>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Nets vs Bobcats - under 195 @ 1,95 bet365 ✅
Śmieszny jest ten niski kurs na Nets, ale jeszcze śmieszniejsza linia under/over. Ja rozumiem, że Bobki są słabe, mają czarną serię (0-16) i są seryjnie rozstrzeliwane przez kolejnych rywali, ale... Brooklyn ma swoje kłopoty. Seria 3-10 spowodowała zmianę trenera, więc na ławce zagości dziś po raz pierwszy (jako head coach) Carlesimo. Zna dobrze zespół i szczerze mówiąc nie przypuszczam aby zmienił diametralnie grę. Problemem jest słaba postawa, a ostatnio brak Małego Generała, którego decyzje były nie lepsze niż Westbrooka w ostatnich spotkaniach (nie licząc wczorajszego). Robotę odwala Brook Lopez i to on będzie dziś główną siłą Nets, zwłaszcza że Biyombo to dla niego żaden przeciwnik. Bobki oczywiście zagrają praktycznie 6-7 zawodnikami i znów spuchną w końcówce... Nets mają graczy zdolnych wyeliminować Walkera i przede wszystkim Hendersona, który i tak gra mocno w kratkę. Nie będzie dziś szybkiej gry, za to sporo mozolnie rozgrywanych akcji po których i tak zobaczymy nieprzemyślane, zrywane rzuty. Do oglądania - nie polecam.
Na koniec odrobina statystyk czyli h2h:
25.03.12 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 102 : 89
10.03.12 NBA Charlotte Bobcats Brooklyn Nets 74 : 83
05.03.12 NBA Charlotte Bobcats Brooklyn Nets 101 : 104
23.01.12 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 97 : 87
12.04.11 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 103 : 105
12.02.11 NBA Charlotte Bobcats Brooklyn Nets 89 : 94
04.12.10 NBA Charlotte Bobcats Brooklyn Nets 91 : 84
04.11.10 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 83 : 85
13.04.10 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 95 : 105
17.02.10 NBA Charlotte Bobcats Brooklyn Nets 94 : 103
05.12.09 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 97 : 91
03.11.09 NBA Charlotte Bobcats Brooklyn Nets 79 : 68
14.04.09 NBA Brooklyn Nets Charlotte Bobcats 91 : 87
9/13 underowo... Poza tym zdobycze Nets, którzy mają niby gładko (wg oddsmakerów) wygrać, w ostatnich meczach kształtują się następująco (93, 76, 95, 86, 90, 83, 107 (d), 94, 97, 88). Jedna 100, do tego po dogrywce z Tłokami.
Ktoś powie - mieli trudny kalendarz - ok, ale grywali tez z zespołami które tracą masę punktów.
Bobki tracą średnio 105 pkt, ale wątpię aby Nets dobili do tego pułapu.
do tego kusi mnie strasznie under 15,5 Horforda @ 1,95 ✅, który nie będzie miał dziś łatwo z wysokimi graczami Cavs, ale chyba jednak odpuszczę...

Otrzymane punkty reputacji: +1
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Super noc , Clippers pokazali coś czego dawno nie widziałem . Team spirit w stylu Bostonu z mistrzowskiego sezonu . Nie chodzi o comeback bo to w NBA jest norma ale o styl w jakim go dokonali . Deandre Jordan który rzuca FT na poziomie 40% trafia 4/4 w czasie pościgu w 4Q , zachowywał się jakby od tych wolnych jego życie zależało , było to widać szczególnie kiedy trafił o tablice FT i pokazał wszystkim że jest ok byle wpadło , nie speszył się bo w sumie trochę wstyd . Blake to samo , jestem jego antyfanem ale trafione 8/9 FT robi wrażenie , trafiał jumpery z poważnego półdystansu , kiedy trzeba było podawał a nie pchał się na siłę.
Matt Barnes twardy zabijaka , on i Butler w czasie comebacku ciągle tylko machali głowami twierdząco po każdym punkcie jakby chcieli pokazać Jazz że ten mecz jest ich . Było widać cholerną pewność siebie. Tyle na temat Clippers , pokazali serce i wielkie jaja .
Co do Jazz... Dla mnie ta drużyna powinna zostać rozgoniona , gdybym był właścicielem to pierwsze co był zrobił to zwolnił trenera . Po pierwsze za podejście do meczów wyjazdowych , Jazz zawsze byli ekipą własnego parkietu . Chodzi o podejście , wczoraj momentami wyglądali jakby chcieli rozszarpać LAC , biegali do kontr jak wariaci . Gordon Hayward młody gość , zapieprzał po obu stronach parkietu jak biały Jordan ???? Pytanie dlaczego jak grali ostatnio z Suns wyjazd to stał w miejscu i nawet nie próbował , miał wywalone na wszystko ? Favors to samo , u siebie pręży mięśnie i się napina na walkę , u siebie Pitbull na wyjazdach upośledzony kot . Polecam przed stawianiem ich na wyjazdach sciągnąć sobie cały mecz Jazz na wyjeździe , np z Suns i zobaczyć co oni wyprawiają .
Wczoraj grali z zaangażowaniem , Jefferson już więcej wciskał się pod kosz ale w najważniejszym momencie kiedy potrzebowali pkt , nie wiadomo czemu 2 razy walił jumpera przez ręce .
W niedziele mecz w LA gdzie Clippers powinni zdemolować Jazz którzy na wyjazdach wyglądają jakby mieli po 60 lat .
Z innych meczów to jak przewidywałem , Mavs bez energii , trzeba na przyszłość grać przeciw nim w b2b .
Polecam też obejrzeć ostatnią kwartę Knicks - Kings ???? Sacto w swoim stylu chcieli to przewalić ale trafili przypadkowego buzzera .
Thunder odpoczęli po wygranej z Mavs , jadą odwiedzić Hardena i na pewno będą zmotywowani żeby znów zrobić mu ,,block party&#39;&#39; i wygrać
.http://www.youtube.com/watch?v=3IHzMzb4Uw4
Rockets po 4 meczowej serii wygranych nad mocnymi rywalami , przegrali wczoraj z SAS co było nieuniknione bo jednak za wysokie progi . McHale gra wąskim składem , w sumie nie ma wyboru bo ławka tragiczna , wczoraj np :
Harden 41 min , Parsons 44 , Lin 36 a więc dziś Thunder mogą zdominować rywali energią i słaba obrona Rockets przez zmęczenie powinna być jeszcze bardziej dziurawa .
Thunder z Mavs grali przeciętnie , bardzo przeciętnie . Westbrook w pojedynkę próbował przegrać ten mecz ale na szczęście Durant wziął to na siebie po raz kolejny . Dla mnie MVP bez dwóch zdań Serge Ibaka , co gość wyprawiał w obronie to szok , zdecydowanie jeden z najlepszych występów defensywnych w sezonie .

Dziś Harden bierze w obroty jeden z najlepszych obrońców ligi , człowiek-klej Thabo Sefolosha , w 1 spotkaniu brodaty rzucił 3-16 FG .
Thunder mają dwóch świetnych obrońców , Thabo zajmie się Hardenem i powinien w jakimś stopniu go ograniczyć .
Lina w sumie ja bym pokrył ale Westbrook zrobi to lepiej ;) W pierwszym meczu 3-7 FG i Thunder skutecznie wybili mu z głowy punktowanie .
Patrick Patterson który w pierwszym meczu zagrał najlepiej (27 pkt , 11-18 FG ) jest po kontuzji i jego powrót jest określany na dziś lub na kolejny mecz z Hawks (espn) . Nie wiadomo też czy zagra Delfino a więc możliwe że gospodarze bez swojego strzelca z ławki .
Rockets to najlepszy możliwy matchup dla Thunder , nie widzę przewagi żadnej po stronie Rockets , własny parkiet nie robi różnicy za to b2b już tak .
Nie ma co się rozpisywać , do dubelka z Thunder , Phoenix b2b . Grali straszny piach z Pacers i żeby Indiana nie olała totalnie 2 połowy (przez co mało meczu nie przegrali ) to by się skończyło przykrym blowoutem . Minnesota dziś może nawet z Royem który jest jednym z moich ulubionych graczy i czekam na jego powrót , wszystko okaże się przed meczem ale nawet bez niego powinno być łatwo i przyjemnie .

Na koniec ważna sprawa , dziś prawdopodobnie najlepszy zawodnik Hornets , Eric Gordon zadebiutuję w tym sezonie , ma grać około 25 min a więc szanse Bobków na przełamanie maleją .

Otrzymane punkty reputacji: +17
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Na pierwszy rzut oka wydaję się byc dobrym typem under 192.5 w meczu Bobki - Hornets. Obie drużyny nie grzeszą siłą ognia w ataku, dodatkowo obie są b2b, co może miec wpływ na przebieg dzisiejszego meczu. Myślę, że do wieczora linia spadnie, więc warto grac już teraz.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Witam wszystkich po świątecznej przerwie

Nie miałem zbytnio czasu, aby w święta oglądać NBA, ale nadrobiłem już zaległości (powtórki, skróty,komentarze, itp) i wracam do gry jak Steve Nash;) Na początek komentarz do typu z działu, który zamierzam dziś zagrać, a mianowicie mecz cieniasków:

Na pierwszy rzut oka wydaję się byc dobrym typem under 192.5 w meczu Bobki - Hornets. Obie drużyny nie grzeszą siłą ognia w ataku, dodatkowo obie są b2b, co może miec wpływ na przebieg dzisiejszego meczu. Myślę, że do wieczora linia spadnie, więc warto grac już teraz.
No ja właśnie czekam do wieczora aż linia spadnie (poziom 188,5 pkt mnie zadowoli, ale 192,5 też może być w ostateczności) i gram over w meczu Bobków ✅✅✅. Jak pisał kolega powyżej - b2b obu ekip statystycznie sprzyja graniu na over. Bobki jaki mają bilans ostatnio wszyscy wiedzą. Wczoraj ulegli Nets, którzy obecnie nie błyszczą i mają nowego coacha, a już po 1. kwarcie właściwie było po meczu (Nets wygrali ją 18 pkt). Hornets 1 win na 10 ostatnich gier i w nocy porażka z Raptors po dogrywce. Czemu więc over?
- b2b i przy kiepskiej defensywie Bobków oraz gości zapowiada się mecz w stylu run and gun
- patrząc na kursy faworytem buków są goście, więc teoretycznie NOH musi rzucić więcej punktów, a Charlotte mimo iż wszystko przegrywają to w ostatnich 5 meczach u siebie rzucają średnio 96 pkt (92-Miami, 98-Orlando, 94-Clippers, 96-GSW, 102-SAS). Także biorąc linię nawet tą 192,5 pkt przy 96 pkt gospodarzy NOH potrzebuje punktu więcej by wygrać i linia jest przekroczona.
- do składu gości wraca Eric Gordon- najlepszy strzelec drużyny z zeszłego sezonu (17 ppg) i pewnie coś pokaże w czasie tych 20-stu minut, które dostanie
- Charlotte pewnie bez Mullensa, który jednak swój wzrost ma i broniłby przeciwko Davisowi, który wczoraj 25 pkt zaliczył (season high przy sredniej 15 ppg)
- Ryan Anderson wczoraj tylko 3 razy trafil za 3 pkt (3/5), więc liczę dziś a więcej prób i trójek
- Kemba Walker wczoraj poza grą, więc na własnych śmieciach będzie chciał się pokazać z dobrej strony
- ostatni mecz NOH 107:99 CHARL

Poza tym ciekawie wygląda kurs na Denver (3.40 ???? , a wygrali 2 ostatnie mecze z Memphis i prezentują się dużo lepiej w przeciągu ostatnich dni), więc można próbować win lub atakowac handi.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Celtics (2.40) Expekt &amp; Pierce over 20.5 pkt (1.92) Etoto
Kurs gigant na Boston, aż przypomina się spotkanie z Nets gdzie Celtowie zmiażdżyli rywali mimo że kurs na nich również oscylował w podobnych do dzisiejszego granicach. Co tu dużo mówić Boston jest na ostatnim premiowanym awansem do PO miejscu, wygranych potrzebują bardzo bo pozycji 7-8 na pewno chcieliby koniecznie uniknąć chcąc myśląc o czymś więcej niż pierwsza runda. Warriors to rewelacja rozgrywek, ale Boston to na tyle mocna i doświadczona drużyna, że potrafi sobie z takimi rewelacjami radzić. Tak wysokiego kursu na Celtów z GSW nie mieliśmy od bardzo dawna. Co do Pierca to ostatnie dwa mecze mniej udane, ale spotkanie w spotkaniu z Clippers oczywistym było że overka nie wyrobi bo LA ośmieszało wręcz Boston zarówno w ofensywie jak i defensywie. GSW to overowa ekipa, Pierce powinien nabić spokojnie ze 30 pkt dziś.
Miami (1.59) Pinnacle &amp; Wade over 20.5 pkt (1.92) Etoto
Buki chyba oszaleli z tym kursem na Heat. Wade po absencji z Detroit wraca i będzie cholernie głodny gry, powinien zrobić dziś poważną różnice. Bucks w tym sezonie bardzo mocni, ale ostatnio akurat nie zachwycają. Wygrana co zrozumiałe z żałosnymi w tamtym okresie Nets, ale wcześniej manto od Cavs czy też blow od Clippers. Dwyane powinien dziś zaszaleć a linia niziutka, warto nadmienić że w tym sezonie nie stanowi dla niego żadnego problemu nabijanie ok. 30 punktów na mecz. Ostatnio drużynę cały czas ciągnie LeBron, pora więc na przejęcie pałeczki przez drugiego lidera zespołu.
OKC (1.57) Pinnacle &amp; Durant over 30.5 (1.92) Etoto
Świetny kurs na Thunder, sporo na temat tego meczu napisał maroon i nie ma sensu się za bardzo powtarzać. Ostatnie spotkanie tych drużyn to blow urządzony przez Oklahomę, w tamtym meczu Rakiety nie miały nic do powiedzenia. Dziś spotkanie będzie na pewno bardziej wyrównane bo Harden i koledzy są w bardzo dobrej dyspozycji, ale kurs blisko 1.60 na OKC to już gruba przesada. Durant kręci niebywałe staty w tym sezonie, w decydujących fragmentach 90% piłek do niego i z reguły nie zawodzi. Linie na Kevina śmieszne, z reguły pokrywane z ogromnym zapasem.
Kemba Walker over 18.5 (1.92) Etoto
W przypadku tego zawodnika sprawa wygląda jasno, gra dużo i Bobki nawiązują walkę z przeciwnikiem, pokrywa te overy w cuglach. Bobki dostają blow - Kemba gra małe minuty i nie pokrywa overów. Dziś mecz u siebie z Szerszeniami, z kim mają nawiązywać walkę jeśli nie z takimi drużynami u siebie? . Walker jako niekwestionowany lider drużyny powinien dziś nabić naprawdę dużo punktów, obie drużyny b2b i obrona nie będzie zbyt twarda. Bobki na pewno mają szansę dziś wygrać, over Walkera wydaje się być naprawdę pewny .

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
widzisz Seweryn, chodzi o to, aby krytyka była konstruktywna
Ty negowałeś wszystko, a sam od siebie nic nie podałeś, a to jest bez sensu
Jak dla mnie najciekawszym typem przeciwko faworytowi jest dziś Toronto @ 2,6 ✅
Magic są dla mnie jednym ze słabszych teamów w lidze i nie zmieni tego ani dobra postawa Nelsona, ani Affalo, ani też jednorazowe wyczyny Redicka. Na chwilę obecną ten zespół nie ma sensownych PF i SF do gry. Wrócą w pełni zdrowi Harrington i Turkoglu - ok. W TOR wczoraj w kość dostał na dobrą sprawę tylko (i aż) DeRozan, ale jemu sił nie powinno brakować. Poprawi się Calderon i będzie git. Magic będą mieli przede wszystkim przewagę pod koszem, ale zostanie zniwelowana przez (moim zdaniem) przewagę Toronto na obwodzie. Byle tylko Calderon się wstrzelił
Aaa... tak, wiem że są b2b po dogrywce itp itd, mimo wszystko Orlando wcale wczoraj nie miało lżej
E: sry za literówkę... i specjalnie napisałem &quot;w pełni zdrowi&quot; bo nie wierzę, aby po takiej przerwie Hedo był gotowy na 100%

R 129

rakakakakaka

Użytkownik
Witam dzis daje:
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 1
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 2
do tego na osobnym kuponie
DeRozan under 19pkt wczoraj gral 49 minut rzucil te 30 pkt na skutecznosci 40% , ale mysle ze dzis daja mu troche odsapnac i zagra max 35-38 min a wszyscy ktorzy go ogladaja wiedza jak u niego ze skutecznoscia jak mu siedzi to rzuca ale jak nie to moze byc podobnie jak wczoraj w 1 kwarcie 1/5
Kevin Durant over 31.5 pkt dzisaj pojedynek jednych z najlepszych strzelb ligi ale mysle ze durant znow pokaze klase mial dzien odpoczynku to tymbardziej przemawia za nim. Harden wczoraj bardzo dobre zawody z SAS gral na dobrej skutecznosci lecz moze wygladac troche slabiej fizycznie co przelozyc moze sie tez na zdobycz punktowa wiec go dzisaj odpuszczam.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
oprócz &quot;aktywności&quot; Seweryna jakoś cichutko, więc znowu coś ode mnie

Spotkanie: Memphis Grizzlies vs Denver Nuggets
Typ: 2 ⛔⛔⛔e:koncertowo spaprana końcówka przez Denver, a wykończył ich rudy gej, przepraszam Rudy Gay:p można by rzec słówko o powtarzalności Gallinariego, ale szkoda słów. Obie ekipy dziś cieniowały i underowy score nie jest kwestią wspaniałej obrony

Kurs: 3.20
Bukmacher: [URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL]
Analiza:
Miśki ostatnio mnie rozczarowują (2 porażki: z Philą i blowout w Houston) i nawet jak wygrywają (Dallas lub Bucks) to brakuje mi w nich energii. Przyjeżdża do nich za to team z Denver, który aż kipi od energii: szalona noc wczoraj Gallinariego, Iggy świetnie gra od kilku tygodni, a na dodatek ten niesamowity Faried (czysta energia). U gospodarzy Gay miał jakieś personal issue, ale już wraca (chora babcia -może być myślami poza parkietem), a Pondexter zmagał się z jakimś drobnym urazem. Zac R i Gasol ostatnio jakoś mniej widoczni. Lawson vs Conley - jeśli chodzi o ten pojedynek to średnią punktową ma lepszą ten pierwszy, ale ja ich oceniam jako równowartościowych zawodników. Generalnie myślę, że dziś energia gości zmiecie gospodarzy do kąta. Pewnie Gallinari będzie pod szczególną obstawą, więc inni będą mogli błysnąć.

Póki co 2 starcia w tym sezonie już za nami i oba na korzyść Nuggets:
11/19 DEN 97:92 MEM
12/14 MEM 94:99 DEN

Dla asekurantów polecam handi na Nuggets + 6.5 pkt w unibecie za 1.91

Poza tym gram:
- wspomniany powyżej over w meczu Bobcats ✅✅✅ e:193 pkt po końcówce z faulami
- ujemne handi na OKC (-4.5 pkt za 1.91 unibet) - sorry Harden, ale Twoje ziomki w Thunder mają dużo lepszą pakę ✅✅✅ e:drugie starcie w tym sezonie i drugi raz blowout w tym zestawieniu- 30 pkt różnicy

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Faried to zwierze,facet jest dosłownie wszędzie ???? Do tego ma tą dziecięcą buźke normalnie masakra ???? W meczu z LA zmasakrował,wczoraj robił to samo.Jego nie można spuścić z oczu bo w każdej chwili może wyskoczyć zza pleców.Gallinari jest już prawie kompletny.Dyskutowałem sobie z maroonem na temat włocha i doszliśmy do wniosku, że brakuje mu tylko regularności.Rzut ma,na masie przybrał przez co wbija sie coraz śmielej pod kosz.Dzisiaj fantastyczny mecz w jego wykonaniu i ciekaw jestem czy to powtórzy.Typ popieram,warto próbować bo miśki nieco uśpione ostatnio.

Otrzymane punkty reputacji: +12
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Brooklyn/Brooklyn [polowa/koniec spotkania] + Miami -3 = 2.66 bet365

Bardzo przyjemny dubelek po bardzo przyjemnym kursie. Netsi rozstali sie ze swoim head coachem i mozna napisac, ze zaczynaja nowa ere. Zazwyczaj takie rozstania koncza sie dobrze dla danej druzyny i po takich zawirowaniach graja lepiej. Tymczasowy trener ma szanse rozpoczac swoja dluga/krotka [ pewnie krotka ] przygode w roli tego glownego od dwoch zwyciestwo, poniewaz dostal na samym poczatku slabiutkie Bobki a dzisiaj przyjdzie mu zagrac na wlasnym parkiecie z Cavs, Cavs bez Varejao. Personalnie nie ma co tutaj za duzo opisywac, Nets po prostu wygladaja zdecydowanie lepiej od swoich rywali. Nawet Johnson i Deron bedacy w slabiutkiej dyspozycji nie powinni miec problemu z pokonaniem Irvinga czy innych mlodziakow we wlasnej arenie. Z kim jak z kim, ale szanujmy sie Cavs to nadal rywal lekko do pokonania- szczegolnie bez walczaka jakim jest Varejao. Drugie spotkanie to pojedynek nadzwyczaj niezle spisujacego sie Bucks z liderem konferencji wschodniej czyli Miami Heat. Heat wczoraj ulegli Pistons w meczu, ktory z lawki na skutek zawieszenia ogladal DWade. Dzisiaj flash wraca juz do gry co oznacza spore klopoty dla Bucks. Po pierwsze gospodarze za bardzo nie maja odpowiedzi na Wade, a na pewno nie jest nia zbyt skromny Ellis. Po drugie Dwyane wypoczywal wiec nie powinien miec problemow z lataniem za bardzo szybkim Ellisem, a wiadomo jest to glowny strzelec Bucks. To takie bbardzo luzne przemyslenie, ale wydaje mi sie ze dubelek jak najbardziej do trafienia poniewaz nigdzie nie ma jakichs duzych lini a po prostu zwykle zwyciestwa czy delikatne handi. Aaaa i oczywiscie Wade over 21 po 1.85 w unibecie smialo do grania ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Faried to zwierze,facet jest dosłownie wszędzie ???? Do tego ma tą dziecięcą buźke normalnie masakra ???? W meczu z LA zmasakrował,wczoraj robił to samo.Jego nie można spuścić z oczu bo w każdej chwili może wyskoczyć zza pleców.Gallinari jest już prawie kompletny.Dyskutowałem sobie z maroonem na temat włocha i doszliśmy do wniosku, że brakuje mu tylko regularności.Rzut ma,na masie przybrał przez co wbija sie coraz śmielej pod kosz.Dzisiaj fantastyczny mecz w jego wykonaniu i ciekaw jestem czy to powtórzy.Typ popieram,warto próbować bo miśki nieco uśpione ostatnio.
NO własnie regularność , ostatnie 5 meczów :
1-10 (!) , 4-11 , 1-10 (!), 6-10 , 14-23 widać że jak złapie cold streak to nie może się wygrzebać i nic nie wchodzi .
Od siebie dodam do wcześniejszych typów :
Serge Ibaka over 9.5 zbiórki @ 1.83✅
bet365
Ibaka w super formie , gra dużo , ustawia się coraz lepiej w obronie , jego gra to już nie tylko dynamika i bloki z pomocy ale praktycznie kompletny obrońca + coraz lepszy jumper . Rozwija się w niesamowitym tempie , ostatnio jego zbiórki wyglądają tak :
17 , 14 , 9 , 6 , 17
Bardzo agresywny na ofensywnej desce i wyrywa sporo piłek , 9.5 niska linia biorąc pod uwagę jak szybko grają Rockets , będzie sporo piłek do zebrania .
E: druga noc 100 % skuteczności , 3/3 :cool: 8 meczowa seria bez porażki mnie cieszy bardzo

Otrzymane punkty reputacji: +38
bezcenny 3,1K

bezcenny

Użytkownik
Ja proponuje zagrać under 213,5 bo taki już w tej chwili wystawili buki o równowartej wartości, chociaż ta suma spadała dzisiaj od rana wcześniej wynosiła 116,5.
patrząc na h2h tylko 4 spotkania kończyły się overem 210 na ostatnie 30 spotkań.
Można również spróbować under 210 po kursie ponad 2

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Miśki już tak dobrze nie grają jak na początku sezonu, ostatnie dwie porażki to tylko potwierdzają. Denver powoli zaczyna grać naprawdę dobrze i przede wszystkim widać że im się chce. Możliwe że dziś nie zagra Gay więc to poważne osłabienie Miśków tak więc ja polecam dziś granie na Denver bo kursy mimo że pospadały to i tak są na poziomie ponad 3.

K 195

kosmos111

Użytkownik
Ja dość krótko, bo zaraz UFC... Jak podaje rotoworld Atlanta dziś bez Smitha, Horford też określony jak propable, ale on zapewne zagra. Oglądałem wczorajszy mecz Jastrzębi z Cavs i niczym specjalnym mnie nie zachwycili, obrona bez jakiegoś wyjątkowego szału, zresztą było to świetnie widoczne bo wynik cały czas był na styku. Wcześniej z Pistons też się nie popisali, marnując ogromną przewagę w 4q. Dziś rywal z wyższej półki, Indiana już raz w tym sezonie z nimi grała i przez większość meczu dominowała. Wtedy Atlanta &quot;spięła poślady&quot;, wygrała 4q 24-9 i uratowała mecz. Dziś według mnie panowie z Indianapolis wezmą za to rewanż, brak Josha powinien im to ułatwić.
Atlanta Hawks - Indiana Pacers
Typ - Indiana @2.20 gamebookers

gembol 79

gembol

Użytkownik
Atlanta Hawks - Indiana Pacers
Typ: 2
Kurs: 2,20
Bukmacher: Tobet

Faworytem bukmacherów jest Atlanta, jednak ja uważam , że w dzisiejszym meczu zwycięstwo odniosą Pacersi. W meczu z Cavs kontuzję odniósł lider Jastrzębi, Josh Smith i nie zobaczymy go dziś na boisku, podobnie jak Morrowa i kontuzjowanego od dłuższego czasu Harrisa. Niepewny jest też występ Horforda i Johnsona. W ekipie gości brak kontuzji ( oczywiście oprócz Grangera). W dobrej dyspozycji jest ostatnio David West, który wobec braku Smitha powinien wrzucić sporo punktów . Na stronę Pacers przemawia też szeroka ławka ( Hansborough, Green, Augustin, Mahinmi). Hawks nie maja takiej szerokiej rotacji, z ławki wchodzą głównie Pachulia i Tolliver, którzy mogą dziś zacząć w S5 wobec kontuzji podstawowych graczy.

Otrzymane punkty reputacji: +8
S 382

skokmen

Użytkownik
skąd info, że Rudy Gay nie zagra? ;]
Rudy Gay returned to practice Thursday and said he never intended to abandon his teammates.
Gay was scratched Wednesday after being late to return from the team&#39;s Christmas break. On Thursday, Gay chalked it all up to a bad travel day. Quincy Pondexter started in his place Wednesday, but expect Gay back in his usual role in time for Saturday&#39;s game against the Nuggets. We&#39;ll let you know if anything changes. Dec 27 - 3:45 PM
Ja dziś gram Indiane +8.5⛔(ręce opadają jak oni wczoraj bronili) 1.33 bet365 Jak pisali wyżej koledzy Hawks dziś bez Smitha niepewny też występ Horforda ( jest probable wedlug rotoword) liczę na dobra obrone Pacers i równy mecz. Drugi mecz to Denver +12.5 1.31✅ bet365 Denver ostatnio na fali wznoszącej oglądałem ich wczoraj z Dallas to co im wchodziło szczególnie trójki to szok mam nadzieje, że dzisiaj będzie podobnie i zasłaniam się tutaj wysoka linia tymbardziej ze dwa mecze ktore grali ze soba w tym sezonie konczyly sie wygranymi Denver mala roznica oczek, wiec pewnie dzis takze mecz na styku i ostatni mecz ktory mam na kuponie do trebla to Raptors +10.5✅ 1.29 bet365 Wlasnie sie pojawilo info ze brak Nelsona w Orlando (info rotoword) ma grac dzis Hedo ale po kontuzji dostanie malo minut i nie wiadomo w jakiej bedzie dyspozycji wczoraj klapa z najgorsza druzyna ligi choc poczatek mieli imponujacy 4 trojki Nelsona i prowadzenie 25-8 jednak im dalej w mecz bylo gorzej. Mam nadzieje ze nikt nie usunie mojego posta choc analiza krotka bo mecze za chwilke startuja.
ako 2.24 ktore stawkuje 8/10
Najlepsze co może się trafić to przegrać w nba 1 pkt ???? dzięki Indiano...

Otrzymane punkty reputacji: +5
jack4show 30

jack4show

Użytkownik
Golden State Wariors vs Boston Celtics ✅✅
Typ : 1
Kurs : 1.67
Stawka : 7/10

Na dzisiaj wybrałem ciekawe spotkanie GSW vs Boston Celtics, gdzie moim zdaniem raczej Wariorsi powinni ogarnąć win. Kurs na zwycięstwo oscyluje w granicach 1.67@ Unibet , więc z chęcią pobieram. Kilka argumentów za : Gsw - są na fali , ostatnie mecze to wysoka forma trójki zawodników - Curry, Lee, Thompson jak i również ławki, która nieźle sobie radzi i wspomaga wymienioną wyżej trójkę. Stawiając Boston Celtics( który ostatnio formę ma bardzo niepewną) na przeciw Wariors - raczej ciężko się spodziewać by Boston przeciwstawił się. Patrząc na przekrój 4 ostatnich meczy u siebie, to GSW przegrali tylko raz - z Lakersami ( 3 pktami ) - gdzie akurat bodajże Nash wrócił do gry ( mogę się mylić) , Boston natomiast na 6 meczy wyjazdowych (Ostatnich) przegrał 5, gdzie 2 dni temu doznał sromotnej porażki w Los Angeles - W będących na mega fali Clippersach. Wygrali jedynie z Brooklynem, który ostatnio ma spadek formy. Sądząc po tym co Boston pokazuje na wyjazdach i biorąc pod uwagę ogólną formę obu drużyn polecam granie dzisiaj na wojowników.
Wszystko zgodnie z planem, Boston bez szans. ( handicap -3.5 również easy).

Otrzymane punkty reputacji: +7
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Kolejna udana noc . 8 trafionych meczów z rzędu a więc gonię Clippers ;)
Minnesota już więcej raczej nie znajdzie się na moich kuponach , momentami wyglądali bezradnie . Pekovic co prawda miotał Gortatem jak szatan (28 pkt 13-20 FG), aż Gentry grał bez Marcina w 4 kwarcie , jednak Wilki wyglądały kolejny raz fatalnie . Grali z beznadziejnymi Suns b2b , a kolejny mecz już tracą przewagę 12-14 pkt w 2 połowie . Nie trafili 3 albo 4 wsadów i to w momentach kiedy trzeba było odskoczyć , to samo tyczy się kontr 3na2 i trafiają . Piszę to bo to kolejny mecz identyczny w tym miesiącu (vs Orlando) . Teraz udało się uciec ze zwycięstwem ale następnym razem może być różnie .
Prawda jest taka że Wilkom zwyczajnie brakuje murzyna , nie bojącego się wejść pod kosz - oprócz Kirilenko tam nikt nie grozi regularną , skuteczną penetracją . Brakuje kogoś kto wejdzie na kosz i zapakuje piłkę z góry bo Ridnour , Barea i Shved kompletnie nie grożą wejściem w pomalowane . Barea i Luke fatalnie bronią a często są razem w piątce - dziura w obronie strasza . To samo 3 punktowe rzuty , nieregularne jak cholera.
Ku klux klan teraz na nich mówię bo przesadzili z ilością białasów :grin:
Love kolejny raz olewka w obronie (Scola 33 pkt , 13-26 FG) , cały czas kręcił się za linią 3pkt i ceglił .
Na plus zagrali :
Shved (polecam zobaczyć asystę do Pekovica , poezja) .
Kirilenko (10-13 FG) i masa wykreowanych punktów kolegom , najmądrzej grający skrzydłowy w lidze .
Pekovic , szkoda kilku przestrzelonych łatwych layupów bo skończyłby 17-20 FG ???? Kompletna dominacja , raz tylko dał ciała jak został w kluczowym momencie przepchany na zbiórce przez Morrisa (!) jak mała dziewczynka .
Roy miał wrócić na ten mecz nawet a podano info że coś z kolanem znowu i raczej koniec kariery , szkoda bo brakuje im takiego zawodnika . Wnioski po meczu są takie że na Suns starczyło , Wilki bardzo nieregularne , brakuje opcji strzeleckich i następnym razem 2 razy się zastanowię zanim ich obstawię .
Suns z kolei jakby nie mieli Beasleya tylko za te pieniądze jakiegoś normalnego gracza a nie leniwego ćpuna to by nawet można było coś tam ogarnąć (o ile mieli by Scole w formie cały czas a nie raz na miesiąc) . Gortat niech się zajmie obroną bo gwiazdorzyć zaczyna . Narzeka że za mało touches , za mało minut ale kurde 3 zbiórki w 30 min to nawet Brook Lopez tego nie robi . Od tego jest Gortat , w ataku Olajuwanem nie jest a jak zacznie popuszczać w obronie to Gentry jak wczoraj nie zawaha się go posadzić
Ogólnie noc była bardzo fajna , Jack4show dobry typ na GSW . Bez Rondo wyglądali jak kupa gówna . Thunder bez problemu , Rockets momentami próbowali grać tak ultraszybki atak że operator nie nadążał .
Nets mieli szczęście że nie było Varejao , oglądałem tylko 1 połowę kiedy Lopez jechał Zellera , momentami wyglądało to jakby Zeller był kibicem i wygrał konkurs ,, I ty możesz zagrać 1vs1 z Brookiem Lopezem&#39;&#39; . Lopez pojechał go na wszystkie możliwe sposoby jakimi może zagrać center . Najśmieszniejsze jest że Cavs dogonili i było close game . Jerry Sloan może mógłby to poukładać , zresztą Deron już wspominał jak kocha jego system :mrgreen: Z tej miłości aż go zwolnił , D-Will to straszna primadonna , wkurzający się zrobił , rozpieszczony został w Nets strasznie .
Pozdrawiam piszących że Gordon wraca po kontuzji i to żadne wzmocnienie dla NOH , większej głupoty dawno nie czytałem (no może poza tym o Hawks w conference finals ) . Eric wraca i NOH u siebie mogą trochę wygrywać , dalej sporo słabych punktów ale teraz mają go-to-guy i coraz mniej Riversa na parkiecie co jest najlepszą wiadomością.

Dallas - SA Spurs
@1.41 pinnacle ✅
Spurs wreszcie zdrowi , przerażająco szeroki skład .Wrócił :
przyszły top3 obrońca ligi Leonard oraz nie umiejący pisać Stephen Jackson (polecam zobaczyć jak jechał Ibake na tweeterze )
Danny Green jak automat trafiający trójki (5-7 , 7-8 ostatnio) .
Dallas nie ma obrony , 129 kilka dni temu dostali od Spurs . Mayo wrócił do formy z ostatnich miesięcy z Grizzlies i atak Mavs jest mizerny :

Ostatnie 5 w wykonaniu Mayo:
FG: 3-14 , 3-11 , 3-8 , 1-7 , 6-13
3pt : 3-21
69% FT
4.8 straty na mecz

Dodatkowo wrócił Nowitzki który na razie więcej przeszkadza niż pomaga , jest kołkiem w obronie a w ataku nawet nie prezentuje nic (5-21 FG w ostatnich 2 meczach). Jednak największym problemem jest że przez te 20 minut kiedy jest na parkiecie Mavs mają ogromną dziurę w obronie , zdrowy Dirk nie był dobrym obrońcą ale jakoś wyglądał . Teraz wygląda fatalnie i dziś Spurs to wykorzystają .
Spurs grają zbilansowany atak , masa ekstra passów (1 miejsce w NBA w asystach) , szukają partnerów z drużyny do znudzenia aż ktoś będzie niekryty , Mavs z taką obroną odda zbyt wiele łatwych punktów aby myśleć o wygranej .
Dallas dodatkowo bardzo słabo zbiera , brakuje im dynamicznego, waleczengo pitbulla jak Ibaka , Farried czy R.Evans . Zamiast pitbulla mają morsa-albinosa Kamana i nieodrywającego się od ziemi Eltona Branda . 22 miejsce w zbiórkach .
Kurs około 1.45 podam później kurs i buka bo na razie tylko milenium dało taki kurs .

Clippers - Jazz
@1.2 pinnacle ✅
oraz Clippers -4.5 @1,41 bet365 ✅
Clippers HT/FT @ 1,5 bet365 ✅
Nie ma co się rozpisywać , Jazz u siebie nie wygrali najpierw prowadząc 19 pkt to nie wygrają na wyjeździe . O ich formie na wyjazdach pisalem wczoraj. Olewają kolejne mecze ale dziś akurat w to wątpię , nie dość że zechcą przerwać streak to najważniejsze , zechcą się zrewanżować .
Mogą sobie chcieć : bez Mo Williamsa , Tinsley /Watson na PG , Hayward gra na wyjazdach z taką energią jakby mamusia mu kanapek na drogę nie zrobiła (nie lubię dzieciaka:grin ???? . Kanter&amp;Favors tracą dużo wartości na wyjazdach przez brak zaangażowania/lenistwo , Jefferson swoimi izolacjami niszczy płynność w ataku .
Nic nie wygląda dobrze w Jazz , o Clippers pisałem sporo wczoraj jak ktoś nie widział niech zajrzy . Serducho do gry jest , około 1.22 kurs do Spurs i NFL mi pasuję .

Otrzymane punkty reputacji: +33
jack4show 30

jack4show

Użytkownik
Dzięki maroon, Twoja seria niesamowita jak Clippersów ???? propsy.:spokodfhgfh:

Dallas Mavericks vs San Antonio Spurs ✅✅

Typ : Sas -5.5 hc.

Kurs : 1.91 @ Betsson.
Co do typów na dzisiaj, jedynym sensownym do grania wydaje mi się mecz Dallas Mavericks vs San Antonio Spurs, a mianowicie Spurs - 5.5 hc. Kilka argumentów : po pierwsze, wiadomo mecz meczowi nie równy ale uważam że Spurs w dalszym ciągu są drużyną na fali, dobra forma Parkera, Duncana oraz Greena dadzą dziś znać, Spurs ze swoją ławką miażdżą system. Biorąc natomiast pod uwagę ostatni mecz między tymi drużynami, a było to dokładnie 23 grudnia Spurs wygrali i to mega wyraźnie, bo aż 38 pktami ( 129 - 91 ). Wiadomo, że mecz meczowi nierówny tym bardziej, że był to mecz w San Antonio, ale nie sądzę by przez te kilka dni dużo się pozmieniało, na tyle by Spursi nie sprostali ponownie Dallas. Biorąc pod uwagę formę Dallas - bardzo słaba - 5 porażek z rzędu. natomiast na 4 ostatnie domowe mecze , wygrali 2 z Philadelphia i słabymi Kings) , Spurs na wyjazdach ostatnio zadyszka - wtopa z Denver, Oklahomą, Portland i Jazz, oraz kosmiczny mecz w Houston, gdzie wygrali z Rakietami. Mimo wszystko dzisiaj nie przewiduję niespodzianki oraz nagłego przebłysku Dirka, który po kontuzji powoli dochodzi do siebie, Mayo również spuścił z tonu, a sam Collison z Kamanem raczej nie pociągną Dallas do wygranej. Reasumując, Spurs wyglądają na ten mecz dużo lepiej i myślę, że będzie to przerwanie ich złej wyjazdowej passy - 4 wtop z rzędu.

Easy win.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom