>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Ale człowiek dożył czasów, że kursy na LAL z GSW kręcą się koło 2,00. Jak długo śledzę NBA, a będzie już ze 20 lat, to tego nie grali. No może za czasów Mullina , Richmonda i Timiego było podobnie, ale kto wtedy wiedział o bukmacherce :).

GSW - LAL 2 za 1,97 w Betsson. ✅

Absolutnie trzeba spróbować nie ma innej opcji. Siedziałem dziś od 04.30 i oglądałem wojowników z Bobkami. Fajnie się ogląda te GSW autorsko stworzone przez M.Jacksona. Niesamowity ogień z tyłu ( Curry, Thompson, nawet Jack ) no i czyszczący tablice D.Lee, który gra życiowy sezon ( wczoraj Triple-double), a także uzupełniający go z ławki Landry. Widać, że jest chemia i chłopaki dobrze się bawią. Drużyna młoda, więc perpektywiczna i nakręca się każdym wygranym meczem. Problemy ?? Napewno numer 1 to pozycja 5 - miał być Bogut jest Ezeli i marnie to wygląda. Niewiele lepiej jest na 3, gdzie najczęsciej gra Barnes. Jeżeli chłopakom z dystansu nie będzie wpadać, to GSW jest w kłopotach.
Co naprzeciw. Potencjalnie najlepszy center ligi, D.Howard. Jeżeli LAL przesuną umiejętnie grę pod kosz, to Wojownicy będą w dużych opałch. Był jeszcze tak mecz z orlando, gdzie Orlando zastosowało taką taktykę, a Howard stanął na linii wolnych bodajże +30 razy ( dokładnie nie pamiętam). D&#39;Antoni musi zrozumieć, że dziś trzeba grać w pomalowane, gdzie Howard z Gasolem opanują sytuację. Lakers mają serię W3, oczywiście głownie dzięki Kobiemu, który dzisiaj pewnie zrobi swoje - o to można być spokojnym. Liczę też na to, że LA w końcu poprawią defensywę na obwodzie, bo jak tu będzie lipa, to Curry z Thompsonem ich rozstrzelają i po moim typie. Idę w stronę Lakers, gdyż w mojej ocenie mają zawodników indywidualnie mających większy talent, i chociaż dzisiaj będzie pewnie mecz na styku, to liczę , że typ się zamknie. W tym sezonie w Los Angeles było + 24 dla gospodarzy... , w zeszłym sezonie 4-0 dla LAL. Po stronie strat wiadomo : GSW ( Bogut, Rush) - LAL ( Nash, Blake ). Na rotoworld.com jest napisane , że decyzja o powrocie Nasha ma zapaść dzisiaj, ale pewnie bardziej pod kątem Świątecznego meczu z NY, który już jest zapowiadany jako powrót nieobenych Amare vs Nash.
Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +17
G 277

geryx

Użytkownik
Wizards-Detroit 2 @ 1,95 bah willhill
✅
Wczoraj miazgę zrobili z Wizards gracze Detroit. Więc taki kurs łapać bo wg mnie prezent. Stuckley niepewny ( 4 q dostał w zęby, ale piszą że ma wszystkie) ) więc pewno zagra.Czy może być aż taka metamorfoza gospodarzy, czy własna hala może zmienić wczorajszy obraz gry,może to NBA, ale śmiem wątpić.
8/10

harvey 967

harvey

Użytkownik

New Orleans Hornets - Indiana Pacers
New Orleans Hornets under 88 pkt # 1.88 Betsson ✅✅✅ 75:81​

Po raz kolejny próbuję zagrać coś w meczu Indiany. Wczoraj bardzo ładnie sobie poradzili z Cavs wygrywając na ich parkiecie 99:89. W pierwszej połowie mecz był nawet wyrównany, jednak po powrocie z szatni West i spółka zagrali na swoim poziomie. Bardzo skutecznie w ataku i dzięki dobrej defensywie powstrzymali Kawalerzystów. Przed wczorajszym meczem pisałem o Indianie, więc nie ma co się powtarzać, to moje słowa:

Jak wiadomo Indiana sobie radzi bez Grangera i radzi sobie całkiem nieźle, bo przecież w dzień kontuzji swojego lidera, raczej dużo osób się nie spodziewało, że ekipa z Indianapolis będzie miała bilans 14-12. Ja osobiście myślałem, że będzie im szło gorzej i to o wiele gorzej. Jednak trener Frank Vogel dość mocno zmienił styl gry tej drużyny. Widać, że kładą przede wszystkim nacisk na defensywę i właśnie dzięki dobrej obronie wygrywają mecze. W całej NBA tylko Bulls i Grizzlies tracą mniej punktów, niż Pacers. Nie ma co tutaj opisywać poszczególnych zawodników, bo dla mnie to właśnie ekipa Indiany jest przykładem czym jest prawdziwa drużyna. Fakt w składzie są: West, Hibbert, George czy Hill ale to właśnie cała obrona robi swoje. W ostatnim meczu przeciwko Jazz w drugiej kwarcie ekipa Utah zdołała rzucić zaledwie 8 oczek :O To pokazuje, że deffens tej ekipy jest solidny.
Hornets wracają do swojej hali po czterech wyjazdach, które wszystkie zakończyły się porażkami. Co więcej, już od 10 spotkań nie zaznali oni smaku zwycięstwa i raczej ta fatalna passa zostanie dziś podtrzymana, gdyż Pacers raczej nie powinni mieć problemu z wygraną, no ale kto wie. Ja jednak gram znowu na defensywę Indiany. Sądzę, że ekipa gospodarzy nie poszaleje dziś. W całej NBA tylko Wizards rzucają mniej oczek, ich średnia to zaledwie 91.48 pkt. Wciąż w tej drużynie brakuje Gordona, który powinien być najlepszym zawodnikiem tego zespołu. Wczoraj mierzyli się oni ze Spurs i przegrali 94:99. Dość sporo jak na nich rzucili, ale to za sprawą tego, że ekipa SAS lekko odpuściła ostatnią kwartę i pozwoliła Szerszeniom na rzucenie, aż 33 oczek. Jak dla mnie po raz kolejny Pacers powinni pokazać dobrą obronę i skutecznie powstrzymać swoich rywali w ataku. Linia lekko niższa, niż wczoraj jednak i potencjał w ataku, również lekko mniejszy, niż Cavs. Niby są w zespole NOH takie nazwiska jak: Davis, Vasquez czy Anderson, jednak przy dobrej defensywie Pacers ciągle to wygląda blado.

Atlanta Hawks - Chicago Bulls
Atlanta Hawks under 94 pkt # 1.88 Betsson ✅✅✅ 92:75​

Wczoraj Bulls pokazali bardzo dobry basket w starciu z Knicks. Chyba nikt się nie spodziewał, aż tak dobrej gry ekipy z Chicago. Spotkanie w którym dość sporo punktów padło, bo przecież Bulls wygrali aż 110:106. W mojej ocenie taki wysoki wynik, dziś nie ma prawa na powtórkę. Bez Rose&#39;a i Ripa Bulls pokazali rogi i skutecznie postarali się o drugą porażkę Knicks w MSG. Świetnie wczoraj zagrali Deng, Belinelii czy Hinrich. Widać, że ta ekipa po słabszym początku sezonu i dość średnim listopadzie, teraz notuje bardzo dobre wyniki. Jak dla mnie jednak Byki to dobra denfsywa, w tym sezonie tylko Miśki z Memphis tracą mniej oczek w swoich spotkaniach. W poprzednim sezonie obie drużyny mierzyły się czterokrotnie i Bulls w tych meczach tracili zaledwie 84 oczka. Dziś z pewnością nie będzie takiego szybkiego spotkania jak wczoraj i podopieczni Thibodeau będą musieli bardziej się skoncentrować w obronie, a jak zagrają na swoim poziomie, to powinni zamknąć Jastrzębie nawet w 85 punktach.

Hawks to dla mnie ekipa, która miewa czasami momenty świetniej gry, ale czasami jak na nich patrzę, to śmiać się chce. Ostatnie cztery spotkania to ta druga gorsza ich odsłona. Porażki z GSW, Thunder oraz 76ers i zaledwie zwycięstwo z Wizards po dogrywce. W tym sezonie średnio rzucają prawie 97 oczek. Wczoraj grali właśnie w Philadelphi i wyglądało to słabo. Smith oraz Horford, którzy jakoś wcześniej przypominali mi stare dobre dwie wieże ze Spurs (Duncun i Robinson) to teraz nic a nic nie przypominają tego świetnego duetu. Al wczoraj zaledwie 2-10, a Smith mimo dobrej skuteczności jakoś mnie do siebie nie przekonuje. Co tu dużo mówić, widać że forma Hawks lekko spadała, a obrona Bulls to nie jest jakaś byle jaka. Jak dla mnie dziś wynik bardzo underowy, jednak ja zagram na under Jastrzębi. Korver z pewnością będzie chciał poszaleć przeciwko swojej byłej ekipie, jednak te jego trójki nie powinny zagrozić underowi.

Otrzymane punkty reputacji: +16
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Houston Rockets vs Memphis Grizzlies
Prowadzenie po 4. kwarcie - Memphis
Kurs 2.05
Unibet

Na dzisiejszą noc wybieram ten typ. Memphis bez żadnych strat i kontuzji. Rakiety wciąż bez Pattersona, więc w s5 pewnie Morris, który gra ostatnio bardzo przyzwoicie (14, 13, 19 pkt), ale dziś będzie Rakietom mega ciężko pod tablicami: Morris &amp; Asik vs Zac Randolph (17 ppg i prawie 13 rpg) i Marc Gasol (prawie 15 ppg i średnio 7 zbiórek na mecz). Asik dostanie szybkie faule i zaczną się kłopoty Rakiet. Harden powalczy jak zawsze i dostanie wsparcie od Parsonsa, ale z drugiej strony są Gay i Conley.
Nie przeraża mnie słaby bilans Memphis w Houston, bo to było inn zestawienie personalne. Dla mnie istotne są ich starcia tylko z tego sezonu,a póki co był 1 mecz:
-10.11. MEM 93-85 HOU

Mimo sympatii do Rakiet dziś ten mecz raczej przegrają,a MVP meczu powinien być Zac R.

PS. Biorę bet po 4. kwarcie, bo czysty win z dogrywką był poniżej 2 zeta, a nie przewiduję tu dogrywki i gry punkt za punkt.

Pozdrawiam

andrewo8 49

andrewo8

Użytkownik
Portland Trailblazers -3.5 - Phoenix Suns 1.98 Pinnacle ⛔
Damian Lillard &lt;MPG 37.9 APG 6.5 PPG 18.5 hello to rookie&gt; i jak dla mnie ten facet to najlepszy debiutant w tym sezonie to rocznik 90 nie mogę przebolec ze nie oglądamy go już od sezonu może dwóch ale by może wtedy nie był by tak dobry i dojrzały jak na debiutanta z pozycji PG to dzisiejszy bardzo ciekawy match-up z Dragicem z któym sobie poradzi. Bardzo prawdopodobne ze do składu wróci Aldrige a więc lider zespołu na tablicach ale pod jego nieobecnosc Hickson miał więcej miejsca i pokazał że nie popadł jeszcze w ligową szarzyznę i gracze Suns będą mieli z nim problemy a zwłąszcza takie tuzy defensywy jak Luis Scola . Blazers są ostatnio w formie 4-1 gdzie 3-2 pokrywali linię qygrali u siebie między innymi z Spurs czy Nuggets Forma fizyczna też powinna byc solidna bo nie grali za dużo a coraz lepiej funkcjonuje defensywa tracąca ostatnio w granaicach 90 pkt. Po przewadzę na pozycji 1 i 4 dochodzi 3 gdzie Nic Batum będzie miał trudne zadanie bo Suns tam grają zawodnikami bardziej defensywnymi ale niższymi co batum myślę wykorzysta a Blezers wezmą rewanż za przegraną miesiąc temu w Phoenix blisko 30 pkt patrze na statystyki z tego meczu Marcin rzucił tam 22 pkt a Suns grało na 60 % z gry ... to nie zdarzy się 2 x ...
Oj Suns Suns nie przekonam się do trego zespołu nawet mimo 4-1 w ostatnich meczach ale grali między innymi z Cats czy Kings słowa uznania za Grizzlies ale to był dziwny mecz do tego wszystko grali u siebie a jadą teraz na 2b2 na Północ więc jak nie przegrają dzisiaj to dostaną bęcki jutro od Clips ta ich seria musi się skonczyc

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers -1 1.89 Pinnacle ✅
Fajna analiza tego meczu jest wyżej za sprawą Cibelesa + za to.. nie ma się co powtarzać odsyłam do lektury !
Steve Nash (leg) will play against the Warriors on Saturday.rotoworld

Jeszcze coś wrzucę ok 1

Napisałęm że cos dorzucę to i napiszę ale bardziej w stylu for fun bo nie będę wszystkich typów wypisywał bo zrobi się tutaj bałagan

New Orleans Hornets - Indiana Pacers 2.37 Pinnacle ⛔
Hornets L10 zacznę prosgresję na ich win już nie z wykorzystaniem lini...
Wszystkie pkt Hornets po przerwie mozna by pokazal w 2 minutowym highlights i to wraz z powtórkami... rzucili 29 pkt i roztrwonili całą przewagę niedługo się przełąmią to wisi w powietrzu

Denver Nuggets - Charlotte Bobcats 17.0 Pinnacle ⛔
Nie wiem co musiało by się zdarzyc żeby Bobki przełamały swoją serię w Denver rzucającym 0% z za łuku ..... ale może amajzing za groszę ;D

Jest to mój prawdopodobnie ostatni wpis w tym roku nowe byc może już za rok ;) A więc w styczniu chociaż i to nie pewne ze względu na sposób mojej gry
Wesołych Świąt !

pele_ 268

pele_

Użytkownik
Kobe Bryant over 31 pkt kurs 1.85 (Betsson) ✅ 34 pkt

Na dziś gram over Kobiego. Zwycięstwa Lakers nie jestem pewien, ponieważ wiadomo jak grają w tym sezonie. Średnia Bryanta wynosi 29.5 pkt. GSW może mieć bardzo duże problemy z pokryciem takiej klasy zawodnika jakim jest Kobe. Ogólnie jest to drużyna złożona z dość młodych zawodników, walcząca o każdy punkt w meczu. LAL skupiają się praktycznie tylko i wyłącznie na ofensywie, a Kobe przewodzi w całej ekipie. Howard jak dla mnie to nie ten sam Howard co wcześniej. Kobe bardzo często gra samemu. Praktycznie on prowadzi całą drużynę. Mam nadzieję, że mecz będzie overowy i będziemy świadkami niezłej strzelaniny, w której będzie przewodził Kobe. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +2
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers -&gt; Stephen Curry over 21,5 pkt -&gt; 1,85 -&gt; Unibet⛔⛔⛔ 20 pkt Stephena :]
Gram dzisiaj na rozgrywającego miejscowych GSW, którzy podejmować dzisiaj będa zespół ze Staples Center. Ekipa gości prowadzona przez Mike D&#39;Antoniego w ostatnim czasie gra coraz lepiej, jednak PG praktycznie każdego zespołu rzucają ekipie Lakers dużo punktów, bo preferowany basket przez coacha gości to run &amp; gun czyli akcje maxymalnie 5-10 sekundowe . Curry to nie tylko rozgrywający Golden State Warriors, ale przede wszystkim lider, który potrafi dobrze uderzyć z dystansu, rozegrać akcje z wjazdem pod kosz, oraz na półdystansie. Nie wiem, kto dzisiaj miałby zatrzymać Curry&#39;ego... Duhon?? nie sądzę, Kobi? Raczej też nie. Jak na lidera przystało jeśli GSW dzisiaj dotrzyma tempa Lakersom, to o over Stephena jestem spokojny. Linia nie jest wysoka, a w ostatnim czasie Stephen spisuje się bardzo dobrze. Nie ma się tu co dużo rozpisywa ć. Kon kretny bet i tyle IMO. Życzę owocnych typów. Pozdrawiam Ram bo

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Kobe Bryant over 31 pkt kurs 1.85 (Betsson)

Na dziś gram over Kobiego. Zwycięstwa Lakers nie jestem pewien, ponieważ wiadomo jak grają w tym sezonie. Średnia Bryanta wynosi 29.5 pkt. GSW może mieć bardzo duże problemy z pokryciem takiej klasy zawodnika jakim jest Kobe. Ogólnie jest to drużyna złożona z dość młodych zawodników, walcząca o każdy punkt w meczu. LAL skupiają się praktycznie tylko i wyłącznie na ofensywie, a Kobe przewodzi w całej ekipie. Howard jak dla mnie to nie ten sam Howard co wcześniej. Kobe bardzo często gra samemu. Praktycznie on prowadzi całą drużynę. Mam nadzieję, że mecz będzie overowy i będziemy świadkami niezłej strzelaniny, w której będzie przewodził Kobe. Powodzenia!
Bez sensu to grać akurat w tym meczu. Kiedy nie było Gasola i Nasha to ok. Ale teraz Kobe raczej przestanie pałować, a gra przeniesie się bardziej pod kosz. Na powrocie Kanadyjczyka zdecydowanie zyska Howard, który powinien raz za razem wykańczać P&amp;R. Na pozycji C GSW nie mają w tym momencie nikogo, Howard ich tam zmiecie. Ewentualnie będą go faulowali przy każdej możliwej okazji, jak rok temu :grin:. Moim zdaniem zaczyna się okres w którym Lakersi będą niszczyli rywali raz za razem. Przynajmniej tak to wygląda w teorii. Pierwsza piątka kosmiszna, do tego super strzelcy z ławki Meeks, czy Jamison. Kurs piękny po prostu.
Lakers (1.95) ✅ Pinnacle &amp; Howard over 18 (1.92) ⛔ Etoto

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Po analizie wybrałem na dziś coś takiego

SAS - Dallas under 203,5 Ladbrokes za 1,91

Bardzo nie lubię słów &quot; prezent&quot; , bo NBA uczy pokory jak mało która inna liga, ale chyba poszli z tą linią o parę punktów za dużo...
I jedni i drudzy ostatnio jakoś underowi. OK, Dallas rzuciło 95 z Miami, ale tam było już pozamiatane w połowie 3 kwarty i w ostatniej rezerwy Miami pozwoliły Dallas na uniknięcie kompromitacji. Natępnie tylko 82 w Memphis. W czym tkwi problem ?? Przyciął się lekko O.J.Mayo ( 8 i 10 punktów ) i jakoś nie sądzę by dziś się odblokował bo rywal bardzo solidny. Do tego dzisiaj nie wiadomo czy zagra Collison, a bez niego to będzie jeszcze wolniej w ofensywie.
SAS ostatnio z Szerszeniami 99 oczek, wcześniej kręcili się wokół 105.
Ja tu dziś widzę wynik w granicach 100-90, więc powinno się wszystko ułożyć właściwie. W ostanich 15 meczach pomiędzy tymi drużynami linia pękła tylko raz. W SAS wszyscy zdrowi i gotowi do gry.
Argumenty o tym , że idą święta i wszyscy będą już myślami przy stole , to traktuje lekko humorystycznie ;-) , ale to też jakieś argumenty.

Życząc Wszystkim Userom Spokojnych Świąt, pozostaję z nadzieją na świąteczny prezent w postaci paru złotych po tym typie ;-)

N 196

nicks

Użytkownik
Jedno mnie irytuje . Potrafi byc w kolejce 13 zdarzen a wy zaczynacie podawac info.swoje przemyslenia i typy o 00 53 a zaczynaja o 1.00. w takim przypadku pokazujecie jedynie jak wyglada wasz kupon. za 7 nikt raczej nie czeka. nie o to chodzi....

ost gram w naziemnych. buki juz zamkniete ale moze znajdziecie podobne linie.

w meczu Knicks-Minesota
typ : wygrana Knicks 1.35 ✅ i handi - 8.5 za 1.9 ⛔
i Over 13.5 pkt Kirilenki z Minesoty za 1.93 ⛔

Brak Lova w Minesocie. Pekovic trudne zadanie dzis z Chandlerem. i duze przewagi fizyczne na pozycjach 1. 2 knicksow nad minesota. felton .kid . jr smith. prigioni. przeciwko rubio . ridnour.shved. Minesota zostanie wystrzelana i zabiegana i to dosc szybko. Licze na walke Kirilenki. ponowienia i dogrywanie do niego. On sie musi postawic. Tak widze to spotkanie

Brooklyn Nets- 76
typ : win Nets 1.45 ✅

Dzis netsi cisna na maxa. Wiemy jak gra Phila. Gorace mlode glowy. Musza indywidualnie dobrze odpalic a ja tego dzis nie widze. Netsi cisna na maxa i nie widze skutecznej solowej gry malych 76 z poz 1 i 2

ktos pytal o over J.Johnsona 16.5. pewniejsze nets w handi moim zdaniem

Suns -Clips
typ : over pkt 15.5 Dragic kurs 1.93 ⛔

Dragic bedzie ciagnal i wykaze sie dzis indywidualnie. Nie widze gry jego kolegow. On sie pokaze indywidualnie na tle CP3. ponadto Phx Suns moga zaskoczyc wiec uwazam ten typ pewniejszy niz granie win Clips za 1.36.

Orlando - Utah
typ (win Utah 2.00) ✅
rano kurs byl na odwrot. mimo wczorajszej gry Utah i prawdopodobnie braku Mo Wiliamsa Utah zrobi wszystko aby dzis wygrac maja olbrzymia przewage wielkich. a pozycje 1 i 2 podobny poziom. nie widze tych strzelcow dzis Orlando . Utah powinno zdominowac i kontrolowac te zawody. Proponuje grac Utah z - handi do nawet -4.0 kurs 2.75 :zwrot:

i na sucho od rana chodzilo po glowie (Sacramento po 2.00)✅ teraz spadki 1.83. M Cousin chyba zagra i dzis powinni zachowac spokuj a Portland dzis czas na stojane po wczorajszym. To jest raczej czytelne tak to widze
bilans 4 trafienia - 3 wtopy
PS pisalem z komorki. sorki za styl wpisu
pozdr

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Ode mnie dziś dubel z NBA.
Suns - Clippers 2 1,36
Spurs - Mavericks (+15) 2 1,47
AKO ~ 2
Maszyna o nazwie Clippers rozkręciła się na dobre i jeżeli nie obniżą lotów po słońcach powinni przejechać się jak walec.
Z kolei handi na Dallas jest dla mnie bardzo wysoko postawione i nie chodzi tu nawet o różnicę jaka jest między tymi zespołami (tym bardziej bez Dirka) ale o fakt, że Spursi większość meczy gra na styku. Myślę, że 15 pkt to dość bezpieczna linia.

pele_ 268

pele_

Użytkownik
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 1 kurs 1.43 (Pinnacle) ✅ 95-92

Dzisiaj Brooklyn z serią 3 porażek (Bulls, Jazz, Knicks) przystępuje do spotkania z 76ers. Phila już od 5 spotkań nie potrafi wygrać na parkiecie rywala (Bulls, Celtics, Pacers, Dallas, Rockets). Netsi dzisiaj przed własną publicznością będą chcieli za wszelką cenę wygrać i wrócić na zwycięską drogę. Nets prezentuje się naprawdę dobrze. Nie sądzę, aby dzis młoda ekipa 76ers stawiła czoła tak dobrze grającemu zespołowi jakim są bez wątpienia Nets. Lopez, Williams, Johnson i spółka powinni spokojnie wygrać przewagą kilku punktów.

Carmelo Anthony over 28.5 pkt kurs 1.85 (Tobet) ✅ 33 pkt MELO - FENOMEN

Nie będą się rozpisywał. Forma mistrzowska, wszystkie piłki na niego, masa rzutów. Melo - klasa sama w sobie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
N 23

nekar

Użytkownik
Brooklyn Nets - Philadelphia, Ciekawa statystyka Johnona, który wg danych ze strony nba, rzucał w 5ciu ost. meczach sr. 21 p., zaś w 5ciu ost. z Phi 11.6 !
Linia 17.5 , biorę under 2.0 with bet365. ⛔Powrót Jrue Holidaya do drużyny ma ponoć zmienić całkowicie grę 76ers. Biorę 76ers +6 with bet365 1.90✅
n.
Nets wygrywają 95-92
J. Johnson rzuca 22 pts
J. Holiday 24 pts

harvey 967

harvey

Użytkownik
New York Knicks - Minnesota Timberwolves
Nikola Pekovic powyżej 27 pkt i zbiórki # 1.85 Betsson ✅✅✅ 21 pkt 17 zb = 38​

Kolejne świetnie zapowiadające się spotkanie w Madison Square Garden, w której gospodarze czyli New York Knicks podejmą Minnesotę Timberwolves. Jak wiadomo ekipa z Manhattanu spisuje się w tym sezonie w swojej hali bardzo dobrze, gdyż jak na razie notują bilans 11-2, jednak ja bym nie odbierał wszystkich szans drużynie Wilków.
Knicks to moja ulubiona drużyna z NBA, a Anthony zawodnik i nie lubię stawiać przeciwko nim. Dlatego zdecydowałem się pograć na statystyki centra gości czyli Nikoli Pekovica, która w tym sezonie gra bardzo dobrze i pokazuje, że mimo jeszcze nie dużego doświadczenia na parkietach NBA spisuje się ciągle na niezłym poziomie. Najważniejszą informacją co do tego typu to fakt, że do Nowego Jorku nie poleciał Kevin Love (ESPN), a co za tym idzie siła podkoszowa Wilków słabnie i to dość sporo. W tym sezonie Pekovic dostaje dużo piłek bo może pochwalić się skutecznością rzutów z gry na poziomie 50%. Ostatnie sześc spotkań to bardzo udane występy, średnio w nich notuje 22,5 pkt oraz zbiera prawie 10 piłek w każdym meczu. Świetnie współpracuje zarówno ze Shvedem oraz powracającym do formy Rubio. Widziałem ostatni ich mecz z Thunder wygrany 99:93 i muszę przyznać, że wyglądało to całkiem nieźle. Pekovic w tym sezonie lepiej wypada w meczach wyjazdowych. Dziś przeciwko niemu będzie grał Chandler, który jak wiadomo bronić potrafi, jednak w mojej ocenie jest to średni zawodnik i Pekovic w takiej formie z pewnością nie jest bez szans zarówno jeżeli chodzi o punkty jak i o walkę o zbiórki w ataku. Ostatnio Knicks grali przeciwko Nets czy też Bulls. Zarówno środkowy Byków czyli Noah (15 pkt, 12 zb) oraz Lopez (16 pkt, 10 zb) zaliczyli udane występy. Pod nieobecność Love&#39;a to Pekovic jest pierwszą opcją w ataku pod koszem Wilków. W ostatnich pięciu spotkaniach oddawał, aż 18 rzutów albo i więcej. Dziś mam nadzieję, że będzie podobnie, a jeżeli tak to jestem spokojny, że zdobędzie ponad 15 oczek i do tego dołoży kilkanaście zbiórek.

Otrzymane punkty reputacji: +13
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Sacramento Kings – Portland Trail Blazers
Handicap
Typ: Portland Trail Blazers +2 @ 1.833 Pinnacle ⛔ 108-96 :;/:

W obu rozegranych w tym sezonie meczach między tymi ekipami wygrywali goście i myślę, że jest duża szansa na podtrzymanie tej serii. Przede wszystkim przemawia za tym świetna ostatnio forma Portland (seria 5 domowych wygranych z rzędu m.in. z San Antonio i Denver), która pozwoliła im po raz pierwszy w tym sezonie mieć dodatni bilans (13-12). Ze swoich obowiązków wywiązują się liderzy zespołu, czyli LaMarcus Aldridge (19.9 p, 7.7 z), Nick Batum (15.9 p) czy ich świetny rookie na rozegraniu Damian Lillard (18.8 p, 6.5 a). Na dodatek świetnie ostatnio prezentuje się J.J. Hickson, który notuje właśnie serię 7 meczy z double-double (16.7 p, 14.1 z w tym czasie). Jest dobra forma, są i dobre staty, a dla trenera Stottsa najważniejsze jest z pewnością dobra obrona zespołu, która pozwoliła zatrzymać rywali na 88.8 punktach w ostatnich 5 meczach. Dzisiaj o zwycięstwo może być o tyle łatwiej, że gospodarze wystąpią mocno osłabieni, bowiem po raz kolejny w tym sezonie zawieszony został lider Królów DeMarcus Cousins (16.6 p, 9.5 z). Tym razem poszło o jakieś spięcie w szatni z trenerem Smartem w przerwie ostatniego meczu. Na dodatek niepewny jest występ podstawowego rozgrywającego Tyreke Evansa (15.1 p, 3.2 a), który już opuścił 3 ostatnie mecze przez uraz kolana. Myślę, że wyrwa pod koszem przy braku młodego gniewnego Cousinsa będzie idealnym polem do popisu dla Aldridge’a i Hicksona będących ostatnio w dobrej formie. Wprawdzie Blazers na wyjazdach radzą sobie w tym sezonie średnio (4-8), ale wydaje się, że dzisiaj będą mieć idealną okazję, by poprawić ten bilans i przedłużyć swoją serię zwycięstw do sześciu. W takiej sytuacji dodatnie handi powinno być aż nadto wystarczające.

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 00:00
Orlando Magic (-2) - Utah Jazz
TYP: 1 (w przypadku zwycięstwa drużyny 1 dwoma punktami zwrot)
KURS: 2,13
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Kolejny mecz do którego napiszę analizę również jest z typu tych z NBA a więc najlepszej ligi na świecie w piłce koszykowej. Jakoś przekonałem się do meczów w tej lidze i już nie pisze analiz do piłki nożnej gdzie jest to moja ulubiona dyscyplina a piszę do koszykówki dzięki której ostatnio zacząłem się bardzo interesować. Powiem szczerze w koszykówce to tylko interesuję się ligą NBA kiedyś jeszcze przeglądałem polskie zespoły lecz teraz nie mam na to czasu i po prostu nie opłaca się oglądać mecze na tak słabym poziomie. Tak samo z piłką wolę obejrzeć dobre spotkanie w TV ligi angielskiej, włoskiej lub hiszpańskiej niż iść na mecz w polskiej lidze bo to jest kopanina i nic więcej szkoda czasu, pieniędzy i nerwów na to że mecz zakończy się bojówką dal kiboli. Po prostu żenada co to się dzieje w tej Polsce może Zbigniew Boniek to wszystko ogarnie. Ale się rozpisałem na temat którego nie powinienem przytaczać w mojej analizie. Ale jak widzicie analiza jest pisana spontanicznie więc to co myślę to piszę. Wracamy do tego meczu i zacznę od gospodarzy. Gospodarze tego meczu w lidze konferencji wschodniej znajdują się na 10 pozycji z dorobkiem 12 zwycięstw i 14 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to siedem meczy wygrali i sześć meczy przegrali. Na wyjeździe natomiast rozegrali oni 13 meczy w których to pięć meczy wygrali i osiem meczy przegrali. A więc jak widać Orlando zaczęło ostatnio grać coraz lepiej dlatego też znaleźli się na 10 pozycji w lidze. Natomiast goście tego meczu po bardzo dobrym początku sezonu teraz grają katastrofalnie i dlatego spadli w lidze konferencji zachodniej na pozycję 10. Wygrali oni 14 meczy i również tyle samo meczy przegrali. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 11 meczy w których to 9 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im zdecydowanie gorzej ponieważ rozegrali oni 17 meczy i pięć meczy wygrali i aż 12 meczy przegrali. A więc jak widać na wyjeździe grają bardzo słabo. W ostatnich sześciu meczach gospodarze wygrali cztery mecze i dwa spotkania przegrali. Na własnym stadionie ostatnio wygrali z takimi zespołami jak Minnesota czy Golden State. Natomiast goście tego meczu w ostatnich sześciu meczach wygrali dwa mecze i przegrali cztery spotkania. W 2012 roku oba zespoły spotkały się dwa razy na boisku Utah i dwukrotnie Orlando przegrało lecz w tym meczu grają na własnym boisku i ja bym postawił na nich ponieważ kurs jest wysoki i może mały handicap nawet można by było dać aby był większy kurs ;)

pasek 9,9K

pasek

Użytkownik
Tytułem wstępu drogi panie moderatorze dlaczego usuwasz mój post z informacją o potencjalnym obrońcy na Joe Johnsonie? Nie znam się, ale wydaje mi się, że mogło się to info komuś przydać. W końcu ktoś pytał.
Po drugie aż nie sposób się nie odnieść do niektórych analiz i typów. No to jedziemy:
Suns -Clips
typ : over pkt 15.5 Dragic kurs 1.93
Dragic bedzie ciagnal i wykaze sie dzis indywidualnie. Nie widze gry jego kolegow. On sie pokaze indywidualnie na tle CP3. ponadto Phx Suns moga zaskoczyc wiec uwazam ten typ pewniejszy niz granie win Clips za 1.36.
Goran Tragic vs. 4× NBA All-Defensive Team Chris Paul i to Dragic ma ciągnąć ofensywę i wystrzelić punktowo. To się gryzie, potwornie się gryzie. A to, że PHX mogą zaskoczyć wypoczętych i będących w gazie Clippers jest jeszcze bardziej nieprawdopodobne. Zwłaszcza grając w b2b. (Dragic under)
i na sucho od rana chodzilo po glowie Sacramento po 2.00 teraz spadki 1.83. M Cousin chyba zagra i dzis powinni zachowac spokuj a Portland dzis czas na stojane po wczorajszym.
Cousins nie zagra, Evans nie zagra (żródło). Smugi tylko bez Matthewsa, który wczoraj zszedł po bodajże 10 minutach. Tak więc dziura pod koszem w drużynie Kings. A z drugiej strony? JJ Hickson w życiowej formie in &quot;past Cleveland LeBroners era&quot;, LM Aldridge wczoraj tylko 5-15 z gry, jednak dziś będzie miał łatwiejszych przeciwników w pomalowanym. Na obwodzie Batum który wczoraj także nie zachwycił. 2-9 za 3, 7 strat oraz rewelacyjny Lillard, który z meczu na mecz pokazuje, że walka o ROTY nie zakończyła się w dzień draftu, ale trwa nadal. No nie widzę argumentów za Sacramento poza faktem, że Portland gra w b2b. Nawet w ich własnej hali Portland rozbiło ich już w tym sezonie.
W 2012 roku oba zespoły spotkały się dwa razy na boisku Utah i dwukrotnie Orlando przegrało lecz w tym meczu grają na własnym boisku i ja bym postawił na nich ponieważ kurs jest wysoki i może mały handicap nawet można by było dać aby był większy kurs
Kolega nie ma pojęcia o pisaniu analiz, a także o tym, że Glen Davis wyleciał na 4-6 tygodni (źródło jak powyżej). (Utah 97:93)

Dobra, to teraz czas na typy ode mnie. Proponuję dubelka, pierwszy typ to Portland i niech za analizę do niego posłuży krytyka typu użytkownika nicks zamieszczona powyżej. Portland @ 2.00
Drugi typ do dubelka to Clippers. Tu też już wiele powiedziałem. Suns na b2b, Chris Paul rozdający piłki do Griffina, Jordana. Na ławce Crawford no i jeszcze Eric Bledsoe, talia kart z Los Angeles jest naprawdę liczna. Clippers są w trakcie runa 12:0 i już raz w tym sezonie odprawili z kwitkiem drużynę z Arizony. Clippers @ 1.34
ako: @ 2.68

Otrzymane punkty reputacji: +11
F 30

fafarafa

Użytkownik
Witam,
Ja na jutro wybieram mecz:
Houston Rockets @ Chicago Bulls
1.45 @ Bet-at-home ⛔⛔⛔ Kompletnie nie trafiłem z typem na ten mecz
W tym meczu widzę dość pewne zwycięstwo Byków. Houston przyjeżdża do jednej z najlepszych defensyw ligi.
Houston legitymuje się najlepszym atakiem w tym sezonie jednak przyglądając się dokładnie ich składowi to tak naprawdę ciężko tam znaleźć (poza Brodatym) porządnych scorerów, a swoją wysoką pozycję w rankingach ofensywnych zawdzięczają głównie stylowi Run&#39;n&#39;Gun. Nie bez powodu w meczach z zespołami preferującymi defensywną grę i wolniejsze rozgrywanie piłki już nie rzucali tylu punktów co zazwyczaj.
Houston głównie bazuje na zdobywaniu punktów rzutami za 3 pkt. Parsons, Delfino, Douglas, Cook to zawodnicy którzy połowę swoich rzutów w meczu oddają za linii 3 pkt. Harden i Lin również lubią rzucać z dystansu.
Chicago natomiast to defensywa numer 1 jeśli chodzi o obronę rzutów 3 punktowych. Jestem przekonany, że o ile Harden zapewne swoje rzuci, to reszta ekipy z Houston zostanie skutecznie wyłączona z gry.
Houston ma poza tym spore problemy w defensywie (delikatnie mówiąc). Jedynym porządnym defensywnym graczem jest tak naprawdę Omer Asik (ex-Bulls) i sam nie wiele może zdziałać.
Spodziewam się, że będący w tym sezonie w życiowej formie Noah może zaliczyć naprawdę świetny występ przeciwko byłemu koledze a i Boozer nie będzie miał wielkich przeszkód w zailczeniu solidnego występu, szczególnie, że startowy PF Houston, P. Patterson nadal jest poza grą.
W poprzednim meczu w Houston Rakiety wprawdzie wygrały 93-89, jednak potrzebne były do tego punkty Pattersona (20), którego zabraknie.
Drugim sensownym typem na ten mecz, może być szukanie undera bo zapewne linia może być ustawiona dość wysoko biorąc pod uwagę styl Rockets.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Lakers - Knicks (1.85) @ Totomix 1x2 ✅(remis=przegrana)
Podejrzewam, że przed meczem więcej niż 1.55 na Jeziorowców nie dostaniemy. Jedyny buk internetowy jaki wystawił ofertę na NBA na razie to bah, a kurs w nim jedynie 1.65 na gospodarzy. Przypomnę, że obecnie Toto proponuje gre bez podatku, więc jak najbardziej warto wybrać się do punktu, oczywiście jeśli ktoś zamierza grać Kobasa i kolegów.
Odnośnie samego meczu to widzę to tak. Knicks ostatnio trochę obniżyli loty, wczoraj wygrana na dużym szczęściu z Wilkami, fatalny % skuteczności Melo, ale w końcówce mimo wszystko pokazał klasę. Wcześniej porażka u siebie z Bykami po słabiuteńkiej grze. Lakers wreszcie doczekali się powrotu Nasha i od razu wygrali na bardzo trudnym w tym sezonie terenie z GSW. Widać jak dużo Kanadyjczyk daje tej drużynie, śmiem twierdzić, że z nim na parkiecie jest to zespół klasę lepszy. Ostatnio długo nie pograł Howard bo szybko wyłapał kretyńskie faule, myślę że jutro zagra swoje bo przy takim rozgrywającym jego gra powinna wyglądać niebo lepiej. Moim zdaniem zaczyna się właśnie serial zwycięstw Lakersów, bo na papierze wyglądają po prostu znakomicie. Na chwilę obecną trochę cieniuje Gasol, ale forma z czasem powinna przyjść i u niego.
Heat - Thunder (1.60) @ Totomix 1x2 ✅ (remis=przegrana)
Fajny kurs na Miami, które w tym sezonie na swoim parkiecie jest raczej nie do ruszenia. Jedynie dwie porażki w 15 meczach we własnej hali. Heat ostatnie 4 mecze z OKC wygrali bardzo, bardzo pewnie i jak dla mnie jutro będzie piąte zwycięstwo. Super uzupełnia się w tym sezonie Big3, LeBron ograniczył trochę zdobywanie punktów, jego średnia spadła, ale za to fantastycznie kreuje swoich partnerów. Wade obecnie jest w naprawdę znakomitej formie i wiele Jamesowi nie ustępuje. Do tego z reguły z fantastyczną zmianą z ławki wchodzi Allen i swoje również dorzuca. Miami u siebie gra kosmiczną koszykówkę i na tak prestiżowe spotkanie jak jutrzejsze powinni spiąć się naprawdę na maksa i pokonać rywali. Fantastyczna forma Duranta, ale to Heat powinni wyjść zwycięsko z tego pojedynku.

Otrzymane punkty reputacji: +16
marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 23:30
Miami (-4) - Oklahoma
TYP: 1
KURS:2,12
BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Jutro o godzinie 23.30 polskiego czasu rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy dwoma liderami konferencji zachodniej i wschodniej. A zmierzą się ze sobą Miami z zespołem Oklahoma. A więc dwóch liderów się spotka ciekawe który z nich wygra ja jestem za gospodarzami tego meczu czyli zespołem Miami. Gospodarze w lidze znajdują się na pierwszej pozycji z dorobkiem 18 zwycięstw i sześciu porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 15 meczy w których to 15 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. A więc jak widać na własnym boisku spisują się bardzo dobrze. Natomiast na wyjeździe w tym sezonie rozegrali 9 meczy w których to pięć meczy wygrali i cztery mecze przegrali. W ostatnim swoim meczu zmierzyli oni się z zespołem Utah Jazz na własnym boisku i rozbili rywala ponieważ wygrali pewnie 105:89. Natomiast goście tego meczu w konferencji zachodniej znajdują się na pierwszej pozycji z dorobkiem 21 zwycięstw i pięciu porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 16 meczy w których to 14 meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Na wyjeździe w tym sezonie rozegrali jedynie 10 meczy w których to siedem razy wygrywali i trzy mecze przegrali. W ostatniej kolejce spotkali oni się z zespołem Minnesota i na wyjeździe przegrali tamten mecz 99:93. Gospodarze w ostatnich sześciu meczach wygrali pięć meczy i przegrali jeden mecz z zespołem Golden State 95:97. Natomiast goście tego meczu w ostatnich sześciu meczach wygrali pięć razy i przegrali jeden właśnie ten z Minnesotą. Moim zdaniem można zagrać handicap i postawić na zawodników Miami bo naprawdę ostatnio spisują się bardzo dobrze i ja właśnie postawię na nich ;)

J: Ta cała &quot;analiza&quot; zmieściłaby się w 3-4 wierszach jakbyś wkleił statystyki. Bez urazy ale takie opisywanie statystyk jest bez sensu. Zero rzeczowych argumentów za graniem danego typu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom