzam się z tym co napisał maximus88. Linie wyglądają dość dobrze. Blazers tytanami defensywy nie są. Mecz zanosi się na wyrównany, czyli ponad 40 minut brodacz powinien zagrać. Co za tym idzie sporo rzutów oddać tez powinien. Jeśli będzie siedziało chociaż &quot;w miarę&quot; to pod te 30 powinien rzucić
Ten ostatni osobisty to dla mnie całe podsumowanie gwiazdki gości.
Harden pokazał dziś po raz kolejny, że jest co gracz totalnie bez jaj, który nie potrafi pociągnąć swojej drużyny w trudnych momentach. W końcówce tylko stał sobie przy linii bocznej i obserwował, co zrobią partnerzy. Zero wjazdów pod kosz, mało rzutów. Na szczęście był Howard, bo pewnie byłby blowout.

Na dzisiaj oferta full wypas, więc trzeba pograć parę typów na zawodników.
Na pierwszy rzut biorę Stefana z GSW. W ostatnich meczach PG gospodarzy wymiata. Forma przypomina tę z najlepszych meczów poprzedniego sezonu. Dziś naprzeciw ofensywne Houston i zapewne będzie strzelanina. Mecz powinien być w miarę wyrównany, co za tym idzie, powinno być więcej minut dla Curry&#39;ego niż w ostatnim meczu tych drużyn, gdzie na złość wielu typującym trener posadził Stefana na ławce na całą 4 kwartę.
Curry over 23,5 pkt. 1.85 Milenium ⛔
W tym samym meczu widzę dziś Howarda. Center gości dziś w nocy robił co chciał pod koszem Blazers, naprawdę świetny mecz w jego wykonaniu. Teraz naprzeciw niemu zagra Lee, który jakimś specem od defensywy nie jest. Dwight powinien go przykryć czapką tak jak Lopeza i rzucić te 18 pkt. leciutko.

Howard over 17,5 pkt. Milenium ✅
7/7 FT i 1/1 za 3 cuda się dzieją w tej NBA
Oprócz tego na sucho:
Afflalo over 19,5 pkt. 1.85 Milenium ⛔ czołowy ceglarz ligi nie zwalnia tempa, 6/15, 1/7 za 3
Irving over 20,5 pkt. 1.85 Milenium ✅
DeRozan over 21,5 pkt. 1.85 Milenium ✅
Pekovic over 16,5 pkt. 1.85 Milenium ✅

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Dzis bogata oferta NBA. Ja wybrałem dla siebie 3 spotkania.
1. Phoenix : SAC
Stawiałbym tu na 2 , albo chociażby handicap +6. Uważam, że Królowie po beznadziejnym spotkaniu z UTH i w końcu w skladzie z R.Gayem ogarają PHX , którzy potrafią ograć każdego,ale też przegrać z każdym
Stawiam : SAC Handicap +6 1.88 w Expekt

2. Milwaukee : Chicago.
Chicago przepełnione kontuzjami. Hinrich który gra na poz numer 1 totalnie zawodzi. Podobno niedługo ma zagrać D.J Augustin,ale czy to oznacza poprawę? Nie wiem. Kilka nocy temu Milwaukee ograło Chicago na ich terenie po beznadziejnym meczu obu drużyn. W porównaniu do ost. spotkania wróci Noah, raczej nie bedzie jeszcze Denga i Butlera. Tu podobnie jak wyżej albo gram 1, albo jakieś handi na milwaukee.
Stawiam : Milwaukee 2.46 Fortuna

3. Detroit : Brooklyn
Brooklyn ograło dziś Clipsów u siebie i są w coraz lepszej formie. Warto wspomnieć, że grają już podstawową 5. Detroit w słabej formie. Upatruje tu wygranej Brooklynu. Jedynym problemem moze byc absencja B.Lopeza ktory podkręcił nogę w kostce dzisiejszej nocy.
Stawiam : Brooklyn 2.51 Fortuna

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Nets over 94 @ 1,80 Marathonbet✅

Wczoraj Brooklyńczycy przejechali się po Clippers zgodnie z planem. Dzisiaj udają się do Detroit i trochę nie rozumiem kursów na Netsów. Nie wiadomo czy zagra Lopez, który wczoraj się lekko skontuzjował, ale poleciał do Detroit i przed meczem zapadnie decyzja czy zagra. Co do meczu Nets z Clippers - fatalnie zaczęli, ale potem było już tylko dobrze, albo nawet bardzo dobrze. DWill może cyferkami nie powalił, ale w kilku akcjach zakręcił CP3 jak za dawnych lat. W końcu w dobrej dyspozycji strzeleckiej był Johnson. Super Pierce z ławki zagrał, kreując partnerom naprawdę masę czyściutkich sytuacji. Garnett jeszcze coś przytłumiony, ale wczoraj szybko wpadł w foul trouble, a i sama jego obecność niesie ze sobą duże pozytywy dla ekipy z Brooklynu.
Największą siłą rywali z Detroit jest bez wątpienia frontcourt - Smith-Drummond-Monroe. To wielka siła pod koszem, mega dominacja na deskach, dlatego dobrze jakby grał Brook, mimo kiepskiej zbiórki, bo już sam jego &#39;size&#39; wiele daje. Z LAC jednak znakomicie zagrał też o dziwo Blatche, więc ma kto zastąpić Lopeza. Myślę też, że dobrym posunięciem byłoby odkurzenie z ławki Reggiego Evansa przez Kidda, czyli prawdopodobnie najlepszego zbierającego w lidze. On by skutecznie zneutralizował przewagę Pistons na tablicach.
Nie wiem dlaczego Detroit są aż takimi faworytami. Nets b2b, ale liderzy grali max. 30 min. Nets teraz powinni być &#39;hot&#39; i na razie się to sprawdza.
Zagram też lżej Nets ML @ 3,10⛔, ale wybrałem over 94 jako najpewniejszą opcję na ten mecz. Pistons w tym sezonie grają zupełnie inaczej niż w poprzednich. Ogląda się ich całkiem przyjemnie, grają szybką i ofensywną koszykowkę, głównie za sprawą Jenningsa na rozegraniu. Ostatnio regularnie w ich pojedynkach pada sporo pow. 200 pkt. Defensywę mają raczej kiepską, co pokazuje chociażby stracone 121 oczek u siebie z Wolves. Od ładnych kilkunastu spotkań mniej niż 94 rzucili im tylko Bulls ze swoją tragiczną ofensywą już bez Denga. Nets może nie grają jakiejś szalonej koszykówki, tempo wolne dosyć, ale ich atak w ostatnich 2 spotkaniach po powrocie Williamsa wyglądał bardzo solidnie. Rzucali spokojnie pow. setki i nie widzę argumentów po stronie Pistons, żeby dzisiaj ich jakoś ograniczyć mocno.

Do zwycięstwa trochę zabrakło, ale podgonili niesamowicie na sam koniec. Na trochę za dużo pozwolili Drummondowi i Monroe. Z Lopezem może byłby win, ale najważniejsze, że główny typ siedzi ✅

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Dwight Howard over 33.5 pts+reb 1.85 ⛔
Betsafe

Linia jak najbardziej do zaatakowania. Howard w ostatnich czterech spotkaniach zbierał fenomenalnie - 18, 18, 22, 17. Jeśli dzisiejszej nocy utrzyma tę tendencję linia jest jak najbardziej do łyknięcia. W mikołajki przeciw GSW na własnym parkiecie suma pkt i zbiórek 40. Dzisiejszej nocy Howard dwoił się i troił przy lekko schowanym Hardenie w przegranym spotkaniu z Blazers i zaliczył łączny wynik 49! Jeśli w ofensywnie zapowiadającym się spotkaniu z GSW choć zbliży się do tego poziomu linię łyknie dość szybko.

Trevor Ariza over 15.5 pkt @2 ⛔
Betcity

W czasie gdy out są Beal, a teraz doszedł Webster Ariza jest główną strzelbą z dystansu w Wizards. Ostatnio przeciw Hawks u siebie Ariza rzucił 24 oczka z Websterem w składzie. Odkąd Marcel zszedł z parkietu w spotkaniu Bucks automatycznie ilość rzutów za 3 w wykonaniu Arizy wzrosła. Przeciw Denver mieliśmy festiwal cegieł i wynik 75-74 dla gości oraz 14 pkt Arizy przy 2-9 za 3pkt. Myślę, że można dzisiaj liczyć spokojnie na co najmniej 35 minut Trevora i sporo rzutów z dystansu. Jeśli trafi choć 30-40% z nich, a dołożyć powinien również w innych elementach to o linię 15.5 pkt mogę być spokojny.

edit: b365 też wystawił Arizę

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Chociaż linia na Thunder jest całkiem spora to nie wyobrażam sobie by ten mecz mógł się toczyć na styku. Może jeszcze parę tygodni temu byłoby to możliwe ale obecnie nie widać prognostyków by Lakers mogli nawiązać tutaj walkę. Oprócz powrotu Kobego co jest jak widać problemem Lalki borykają się z paroma kontuzjami. Najpierw nie grał Nash, potem dołączył do niego Farmar a teraz Blake (chyba najlepszy zawodnik Lalek do tej pory). Lakers zostają w tej sytuacji bez nominalnego rozgrywającego bo wątpię by Nash dziś wystąpił (mimo że jest questionable), a nie, jest przecież Kobe który zawsze chętnie potrzyma piłkę :p Monopol KB na piłkę mieliśmy okazję oglądać przez praktycznie cały zeszły sezon i wiadomo jak się to kończyło. Imo dzisiaj OKC wygrywa co najmniej 10-cio punktową różnicą. Handi na razie nie gram czekając na info odnośnie Sefo ale under w meczu pięknie kusi. Thunder rzucą ponad setkę ale czy Lalki dorzucą setkę od siebie wątpię. Under 210 stoi po 1,97. Co myślicie?

Otrzymane punkty reputacji: +5
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Dla mnie pewniej wygląda under Bobków z Indianą. Linia 86,5 w Milenium to jakieś jaja. U siebie rzucili im 74 pkt. Nawet słabym Magic nie pokryli tej linii. Nie wiem co musiałoby się stać, aby Charlotte rzuciło ponad 86 pkt., chyba prowadzenie Indiany +30 po 3 kwartach i wejście na ostatnią sztabu szkoleniowego ;)
Bobcats under 86,5 pkt. 1.85 Milenium ⛔ amatorka

Otrzymane punkty reputacji: +1
harvey 967

harvey

Użytkownik
Wg mnie Thunder dziś się przejadą po Lalkach i to dobrze. Zarówno Westbrook jak i Durant lubią takie spotkania z drużynami o mocnych nazwach, a z pewnością Lakers jakby nie grali to markę wyrobioną mają. Takie spotkanie to z pewnością komercja pełną gębą. Piątek ludzie po robocie, zaczyna się weekend i dlatego pewnie będzie prawie komplet na hali, a tu przyjeżdża Kobas z kolegami to trzeba dać czadu. Wg mnie spotkanie będzie bardziej overowe, niż skupione na obronie. Ja bym pograł tutaj Thunder -12, ale bardziej mi się widzi over Russella, ostatnio widziałem go z Memphis i gra chłopak coraz lepiej. Jedno się rzuca w oczy jego podania, dzieli się piłką, aż miło. Wydaje się, że z idioty który ceglił w każdej akcji już nie wiele zostało, no ale nie ma co zapeszać. Imo brak PG u Lalek to szansa, że Westbrook sobie dziś nie będzie żałować i wykręci jakiś ładny wynik, ostatnio sporo podawał, więc dziś niech skupi się na punktowaniu.

Russell Westbrook over 22.5 pkt # 1.85 Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +4
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dzisiaj szeroka oferta, ale miałem spory ból głowy, żeby coś wybrać. Po pierwsze nie za bardzo rozumiem tej rosnącej wręcz w lawinowym tempie tendencji, żeby Brooklyn mianować drużyną godną zaufania... Fakt, wrócił Deron i to jest zapewne wartość dodatnia. Po Pierce tak naprawdę nie można oczekiwać cudów bo przypominam, że kiedy grał nie wyglądało to dobrze, więc teraz po powrocie też może mu się przydarzyć, że w kieszeni będzie posiadał same cegły ;) Tym bardziej, że dzisiaj pod znakiem zapytania stoi występ Lopeza, który do tej pory prezentował się najlepiej w zawodzącej drużynie Nets. Pojechał do Detroit, ale możliwe, że nie będzie ryzykował pogłębieniem kontuzji.
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/219943/brook-lopez-(ankle)-will-travel-to-detroit
Zresztą gospodarze to nie ogórki, Frontcourt robi wrażenie, jak zepną poślady to spokojnie mogą tu wygrać. To moje przemyślenia i sam w ten mecz nie zainwestuję $
A co gram? Oprócz tego, że under Bobków wygląda fajnie, w sumie jedyne co może przeszkodzić to rozluźnienie w szeregach Indiany przy jakimś wysokim prowadzeniu i brak spinki w obronie to proponuję:
Atlanta Hawks - Washington Wizards
Atlanta (-6)
1.91
Betsson

Dlaczego? Po pierwsze dlatego:
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/219975/nene-brad-beal-miss-fridays-shootaround
Czarodzieje znów najprawdopodobniej bez Nene i nie ma co ukrywać, że to spore osłabienie. Beal również jeszcze nie wraca, więc odpowiedzialność zdobywania punktów spoczywać będzie na Arizie, Wallu i poniekąd Marcinie. Jednym słowem mizernie to wygląda. Chciałem uderzyć w over Walla, ale to jest jednak ryzyko grać na tego zawodnika. Wolę zagrać Hawks, którzy mają argumenty by wykorzystać braki w składzie Washington. Horford z Milsapem powinni swoje zrobić, a tym bardziej, kiedy nie wystąpi Nene. Korver na obwodzie, Teague na PG. Po prostu solidna Atlanta poradzi sobie z przeciętnymi Wizards.

I teraz pewnie trochę kontrowersji...
Kevin Durant under 42,5 pkt,zb,as
1.96
Betsson

Nie ma co ukrywać, że Durant taką linię może przekroczyć z zapasem, ale... Po pierwsze widzę dzisiaj wyraźny win gospodarzy i dlatego liczę na mniej minut dla lidera drużyny. Po drugie spodziewam się, że to Westbrook może grać pierwsze skrzypce przeciw PG Lakersów... którego nie mają ;) Wypadł Blake, w sumie nie wiem kto tam będzie dzisiaj kreował grę. Na faworyta wyrasta chyba Kobe, a im więcej piłki w jego łapskach tym gorzej dla LA. Nie tak dawno grałem over na Duranta i pamiętam, że linii nie przekroczył bo nie zaliczył żadnej asysty dlatego nawet jeśli rzuci dziś ok. 30pkt to nie musi wcale być tak aktywny na tablicach, a tym bardziej w kreowaniu partnerów. Mimo wszystko gram tu troszkę lżej ;)
Chyba tyle... Chciałem jeszcze zagrać w stronę Pelikanów, ale ma wrócić Allen, więc zostawiam to w spokoju.

sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik

John Wall - powyżej 20.5 @1.83 bet365

na budowe go ⛔

W Wash mały szpital: Beal, Nene, Harrington - nie ma oficjalnego potwierdzenia, że nie zagrają ale nawet nie trenowali. Beal i Nene to kluczowi gracze Wizzards. Z chorych jedynie Webster trenował i ma zagrać w meczu. Wall został na parkiecie z Gortatem, Ariza, Websterem, reszta krótko mówiąc nie ogarnia ???? W ostatnim meczu przegranym 74-75 Wall zdobył 20 punktów czyli, jak na tak niski wynik to nawet nieźle. W starciu z Atlanta ciężko będzie szukać punktów spod kosza, bo Atlanta ma dobrych podkoszowych, więc punktować trzeba będzie z dystansu albo po wjazdach. W tym sezonie Wall grał już z Atlanta i zdobył 26 punktów (11 razy stawał na linii). PPG to 19.6 ale biorąc pod uwagę nieobecności w drużynie to musi brać ciężar gry na siebie - odda koło 20 rzutów i jak nie zagra na lipnej skuteczności to linie przekroczy. W ostatnim meczu z Denver moim zdaniem za dużo szukał partnerów niż sam brał grę na siebie i może gdyby częściej ustawiał akcje pod siebie Wash miałoby o jedną wygraną więcej. Staty rzutowe ma kiepskie bo 41.3% i 32.4% zza łuku, ale jak już pisałem, brak kluczowych graczy i Janek Sciana jako lider drużyny musi brać więcej gry na siebie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom